Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 06:33 1 137 32

Радев: Ангажимент на държавата е да стимулира големите инвеститори за разкриване на работни места

  • президент-
  • румен радев-
  • кметове-
  • среща-
  • работни места-
  • поминък-
  • инвеститори

Мерките за защита на заетите във въглищната енергетика в контекста на енергийния преход на ЕС обсъдиха президентът и кметовете на общини

Радев: Ангажимент на държавата е да стимулира големите инвеститори за разкриване на работни места - 1
Снимка: Президентството

Държавният глава обсъди с председателя на Националното сдружение на общините в България и кметовете на Перник, Стара Загора и Кюстендил перспективите да се използва потенциала на европейската платформа "Въгледобивни региони в преход".

По инициатива на държавния глава заедно с представители на изпълнителната власт бяха обсъдени с кметовете на потенциално най-засегнатите населени места от Зеления преход мерките за защита на заетите във въглищната енергетика, които да допринесат за запазването на заетостта и конкурентоспособността на България със съвременни и модерни технологии за производство на електроенергия.

Разговорът се състоя в Дом 2 на Резиденция „Бояна“ след проведената кръгла маса на тема „Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС.“

Държавният глава открои необходимостта от своевременното изготвяне на индивидуални регионални планове чрез задълбочено проучване за нуждите на съответното населено място, които да допринесат за по-плавния преход и запазването на поминъка на българските граждани. По думите му само с интегрирани усилия могат да бъдат развити индустриални зони и да се запазят работните места. „Ангажимент на държавата е да стимулира големите инвеститори, за да се открият работни места, за да се запази поминъкът на хората“, посочи Румен Радев.

Представителите на местната власт подчертаха, че „Фонд за справедлив преход“ може да смекчи социалните и икономически ефекти на заетите в сектора. Според кметовете би било добре финансирането да се насочи основно към образование и преквалификация за заетите в сектора и към подпомагане на технологичните иновации на малки и средни предприятия в сферата на енергетиката. По думите им това е от особено значение, тъй като тези региони се различават значително по отношение на географското местоположение, равнището на икономическо развитие и демографските перспективи.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МУНЧО КРАТУНЧО СА СПИЧА

    19 4 Отговор
    КЪДЕ СА ТИЯ ИНВЕСТИТОРИ БЕ РАДЕВ..........

    Коментиран от #11

  • 2 Госあ

    19 4 Отговор
    фатмака пак на литературна сказка по свободни съчинения. Енергетика и закони, фатмакис, енергетика и закони. Виж Румъния,Полша, Унгария,Чехия.

    Коментиран от #21

  • 3 Биха

    8 0 Отговор
    си камшика още преди години ! Вземаха им парите , вземаха им и бизнеса !
  • 4 мечо

    7 0 Отговор
    Трябва да деплойнете двата реактора предназначени за Белене в Козлодуй, трябва да направите голям ВЕЦ на Дънава, ТЕЦ Мариците да минат на газ.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    11 0 Отговор
    Кой точно е инвеститор - всеки купувач ли ❓
  • 6 Мунчо

    13 3 Отговор
    Смешник си. Стягай куфарчето и чао
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    11 1 Отговор
    Щото едни дето купиха енергото, изнесоха печалбите без да вложат лев , а после продадоха и изчезнаха, те ли бяха ГОЛЯМ ИНВЕСРИТОР‼️
  • 8 Тъп

    10 2 Отговор
    Падни за 50.
  • 9 Машинист

    7 2 Отговор
    Цялата пара у свирката на локомотива.
    Клишета и мечти -
    "запазването на поминъка на българските граждани след като им спрем ТЕЦ-овете"
    задълбочено проучване за нуждите на съответното населено място
    Глупости на търкалета
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Помните ли Буци в завода::: "Изпълнителният директор на "Нестле" Петър Стоилов разкри, че компанията е на българския пазар от над 26 години, а към момента генерира 10 млн. лв. годишен оборот. В компанията работят над 1000 души, 600 от тях са заети във фабриката. Близо 40 ТИР-а дневно товарят произведена стока." ‼️ Прочетете пак ‼️ А сега : 10млн годишен оборот =1 млн на месец = 40 000лв оборот на ден натоварен в ..... 40 ТИР-а ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Това ли е ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОР ‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 11 Немец

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "МУНЧО КРАТУНЧО СА СПИЧА":

    Ааа, то Кирето се занимава с инвеститорите.
    Па ще ни докара някой чист "ариец"
  • 12 зкпч

    7 2 Отговор
    дъра , дъра , два чадъра , лафове от политическа учебна година
  • 13 Българка

    10 3 Отговор
    "Ти ужасно закъсня", "след дъжд качулка", цените са изтървнани, фатмак !!
  • 14 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    9 3 Отговор
    БРУТАЛНО И БЕЗМИЛОСТНО......ДА ПОМНИМ КОГА СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ФАТМАЦИ

    Коментиран от #27

  • 15 Българка

    0 11 Отговор
    Крадат ми никааа!!! Моята гражданска позиция е твърдо за ДБ , Христо Иванов и Лозан Панов. Много ви се моля, гласувайте за тях. Не мога да ви обясня защо, но моря ви се гласувайте за Лозан Панов.

    Коментиран от #17, #30

  • 16 АЛБАНСКИЯТ ЗАРЗАВАТЧИЯ ДЪЛ ПУСНА

    8 3 Отговор
    ЗАВОДА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ, СЛЕД КАТО КАНАДДКИЯТ ЛЪЖЕЦ И ФАТМАЦИТЕ ГО "СТИМУЛИРАХА" С....36 МИЛИОНА?!?
  • 17 Знаем

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Че си ..фалшивото менте ..."Българка"
  • 18 Избирател

    8 3 Отговор
    Аман от тези военни,няма ли кой да ги прибере по подделенията?Дайте да се организираме и да ги приберем ние на 14ти.
  • 19 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    6 1 Отговор
    с мерките и паспорти зелени губиш изборите!
  • 20 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    10 3 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕКАДЪРНО , НЕЗАКОННО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!
  • 21 Иван

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    На Буци неграмотниците видяхме до къде докараха енергетиката. За 12г. не видях един специалист в министерството на енергетиката. Директорите на държавните енергийни дружества също.
  • 22 РУНДЮЬООООО

    9 1 Отговор
    Иди на пазара , виж цените ......направи една кръгла маса със НАРОДА във резиденцията ! Те ще те посъветват как да караш месеца със 300 лв. Пенсия и 600 лв. Заплата ФАТМАК СМОТЪН!

    Коментиран от #23

  • 23 РУМЕН РАДЕВ

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "РУНДЮЬООООО":

    Боли ма х....я за народа ! Нека само ми даде още един фигурантски мандат !
  • 24 Радева Диктатурата Анти хуманист

    5 2 Отговор
    РАДЕВ Заедно със служебните превратаджии При Гешев Счупихте България Ще бъдете изгонени с камъни Радев за 5 год освен луксозен живот за себе си направи ли нещо за България Изгониха те от Естония Радев за Лъжа Импийчмънт Оставка
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Toxic

    3 5 Отговор
    Генерал Радев е новият стар президент!
  • 27 Калкулатор

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    Фармация ли те управляват? Рекетиора Винету като побара хазната имаше осем милиарда излишък. Започна да харчи и каза, че е така понеже е криза. От тогава на сам колко милиарда дълг натрупа? А колко браншове ликвидира умишлено и колко рекет е събрал?
  • 28 Те тези

    6 0 Отговор
    "инвеститори" за църни Очи идват тука. Грабят и изнасят парите извън страната. Има само вреда от тях, дори и не плащат както трябва. А "зелената енергия" е пълна дивотия. Къде ше отидат заетите в сектора? Ще попълнят редиците на безработните и много от тях ще потърсят спасение в чужбина. Само в Германия работят над 1 000 централи на въглища. Трябва като поляците и унгарците да си гледаме интереса и да не се заиграваме с идиотщините на глобалистите. А въглеродният двуокис е необходим за фотосинтезата на растенията и те го усвояват. И това с климатичните проблеми е пълна лъжа. Баба Меркел, която е физик го знае, но си трайка в угода на задкулисието. Целта е контрол над масите, разоряване на бизнеса и правене на пари от нищото с "квотите".
  • 29 !!!?

    5 2 Отговор
    Радев ще свързва "три морета" с "Вера Су" !!!?
  • 30 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Кажи ми къде е служил Лозан ПЪнов и съм готов да гласувам за достойния мъж служил достойно на Родината ‼️
  • 31 Избирател

    2 2 Отговор
    Кирчо и Кокорчо ще ни лепят етикети-ти си почтен, ти не.

    Нещо като табелата „Образцов дом“ при социализма. Това напомня ли ви нещо от една уж безвъзвратно отминала епоха ? Когато ни деляха на партийни членове и други, втора категория хора. Сега ни делят на „протестъри“, нещо като „борци срещу фашизма и капитализма“ и други.

    Това ни чака при победа на Румен Радев. Единствено свалянето на обитателя на „Дондуков“№2 от власт ще събори цялата конструкция. Ще изчезнат сценаристите, зелените чорапи. Ще изчезнат и „Харвардците“, Мая Манолова и Хаджигейов. И тогава България ще се върне в нормалната орбита.

    „Ало, образцовите, спите ли, спите ли ?“, реплика от българския филм „Равновесие“ на героя на актьора Константин Коцев. Спете,спете. Чакайте някой друг „да ви оправи“. Чакайте Спасителя.
  • 32 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    предаде народа!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове