Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 15:14 2 454 35

Калоян Методиев: Държавата се меси в предизборната кампания с компромати

  • калоян методиев-
  • избори-
  • парламент

Назначенията във второто служебно правителство са били с обещание да останат поне до края на март догодина

Калоян Методиев: Държавата се меси в предизборната кампания с компромати - 1
Снимка: Фейсбук

"Имаме микс от две кампании и две големи кризи, с това кампанията е уникална. Като динамика е доминирана от проблеми и от активността на 3-4 по-големи формации. Прави впечатление, че навлизаме в компроматна фаза с активното участие на държавата". Така започна анализа си пред БНР политологът Калоян Методиев от Институт "Рего".

По думите му назначенията във второто служебно правителство са били с обещанието, че ще останат поне до края на март 2022 година:

"Те (служебните министри - б.р.) са играч в кампанията, което я прави уникална".

Методиев подчерта, че "шоковото въвеждането на зеления сертификат за 24 часа" е променило рязко нагласите в обществото и т.нар. антиваксърска общност в България се е обърнала срещу президента, който е назначил служебния кабинет:

"Не очаквам някой да поеме лична отговорност. ... Най-добре е да се накажат виновните чрез гласуване на предстоящите избори", заяви той.

Прогнозата на политолога е, че ще се наложи да се търси помощ от други европейски страни за лечение на българи заради претовареността на здравната система в България.

В предаването "12+3" Калоян Методиев коментира и решението на КС за противоконституционност на указа на Румен Радев за назначаване на Кирил Петков за служебен министър на икономиката, както и дали това може да е повод за импийчмънт на държавния глава:

"Към правните основания с лекота ще се добавят и политически и социални, когато минат изборите".

Политологът отново посочи, че важната за обществото кампания е за парламентарните избори, защото от Народното събрание зависи дали ще има правителство, което да управлява страната в "предстоящата тежка зима":

"Това ще е правителство от камикадзета".

Методиев очаква по-висока избирателна активност от тази на изборите на 11 юли, защото сега залогът е по-голям.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатматка

    9 42 Отговор
    Вън с компанията си.

    Коментиран от #12

  • 2 Работник на минимална заплата 651 лева

    36 5 Отговор
    Този ми прилича на нашето агрономче.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалиста

    57 9 Отговор
    ВЗЕМИ И СЕ СКРИ, злобен индивид се оказа.Бойко ли ти плаща , да плюеш по Президента.СРАМ!!!!!

    Коментиран от #15

  • 5 asd

    43 4 Отговор
    "Така започна анализа си пред БНР политологът "

    И повече няма нужда да се чете... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Тиквопитешките "политолози"/"социолози" могат да си тъъъъъъъът и заврат купените "дипломи" нейде си.
  • 6 Перо

    43 7 Отговор
    В БГ уволнените,изританите,осъдените,мутрите,джендърите стават герои. Ето пример с това недоразумение! Не знам кой го натресе на Радев и чии син е,но е пълен боклук!
  • 7 Българка

    37 5 Отговор
    ГЕРБ в атака- чрез всички калинки и хлебарки, които хрантутим с данъците си. Ей срещу тоя хубавец е редно веднага да се внесе от Радев иск в съда за клевета. Нека той доказва откъде има информация, че на служебни министри им е обещавано мин. стол до март 2022 г

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе,

    32 6 Отговор
    Калоянчо мамин,в тази кампания,по злобни и отвратителни от гербаджиите няма ! От вс телевизии,радиа,сайтове само злобни подлоги ,лъжат и плюят по цял ден !

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Фатмака

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Фатматка":

    Че ви го тури без плюнка!

    Коментиран от #17

  • 13 смерш

    19 7 Отговор
    Влъхвите на статуквото от типа на ренегата,кариерист и нагаждач проф.Близнашки и подводните камъни натресени на Президента Радев,какъвто е този "политолог"отмъстителен и заядлив като покровителката си нинова,яхнаха вълната на недоразумението допуснато от Кирил Петков и се надяват да успеят да провалят избора на Президента Радев за втори мандат!
    Сега ще стане ясно има ли в територията остатъчен обем критична маса ,мислещ електорат,който да не допусне това да се случи!
  • 14 Това

    16 5 Отговор
    Комплексирано мъжле се пени от злоба. Нали Радев го натири. Има защо- беше съветник на президента, а отиде в Пловдив на празненство, да седи на масата на Г.Гергов и други олигарси. Селски мечти.

    Коментиран от #16

  • 15 A на теб

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалиста":

    Р. Муни ли плаща?
  • 16 Хааа

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Това":

    Поредна лъжа. Прочети че не натирен а самият той си подаде оставката. Ама3от лъжи на жлъчен президент😀😀😀

    Коментиран от #33

  • 17 Е ок първо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фатмака":

    Виж,, Голата истина напиши и виж,,, 😀😀, че да го тури не може а за шпакловчик стаса🤣😂😂😂😂.
  • 18 Абре байо

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Абе,":

    Има ли по големи лъжци и умни измамници от тия сега
  • 19 Ами не забравяй

    3 13 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Къде беше. Инфо изтича бързо. А фатматка сега не му е до тоя. Импийчмантттт го чака. А с него и умните измамници. Там при Ставри.
  • 20 Тома

    13 4 Отговор
    Колкото повече такива излизат да плюят по президента толкова повече хора ще гласуват за него.
  • 21 XYZ

    10 1 Отговор
    Този сега на кого е "калинка" - на Нинова ли или на Бойко?
    Или просто му харесва да бъде долен?
  • 22 📌🇧🇬

    2 6 Отговор
    :)🌸Тук мога да съглася с господин Методиев, същевременно да му кажа че “соц” траш. Но да си дойдем на думата, разбора на господина е точно в целта. 📌”Имаме микс от две кампании и две големи кризи, с това кампанията е уникална. Като динамика е доминирана от проблеми и от активността на 3-4 по-големи формации. Прави впечатление, че навлизаме в компроматна фаза с активното участие на държавата". 📌🇧🇬Господин Методиев би трябвало да знае много добре, Златнито Правило! :) “Не е важно кой си, важното е кой те праща.”
  • 23 Бате Гойко

    7 1 Отговор
    Рядък "Рего" МИШОК!
  • 24 📌🇧🇬

    5 0 Отговор
    :) Грешката е моя. 📌”Златното Правило”📌 “Не Е Важно Кой Си, Важното Е Кой Те Праща”
  • 25 избирателите

    6 2 Отговор
    Очаква по-голяма избирателна активност, защото е наясно с механизма на корпоративния, на купения и на контолирания вот. Освен това е наясно с услугата, която ИТН направи на статуквото с провалянето на два парламента - отвратени са честните и свободните, уплашените и контролирани хорица ще си гласуват под строй.
  • 26 !!!!!!!!!!

    1 0 Отговор
    Трагедия в Мадагаскар: ядат кожа, трева и хлебарки
  • 27 📌🇧🇬

    0 7 Отговор
    Това е Девиза на Бифшият Соц, и :) по-друго стечение на обстоятелствата. Това е Девиз на Масонските Ложи. Където никой не идва в М. Ложа само-поканен. Тоест за да влезете Масонска Ложа трябва някой да Ви Покани.📌Това което е от общ Характер за БКП, и Масонската Ложа е че са общества от Затворен Характер.📌Както в Масонската Ложа някой трябва да Ви Покани, така и в БКП някой трябва да Гарантира да Ви Покани.
  • 28 ФАКТ

    9 1 Отговор
    ГAДНO E , КOГAТO НAЙ–OДOБРЯВAНИЯ ДЪРЖAВНИК ТИ ПOКAЖE ВРAТA И ТE ИЗХВЪРЛИ, КAТO ПAЛЦAЛ.A CЛEД ТOВA ИЗЛИЗAШ ПO CAЙТOВEТE И ДOКAЗВAШ КOЛКO E БИЛ ПРAВ В ПРEЦEНКAТA CИ ЗA ПOДOБНИ НEЧECТИВЦИ. КOЯ ПAРТИЙНA CИCТEМA РAЗБИВA –МAФИOТCКO–. КРAДЛИВAТA,OЛИГAРИЧНO–БAНДИТCКAТA?.РAЗБИРA CE , ЧE ТOВA E ПЪТЯ–300 ПAРТИИ?ЛAПAЧИ.
  • 29 ДА ДА

    10 1 Отговор
    КAЛOЯНE, OТ ЗЛOБA CРEЩУ ПРEЗИДEНТA CИ ИЗТРEЩЯЛ! ЗACРAМИ CE, ЧOВEШКИЯ CИ OБРAЗ CИ ЗAГУБИЛ, OТ ЗAВИCТ CРEЩУ ПРEЗИДEНТA.CEГA РAЗБИРAМ, ЗAЩO ТE ИЗХВЪРЛИ РAДEВ OТ ПРEЗИДEНТCТВOТO, ЗAЩOТO И ЧEП ЗA ЗEЛE НE CТAВA OТ ТEБ. ПРEВЪРНAЛ CИ CE НA МAХЛEНCКA КЮКAРКA.
  • 30 ПАРДОН

    11 1 Отговор
    МAЛКO E, ЧE ПРEЗИДEНТA РAДEВ ТE E ИЗХВЪРЛИЛ OТ ПРEЗИДEНТCТВOТO!

    ЗACЛУЖAВAШ ПOВEЧE OТ ИЗХВЪРЛЯНE, ЗAЩOТO ЗЛOБAТA ТИ CПРЯМO ПРEЗИДEНТA E ПOВEЧE OТ ШИЗOФРEНИЯ. ВЗEМИ CE В РЪЦE, ХOДИ НA ЛEКAР, ЗЛE CИ!
  • 31 Дългият

    6 1 Отговор
    Не разбрах КС ще разгледа ли противоконституционното назначаване от Плевнелиев или ще го заметем под килима защото сме от Герб. Ще го пишем с изминала давност.
  • 32 Факт

    5 1 Отговор
    Смело сърфира момчето на гърба на президента Радев. Преди си траеше. Друг път едва ли ще му се случи
  • 33 мем

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хааа":

    Уволнен е от президентството за явни пристрастия към БСП, въпреки многократните предупреждения да не го прави е продължил. Показаха му червен картон и "майката" на столетницата си го прибра под крилото. Та за това е якото плюене по Радев от този отпадъчен продукт на генното инжинерство.
  • 34 Боби

    2 0 Отговор
    Качко пръдлето се изцепи
  • 35 Жени

    2 0 Отговор
    Това противно нещо вече рие дъното на всичко долно: подлост, злоба, простащина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове