Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 10:11 6 226 231

Акад. Петрунов: Антиваксърството да се инкриминира

  • акад. богдан петрунов-
  • антиваксърство-
  • ваксини-
  • ваксиниране

Той отбеляза, че е изключително важно да преборим погрешната представа и мантра, че ваксините са нещо вредно

Акад. Петрунов: Антиваксърството да се инкриминира - 1
Снимка: БГНЕС

Пропагандирането срещу ваксините в условия на пандемия от коронавирус е престъпление към националната сигурност. Антиваксърското поведение трябва да бъде инкриминирано. Неимунизираните са заплаха за имунизираните. Без ваксините никога няма да можем да се преборим с коронавируса.

Това заяви акад. Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести (1993-2010 г.), съобщава БГНЕС.

“Категорично съм за инкриминиране на антиваксърското поведение в този конкретен случай на пандемията, в която се намираме сега. Това не е просто нежелание да се имунизираш. Да пропагандираш срещу ваксинирането е престъпление към националната сигурност. Дори много по-сериозно, защото основното качество на националната сигурност е човешкото здраве. Ако ние нямаме здраве, няма да можем да изпълняваме основните си обществени и трудови задължения”, подчерта акад. Петрунов.

Той отбеляза, че е изключително важно да преборим погрешната представа и мантра, че ваксините са нещо вредно.

„Две постижения на медицината ще останат най-велики – ваксините и антибиотиците. Ако ние ги нямахме, човечеството нямаше да бъде 7 милиарда, нямаше да бъдем и на половината на това, което сме днес. Това е истината и всеки човек трябва много добре да го разбере. Очевидно това трудно се разбира в България, за разлика от целия останал свят“, с горчивина констатира именитият медик.

За малко повече от година и половина, откакто живеем в условията на пандемия, огромната част от човечеството разбра смисъла на ваксината.

“Без нея няма да можем да се преборим никога с коронавируса. Сега говорим за пандемия, т.е. масово разпространение в целия свят. Целта е с ваксинациите да я превърнем в ендемия, т.е. в локално разпространение в тези страни, където няма голяма имунизация. Там да се задържи вирусът, а останалите страни, където има висок процент ваксинирани, напълно спокойно да продължат своя живот” като се спазват съответните противоепидемични мерки – носенето на маски, миенето на ръцете, избягването на много хора на обществени места, каза акад. Петрунов.

Ученият определи като „колосален въпрос“ насърчаването на ваксинацията в България, над който всички си блъскат главите. Той припомни, че в сравнение с останалите страни по света, при нас процентът на имунизираните е между 20-25. По този показател сме на последно място в Европа и на едно от последните места в света. В останалите страни този процент се движи между 60 и 80 на сто, а някъде достига дори 90 на сто. В ОАЕ 97% от населението е ваксинирано.

“Тук веднага възниква въпросът: ние ли сме най-умните и най-мъдрите в целия свят или има нещо грешно. След като останалият свят разбира смисъла на имунизацията, ние не можем да го разберем. Това е колосален въпрос, който трябва да се възпитава още от детска възраст, от училище. На децата да им стане ясно какво представлява ваксината, какво представлява инфекциозната болест, какво представлява имунитетът. Това са все неща, които трябва да се учат и постоянно да се пропагандират. Непрекъснато водим борба с антиваксърското движение, с различните теории и спекулации за увреждане на човешкия организъм, за въздействие на някакви други средства върху нас. Това е катастрофално за мен. Възпитанието на хората е основното”, подчерта акад. Петрунов.

Той изрази и своето дълбоко възмущение, че в предизборната кампания има кандидат-президенти, които официално заявяват, че ваксините са вредни.

“Това говори не само за липса на информация, но и за ниска интелигентност. Дълбоко съм убеден в това и го заявявам категорично и открито”, каза акад. Петрунов.

По повод на митовете за ваксинацията, той цитира едно гигантско проучване, проведено в Израел и САЩ. То е направено в периода от март до август тази година и е публикувано през септември в най-авторитетните научни списания. В него са обхванати 900 хиляди имунизирани, които са сравнени с 900 хиляди неимунизирани.

“В това изследване бяха проучени 25 основни странични прояви. От тях 4, които са най-често срещани при имунизацията: миокардит, перикардит, оток на лимфните възли, тромбозиране. Това са четирите основни странични реакции, които се наблюдават в резултат на имунизацията. Оказа се, че при имунизираните тези четири прояви са от 4 до 10 пъти по-малко, отколкото при тези, които не са се имунизирали, но са се разболели. Т.е. страничните реакции нямат никакво сериозно значение при имунизацията. Това са празни, несериозни и недоказани приказки, които за съжаление се приемат”, категоричен е акад. Петрунов.

Той напомни, че проблемът не е само с боледуването, а с т.нар. постковид синдром.

„Коронавирусът е поливалентно, мултиорганно заболяване, засягащо всички органи и системи, след като сте го прекарали. Води до увреждания на централната нервна система, бъбреците, сърцето, черния дроб. Това са увреждания, които ние тепърва ще изучаваме”, каза акад. Петрунов.

Според него въвеждането на „Зелените сертификати“ е едно много правилно решение, но от гледна точка на реализацията въпросът е по-сложен.

„Зелените сертификати“ се прилагат в цял сват от няколко месеца, ние сме последните, които ги въвеждаме в Европа. Въпросът е в реализацията. Как ще се извършва контролът на входа на заведенията, театрите, кината и др. Кои ще са хората, които ще проверяват? Как ще разберат, че този сертификат не е фалшив или на някой друг? На всеки трябва да се иска лична карта, а тя може да я иска само полицията. Представяте ли си тогава колко трудно осъществима е реализацията на тази идея, но е единствената правилна“, заяви акад. Петрунов.

Има и едно голямо НО, „Зелените сертификати“ могат да работят, ако имаме висок процент имунизирани. „Ако има най-малко между 60% и 80% ваксинирани, тогава би било лесно да ограничим останалите 20 или 40% да нямат контакт с обществените заведения. Но ние нямаме друг път, това е решението на проблема“, каза той.

“Неимунизираните са заплаха за имунизираните. Неимунизираните са опасни, защото могат да ви предадат инфекцията. Вижте статистиката: над 90% от тези, които са влезли в болница, не са имунизирани. Това е най-голямото доказателство”, категоричен е акад. Богдан Петрунов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    235 44 Отговор
    Професоре, направо те съжалявам. След малко само виж колко тъпи коментари ще имаш за това предложение. 😂😂😂😂

    Коментиран от #66, #111, #114, #117, #121, #187

  • 2 Тоз изкуфвл

    198 37 Отговор
    От къде се взе

    Коментиран от #12, #64, #224

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    157 24 Отговор
    И ав САЩ Е ГОЛЯМА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД!!! ПИЛОТИТЕ И МОРСКИТЕ ТЮЛЕНИ ОТКАЗВАТ ИНЖЕКТИРАНЕТО!!! Дискриминацията и нарушенията на правата на човека трябва да приключат
    Старшият вицепрезидент по операции и гостоприемство на Southwest, Стив Голдбърг, изпрати бележка до персонала, като ги предупреди за значителна промяна в политиката на компанията за ваксини. Оказва се, че компанията няма да уволни служителите на 8 декември

    Коментиран от #118, #218

  • 5 Афонский старец

    204 36 Отговор
    Стар си,разкай се!скоро ще ти се наложи да отговаряш за постъпките си пред всевишния старче..
  • 6 Онзи

    248 40 Отговор
    Платен помияp. Нещастен дъртак. Вече и право на мнение ли нямаме. Хората ще бъдат третирани като гoведа.

    Коментиран от #99, #216

  • 7 Мащай се бе тъпчо

    171 29 Отговор
    Ти ще кажеш как да живея
  • 8 Майна

    117 21 Отговор
    ЙЕ НА ТОВА УБИЙСТВО!!( ТОВА Е НОВА ХОЛОКОСТА(
  • 9 Пучо Капучо

    145 28 Отговор
    Е, вече и академик пуснаха в действие, нема лабаво. И академиците са ора, и те требе да ядат - сигур е барнал 2,69 ойро за таа реч...
  • 10 Чичо

    170 19 Отговор
    Ами махнете информираното съгласие и ще се вакцинирам. Ако нещо стани с мен след вакцината да подпишем договор да платят на семейстовото ми милион в златни наполеони фармацивтичните мафиоти

    Коментиран от #28

  • 11 zeus

    175 22 Отговор
    Заради ей такива хората не искат да се ваксинират. Вместо да обясниш кое как е, ти инкриминираш и принуждаваш.

    Коментиран от #70, #123

  • 12 На хранилка

    105 27 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз изкуфвл":

    Антика от комунизма...
  • 13 Эээээээ

    147 19 Отговор
    Чист ФАШИСТ. Гьобелс пасти да яде.
  • 14 Госあ

    83 15 Отговор
    А изкуфялите пенсионери лежали цел живот на чужд труд, да се занимават с градината на село. Като комунофашист, съм човечен, деде. Не искам да те вкарвам в затвор.
  • 15 Абе професоре,

    120 15 Отговор
    Как не ви омръзва само да дрънкате, без връзка с действителността! Че то ако се инкриминира всичко на което му дойде на акъл, пари само за затвори ще трябват. И лак ще накараш циганите да се ваксинират, я виж как всички мълчат по този въпрос, че ей сега ще скочи БХК и къневкя и ваксини при тях таратанци. Ай стига!
  • 16 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    93 15 Отговор
    ИМУНИЗИРАНИТЕ ПРЕДИ ГОДИНА И ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ ЗАЩО НЯМАТ СЕРТИФИКАТ!?А ТОЗИ Е ЗА БАКЪРЕНАТА ВЕЧЕ!
  • 17 Ей дърт комунист

    89 14 Отговор
    Аре скрии се бе. Пак ли ще налагате глобалната либерална дуктатура силово.
  • 18 😷😷😷

    121 15 Отговор
    Ужас, поредният дърт Йезуит, който крещи "на кладата, на кладата да се изгорят" ! Първо докажете, че това са ваксини! И масово хората не са против ваксините, а прот8в "ковид" всксините! "И все пак тя се върти"!
  • 19 Johansson

    102 15 Отговор
    Ей изруд гаден ще гориш в ада!!! Никой нормален не би се вакситирал с тия отрови. И най-добре ще.е да скачаш в трапа!!!
  • 20 така ли

    87 11 Отговор
    за подстрекаване към сегрегация,момент да видя в НК!
  • 21 русенец

    108 14 Отговор
    Драги ми Петрунов, държавата първа започна с антирекламата на ваксините. Защо изискват ваксинираният да подпише декларация, че се ваксинира на свой риск и доброволно? В ЕС такава декларация не се подписва, при другите ваксини - също. При тези за Ковид явно нещо е по-различно , я със страничните ефекти нещо не е наред, я с ефективността.

    Коментиран от #45

  • 22 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    123 10 Отговор
    "Неимунизираните са заплаха за имунизираните."
    Професоре, как можа да кажеш такава глупост?!?
    Аз мисля, че е обратното, защото ваксинираните
    също пренасят и разпространяват заразата...
  • 23 факт

    101 13 Отговор
    Ваксините не са вредни!ковид ваксините са недоказани!!!
  • 24 kkk

    117 13 Отговор
    Академик Предател Миризлив, записвай си:

    НЕ СЪЩЕСТВУВА ВАКСИНА, А ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПРЕПАРАТ- така поне пише на онея бланки дето се подписват като те дупчат. ТОЕСТ НЕ МОЖЕШ ДА ИНКРИМИНИРАШ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА щото няма как да съм "антиваксър" когато ваксина просто НЕ СЪЩЕСТВУВА
  • 25 Аха

    95 7 Отговор
    Декларацията Санчоооо...декларацията.Щом са безопасни,защо никой не носи отговорност.Ей там се крие разковничето.
  • 26 провинциалист

    75 7 Отговор
    "Неимунизираните са заплаха за имунизираните" да се чете "набодените са заплаха за ненабодените"!
  • 27 Ввв

    80 9 Отговор
    Дедооо,по телевизиите не трябва да канят хора с алцхаймер
  • 28 Дедо

    68 4 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    Тука си много прав!Една година стъкмяваха "ваксини" и още една ги тестват на милиони!Крайно време е компаниите с колосалните печалби да започнат да носят и отговорност,както и за всички останали лекарства.

    Коментиран от #49

  • 29 ПЕТРУН

    61 6 Отговор
    Той взел дал тоя професор ... Дърт вампир
  • 30 SH BG

    70 8 Отговор
    Пропагандирането и задължаването на българите да се инжектират с намсикво, което може да предизвика неясно какви фатални резултати, да бъде инкриминирано и наказвано като най-голямо престъпление срещу човечеството...!!!

    Това се отнася точно за такива академични старчета като това...!!!
  • 31 гого

    66 7 Отговор
    и този изкуфял старчок ще ми подсказва как да продължа живота си.....егати нещастния "учен"недоучен.....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ххх

    67 6 Отговор
    Да излезем всички на протест срещу новите фашисти

    Коментиран от #222

  • 34 Пенсионер

    55 5 Отговор
    Вместо простата дума криминализиране използва инкриминизиране.Друго си е да си академик.
  • 35 big

    70 8 Отговор
    Тъпа.нар! Тази цялата "патърдия" няма нищо общо със здравето! Да налагаш не добре изпитани и все още несигурни ваксини е престъпление! Факт е, че тези ваксини не постигнаха желания ефект: хората се разболяват, умират и най-важното продължават да заразяват и да продължаваш да "натискаш" за ваксинация е нещо много по-различно от медицина, по-скоро фашизъм!
  • 36 Covid

    59 7 Отговор
    С всяко подобно малоумно изказване, на поредния олигоФрен, доверието към фармата и фалшивото здравеопазване продължава да се срива. А на този пожелавам скорошен път към отвъдното!
  • 37 мисли

    39 8 Отговор
    Лошото в тази държава е че няма преход между поколенията и техните идеи. И ей такива динозаври, на които животът ѝм е почти свършил, продължават да досаждат и да тровят живота на другите поколения, убивайки в тях енергията и желанието за развитие, чрез всеобхватно потискане казвайки ти как да живееш, как да съществуваш и на къде да вървиш, докато другите народи се развиват използвайки енергията и идеите на новите поколения, и изпращат ракети в космоса. Дали е свързано с окупациите под които е била България и тежките режими съществували по тези земи? Реално кога е бил свободен този народ? Трябва да се направи изследване, защо този народ се разпада и защо енергията му за развитие намаля.

    Коментиран от #97

  • 38 дъртьо

    57 6 Отговор
    Ей дърт пръд ьо, защо да не инкриминират теб бре? Кои ти даде права да раздаваш присъди? За какъв се помисли? Мама ти дърта.
  • 39 Комунист

    43 6 Отговор
    Другари! Да хващаме пак пушките и да изметем новият фашизъм.

    Коментиран от #57

  • 40 Акад. Петрунов:

    32 4 Отговор
    Акад. Петрунов::Трябва спешно да бъда ктимиран и изяден от талибани
  • 41 Механик

    52 6 Отговор
    В България почти няма антиваксъри. Всички сме ваксинирани, както се изисква. Просто не искаме да ни вливат намкоси експериментално, ГМО вещество, за което дори производителите не поемат отговорност.
    А ти, професоре, недавай акълища, щото нямаш и за себе си. Като те гледам си сединият крак в гроба, поради изтекъл срок на годност. Как полумъртъв човек, може да определя какво да се случи със живите?
  • 42 Огън

    46 7 Отговор
    Проклет да си старецо покой да не намериш нито на този нито на онзи свят.
  • 43 Joro

    49 5 Отговор
    От над 20 г. държавата води война сещу здравето на хората, въвела и продължаваща да подкрепя една от най-назадничавите системи за здравно осигуряване. Тя е ползваш-не ползваш или ползмаш рядко, но плащаш независимо дали работиш, дали имаш доходи. Лекарите, болниците и поликлиниките - търговци и търгаши. Плащаш - но направления няма. Доплащаш или направо на частен кабинет и си плащаш. Единствено някои по-богати фирми и банки направиха допълнително здравно осигуряване на слушителите си и те могат да ползват повече услуги. И сега как да повярвам, че изведнъж цялата система се е загрижила толкова за здравето ни. А иначе спи в приятна дрямка по отношение на демографската ситуация, от която зависи дали ще има хора или няма да има. Просто е. Никой не казва и не прави нещо, което да няма някаква цел, скрита или явна. В случая зад явната цел има много-много скрити помисли.
  • 44 щаб за честни избори в България

    62 7 Отговор
    Отчаяно се борят тези инжекции да бъдат поставени на повече хора. Сякаш властите са притиснати от изтичащото време. Може би е така. Кой знае. Но е очевидно, че тези инжекции са част от програмата им за тоталитарно поробване и те имат нужда хората да ги приемат. Те дори правят всичко възможно да манипулират данните, за да накарат хората да изпадат в паника и да си поставят тези инжекции. Но някои хора се оказаха по-умни, отколкото очакваха, тъй като разпознават лъжите в данните. Центровете за контрол и превенция на заболяванията казват, че НЕ се считате за „напълно ваксинирани“, докато втората инжекция не е била в организма ви в продължение на 14 дни. Това означава, че когато хората отиват в болница заради увреждания от ваксини, се случват две неща. Първо, казват ви, че става въпрос за случай на COVID при неваксиниран човек, и второ, скриват факта, че става въпрос за увреждане от ваксина.
  • 45 Пучо Капучо

    42 4 Отговор

    До коментар #21 от "русенец":

    И на тая декларацийка и викат..."информирано съгласие"...съвършени ид.иоти са тези, ей...
  • 46 Гост

    40 5 Отговор
    След няколко годинки и ти и всичките ковид пропагандатори като тебе ще ви инкриминират. Удряй пропагандната спирачка щото не се знае де ще си прекараш последните дни. А те като ти гледам възраста наближават.
  • 47 Антиакадемия

    52 5 Отговор
    Нивото на подбор на българските академици е твърде ниско. Този свиреп индивид с непълноценно мозъчно кръвообръщение трябва да си пие лекарствата и да му сменят памперсите, а не да дава акъл на живите, сред които скоро няма да бъде.
  • 48 Прост народ ,слаба държава

    22 4 Отговор
    Българио,земя пълна с идиоти!
  • 49 Чичо

    62 8 Отговор

    До коментар #28 от "Дедо":

    Имам познат завеждащ Ковид отделение в Областен град. Според него има страшно много с две инжекции, дето го карат тежко и стигат до отделението, процента е много по-висок отколкото ми говорят сороспняшките медии.

    Коментиран от #219

  • 50 Професора

    61 7 Отговор
    Да се инкриминира пропагандата за ваксините. Селянина знае ли, че едно лекарство или ваксина се тестват минимум 10 години за странични ефекти!
  • 51 лелееее

    49 6 Отговор
    Събирайте им дипломите на такива в една кофа за боклук и ги пращайте на ТЕЛК, че в главата няма никой!
  • 52 big

    55 6 Отговор
    Защо трябва здрави хора да се ваксинират? Какво е влиянието на тези ваксини върху здрав и с добър имунитет? Никой не казва! Лично аз не искам да слагам в организма си непроверени и несигурни за мен неща! Който иска, моля, да си ги слага! И ако са толкова сигурни, защо трябва да подписвам някакви съгласия и отговорността да бъде за моя сметка?
  • 53 Narod

    32 5 Отговор
    Да му импрегнирам мааата на тоа спек!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дъртия

    52 4 Отговор
    Алоу,деменцията! И износа на евтин ток също е срещу НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ама го правят нали?
  • 56 НЕджендър

    61 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Пропагандирането срещу ваксините..."
    Къде е това пропагандиране!? Личният избор не е пропаганда! Но виж, пропагандата за ваксините е нещо съвсем различно - "професори", "математици", "политици", "спортисти"... с пяна на уста, на вълни и от всички посоки ни заливат с малоумието си, сякаш досега не е имало заразни смъртоносни болести или пък ковид е най-заразната и най-смъртоносната. И цялата тази фе.к.ал.на маса ни залива без никакви разумни аргументи! Е, това ако не е пропаганда...
  • 57 Госあ

    13 10 Отговор

    До коментар #39 от "Комунист":

    Че тоя е от твойте хора ве ! Продажен, глупав и мързелив болшевик.
  • 58 Stormtrooper

    48 5 Отговор
    Има ли някой, който да носи отговорност за нежеланите и най- вече фатални реакции от ваксините? Този белоглавец ли носи отговорността, та даже иска да се инкриминира? Защо 35000 медици в Канада предпочетоха да ги уволнят, но не се ваксинираха? Те са лековерни, нямат общо с науката и си измислят конспирации ли? Аз ще се ваксинирам, но кой носи отговорност, тоя ли ?
  • 59 haha

    49 7 Отговор
    няма антиваксърство - защото няма ВАКСИНА за коорновирус все още. Пий си хапчетата
  • 60 Www.

    46 6 Отговор
    В Беларус народа си живее нормално без никакви забрани и ограничения смъртноста си е все една и съща от години! На такива като Петрунов им дават пари.
  • 61 #БъдетеПрости

    11 37 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ганьовците сте малък но МНОГО ПРОСТ народ !

    Коментиран от #180, #223

  • 62 БайПън

    26 5 Отговор
    Я да се събереме двамцата с тебе кат изкуфели дърти мекерета таман ще сме лика-прилика.
  • 63 Иля

    20 10 Отговор
    Това са дъртите комунисти и децата им, иначе гласувайте за тях под всякаква форма - радевци, харвардци, културно говорещи бесепари...

    Коментиран от #78

  • 64 пит

    4 18 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз изкуфвл":

    как откъде се взе не си ли спомняте който не работи не трябва да яде който не се ваксинира също
  • 65 хахаха

    35 6 Отговор
    всъщност ваксиране по време на епидемия е престъпление
  • 66 Jacques Yves Moineau

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Е няма толкова толкова прости хора! Уж професор а пък прост!

    Коментиран от #103

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Jacques Yves Moineau

    34 5 Отговор
    Сега видях че е академик.....ужас!
  • 69 Ще вриш в адски огън!

    36 8 Отговор
    Този мирише на пръст отдавна и иска да повлече в гроба и нормалните хора. Че е без мозък, отдалеч личи. Ти заби ли си няколко отровни игли, миризма безмозъчна дърта??? Забий си ги, нали сте безсмъртни сатанистите?!
  • 70 Какво

    26 5 Отговор

    До коментар #11 от "zeus":

    очакваш от него. Той е прекарал живота си в условия на диктатура и това е формирало неговото мислене , разбиране и поведение
  • 71 Да питам

    36 3 Отговор
    Ама защо в Нюрнберг осъдиха доктор Менгеле? Няма логика. Тези са същите фашисти.
  • 72 Антифашист

    43 5 Отговор
    През 1933г. Адолф Хитлер решава да въведе т.нар. родословен паспорт, потвърждавайки, че притежателят му е от арийски произход.
    Оторизиран достъп до музеи, обществени сгради, театри, училища и на работното място.
    Историята се повтаря...
  • 73 Некой си

    43 4 Отговор
    Академикът, който дава за пример Израел, да ни обясни защо отново са с ограничителни мерки, както преди масовата ваксинация, а сертификатите на ваксинираните с две дози са невалидни, докато не си сложат трета!
  • 74 Малее

    26 4 Отговор
    Малее !Тоя професор е като го гледам некролога му е в задни джоб и дали му остава поне няколко месеца живот !
  • 75 реално

    7 41 Отговор
    Антиваксърите трябва да са дискриминирани, тероризирани и гонени. Само така може да се избавим от този вирус.
  • 76 Трап

    26 5 Отговор
    Ти ли ще ми кажеш да се ваксинирам, дъpтako ckaПан? По-скоро ще умра!

    Коментиран от #189

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Госあ

    20 5 Отговор

    До коментар #63 от "Иля":

    Всъщност, точно болшевиките се пребоядисаха и тиквата е пример. А БСП предложи да счупи картела и да внесе ваксини от Китай и Русия. Класически деактивирани, протеинови и еднодозови векторни с несравнимо по добро качество от тромбозната ваксина на производителите на шампоан - хит в момента. БСП тръгна да строи ядрени мощности и директна газова връзка с Русия. Поканиха инвеститори от Китай за железопътния ни транспорт и т.н.
  • 79 ivo

    25 6 Отговор
    ТОЗИ ЗДРАВЕН ФАШИСТ ПАК ЛИ СА ГО ПУСНАЛИ ДА СЕ ИЗКАЗВА??? ПОНЕ ГО БЯХМЕ ПОЗАБРАВИЛИ ЗА ДЕН - ДВА!!
  • 80 1342

    23 7 Отговор
    Теб да те кремират веднага безумно изчадие
  • 81 Дидо

    32 5 Отговор
    Да уточним антиваксър е човек, който не приема ваксините изобщо. А хората не искат точно тази ваксина за короната. И има разлика, ако разбирате, ама май не разбирате.
  • 82 Само миг

    23 6 Отговор
    Дъртата мумия иска война. Алченен куфилник!
  • 83 Румен

    33 4 Отговор
    Задължителна ваксина само за професори, академици и политици. Най после да мирне народа от тъпи мисирки

    Коментиран от #191

  • 84 Българин

    18 3 Отговор
    Язък че е доктор тоя ,че ваксината не дава гаранция че няма да се разболея или заразя близките ми ?
    Но виж скопяване на 100% ще гарантира че вируса ще изчезне!
  • 85 Пипи Чорапчето

    27 5 Отговор
    А академик Петрунов би ли ни припомнил за колко от утвърдените ваксини, които са безспорно постижение за човечеството, се е налагало да подписваме информирано съгласие?
    Имам всички ваксини, които се поставят от години, имам даже и реимунизациите. Нямам спомен обаче досега да съм подписвала някакво съгласие, че и информирано;)
    Защо, всъщност, го подписваме, Петрунов?
  • 86 Правда

    16 4 Отговор
    А твоето е към самоубийство на народа с тия експерименти
  • 87 Фарс

    10 3 Отговор
    Смъртта е нещо наистина естествено красиво, неразделна част от живота. Не можем дори да предположим колко пагубно би било, ако хората бяхме безсмъртни, колко повече интелектуална разруха би била посята, ако човешкият живот стигаше до своя естествен завършек.

    Коментиран от #91, #136

  • 88 Го4о

    28 7 Отговор
    Хора, които настояват за отнемане на човешки права (като този Академик Петрунов) трябва да бъдат съдени за фашизъм и да влязат в затвора!
  • 89 Бай Ганьо

    11 4 Отговор
    тос и много прос!!!
  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    ХОЛОКОСТ ДИСКРИМИНАЦИЯ ФАШИЗЪМ
  • 91 Фарс

    1 4 Отговор

    До коментар #87 от "Фарс":

    .. ако не стигаше..
  • 92 Реалност

    22 4 Отговор
    Към днешна дата общия брой на различните ваксини е 1696, стареца с деменция сложил ли си е всичките, ако не е значи по неговата логика е антиваксър.
  • 93 абг

    19 4 Отговор
    Мумията се завръща.
  • 94 Обикновен Бг

    16 5 Отговор
    Аз като Ви казвам, че званието професор се превърна в нарицателно за човек без абсолютно никакви морални и етични ценности, за пълна отреока, амеба, плужек, и "хлебарска лопата" Вие невярвате.
    Сами виждате какво значи вече думата, и най-вече смисълът професор.
    Вече е най-лошо да те обидят не с п.е.д.е.р... , нито с демократ, с само като ти кажат ПРОФЕСОР.
    Фнус ме хваща докъде може да стигне интелигентен човек без АБСОЛЮТНОО НИКАКВИ ПРИНЦИПИ.
  • 95 НИЕ

    18 7 Отговор
    МРЪСНА ПЛАТЕНА ПОДЛОГА НА САТАНИСТИТЕ И ФАШИСТКА СМРАД!!!ПУБЛИЧЕН СЪД И РАЗСТРЕЛ ЗА ТЕБ !!!!
  • 96 Българка

    22 5 Отговор
    По принцип не съм антиваксър, но тоя академик е изговорил огромно количество лъжи. На такъв също трябва да се търси съдебна отговорност.
  • 97 Ха, ха, ха

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "мисли":

    Нещо хич не мислиш, защото не новите поколения изпращат ракети в космоса а точно старите и двама космонавти имахме, а сега като ви гледаме новите поколения нищо не сте, идеи нула.Недей да правиш обобщение за народа, защото нашия ни най малко не се различава от тези по които сега всички от младите си падат, че ако има начин ще я поместите България от балканския полуостров! От такова с промити мозъци на много българи им дойде до гуша.

    Коментиран от #175

  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    СОФИЯНЕЦО някой пише от твоя ник и ме обижда на ХАХО кой е той
  • 99 Penev

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Онзи":

    Хората не са говеда, само вие сте.
  • 100 Копипасте

    18 5 Отговор
    „Учените нанасят страшно много вреди на света в името на това да му помогнат. Нямам нищо против да атакувам побратимите от колегията, защото се срамувам от тях.“ — Кари Мълис, изобретател на технологията за полимеразна верижна реакция (PCR)
    Да не забравяме и факта, че този "нафталин" е стар непенсиониран кадър на ДС! Това обяснява донякъде и пяната по устата му! И какво следва - Освиенцим, Белене....?!
  • 101 античугуни

    27 3 Отговор
    Поставянето на ваксини, за които производителят е освободен от отговорност, също трябва да се инкриминира! РАЗБРА ЛИ, ПЕТРУНОВ?
  • 102 ваксина

    22 4 Отговор
    докато си учил за академик,не са ли ти казвали че ваксинация по време на пандемия=мутиране непрекъснато на вируса.жалко за титилите
  • 103 Иван

    6 8 Отговор

    До коментар #66 от "Jacques Yves Moineau":

    Споко, ти си по-умен. Сигурно знаеш и “Питагорова теорема” и можеш да броиш до десет.

    Коментиран от #124, #213

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Баба ти

    18 5 Отговор
    Петрунов А смъртните случай от ваксина и починалите от Ковид ,след ваксиниране, направо за зандана ли?
    Аи ша ти се незнае извънземното ти ..Ваксинирай си и задните части ако искаш наглецо побелял
  • 106 Недоволна

    24 5 Отговор
    Има разлика между антиваксъри и антиковидваксъри.Тази ваксина е в срок на изпитване и на всеки който си сложи такава, трябва да му се плаща за участие в експеримента.

    Коментиран от #116

  • 107 Академик Левент

    15 4 Отговор
    Дърт демент с хомосексуално съзнание, наглостта има граници, отиваш си от тоя свят скоро, с достойнство така и няма никога да намериш, запълваща пространството безполезна еденицо!
  • 108 Българин

    18 3 Отговор
    Академик? Петрунов
    Абе защо като са толкова безобидни ваксините? Трябва да подписвам информирано съгласие за последствията след ваксиниране?
  • 109 Ей Петко

    12 3 Отговор
    П.с. Я си оправи острия поглед и кривите вежди че си се наперил нещо
  • 110 Възмездие има тук и отвъд!

    17 3 Отговор
    И както казваше Ботев, нашият гений на словото и борбата: "У нас нормалните считат за луди...". Няколко луди лакие и лизачи у нас и по света унищожават нормалните хора и рречат на живота и развитието им, заблуждаваъки се, че след това ще притежават Земята. А после? А после не знаят какво става с всеки който посяга и убива... Науките доказаха, че отвъд има ред и справедливост, други измерения, а земният къс живот е химера и мираж само. След плътта душата ще страда за алчността и всичките си издевателства, които е причинила. Всичко се връща!
  • 111 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    този уж ПРОФЕСО се гаври с ХОРАТА
  • 112 Мирослав

    21 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Неимунизираните са заплаха за имунизираните. Неимунизираните са опасни, защото могат да ви предадат инфекцията..." С това ме отказа напълно. Всички изследвания до момента сочат, че имунизираните също пренасят и разпространяват вируса. Иначе за ваксините по принцип е прав, че са едно от най-великите достижения на човечеството. Поне за познатите до момента ваксини. И антивакстърството "по принцип" е голяма глупост. За ковид ваксините обаче, тепърва ще се установява това.
  • 113 Не забрявайте

    9 10 Отговор
    Р@дев иска да ви инжектира с препарати.
  • 114 Българка

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Кретен!

    Коментиран от #130

  • 115 БРАВО

    12 3 Отговор
    Тоя дали вече се е напикал?
  • 116 Дончо Мамбов

    13 5 Отговор

    До коментар #106 от "Недоволна":

    На такива като пенсионера на снимката се плаща, на опитните человечета ще останат последствията само
  • 117 qwerty

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Тиквопитеци, отивайте да тренирате сгъване и разгъване на маркучи!
  • 118 Българка

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Лъжеш!
  • 119 2857

    12 6 Отговор
    Тези, от времето на "Червената армия" пак изпълзяха от сенките.
    По света отново се връщат времена на Червен терор!
    А за "ниската интелигентност" на неваксинираните, това си е пълен "хейт". Тези, които не отиват под строй, като говеда на заколение, обикновено са се информирали доста по-добре.
    И кое е по-лесно! Тълпата избира по-малкото съпротивление и надява хомота "за свое добро".
    Така наречените "дебили" избираме неудобства и репресии.
  • 120 Доцент

    16 2 Отговор
    Хубави приказки говори дядката , аз само да питам : ваксиниран съм преди година , през това време се разболях , сега ми изтече сертификата.
    Какво да правя дядо?

    Коментиран от #128

  • 121 Смех !

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Академик бил вампира,ти си дървен професор.Боцкайте се с тая отрова докато сте живи !
  • 122 Старец

    15 4 Отговор
    Много хора пишат глупости за пари.
    Кога ще инкриминират алчността и простотията?
  • 123 Гост

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "zeus":

    Аз лично съм за ваксините ваксиниран съм. Истината обаче е , че винаги има риск колкото и минимален да е! Просто съпоставка цял живот може да си пиеш аналгин и в един момент да развиеш алергичен шок. Просто човек трябва да прецени рискът от ваксината ли е по-голям или да рискуваш да прекараш ковид. Факт обаче е , че Европа се отваря пълни стадиони и ресторанти . Да дори и там има съпротива срещу ваксините но е по-малка спрямо тука в България. Всъщност винаги ги го е имало упорството срещу ваксините дори доста отдавна при създаването на ваксината за вариола са казвали , че била за да намали простолюдието . Общо взето преди 200 години и сега причините на хората против ваксините са почти идентични. Дали трябва да е въпрос на личен избор да се ваксинираш смятам , че така трябва да е. Лошото е , че така създадена системата света не може да се справи с пандемия. Трябва да се избира между това да се работи и който прекара вируса прекара или да се правят през 3-6 месеца локдауни които пък от своя страна обричат на глад и мизерия. Лошото е , че все повече реинфекции почва да има дори мои приятели в рамките на 6 месеца заболяха втори път включително и брат ми. Повече го изкараха по зле спрямо първият път. Което говори възможен ли е доживотен имунитет след изкарана инфекция ? Ще изчезне ли някога корона вируса ? Като РНК вирус най-вероятно няма да изчезне може само да се надяваме с времето да почне да отслабва макар , че и в това специалистите не са сигурни!
  • 124 така ли

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    Ти пък си чувал за тройното правило, но дори не знаеш какво означава! Трай си там!
  • 125 Една от истините

    13 1 Отговор
    Е,че българите са лъгани 100 години назад до днешни дни от кой ли не....от свои и чужди....трудно ще се довери на който и да било и за каквото и да било.... римското правило разделяй и владей в момента е във връхната си точка на тази територия....лошото е че много от умните хора не наричат нещата с истинските им имена и така заблуждават хората и себе си.
  • 126 Петкан дивака

    12 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Неимунизираните са заплаха за имунизираните."
    Е, как? Нали са имунизирани? Как така съм заплаха? С какво?
    Моля ви, просветлете ме... ок, т@п съм, няма как да го разбера това.
  • 127 Bill Gat

    10 6 Отговор
    Подарявам черни чували за всички ваксинирани! 3ащото мисля за вас!
  • 128 aaaaa

    11 2 Отговор

    До коментар #120 от "Доцент":

    Дядо ти от сертификати не се интересува, на него едно друго нещо му се подава от джоба. ;D
  • 129 Бранимира

    16 6 Отговор
    Изкуфял дъртак! Само тоя не се беше явил да ни наставлява! Преболедувах и имам 100 пъти по-добър имунитет от тъпите ви ваксини! Всеки трябва да мине през вируса!

    Коментиран от #147, #178

  • 130 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #114 от "Българка":

    май ти си такава щом ХОРАТА обиждаш
  • 131 ФАКТ

    13 4 Отговор
    Ваксините са полезни когато са тествани .При тези пак се разболяват и вече има алфа ,бета ,делта и т.н варианти.Академика ,като е умен да каже за произхода на ковида ,та да ни е ясно.
  • 132 Аз пък

    20 4 Отговор
    Искам да се криминализира насилственото ваксиниране с ваксини против вируси. Мен КОЙ ще ме интервюира по медиите да обясня и представя на обществото моите доводи и възгледи. Аз не съм антиваксър. Просто избора трябва да е мой, щом всички други ваксинирани са в безопасност и със зелени сертификати, защо се плащат от мен и мойте възгледи и искат насила да ме разболеят?
  • 133 8372

    16 4 Отговор
    Професоре,защо семейство 3пъти ваксинирано пак е с ковид?Аз не съм мед.лице но ще ви дам отговор,защото това не е ваксина.И още колко пъти ще ни дупчите.Това което гледахме във филмите(фантастика),за да има чиста раса ти дават хапчета,бият и ти ваксини,сега стана реалност.
  • 134 БОЕЦ

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ТИ бой ял ли си скоро
  • 135 Перо

    12 3 Отговор
    Нали академика и професорите са слугинаж на ЕС,а от там няма заповед за инкриминиране! Известно е,че правителството и управляващите здравната политика не ходят и до тоалетната,без указания и нареждане от ЕС. Никой не може да ме убеди в лошите и краткотрайни антитела,без клетъчна памет от преболедуване на Ковид-19 и липсата на опасност от странични ефекти от ваксина с 3-месечен тест,върху ограничен кръг хора,но с по-“дълготраен” срок. Известно е,че поради лошото здравеопазване,огромния брой хора изкараха на крак болестта,която никой не обясни защо не се признава,защо тези хора са извън системата и защо срока на антителата е само 6 месеца и сертификат трудно се издава!
  • 136 Копипасте

    11 3 Отговор

    До коментар #87 от "Фарс":

    от коментар под статия във ФАКТИ с това заглавие от 12.04.2021 "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"
    "То и от ваксините пак толкова?! Или?!
    Това за неразбалите означава "боц" на всеки 6-8 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия академик Петрунов няма да каже, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/ и НУЛА интервюта оттук-нататък!"
    По темата ваксини нищо ново! Но е все пак интересно с каква точно ваксина е уважавания академик! Не, че нещо, но на тази вързаст си е от рисковия контингент!
  • 137 Изкуфял старец комуне

    14 4 Отговор
    Комуне изкуфял старец
  • 138 хахаха

    3 3 Отговор
    Хай живе Ваксинизъм, наше светло будне!
  • 139 Българин

    11 3 Отговор
    Кои са повече бе Академик?
    Ваксинираните или Антиваксърите?
    Се пита в задачата ?
    Че тоя се пени ?
  • 140 БРАВО БРАВИСИМО

    7 3 Отговор
    ЕДНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ НА БЪЛГАРИНА :ДА СЕ РЕДИ НА ОПАШКА ЗА ВАКСИНИРАНЕ И ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ДА „М И С Л И! ” И ДА РЪСИ ПРОСТОТИЯ В ИНТЕРНЕТ 😂😂😂ПОСЛЕ ЗАЩО българия Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!
  • 141 ралф

    12 3 Отговор
    То бива наглост бива но прекаляват , публична тайна е че това е план на Bill Gates...името като се преведе и отговорите си идват на място..
  • 142 Напразно се хаби професорът

    10 2 Отговор
    Тази с косата ще свърши работата
  • 143 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР

    4 1 Отговор
    КАК Е КАК Е МЕ ПИТА ЕДИН НАБОР НА ОПАШКАТА ЗА ШПРИЦ,МАНИ МАНИ ПОЗЕЛЕНЯЛО МИ Е ПРЕД ОЧИТЕ😬😬😬
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Сам Боха

    17 2 Отговор
    "Неимунизираните са заплаха за имунизираните." - Брях, маа му стара, че аз съм бил по - опасен и от короната бре!!!!!!! А имунизираните, не са ли заплаха за неимунизираните?

    Коментиран от #149

  • 146 ЕЕЕ АРЕ ЧЕСТИТ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

    8 2 Отговор
    И СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГО ПОЛЗВАТЕ!!!АМИН
  • 147 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #129 от "Бранимира":

    Ай са ! Аз пък ще гледам да съм от двайсетте процента, които няма да минат. Па вие минавайте и през сифилиса и еболата ако искате , да сте здрави.
  • 148 Деменцията не прощава

    18 2 Отговор
    Акад. Петрунов да дефинира що е ваксина. И да се инкриминира представянето на препарати без достатъчни изслидвания за ВАКСИНИ.
  • 149 Като са имунизирани

    10 2 Отговор

    До коментар #145 от "Сам Боха":

    Нали нема ги фане
  • 150 е гати

    10 3 Отговор
    и дъртио вампир.
  • 151 Рептил

    17 3 Отговор
    Ето такива рептилии като този , са способни да натиснат ядреното копче , ако им се даде възможност , защото си мислят ,че с тяхната смърт и света си отива !
  • 152 СЛЕД СТО ГОДИНИ В УЧЕБНИЦИТЕ

    9 3 Отговор
    ЩЕ ПИШЕ ,ЧЕ ПРЕЗ 2021 година ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ ВЪРЛУВАЛИ ПОЛИТИЦИ БАНДИТИ МУТРИ ОЛИГАРСИ И УЖАЗС АНТИВАКСЪРИ,НО ДОШЪЛ ДОБРИЯ ЗЕЛЕН ЮНАК СЕРТИФИКАТ И ВСИЧКИ ТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ!!!!
  • 153 Анализатор

    3 14 Отговор
    Респект и уважение към академик Петрунов!
    Антиваксърите са освен всичко, много глупави и неуки хора.
    Бг е единствената в ЕС с толкова нисък процент ваксинирани, респективно и бедни.
    Простотията върви ръка за ръка с беднотията!

    Коментиран от #162

  • 154 ЕВРО НЮЗ

    11 2 Отговор
    Защо казват че в България нямало законна проституция след като има журналисти и средства за масово осведомяване.????????????
  • 155 Смех

    9 3 Отговор
    Тоя май е служил в някой концлагер... май му се ще да на стари години да бъде пребит като куче

    Коментиран от #169

  • 156 flipp

    13 4 Отговор
    " Неимунизираните са заплаха за имунизираните. "Вникнете в тази логика, за неефективността на лекарството са виновни хората които не го ползват...има смисъл нали
  • 157 Гост

    10 3 Отговор
    Да му се отнеме титлата и да бъде вкаран в общежитие с мигранти, като така ще бъде запазен животът му от тероризма, който проповядва.
  • 158 Петрунов дебил

    7 3 Отговор
    Уважаема г-жо Атанасова защо публикувате материали на такива некомпетентни хора . Това говори и за вашата тотална и некадърност
  • 159 Айде

    7 3 Отговор
    гушвай букета!
  • 160 Лъжец е

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: изключително важно да преборим погрешната представа и мантра, че ваксините са нещо вредно
    ------------------

    значи, ковид ваксините не са вредни, и ни карат да подписваме декларации, защото не са вредни, или защото никой не носи отговорност??
    айде престанете вече с глупостите!
  • 161 чичо Доктор

    4 4 Отговор
    Прав сте акад. Петрунов, когато става дума за ваксина. Но това е бустер, тук какво е вашето мнение?В цялата статия се говори за ваксина. а това което се поставя на хората е БУСТЕР!!!!!

    Коментиран от #165

  • 162 гледай

    14 3 Отговор

    До коментар #153 от "Анализатор":

    американски учени, които са създавали ваксини какво казват под клетва в сената за ваксините, че основната причина за алцхаймер при
    възрастните е алуминия във ваксините за грип, който се натрупва в мозъка.

    Коментиран от #166

  • 163 А бе

    11 3 Отговор
    И десет академика да си, няма да разбереш какво е свободен дух. Жалък си. Пък кой и защо те е направил академик - да не се окаже пак оня измисления генерал от БанкИ. П0МИЯP!
  • 164 Ленин

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Точно така професоре ,аз предлагам след това да се разстрелват и да се кримират в екирисаж ,за да не остава никаква следа от тях...
  • 165 Само да попитам

    6 3 Отговор

    До коментар #161 от "чичо Доктор":

    А какво е БУСТЕР ? Много чуждици БЕ.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 ДЖОТО

    1 3 Отговор
    ДО КОМЕНТАР-1!БРАВО НА ВАС,ПОЗНАХТЕ,ЧЕ ТОЗИ НИКОЙ НЕГО ИМА ЗА НИЩО!!!

    Коментиран от #172

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Баш софиянец

    5 2 Отговор
    Абе и тоя на фашизъм бие.
  • 171 на теб ли

    2 1 Отговор

    До коментар #166 от "Ленин":

    да вярвам или на човек, който е бил в тези среди и знае за какво става въпрос?
  • 172 Ужас

    2 1 Отговор

    До коментар #168 от "ДЖОТО":

    А бе има бутонче "ОТГОВОР".
  • 173 Класната

    6 1 Отговор

    До коментар #166 от "Ленин":

    "не знаен" се пише слято. Ето докъде води дистанционното обучение.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 вярно ли

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ха, ха, ха":

    Нима кановете и царете на България не са го правили? Нима синовете на Кубрат не са го правили? Нима споменатите от теб космонавти са били на по 60 - 80 години в своето време? Животът е движение и промени. Енергията е в младите, това е нещо естествено. Но те изтичат от България, въпросът е защо?

    Коментиран от #229

  • 176 Имунолог

    3 9 Отговор
    Рeшeниeтo нa Прaвитeлcтвoтo зa зaлeният ceртификaт e мнoгo ПРAВИЛНO! Трябвa пo някaкъв нaчин дa бъдaт cпряни Дeлтa лeгиoнитe, кoитo в cтeгнaт бoeн рeд, зaрaзявaт и мaчкaт вcичкo живo в мoмeнтa.
  • 177 Ваксиниран

    5 7 Отговор
    Всяка вечер по голяма част от населението в България консумира течности с неизвестно съдържание и вобще не му пука дали утре ще е жив, но се притеснява, че слагайки си ваксина, ще умре или, че някой му вкарва чип и ще бъде управляван и следен. Няма нужда да Ви вкарат чип, достатъчен е мобилният телефон.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 яко ни лъжат

    13 2 Отговор
    ДРАГИ АКАДЕМИКО СТАР И БЕЗМОЗЪЧЕН. ОБЯСНИ КАК "Нeимунизирaнитe ca зaплaхa зa имунизирaнитe."?????? КАК БЕСНИТЕ ЩЕ ЗАРАЗЯТ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ВАКСИНА ЗА БЯС?????? ЯВНО ВЕЧЕ МОЗЪКА ТИ Е НАМАЛИЛ ОБЕМА СИ ИЛИ ВАКСИНИТЕ НЕ СА ВАКСИНИ!!!!! КАК БОЛЕН ОТ МОРБИЛИ ЩЕ ЗАРАЗИ ВАКСИНИРАН ОТ МОРБИЛИ???- НИКАК!!! ТИЯ СЕ ОПЛИТАТ В ЛЪЖИТЕ СИ И ВОДЯТ БЯСНА АГИТАЦИЯ ДА СЕ БОДЕМ С НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВАКСИНА И ПАК МОЖЕМ ДА СЕ ЗАРАЗИМ С КОВИД!!!! ОПРЕДЕЛЕНО ЯКО НИ ЛЪЖАТ ЗА ВСИЧКО!!!
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 AVG

    5 1 Отговор

    До коментар #178 от "Вирус":

    Не, не може! Ще те поставим под карантина!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 0222

    6 5 Отговор
    Роден съм без ваксина и искам да ура без ваксина когато му дойде времето който го е шубе да се боцка дъртаче

    Коментиран от #194

  • 184 Георги Венков

    13 5 Отговор
    Неуважаеми от мен г-н Петрунов, не знам дали ме помните, но преди години с една експериментална терапия, която ми предписахте във вид на 100 инжекции, ми донесе мноооого странични ефекти.После разбрах, че сератоглобина, който сте ми предписал, е бил забранен за употреба. И имате наглост да казвате кое да се инкриминира и кой е ниско интелигентен?????

    Коментиран от #195, #197

  • 185 келешът

    5 4 Отговор
    този да си слага по една игла на всеки три дни - да светне, да отвърже и аре у дън горите тилилейски
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Това

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    само показва, колко тъпанари има в България.
  • 188 ККК

    5 10 Отговор
    Само така! Огромната част от прогресивните, интелигентни хора са се ваксинирали, реват като карпатски вълци само някакви тъп0нгepи, вярващи на всичко, което им кажат, както и такива с недостатъчен умствен капацитет! И само да ви кажа - на ревящите и на тия, дето ще започнат да ми сипват с големия черпак: Акъли, и да викате, и да се дърпате, и да се криете - толкова ли нямате грам мозък, че да проумеете, че Света и политиците имат БЕЗБРОЙ механизми да ви накарат да се ваксинирате!? Не разбирате ли, че това е неизбежно!? Не разбирате ли, че ако искате да живеете в цивилизацията и да имате основни права това няма как да се случи ако не сте ваксинирани!? Или ще отидете да си живеете на някой самотен остров, само и само да не поемете шота!? За къде и до кога ще се дърпате, мислейки, че ще скатаете, а всъщност само отлагате НЕИЗБЕЖНОТО!!!???!!! ....Матрял....

    Коментиран от #193, #217

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Мъдурко

    12 2 Отговор

    До коментар #83 от "Румен":

    То пък един народ....тупан до тупана, мила моя майнольо, и всички са професоври по всичкология! За това в България НИКОГА не е имало и никога НЯМА ДА ИМА Гражданско общество - щото всичките сте тотални егоисти-всичколози! Резултатът е видим.....
  • 192 Иван

    5 6 Отговор
    Петрунов скоро ще си от другата страна на тревата, не се бъркай в нашите работи.
  • 193 Ваксиниран

    7 5 Отговор

    До коментар #188 от "ККК":

    Я имало и мислещи хора тук. По лошото е че голяма част от хората, които днес отидоха да се ваксинират е не за да защитят себеси и близките си а заради зеления сертификат. Прави си извода какво остана в Бг. Ако даваха по една нова кола на всеки трети ваксиниран щеше да има бой, кой да е пръв.
  • 194 Продължавай все така

    4 2 Отговор

    До коментар #183 от "0222":

    И времето наистина ще дойде бързо
  • 195 Явно това, че си жив

    4 5 Отговор

    До коментар #184 от "Георги Венков":

    Е страничен ефект за тебе. Да, един от страничните ефекти на ваксината е, този-запазва те жив. Тия неваксинираните нямат тази възможност да изпитат този ефект и мтът като бройлери в птицекланица. 95% от умрелите са без този страничен ефект. Можеш само да благодариш на професора, за "грешката" с която те е спасил.

    Коментиран от #204

  • 196 некой си

    5 3 Отговор
    ТОЯ ДА СЕ ПОГРЕБЕ ЖИВ А НЕ ДА СЕ РЕДИ НА ПАРИТЕ ОТ ГЕЙЕВРОПА
  • 197 Е като

    4 2 Отговор

    До коментар #184 от "Георги Венков":

    е бил забранен, ти откъде си го купи?
  • 198 Бай професоре

    5 3 Отговор
    Добре би било да прочетеш внимателно Българския НПК и Нюрнбергската конвенция. Впрочем във втория документ не се предвижда давност но има смъртна присъда.
  • 199 100pera

    10 2 Отговор
    Всеки има право на мнение. Академик Петрунов, човек на 85 години, агент на ДС, алерголог, също има това право.
    Прочетох мнението му. Не ми направи добро впечатление - пълно е с идеологеми и клишета.
    Инкриминиране на антиваксърите, на антиваксърската пропаганда. А кой ще определя, кое е антиваксърска пропаганда? Г-н академикът и такива като него ли? Ако задам въпросът, каква е ефективността от ваксините, след като от разболелите се за едно денонощие в България 4 522 човека, над 14% са ваксинирани? Или ако попитам, защо в страни с масова ваксинация и мерки (анпр. Великобритания и Израел) заболеваемостта и смъртността се покачват, а в неимунизирана Африка спадат? Тези въпроси антиваксърска пропаганда ли са и правят ли ме антиваксър?
    А и аз имам права - едно от тях е да дам оценка на мнението на акад.Петрунов. Ниска оценка. Слаб (2). Защото, за мен е недопустимо един учен да разсъждава като средновековния тома Аквински (Вярвам, защото е абсурдно!) или като казармен фелдфебел (Когато говориш с мен ще мълчиш!).
  • 200 lava

    8 1 Отговор
    Много е смешно това “Тук веднага възниква въпросът: ние ли сме най-умните и най-мъдрите в целия свят или има нещо грешно"! Нали все някой трябва да е - защо пък да не сме ние?

    Коментиран от #202, #205

  • 201 Жалостов

    11 1 Отговор
    Тоя ако е академик жал ми е за научната общност в татковината, за студентите и за хората
  • 202 иде мо

    3 1 Отговор

    До коментар #200 от "lava":

    иде мо...както скандират сърбите.
  • 203 Мустафа

    4 1 Отговор
    Петруно пиле шарено, Петруно пиле галено - оди се пикай на ламарината да ти трънчи !
  • 204 Георги Венков

    2 1 Отговор

    До коментар #195 от "Явно това, че си жив":

    Бъркате- страничен ефект имаше при почти всички, подложени на терапията- при някои веднага, при други- по-късно, а го забраниха след провала- иначе беше планирано да стане гордостта на социалистическата мисъл.
  • 205 Докато

    0 1 Отговор

    До коментар #200 от "lava":

    умните мъдруват, лудите лудуват.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Наакания

    5 1 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил
  • 208 антиваксър

    4 1 Отговор
    какъв академик си ти бе ДЪРТАК МРЪСЕН?
  • 209 Боклук

    4 1 Отговор
    Пълен изкуфял боклук. Убиец.
  • 210 тре

    8 1 Отговор
    Стига сте писали и дрънкали глупости.Извадихте от незнайни места всякакви професори и академици. Ваксините са супер нещо, това е факт. Ама това, което се предлага в момента не е ваксина. А лечение, което трябва да се поставя на всеки 6 месеца, при това с неизвестни странични ефекти, за което никой не носи никаква отговорност със съмнителна ефективност. Не е нулева, но определено не е такава, каквато ни я изкарват. Като пуснаха вируса, поне и ваксината им да си струваше, ама няма кинти ако е еднократно нали?
  • 211 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    АКИ ПЪРДЮНОВ : " НИ СЪМ СЪВСЕМ ОТКАЧИЛ ---ПРОСТО СЪМ МАЛКО ПРЕВЪРТЯЛ --ПОРАДИ ПОЛУУМРЕЛЯШКАТА СИ ВЪЗРАСТ " !!!!!
  • 212 Посетител

    3 1 Отговор
    Изкуфелник...
  • 213 Jacques Yves Moineau

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    Поне не съм толкова заблуден ( или продажен) по отношение на ваксините. Както някой беше казал: това не са ваксини, а имуностимуланти....с неясен дългосрочен ефект.
  • 214 ухански прилеп

    2 1 Отговор
    Академик , който лансилаше заразата от пазара в Ухан)))
    АКАДЕМИк!
    И многото умни са малко празноглави!
  • 215 гост

    4 1 Отговор
    Стана ми любопитно след олигофренското изказване на този дър...так колко хора го подкрепят. Изчетох около 50-60 коментара и не видях нито един в негова полза! Също като под статия със словоизлияния на тиквата!
  • 216 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Онзи":

    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.
  • 217 www

    3 0 Отговор

    До коментар #188 от "ККК":

    Той света затова не спря да се тресе от кризи, защото политиците живеят ви измислената си реалност и са забравили че, могат само да предполагат, но не и да разполагат!
  • 218 Експерт

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Колко морски тюлена и пилоти от САЩ познаваш? Пък и статистика им правиш???
  • 219 това

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Чичо":

    е причина за последните "мерки" - да принудят колкото може повече хора да се "ваксинират". Защото истината вече се вижда - все повече хора имат тежко боледуващи или починали "ваксинирани" познати.
  • 220 ЮРИСТ

    4 1 Отговор
    Старче нарушаваш конституцията, а така отиваш към подсъдимата скамейка! Изглежда на стари години ти се лежи в затвора!

    "Член 143. Алинея (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., предишен текст на чл. 143 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.)
    Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години".

    Чл. 354. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.)

    Който без надлежно разрешение произведе, придобие, държи, отчужди или предаде другиму силно действуващо или отровно вещество, което не е наркотично вещество поставено под разрешителен режим, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева.

    Член 29 aлинея 2
    Рaбoтникът нe мoжe дa бъдe принудeн дa ce вaкcинирa, нe мoжe дa бъдe увoлнeн нa ocнoвaниe, чe нe e пoиcкaл дa ce вaкcинирa и нe мoжe дa бъдe възпрeпятcтвaн пo кaкъвтo и дa e нaчин дa изпълнявa cвoятa рaбoтa пoрaди oткaзa му oт вaкcинa.

    РЕЗОЛЮЦИЯ No 1000/2013 НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА 2 361, от 27.01.2021 г.
    според която трябва:

    „Да се гарантира, че гражданите са информирани, че ваксинацията не е задължителна и че никой не упражнява политически, социален или друг натиск за ваксиниране, ако не искат да го направят сами.
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 3224

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    ПРОТЕСТИ ИМА ВСЕКИ ДЕН ПО ДВА ПЪТИ! ОТ ДВА ДНИ! ПРЕД МС И МЗ!
  • 223 44444

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "#БъдетеПрости":

    НЕ РАЗБРАХ?! ТИ ЦИГАНИН ЛИ СИ?!
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 мамун

    0 1 Отговор
    дават ви наклон на у...я
  • 226 Историк

    2 0 Отговор
    Оценка на академика могат да дават само по-умни .
    Само в България мекерета с осми клас масово си позволяват .
    В стихотворението "Борба" на Христо Ботев пише :
    Свестните у нас считат за луди,
    глупеца вредом всеки почита .
    От коментарите под статията става ясно ,че сме стада
    овце което само с дебела тояга може да върби в правия път.
  • 227 академик, Петрунов?? Хората се

    1 0 Отговор
    Отвратиха от НОЩ От Политиците, ОТ Витанов и Л Томов, които продължават да Опсихясват народа!! Които не са Медици, единия физик, е ПСИХАР Другия учил механики сие Идиот!! Как тези хора, могат да Убедят народа за нещо!! Не случайно кръстиха тези с Титлите "Бялата Мафия!! Три пъти на ден, по Борисово време си сменяха мнението и Мерките по даден проблем, Хаус и некадърност!!! Кой и за какво да вярва на тази Мафия в Бели престилки и Кухи титли???
  • 228 До кухите лейки

    1 0 Отговор
    Като ви гледам коментарите, повечето сте такива купи лейки антиваксърски, че и сто професора нещо да ви обясняват, пак нямате ай кю да го разберете...та дано ви поразчисти малко този вирус, да не се размножават такива непробиваеми дебили, че да се повиши интелигентността и отговорността на обществото, и ще си дойдат на мястото нещата тогава в еволюционен аспект...
  • 229 Самър

    0 0 Отговор

    До коментар #175 от "вярно ли":

    Защото не са възпитани от люлка,после в училище да пазят род и Родина ,защото бащина къща и майчино огнище на тях не им говори нищо ,защото единствена движеща сила в живота им е пари,и то сега ,веднага .А даже и не знаят какво да правят с тези пари ,освен да си купят някакъв 10 г.автомобил и да бъде най-малко 150к.с.,да се пребият с него или да причинят нещастие другимо.Изтървано е всичко във възпитанието и образованието на младите.Може да се оправят нещата с премахването на безобразието за щяло не щяло ,,права на човека",въвеждане на задължителна казарма,изгонване на НПО от България .Защото тези организации имат една цел ,унищожаването на България ,в това число и ДПС.Всичко ще се оправи ако се изпълнят тези условия
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове