29 Октомври, 2021 15:18 3 443 27

Първан Симеонов: Очаквам променени нагласи в президентската кампания

  • първан симеонов-
  • президент-
  • избори

В България се избра по-либералният модел на Covid мерките, но дебатът се истеризира

Първан Симеонов: Очаквам променени нагласи в президентската кампания - 1
Снимка: БГНЕС

"Предполагам, че можем да очакваме сериозни промени в данните от тези преди седмица, вследствие на Covid вълната и последните решения на КС."

Това заяви пред БНР социологът от "Галъп" Първан Симеонов.

"Очаквам по-скоро промените да са по отношение на президентската кампания, а не толкова за парламентарните избори. Хората могат да променят за кого да гласуват заради зелените сертификати... Но трябва да се намали цялата партизация по отношение на ваксинирането и зелените сертификати. Не може вчера да казваш, че антителата те пазят, че след преболедуване си защитен, ще изчакам с ваксинацията, а после да кажеш, че този имунитет не те пази и после да въведеш зелените сертификати... друг министър да казва, че след първа игла отива при баща си, а днес да казва - защо след първа игла издавате сертификати, не може протестните среди да забравят как причакваха Кунчев и горяха маски, а после казваха да идем ли сега да видим дали в "Пирогов" не се снима филм...Всеки по терена политизира тази тема, без одобрение или упрек го казвам, искам това всичко да се намали...", коментира Симеонов.

По думите му в България се избра по-либералният модел на мерките. Но определени среди у нас, дори експертни, а и медиите също преекспонираха дебата, всички истеризираха дебата.

"Обществено-политическият отзвук е, че ние им се караме на тези хора, убеждаваме ги, че са тъпаци, че не се ваксинират - ами, няма да се ваксинират. Сбъркан е подходът.

Вижте, в България подходи с доброто и сега да се сърдим на народа си, за разлика от другите европейски държави, които казаха - правете каквото правите - но след няколко месеца въвеждаме сертификат. И затова там са повече ваксинираните", заяви още социологът и добави: "Защо България не се чувства като част от Европа? Защото хората не живеят като европейци. Качеството на живот е разковничето - то поражда безпросветност и недоверие към властта. И когато тази власт ти каже "Ваксинирай се" - той да ти каже "Гледай си работата", не бива са сърдим на собствения си народ, той не е виновен, до това са го довели политиците. А тази тема е отвъд политическата и властта трябва да намери подход", категоричен е Симеонов.

Според него решението на КС за Кирил Петков, няма да се отрази върху отношението на хората, които искат да гласуват за неговата политическа формация. Сега обаче шансът им да надигнат голяма вълна трудно ще се постигне, заради обяснителните режими, в които влязоха.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    58 40 Отговор
    Вземи се избръсни. Промени няма. Генерал Румен Радев печели с 99,99% на първи тур

    Коментиран от #7, #19, #25

  • 2 FEFE

    41 36 Отговор
    “Продължаваме промяната” е първа политическа сила!

    Коментиран от #20

  • 3 трепя ги

    47 19 Отговор
    мразя мръсни герберасти

    Коментиран от #6, #22

  • 4 Последния Софиянец

    9 34 Отговор
    На балотажа Радев срещу моя приятел Росен Миленов.
  • 5 Едни и същи

    15 31 Отговор
    Продължаваме Подмяната и ГЕРБ са двете лица на една и съща монета-слугинаж към ЕС и САЩ.
  • 6 Последния Софиянец

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "трепя ги":

    От моята партия си. Много ме е яд на тях. Не мога да спя от мисли как да ги изчегъртаме до крак. Ще се пръсна от яд

    Коментиран от #11

  • 7 no name no face no number

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Няма начин, ще бъде трудна битка,но още не му знам опонента. Със сигурност показа, че не по различен от другите и той. Оказа се много шум за нищо
  • 8 XYZ

    11 0 Отговор
    Все още никой не е намерил под вола теле!
    Това че Ваши хрумвания Ви се сруват истинни, не означава че това наистина е така и не е нужно да мътите още повече мътилката!
  • 9 Бай ви Ганчо

    19 24 Отговор
    Нищо не очаквай, простотията в България е по-широко разпространена и от Ковид, овцете пак ще гласуват за Радев и Киро Харварда нищо, че е очевидно че ги водят на заколение.
  • 10 Българка

    25 16 Отговор
    ГЕРБ и ДПС вложиха и използваха всички калинки, хлебарки, взривяват заложените мини, за да дискредитират Радев и протестните партии. То не бяха всякакви "лози", то не бяха протести (и то от хора получили милиони от аванси, които са за подвеждане под отговорност), решение на КС, системно ежедневно хулено по всички медии.
    Мисля, че на мутрите не им се получава. Ще позволим ли престъпниците вместо в затвора да влязат във властта?
    Народе?..........

    Коментиран от #14

  • 11 забелязал

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А бойко какго е яд на Радев малиии не тий работа :)
  • 12 Мицко

    21 36 Отговор
    Масово мои познати, които щяха да гласуват за Радев, ще гласуват за друг! Масово! Зеления сертификат изяде зеления чорап! Имам информация от една от социологическите агенции, че резултатите на Продължаваме подмяната са надънени двойно!!! А всеки нормален се пита откъде на зеления чорап и Кире измамника им идват парите за разточителните кампании? Мирише на вакси, тестове и ала бала, сещате ли се?

    Коментиран от #13

  • 13 Карадайъ

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мицко":

    Благодаря за доверието!
  • 14 Така е

    16 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Че на всичкото отгоре си купиха АЛФА тв на сидероглу и баба ташева да плюва ежедневно по Радев и Петков и да защитават каскета ...
  • 15 Новина

    4 9 Отговор
    Агенцията за ядрено регулиране на Турция издаде лиценз за строителството на четвърти енергоблок на АЕЦ „Аккую“
    ето тази е голямата новина, нито ГЕРБ, нито ПП ще достроят Белене.
    а кой пореден соросоиден васал ще стане президен не ме интересува, за парламентарните съм си избрал партия.
  • 16 НА 14.11.21 година

    14 19 Отговор
    ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ РАДЕВСКИЙ👍👍👍
  • 17 гражданин

    14 15 Отговор
    Не ми се вярва да повлияе толкова, да Радев няма да спечели с 56%+, само с 51% на 1ви тур, па ако има втори няма да бие с 70%, а само с 63%+.
    Продължаваме Промяната няма да вземат 27%, а само 22% и току виж има...фотофиниш.

    НО ГЕРБерастите и ДПС са тотално в изолация и това остава за поне от 70% от българите-спор няма!
  • 18 Аз от БЕХ

    4 0 Отговор
    Факти, спрете ботовете...
  • 19 Виж сега

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Ще спечели на първи тур, това е ясно! Ще взема около 52%! Все пак озверелите тикви ще подкрепят текстописеца на чалга-шедьоври!

    Коментиран от #23

  • 20 Сюн 🌟

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "FEFE":

    Със сигурност.

  • 21 Вие Гадателите

    8 0 Отговор
    Ко да очаквате предния път Слави го объркахте с 5 процента, ся ПП им дадойте 10 процента по-малко. Закривай
  • 22 До Радевите Мразещи България

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "трепя ги":

    АЗ ПЪКТИКАЗВАМ ЧЕ ГРЕШИШ Всички сме българи и ТИ не си по българин от мен
  • 23 Герб Победа

    5 12 Отговор

    До коментар #19 от "Виж сега":

    Има едни озверели виекомунягите Радевисти с цената на трупове лъжи измами нарушаване на законите на конституцията на заплахите на репресиите на омразата на обидите Койсега е отварял кажи Радевисте
  • 24 Герб Победа

    7 9 Отговор
    Има едни озверели виекомунягите Радевисти с цената на трупове лъжи измами нарушаване на законите на конституцията на заплахите на репресиите на омразата на обидите Койсега е озверял кажи Радевист
  • 25 Няма да спечели на първи тур

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    най-вероятно. И за втория въобще не е сигурно.
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пускат ви храна, че виж гладни сте останали всички пишещи. Пред вас едно, а зад завесите си пият кафенцето. Алиеви. Бкп = бсп-дос... - герб. Спасение има и то е, ако нямаш близък, побегни към Терминала, никога не е късно, вместо да мрете от глад и без семейства, не чакай, а го наорави. Виж огромна е разликата между иван андрей иво стефан И хлебаря. Искам Стефчо милионера. То е на запис, но ако Стефан оечели, 100 хилядарки директно ще отидат в ковид отделенията, за апаратура, дано не сме ви подвели, но това е липно мое мнение. Хубав Ден и споко на всички хора, където и да се намирате по света.
  • 27 681

    0 0 Отговор
    бутайте радев и свинкята... време е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове