2 Септември, 2011 11:15 665 0

Борисов: Съжалявам, че в 21 век трябва да обясняваме какво е инфраструктура

  • софия-
  • бойко борисов-
  • георги първанов-
  • либия

България е готова да изпрати медицински екипи в Либия и да помогне за обучение на новите либийски полицейски сили

Борисов: Съжалявам, че в 21 век трябва да обясняваме какво е инфраструктура - 1
Бойко Борисов /Снимка БГНЕС/

Премиерът бе категоричен, че има възможности за компенсации на българските медици. Той поясни, че ще бъде поставен този въпрос, но има време да се постави на масата.

Министър-председателят коментира и отчета на правителството, което преполови своя мандат, отношенията с президента Георги Първанов, както и кой ще е кандидатът на ГЕРБ в битката за "Дондуков" 2. „Нормалните политици, хората, които имат държавническо мислене, трябва да отчитат качествата на своя опонент", категоричен бе Бойко Борисов относно похвалите, които е направил президентът Георги Първанов по негов адрес.

"Ако не беше това правителство, България нямаше да мине така през кризата", каза  Борисов. Той заяви, че президентът Георги Първанов най-сетне е признал, че Тройната коалиция е трябвало да прекрати мандата си след влизането на България в ЕС. "Тройната коалиция не беше работеща коалиция за България", смята премиерът.
Според него президентът омаловажава видните неща, постигнати от правителството.
Вчера Първанов разкритикува кабинета, че не вижда резултатите от водената политика, но все пак похвали Борисов за спортната зала и магистралите. "Съжалявам, че в 21 век трябва да обясняваме какво е инфраструктура и колко е важна тя", каза премиерът.
"Защото той самият ще изглежда смешен и това прави в момента президентът – видните неща. Как да каже на спортната зала, че не е хубава да речем, че Южната дъга, която строим в момента, не е добра или че по магистрала "Люлин", като минеш, не е хубава", каза той и добави:
Във връзка с изказването на Първанов, че за здравеопазването може да се каже, че е в „шок и ужас", Борисов заяви, че за това вина имат предишните министри.
Премиерът бе категоричен, че Георги Първанов не е бил социален президент и добави, че той с нищо никога не го е показал. „В условията на криза, ние почнахме да вдигаме пенсиите", припомни Борисов.
Министър председателят  заяви още, че доходите ще дойдат вследствие на всичко това, което се прави в държавата.

Премиерът не пожела да отговори на въпроса дали строителният министър Росен Плевнелиев ще бъде кандидатът за президент на партията.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА