Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 14:18 6 474 35

Куриоз от Благоевград! Две различни партии издигат един и същ кандидат-депутат

  • машина за гласуване-
  • благоевград-
  • владимир николов живков

Двойната игра бе засечена от компютрите на Информационно обслужване, които установили повтарящото се ЕГН в двете листи

Куриоз от Благоевград! Две различни партии издигат един и същ кандидат-депутат - 1

Благоевградска област влиза в изборните анали на България като единствената в страната, където кандидат за депутат е опитал да се регистрира едновременно в 2 листи на различни партии, та ако не стане народен избраник от едната, поне от другата да има някакъв шанс, разкрива struma.bg.

Става въпрос за благоевградчанина Владимир Николов Живков, чието име за предстоящия вот се появи в листите на ПП „Българско национално обединение“ и на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“.

Двойната игра бе засечена от компютрите на Информационно обслужване, които установили повтарящото се ЕГН в двете листи. С нарочно писмо фирмата побърза да предупреди Районната избирателна комисия в Благоевград и тя бе принудена да заличи Живков в листата на русофилите, защото тази партия подала документи за регистрация след БНО. На всичкото отгоре русофилите не успяха в указания им срок да намерят заместник на Живков за третата позиция в листата си и сега тя ще се появи в бюлетината за парламентарните избори на 14 ноември с многоточие, вместо име на кандидат-депутат.

„Случвала ни се е презастраховка на едни и същи лица, чиито имена се появяваха едновременно като член на СИК и застъпник, но до момента не сме имали случай кандидат за депутат да бъде включен в две различни листи”, коментира член на РИК – Благоевград.

Освен като кандидат-депутат от БНО в Благоевград, Живков е вписан за предстоящите избори и в листата на същата партия в Монтана. Така след като бе изхвърлен от изборите като русофил, сега той ще атакува вота на благоевградчани и монтанци от името на националистическата партия, която през 2016 г. издигна за кандидат-президент Митьо Пищова, през 2019 г. издигна Евгения Банова за евродепутат, а в началото на тази година предостави листите си като мандатоносител на Гражданска платформа „Българско лято”, създадена от бизнесмена Васил Божков.

Самият Вл. Живков отдавна търси политическия си гуру и през последните 14 г. се явява на всякакви избори с какви ли не листи.

През 2007 г. той бе кандидат за кмет на Благоевград от ПП Християн-социален съюз. През 2011 г. пропусна кметските избори в Благоевград, но пък като председател на „Нова сила“ тогава издигна Радостин Джельов за поста. През 2014 той все още беше в партията, учредена от бившия зам. председател на партия „Атака” Антон Сираков, и се кандидатира за депутат от ПП „Нова сила“.

На парламентарните избори този април Живков вече беше трети в партия „Възраждане на отечеството“ – партията, основана от 500 армейски генерали и офицери от резерва, която стана част от коалиция „Патриотичен фронт”. На тези избори партията получи в Благоевградска област 361 гласа, от които 10 бяха дадени преференциално за Владимир Живков.

През юли вечният кандидат за политически постове вече бе кандидат-депутат от Благоевград от името на „Ляв съюз за чиста и свята република” – коалицията на 4 леви партии с организационен секретар Жан Виденов. Резултатите му бяха като априлските.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Държавен служител

    41 1 Отговор
    Калпазанин, на държавната софра е най-добре! Колежки кафета, почивки екскурзии и всичко платено от народа!

    Коментиран от #15

  • 2 Пучо Капучо

    13 1 Отговор
    Черепухин бил арестуван.

    Коментиран от #10

  • 3 Що така

    22 1 Отговор
    Как може такова нещо да се случва в нашата страна, то е невъзможно.
  • 4 отвратен

    35 0 Отговор
    Смятайте колко е голяма борбата за това да станеш депутат .Може и да си дадеш зад-ника на всеки който гласува за теб !
  • 5 Найда Манчева

    18 1 Отговор
    Тъка на два стана..
  • 6 русенец

    28 1 Отговор
    Предлагам мераклиите за парламента да бъдат разпределяни по различните партии с жребий.:) Така или иначе нито партиите партии, нито идеологията им идеология.
  • 7 дс партия

    15 2 Отговор
    мишленца,повечето кандидати от герб-сдс,дпс,бсп и някои други сме ги отгледали и култивирали в нашата мафиотска партия,кво си мислите!!!
  • 8 име

    23 4 Отговор
    Няма достатъчно пари, иначе до сега да си беше платил за избираемо място в листите на ОПГ ГЕРБ

    Коментиран от #13

  • 9 Смехории

    19 0 Отговор
    Да направят обединение "Палячо" и този може да е кандидат и на още 20 такива псевдопартийки.
  • 10 Циган

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пучо Капучо":

    Ти ша каеш я бегаи у дерето че ке се изтървеш
  • 11 Българка

    19 2 Отговор
    По-скорор ме интересува как са регистрирани листите на ДПС, в които водач е санкционирания по закона Магнитски, излезлия от списъците на Пандора закононарушител,който не е декларирал 3 офшорки, лицето на корупцията в България - Делян Пеевски. И питам защо не е запорирана сметката на ДПС за свързаност с корпилентния разбойник?
  • 12 Маке

    11 0 Отговор
    Ние знаем, че макетата са големи тарикати.
  • 13 БСП на Бунището

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "име":

    Ми да беше нарамил един ковчег на Протестите заедно с Бабикян и щеше да е депутат...Или пък да беше блокирал някое кръстовище с палатка....

    Коментиран от #21

  • 14 Риналдю

    18 1 Отговор
    Е,тоя е някакъв Благоевградски Остап Бендер,който иска на всяка цена да се докопа до кинтите.Прави впечатление,че все го тегли "наляво" при разни псевдопатриоти и болшевишки маргинали.

    Коментиран от #19

  • 15 ИЗБОРЪТ

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Държавен служител":

    Не щем повече имитация на демокрация! Не щем повече съвецки избори!
    Искаме да се премахне прагът на преференциите и избираемите места!
  • 16 Нане

    9 0 Отговор
    келепира хахахахаха кат гледам комшията беше при Дончева сега при ПП а е мишок от сякаде
  • 17 Бай Шили

    5 7 Отговор
    В ПП са децата на Българските Русофили. ИТН е Българската партия.
  • 18 Ортаклък

    11 0 Отговор
    за власт и пари !
  • 19 Умен по цялата глава

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Риналдю":

    В България има възможност за развитие и реализация.Например в Изправи се.Ние идваме имаха Конкурс - който хвърли яйцето Най- далече - става депутат.Който хвърли развален домат право в Целта става депутат и шеф на Комисия....Който уцели Ушев с бомбичка - става зам Председател и министър..!Който носи Бесилка и Ковчег - става министър на Културата....Има възможност за развитие в България !!!!Даже можем да обобщим,че е Държавата на Неограничените възможности....
  • 20 Кво се чудите...?!

    10 0 Отговор
    Човека съвсем умишлено си прави сметката,ако не влезе от едната партия,поне от другата да влезе и ползва държавните благинки ...
  • 21 Цък?!

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "БСП на Бунището":

    Сега вече това не е модерно...не върви...?!Да беше яхнал една ,,Фадрома" и право в центъра на София...на жълтите павета...!
  • 22 АМИ ШОМ КАНАДЕЦ МОЖЕ🤑

    6 1 Отговор
    ЗАЩО И РУСОФИЛ ДА НЕ МОЖЕ,А😛
  • 23 Хаха

    9 1 Отговор
    Няма куриоз, бате! Всичкото са маскари!
  • 24 тиквата

    7 0 Отговор
    мазнината е голяма смятай ще се изтрепат
  • 25 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    АМА Е ЖИВКОВ- НАЛИ ---НЕ Е УМРЕЛЯКОВ !!!! А, ПАРТИЙТЕТА -БОЛ !
  • 26 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Такива са всички 24 кандидати за президент-кариеристи измамници.
  • 27 Перо

    2 5 Отговор
    Всеки бърка във всякакви регистри, толупа унищожи държавата!
  • 28 сметай русофилите

    6 0 Отговор
    ква и.з.м.э.т са 😀
  • 29 Движението

    0 3 Отговор
    "Че Гевара" призовава за бойкот на изборите, които предстоят на 14 ноември.

    В експресивна и метафорична позиция от движението посочват, че всички основни политически партии са за ЕС и НАТО, всички са за капитализма и срещу Русия, това е институциализирана безидейност, която работи в угода на хунтата и криминалните кланове, подвластни на парламентарните партии.

    "Нито една партия от участващите в предстоящите избори не обещава на България действително възраждане - защото нито една партия не обещава поне битка (а камо ли война) с капитализма в името на трудовия народ", заявяват от "Че Гевара". Те смятат, че дори и излизането от ЕС и НАТО също не е алтернатива, защото предпоставките за катастрофата на България остават налице, а България е "претъпкана със западни шпиони", които фактически ежедневно подтикват и инициират политически, икономически и духовни диверсии срещу Родината ни... Страната ни и народът ни са превърнати в гарнизон на всеядния западен и роден капитал."

    Коментиран от #30

  • 30 Бойкотът

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Движението":

    на изборите от "Че Гевара" обосновават така:

    "Когато родните партии се научат да строят кулите си от камък, а не от пясък, когато българският народ най-накрая прозре кой и защо е причината за катастрофата, тогава си струва да участваме в битката.

    Дотогава ще отчитаме жертвите на реставраторите на капитализма и ще чакаме звездния час, когато народът най-после осъзнае, че бива използван като оръдие за собствената му ликвидация. Венсеремос!", завършва позицията им.
  • 31 Марци

    0 1 Отговор
    Голям праз.Щом можеш,да се кандидатираш едновременно и за президент и за депутат,защо да не можеш от две листи за народен представител?
  • 32 Кико

    4 0 Отговор
    Типично за партията на русофилите! Лъжци, интриганти и крадци!
  • 33 Цецо

    2 0 Отговор
    Ще гласувам за Дончева ако направи секси фото сесия!
  • 34 Мъжът на Деса си тръгва

    2 0 Отговор
    Все кремълски партии- дали ще е Пппп на Кирето или русофилите перушани всьо равно!
  • 35 Б. М.

    0 0 Отговор
    Разправям им аз, че русофилията е болест, ама не вярват. Трябва да се лекува човекът. И най - правилно е при др. Путин. Затова ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, МОСКВА 🚂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове