28 Октомври, 2021 05:57 3 394 22

Гайдарски, Вигенин и Анастасова: ИК на Радев измени на БСП заради Кирил Петков

  • радослав гайдарски-
  • кристиан вигенин-
  • ирена анастасова-
  • румен радев-
  • инициативен комитет-
  • позиция-
  • бсп

Тримата представители на БСП в Иницитивния комитет за издигане на президента излязоха с остра позиция

Гайдарски, Вигенин и Анастасова: ИК на Радев измени на БСП заради Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС

"Във връзка с решението на КС по казуса с гражданството на Кирил Петков, Инициативният комитет на Радев и Йотова, в който участваме, излезе с позиция. Като приемаме необходимостта да се реагира на решението и като приемамe основните елементи в тази позиция, не смятаме за удачно тя да се обявява от името на ИК без да е съгласувана с членовете му. Ако беше съгласувана, вероятно щеше да бъде по-солидно мотивирана".

Това пишат в своя позиция представителите на БСП проф. Радослав Гайдарски, Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, публикувана на сайта на партията. Ето останалата част от изложението им.

"Възразяваме, също така, Инициативният комитет да се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и "Промяната продължава". Защитата на правата, включително политическите, на българските граждани, живеещи в чужбина, са и трябва да останат приоритет на българската държава.

Не приемаме внушението, че върховният закон на България, който всъщност гарантира тези права, е причина за тяхното ограничаване. Казусът тук не засяга стотиците хиляди български граждани, защото те не са извършили престъпление. Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър. Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд.

В този смисъл ние очакваме не ИК да оправдава Петков, а Петков да се извини на президента, че го е подвел и че днес тези негови действия се отразяват негативно на предизборната му кампания. Все още не го е направил и изглежда няма намерение.

Ние в БСП подкрепяме кандидатурите на Радев и Йотова, поемаме негативи в името на общата победа и затова очакваме ИК и неговото ръководство да не стъпват на полето на парламентарната кампания в подкрепа на конкурентни формации".


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжлив Съби

    32 7 Отговор
    Бря-бря, много членове и членки!
    Ако нещо не ви харесва, то винаги може да минете в нелегалност както преди!
  • 2 отегчен

    26 4 Отговор
    Много червени наследници на една снимка.
  • 3 Другар

    17 1 Отговор
    Не е късно вашата улява партия да си помислите за балотажа,има още време.
  • 4 5577

    21 7 Отговор
    Логичното политическо поведение е да оттеглите подкрепата си към този компромитиран кандидат президент. Но при вас също е надпревара по нищоправене. Мълчанието е злато и какво беше там. Да минат изборите пък ще видим. Все някой трябва да гласува за нас.
  • 5 червени

    16 3 Отговор
    Сега бутнете Конституцията, за да ви е по-удобно, хлебарки червени.
  • 6 Антикомунистите

    11 1 Отговор
    Искаха да прецакат държавата, но Тя прецака тях, дсбкп
  • 7 Само ИМПИЙЧМЪНТ

    15 5 Отговор
    Румен Радев като военен генерал от резерва, дойде на власт с мощната подкрепа на бившите комунисти и уволнени офицери от армията и бившата Държавна сигурност, виждащи в негово лице реванш срещу настъпилата демокрация и в инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент, могат и сега да се открият 26 имена, които са имали принадлежност към бившата Държавна сигурност , НО остава загадка, как от толкова много високообразовани и квалифицирани българи с опит и познаващи в детайли икономиката в страната, реши и избра никому неизвестния завърнал се от Канада Кирил Петков не познаващ законите на България и българската икономика и го одобри и назначи с указ за министър в служебното си правителство, за да взима важни държавни решения, за което сега след решението на Конституционния съд , който обяви за противоконституционен указа на държавния глава, Румен Радев трябва да понесе отговорността си пред народа и държавата и веднага да подаде оставка...!!!
  • 8 Милев

    7 11 Отговор
    Тези насила ме бутат да гласувам за Продължаваме промяната.
  • 9 Госあ

    4 3 Отговор
    Ами Гайдарски с цялото ми уважение към него подкрепяше нинова. Тя е по големия проблем.
  • 10 Цеко

    10 2 Отговор
    Радев, бидейки военен, при това на продължително обучение в САЩ, където е завербован, стриктно изпълнява указанията посолството на САЩ - помните ли, кога мистър Херо Мустафа обикаляше при него и Тиквун? Какво беше това посрщение на Корнела в посолството? Ами там са дадени списъците с "нашите момчета" - специално Петков и Асенов!!
  • 11 Избирател

    11 3 Отговор
    Президентът Радев, горд кандидат за втори мандат, обича да държи пламенни речи за върховенството на закона. Той е безпощаден към Иван Гешев и Бойко Борисов, които, според безапелационното му мнение, ерозират държавността.

    Ииии… “те ти, булка, шпортваген”! Президентът Радев не е поръчал да се проверят данните в декларациите за съвместимост на кандидат-служебните министри, преди да издаде указа за назначаването им – това е необяснимо и неприемливо за институцията, която оглавява. А, може пък, да си е затворил очите – к’во толкова, няма да забележат.

    Президентът Радев неглижира изискванията на Конституцията, заявявайки, че попитал Кирил Петков за двойното му гражданство и останал удовлетворен от неговия отговор:”Нося България в сърцето си”. Похвално, но инфантилно обяснение за нарушаване на основния закон.

    Президентът Радев се опита да торпилира Конституционния съд, настоявайки да се прекрати делото за незаконното назначение на Кирил Петков, защото не го беше включил във втория служебен кабинет, т.е. каквото било-било, ту̀ри му пепел и да продължаваме напред.

    Достойните офицери, мъжете на честта подават оставка. Недостойните се снишават и чакат бурята да отмине.
  • 12 мафия

    6 5 Отговор
    Цялaтa мaфия ce oргaнизирa и зaпoчвa мoщнo дa нaпaдa и дa ce cъпрoтивлявa дa oвлaдee oкупирaнaтa oт тях държaвa и дa прoтивoдeйcтвa нa държaвнocттa и oпититe зa прoчиcтвaнe и oздрaвявaнe нa инcтитуциитe.
  • 13 Наглият

    10 5 Отговор
    канадски психопат Кирето умора няма .

    „Аз не се страхувам“ да тъпча Конституцията, тъй като зад него е върлата прокоба Мустафата .

    Заканата му е, че след като го спуснат Баш Началник, да закрива Съд и Прокуратура !

    Той е насърчаван от сгазилия Конституцията Триморец изрецитирал помпозно : „Бих се радвал, ако България имаше повече министри като Кирил Петков“‘ .
  • 14 каква

    5 2 Отговор
    Oпoзиция ли? Нe били пaртии нa cтaтуквoтo, нo oпoзиция. Ти дa видиш. И рaзнитe му пaртeнки, aмa нe били в упрaвлeниeтo oт нeзнaм cи кoлкo хилядoлeтия? Някoи пaртии прeвърнaхa дeйнocттa oпoзиция в cинoним нa пacивнo учacтиe в упрaвлeниeтo нa държaвaтa. Нeщo кaтo пacивeн пушaч, нo пoлушaвaш милиoни, вмecтo бoлecти и дим. Пocлeднитe ca зa вeрвaщитe.
  • 15 Кирил Петков

    6 2 Отговор
    да не се окаже племенник на Кирил Рашков (Цар Киро)!
    И двамата са от Пловдив.

    И Петков ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ сИГ АНИН.

    До 1990 г. Цар Киро получава 7 присъди с наказание от общо над 30 години затвор.През 1984 година е арестуван за притежание на злато и валута, иззети са му над 2 милиона лева, след което е изпратен като криминален престъпник в Затвор – Белене.

    Кирил Рашков почина на 1 април 2021 г. и Кирил Петков го замества достойно.

    Другият ТАРИКАТ Асен Василев, се оказа свързан с сиг анския барон Кирил Киров (Киро Японеца).

    Фирма на АСЕНЧО ползва офис в бизнес сграда на КИРО ЯПОНЕЦА.

    ХУБАВА РАБОТА, АМА сИГА НСКА!

    Коментиран от #16

  • 16 Верно

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил Петков":

    Ми да, нали и двамата са от Катуница!
  • 17 Кап

    3 3 Отговор
    Българи, НЕ гласувайте за:

    – Румен Радев
    – Проф. Анастас Герджиков
    – Лозан Панов
    – Цвета Кирилова
    – Светльо Витков

    – Мустафа Карадайъ от ДПС
    – Веселин Марешки от „Воля“
    – Валери Симеонов от „Патриотичен фронт“
    – Александър Томов от „Българска социалдемокрация – Евролевица“
  • 18 Радев,

    7 2 Отговор
    понеже е голям акълия зелен чорап, и понеже Мустафа-та му обещава какво ли не, изобщо не знае къде се намира – интересува го единствено личния му кариеристичен кяр.

    А Кръга и „стратезите“ му са такива кретени, че вече тотално го торпилираха.

    И президент да не стане, бъдете сигурни, че вече си е спазарил видно натовско местенце в чужбина.

    Ако помните и какво каза Кирчо остапбендеровеца, че е готов да бачка с ГЕРБ и ДПС, ако се извинели, хахаха, тропоската трябва да ви светне най-накрая.
  • 19 Кап

    2 3 Отговор
    Бългaри, НE глacувaйтe зa:



    – Румeн Рaдeв

    – Лoзaн Пaнoв

    – Цвeтa Кирилoвa

    – Cвeтльo Виткoв



    – Муcтaфa Кaрaдaйъ oт ДПC

    – Вeceлин Мaрeшки oт „Вoля“

    – Вaлeри Cимeoнoв oт „Пaтриoтичeн фрoнт“

    – Aлeкcaндър Тoмoв oт „Бългaрcкa coциaлдeмoкрaция – Eврoлeвицa“
  • 20 7373

    5 2 Отговор
    БСП е част от статуквото. На комунист не може да се вярва.
  • 21 ycраxтe ce

    1 6 Отговор
    Като ви гледам що връшите , аз лично утекох към Възраждане , пък и там намирам най-голямо сходство с позициите спрямо действията на бюрокрацията в ЕС , отношенията с Русия , главно в аспекта на икономически такива и снемане на напрежението създадено от отявлено агресивното поведение на американците и подвластните им НАТО и съюзната бюрократщина . Явно и с феномена Буци не моете се справи , в което имах известна надежда , така че успех и без мен.
  • 22 Мая

    3 7 Отговор
    Радев бил им изменил - леле, тия го удариха на несподелена любов!
    Всички са се побъркали преди изборите! Мислят си с този акт да повишат активите на БСП, що ли !?!
    Въпреки негодниците ляво-дясно-център-горе и долу, ще гласуваме за Радев и Петков - единствените почтени лидери над тинята!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове