22 Октомври, 2021 18:10 3 036 26

Протестиращи ресторантьори блокираха кръстовище в Силистра

  • силистра-
  • протест-
  • мерки

Според тях в Силистра мерките не бива да бъдат насочени към отделни бизнеси, а да са повсеместни

Протестиращи ресторантьори блокираха кръстовище в Силистра - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Кръстовище затвориха в Силистра Представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, и на фитнес клубовете блокираха кръстовище в Силистра. Протестът им е срещу "хаотичните" действия на здравните власти в борбата за ограничаване на пандемията, съобщава БТА.

Според тях в Силистра мерките не бива да бъдат насочени към отделни бизнеси, а да са повсеместни.

„Ясно е, че ще има мерки, че има заразени, ние приветстваме въвеждането на мерки, защото виждаме как умират хора, и ще бъде безотговорно да кажем, че не искаме никакви мерки, но не може да бъдат насочени само към нас", заяви Милен Делийски, представител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Делийски е категоричен, че „протестът не е политически, а е протест на хора, чиито съдби и начинът им на труд са засегнати“. По думите му в Силистренско в бранша работят над 2300 души.

Според Делийски за сряда се подготвя национален протест, ако не бъдат направени промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    11 10 Отговор
    Ганьо
    А блокада добре ли ви беше и затворени паркове и заведения . Платени гробари сте безмозъчни

    Коментиран от #20, #26

  • 2 Смях

    23 7 Отговор
    Като се редиме на опашки да плащаме данъци няма нужда от зелен сертификат ! Много съжалявам, че не мога да си позволя да дойда в София на протестите !
  • 3 сектант

    4 5 Отговор
    ама иначе искат да не дават данъци да ви се не види и...
  • 4 kaptain Morgan

    20 3 Отговор
    Нали Алибегов се беше договорил от името на ресторантьорите , че всички искали зелени сертификати???

    Коментиран от #5

  • 5 Той работи

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "kaptain Morgan":

    Върху сачева
  • 6 протест

    11 6 Отговор
    Ще блокирам София заради високите цени на гадните им кафета и манджирляци.
  • 7 Сатана

    15 4 Отговор
    Румба,тия от Силистра ще ти счупят изборите!
  • 8 КовидНацизъм

    18 6 Отговор
    Сериозно ли мислите, че служебно правителство, неспособно да вземе решение за проста забрана на износа на ток, която поне би омекотила тежкия икономически удар, който ще ни се стовари на главите до месец -два и заплашва да срине до основи цялата ни икономика, за способно да предложи разумно решение за овладяване на ковидкриза?!
    Наистина ли мислите, че това засяга единствено вас и спасение поединично е възможно, а отлагане във времето е решение? Възможно ли е мотивът “ ама така правят един куп други държави“ да е мотив наистина? Ами той и Хитлер едно време е бил подкрепян от доста държави, смятате ли, че е бил прав?
    И в края, като казах Хитлер, се сетих за един чудесен пример, дано проумеете, че ако приемете въвеждането на Зеления паспорт, нататък просто няма нещо, което да не можете да приемете, дори концентрационни лагери и газови камери …
    През 1933 г. Адолф Хитлер решава да въведе тъй наречения ′′ Der Ahnenpaß ′′ или ′′ генеалогически паспорт „, който потвърждава, че собственикът му е от арийски произход.
    С него се разрешава достъп до музеи, обществени сгради, театри, училища и работно място.
    Просто история, без намеци….
    Източник: 24 май клуб
  • 9 да питам

    14 4 Отговор
    къде е протестиращият ресторантьор бойко? такава каша забърка за последните 10 години, че трябва да го вържат с вериги като кинг конг и да го изпратят в антарктида.

    Коментиран от #18

  • 10 Протести

    7 2 Отговор
    срещу служебното правителство под прикритие на Корона !
  • 11 ПеЩераст

    7 2 Отговор
    Другарят Рундю е преял със власт,
    Защото Рундю ще "спасява" нас!
    Защото, Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си...
    Рундьо, ти си ПЕЩЕРАСТ!
  • 12 Мислещ

    13 1 Отговор
    Е чакайте малко...отново? Хем наричате това фашизъм, хем искате не само да не отпаднат, а да са "повсеместни? Абе я си фалирайте там и не се мъчете.
  • 13 ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ

    7 1 Отговор
    ИНИТЕ БЪЛГАРИ ДЪРПАТ ДРУГИТЕ В КАЗАНА НА ДЯВОЛА.......
  • 14 Съпротива

    10 1 Отговор
    Гледайте видеото, как в Израел хората се възмущават и какма цензура цари и там
    "Министерството на здравеопазването на Израел признава, че зеленият сертификат няма епидемиологична стойност и се използва за принуждаване на хората да се ваксинират!"
  • 15 Кой отиде в Силистра,Алибегов или Стъки

    6 2 Отговор
    Тея, Предизборно Създават Хаус, още няма 20дена ще ги търпим да си показват Магарийте!! Явно Ковида в Силистра е По малко, сега ще го развъдат на бърже!! Алибегов гарантира!!!
  • 16 плевен

    3 3 Отговор
    Май съм склонен да се съглася с кръчмарите.Или да затварят всичко както трябва, или да не се захващат с нищо, щом не им стиска. С половинчати мерки нищо не става.

    Коментиран от #22

  • 17 Бунтове,написа днес накой че това било!

    6 3 Отговор
    Политически Протести организирани от ГЕРБ,!!! Под изпълнители и организатори Алибегов, Стъки, Е Коларов!! Знае го цялия Народ!
  • 18 Дългия

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Кога беше по добре сега или при баце, питам и отговор не искам?!

    Коментиран от #19

  • 19 щом питаш

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дългия":

    в кочината не може да е добре, колкото и да е пълна копанката!
  • 20 Край

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прост":

    Стига рева явно много те е страх ,,параноята не много лош симптом .виж хората в ирак иран сирия афганистан това е страшно . а вие оф сега ако ме заключат как ще отида да си купя чорапи 5 за лев. осъзнай се медийте бълват за да създадат страх и това се прави уишлено...
  • 21 Васил

    2 3 Отговор
    Напраскайте им едни солени глоби на тези кафеджии много отстъпки им направихте все едно че икономиката зависи от тях
  • 22 Много бързаш

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "плевен":

    Бавно, хапка по хапка ставаш нещата. Тва е пландемия, никой не бърза...
  • 23 Матей

    2 1 Отговор
    Протестите трябва да са ежедневни и ескалиращи,защо не и политизирани,да се стигне до метеж,друго средство не е останало.Тия из-ро-ди са намислили да ни довършат ,като ни малтретират с всякакви джандарски методи.Виж ти ти ,ша-ман-ду-ри-те,насила ще ни спасяват от измислена епидемия,други,съвсем други са болките на обществото и държавата,които са дотолкова осакатени,че едва вегетират.Подменят дневния ред,вместо истинските въпиющи проблеми издигат едно кухо плашило и ни тероризират системно.
  • 24 Радев играе мръсна игра

    4 1 Отговор
    Нямате право да докосвате телата на хората и да налагате "диагностични", "профилактични" или "лечебни" процедури! Вие сте собственици само на своето тяло!
  • 25 JEFF

    5 1 Отговор
    В градове, села и паланки във всяка селска кръчма витае образа на вожда . Понеже той е много прост, не можа да прости на народа и го изпростя. Никога ГЕРБ !
  • 26 Беновска пита

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прост":

    Ало,ресторантьорите от Силистра!! Що не блокирате кръстовището пред МЗ на Кацаров в София???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове