Last news in Fakti

1 Септември, 2011 15:25 751 0

10 депутати са били глобени от КАТ за последните три месеца

  • кат-
  • депутати
10 депутати са били глобени от КАТ за последните три месеца - 1
БГНЕС

 Десет депутати са глобени за последните три месеца заради нарушения по пътищата в София, съобщи пред радио „Дарик“ главен инспектор Богдан Милчев - началник на КАТ Пътна полиция.

В един от случаите народен избраник бил хванат да говори по телефона, докато шофира. В края на юли председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев потвърди пред журналисти, че е бил хванат от полицаи да говори по мобилния си телефон докато шофирал.

Над 600 шофьорски книжки са отнети на хора, които са лишени от право да шофират и се укриват, за последните три месеца.

Началникът на КАТ в София разказа пред Дарик, че случаите, в които е имало санкции за нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДП), са над 100. „Имаме около десетина случаи на депутати, санкционирани през последните три месеца. За един от случаите ставаше дума за говорене по мобилен телефон. Взима се отношение спрямо депутатите и няма причина да не се взима", подчерта главен инспектор Милчев.

Попитан дали има чести нарушения при дипломатическите автомобили, той отговори: „За всеки дипломатически автомобил, който извърши нарушение и то бъде установено от контролен орган, се издава докладна записка и се уведомява Министерство на външните работи".

Относно хората, на които трябва да бъдат отнети шофьорските книжки, но не отиват доброволно в КАТ, главен инспектор Богдан Милчев каза: „Книжките са около 1000 или 850-900. До този момент, за трите месеца, сме отнели над 600 шофьорски книжки, като за голяма част от тях сме посетили водачите в домовете им".

1500 пешеходци са глобени по 10 лева в последните три месеца в София за неправилно пресичане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА