18 Октомври, 2021 17:21 2 326 61

Панайотов и Спенсър Бойър обсъдиха 10-годишната Пътна карта за сътрудничество в отбраната

  • спенсър бойър-
  • мо-
  • георги панайотов

Отбелязано бе ползотворното взаимодействие между двете страни

Панайотов и Спенсър Бойър обсъдиха 10-годишната Пътна карта за сътрудничество в отбраната  - 1
Снимка: МО

Въпроси за стратегическото партньорство между България и САЩ в сферата на отбраната обсъдиха днес, 18 октомври, министърът на отбраната на Република България Георги Панайотов и заместник-помощник секретарят на отбраната на САЩ по политиката за НАТО и Европа Спенсър Бойър. На срещата, която се проведе в Министерството на отбраната, присъстваха още заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Отбелязано бе ползотворното взаимодействие между двете страни по отношение на модернизацията на българските въоръжение сили, провеждането на съвместни учения и тренировки, сътрудничеството в региона на Черно море и в сферата на киберсигурността. На съвместно работно заседание беше разгледан постигнатият напредък по изпълнението на договорените насоки за работа в „Пътната карта за сътрудничество в отбраната между Република България и САЩ 2020-2030 г.“.

Министър Георги Панайотов отбеляза, че освен за засилването на двустранното отбранително сътрудничество, изпълнението на заложените приоритети в 10-годишната Пътна карта подпомага и усилията на българската страна по отношение на изпълнението на националните ангажименти, свързани с Целите на силите на НАТО. В тази връзка той отбеляза, че за българската страна е от изключително значение двете страни да продължат да изпълняват договорените приоритети и насоки на работа, целящи постигането на конкретни и измерими резултати.

Заместник-помощник секретарят по отбраната на САЩ Спенсър Бойър отбеляза, че американската страна високо оценява действията, предприети от България във връзка с възпирането на зловредните дейности по отношение на сигурността в региона и справедливото споделяне на отговорностите в рамките на НАТО. Той изрази благодарност към българската страна за възможностите, които предоставя за провеждането на съвместни учения и тренировки със силите на САЩ. Спенсър Бойър заяви, че България е надежден съюзник в НАТО и изрази желанието на американската страна да продължи развитието и надграждането на интензивното сътрудничество в отбраната между двете държави. Той допълни, че както президентът Байдън e потвърдил на Срещата на върха на деветте в Букурещ през май 2021 г., настоящата американска администрация се ангажира с укрепването на евроатлантическите връзки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    39 11 Отговор
    Когато пратят туземец да преговаря с туземците си е за подигравка.

    Коментиран от #10, #17, #60

  • 2 Вова император

    39 10 Отговор
    Заместник-помощник-сапуноносач, демек нашият козирува на петоразряден чиновник.
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    46 7 Отговор
    Да не се бърка сътрудничество с УГОДНИЧЕСТВО ‼️

    Коментиран от #59

  • 4 ТаУмВзе

    35 9 Отговор
    Слугинаж в поза партер Г Лази! МАРШ КРАВАВИ ОТ СВЯТА ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА.
  • 5 РУСИЯ..ОСМА В СВЕТА ПО БВП

    8 32 Отговор
    ОТДАВНА БИХМЕ ШУТА НА РУСНАЦИТЕ....

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПоклоникЧалг

    32 2 Отговор
    не можаха ли десет годишните планове да ги съгласуват с действащо избран парламент. За каква ни е парламент ако всеки временно назначен може да взема 10 годишни решения от името на България ? Демокрацията е утопия, 30% чалгопоклоници да решават, как да живеят нормалните хора !

    Коментиран от #51

  • 8 САЩ и Русия трябва да неутрализират

    4 19 Отговор
    Република България във военно отношение не може да лъскаш калашници след военно учение особено с халостни патрони щото има нагар а американските пушки да не се лъскат щото барута им не оставя нагар след стрелба за картечниците и оръдията не знам как е положението с барута
  • 9 Всяко 10 годишно решение е пред

    18 0 Отговор
    Последно от тук до края на света
  • 10 Ами

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    За съжаление си много прав! А заместник-помощник секретаря си е просто един мазен грозен нигър, на когото са правили метани трите най-важни БГ административни длъжности свързани с отбраната.....ПОЗОР! Единственото хубаво нещо е, че въпросната пътна карта няма да влезе в употреба щото до няколко години краварника просто няма да го има на географската карта.......за кеф на целия свят(или каквото е останало от него)!
  • 11 РУСИЯ..ОСМА В СВЕТА ПО БВП

    7 23 Отговор
    НАПРАВО ИЗМЕТОХМЕ РУСНАЦИТЕ. ГОРКИТЕ ТЕ.
  • 12 Справедлив

    30 3 Отговор
    Каква пътна карта бе...Обсъди ли са,колко още безплатни бази ще има у нас САЩ и как при евентуален сблъсък с Русия-америте ще воюват до последният Българин против руснаците...Демек-оставаме си подлогите и пуделите на БДом-и то безплатно...-дори и си плащаме-3 милиарда отидоха бадева за няколко листа с нарисувани самолетчета....
  • 13 любопитен

    24 2 Отговор
    "Министърът на отбраната на САЩ щял да пропусне страната ни по време на обиколката си в Черноморския регион, заявяват в позиция от АСБ" Атлантиците ни що не познаха?

    Коментиран от #53

  • 14 big

    29 3 Отговор
    Нека после някой ми обяснява, че Радев бил русофил! Още самолети и още по-голямо загробване на националния ни суверенитет! Ако не беше тяхно леке, нямаше да е президент!
  • 15 абг

    16 0 Отговор
    Нали уж тоя, дето бидона не може да му запомни името и го нарича "генерала", нямаше да минава през България.
  • 16 един от стадото

    17 2 Отговор
    нищо не чух за самолетите, базите. Цгански парчета. А ореваха орталъка като ни дадоха няколко гумени лодки Зодиак. Няма да стане нашата. Падишаха от юг ни пререди. Изблъска ни с лакти, по скоро с шутове като помияр натрапник
  • 17 Ясно

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Новите инструкции за зеления д.давец...
  • 18 Роро😱

    16 2 Отговор
    Ще ни набутват още железа на хартия а ние ще даваме милиарди и така докато ни заробат окончателно.
  • 19 мммм смешен плач на русофили

    2 13 Отговор
    мед капе
  • 20 Банкова

    18 2 Отговор
    Посланикът на САЩ Херо Мустафа се срещна с военния министър на България Георги Панайотов.

    Поводът – да отбележат тържествено 1 г. от подписването /разбирай от над пването/ на 10-годишната пътна карта за сътрудничество /разбирай предаване на суверенитета ни/ в областта на отбраната между САЩ и България.

    КЪСАТА КАИШКА СТАВА ВСЕ ПО-КЪСА.

    ИЗБОРИ ЛИ?!

    Коментиран от #22

  • 21 Сатана

    13 3 Отговор
    Нашио тупАн се надул като пуяк сякаш от него зависи кога и как ще нападнем Русия по суша,въздух и вода. Д’бил.
  • 22 А Русия

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Банкова":

    днес оповести, че закрива постоянното си представителство в НАТО, както и представителството на Алианса в Москва, съобщи на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров.
  • 23 Роро😱

    19 3 Отговор
    Страшни времена ни очакват, изгледи да ги избегнем не се виждат. Цялата ни политическа класа (пасмина) е напълно лоялна и зависима от новите ни господари и поробители!

    Коментиран от #26, #32

  • 24 3636372892

    10 2 Отговор
    ХЕХЕХЕХЕХХЕХЕ.Пращат африканец с амерски паспорт.

    Коментиран от #33

  • 25 Хахаха

    18 4 Отговор
    Какво пътни карти чертаят бре ! Ракетата пада и София заедно с целия регион става лунен пейзаж а те за военни пътища как д а сме пушечно месо мислят !

    Коментиран от #27, #30

  • 26 смерш

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "Роро😱":

    Фактическото заробване предстои след осъществяването на дългосрочната англосаксонска стратегия за превръщане на Българския етнос в малцинство на територията,част от югозападната черноморска брегова ивица!
  • 27 оня с коня

    6 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    Ами гласуваш за фатмака,НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО Чертае пътни карти с Америка- Ти какво Очакваш?Ей...Борисов каза че Феновете му сме Глупави,ама това няма как да се докаже,щото ВИЕ СЧУПИХТЕ ТЪПОМЕРА!

    Коментиран от #38

  • 28 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 8 Отговор
    БСП КОМУНЯГИТЕ В ...УЖАС
  • 29 Бамбука

    7 8 Отговор
    След като руснаците ни отсвириха и закриха СИВ и Варшавския договор, какво ни предлагаше геостратегическото ни разположение ? Както и всички друг отсвирени страни от бившия Източен блок, избрахме да се приобщим към ЕС и НАТО.

    Коментиран от #56

  • 30 Роро😱

    14 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    Има една версия, която става все по-реалистична и вярна. От двайсетина години се говори, че се изчаква възрастното славянско население да измре а на младите не се дава възможност да създават семейства с много хитри еврейски пинизи, за да се освободи територия за заселници евреи. Трябва им територия а не война и ракети да разрушават. Те са се заели и унищожават славянското население в България по много хитър начин и разбирасе с марионетките които те поставят да управляват тука.
  • 31 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 12 Отговор
    ОТДАВНА БИХМЕ ШУТА НА РУСНАЦИТЕ...СЕГА ГО ПОТВЪРЖДАВАМЕ...БСП КОМУНЯГИТЕ В...ШОК
  • 32 Патриот

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Роро😱":

    Ти да не би да казваш, че социалистическия президент, бореца за свобода, равенство и т.н. си има господари и е зависим от тях?? Колко и кои ти плащат да плюеш по Десовия??? Румен Грипенов Решетников е неподкупен! Неподкупен!
  • 33 Българин

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "3636372892":

    Що бе, ако бяха пратили руснак или китаец с американски паспорт по спокоен ли ще си?
  • 34 сноу

    6 1 Отговор
    Тоя дали зарадвал нашите хатлантици ,че те страдаха тия дни от жесток сърбел...Най се тръшкаше ал -йо ,ха дано са го ощастливили...

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мутата

    6 1 Отговор
    Какъв е тоя циганин.

    Коментиран от #39, #43

  • 38 Явор

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Защо , ако беше Борисов щеше да се е навел така ниско и даже щеше да лази на четири крака пред американците и Брюксел както си го и правеше
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 5 Отговор
    БСПКОМУНЯГИТЕ В ТИХ УЖАС........МУТРОФОНОВА И ТЯ

    Коментиран от #47, #49

  • 41 ЕФ 16 ...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 7 Отговор
    ЩЕ ДОЙДАТ ЕФКИТЕ 2023 ПИЛОТИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПИЛОТИ.......И ВТОРА ПАРТИДА ШЕ ИМА....ТВА Е НАТО

    Коментиран от #46

  • 42 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "сноу":

    Интересния момент е, че шофьора на самолет си пада по черни мъже откак е бил в колежа в САЩ, затвърждавайки мъжката дружба, а сега, въпреки че е главнокомандващ ,патладжана отказва да се срещне с него! Десовия затова показваше активност-качи Черни връх, направи 50 лицеви, даваше нишани, а ваксата го подмина...

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Явор

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "ЕФ 16 ...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Са ха ха ха ха ха ! Ефки му са провиждали ! Та то завод няма още построен за Тех той ефки 2023 щели да има !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 поглед

    4 1 Отговор
    синергията е пълна. гарантирано от румен.
  • 49 Точно

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    И си ходим все н-ани.
  • 50 Обективно

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Че какво има да обсъжда президента със чиновник от американската администрация?
  • 51 LOSHIA

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "ПоклоникЧалг":

    Наясно ли си какво е това демокрация??А наясно ли си,че демокрация в България няма от 1944г.? И наясно ли си че след 1989г. демократичните ценности в България бяха заменени с кремълска псевдо демокрация,която продължава и до днес?

    Коментиран от #54

  • 52 радиоактивен дъжд вали

    2 3 Отговор
    русоффила изгори !!!
  • 53 Пилот

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "любопитен":

    Не смеят да го обявят предварително, да не се окаже, че ги очакват протестиращи.
  • 54 Демобил

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "LOSHIA":

    Чувал ли си за ЗЗД? Окото на Гео Милев как се търкулна в масов гроб? Чувал ли си за тежка промишленост? На село нямате вече нито образование, нито здравеопазване, това ти е демокрацията.
  • 55 Маймуна

    3 1 Отговор
    Министър, Зам. Министър на отбраната, Началник на Отбраната, ..... и се срещнали със Зам. Помощник секретарят на отбраната на САЩ. Сигурно нещо страшно се готви да ни напада, и тоя от САЩ, с високия ранг, идва да помогне. Поне да спазарим с него и една-две подводници, и един самолетоносач за самолетите дето вече ги купихме, да сме готови за отбраната!
  • 56 Извъртай, но

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бамбука":

    Нищо не сме избрали, натресоха ни го българоубийци, предатели и лизачи.
  • 57 Панайотов

    2 0 Отговор
    е избор на РР.Няма место за шикалкавене.Говорят за засилване на отбр.сътрудничество,но всъщност протягат алчни ръце към РФ.Руския пр-т може много бързо да охлади мераците им.Не са ли чували да казва:"Не ни е нужен Свят без Русия"?Какво по-ясно!Мислете преди да гласувате.
  • 58 Ох ли

    4 1 Отговор
    Абре Радев си е НАТОвец от всякъде само дето русоблизците възлагаха болшой надежди на него а той им забива пръст в гз
  • 59 БГ ЕС НАТО

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Браво Радев
  • 60 Търновец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Туземците дойдоха в Европа от храма на Соломoн – оттам идват и Турците…..
  • 61 кочо

    0 0 Отговор
    СЛУЖЕБНИЯТ МИНИСТЪР НЯМА НИКАКВИ ПРАВА ДА ОБСЪЖДА И ПОДПИСВА ТАКИВА СПОРАЗУМЕНИЯ ДО 2030Г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове