1 Ноември, 2021 17:02 1 026 21

Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия

  • системни усилия-
  • оссе-
  • румен радев-
  • изборен процес

Румен Радев се срещна с представители на ОССЕ, участващи в мисията на организацията за наблюдение на предстоящите избори

Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия - 1
Снимка: Прессъобщение

Провеждането на честни и свободни избори е в основата на демократичния процес и затова са необходими ефективни мерки срещу купуването и продаването на гласове, както и срещу корпоративния вот. Изкореняването на това порочно явление, недопустимо за европейска държава, изисква системни и продължителни усилия, които компетентните органи у нас полагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които са част от мисията на международната организация за наблюдение на предстоящите на 14 ноември избори.

Държавният глава подчерта, че основният приоритет за вота трябва да е повишаването на избирателната активност и на доверието на избирателите в прозрачността и честността на изборния процес. „Купуването и продаването на гласове изкривява резултатите от изборите и волята на избирателите, затова при провеждането на последните два вота бяха предприети мерки за предотвратяване на тези порочни практики“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че легитимността и стабилността на следващия парламент и правителство зависят от честното провеждане на предстоящия на 14 ноември вот и от активното участие на избирателите.

Държавният глава подчерта, че чрез въвеждането на машинното гласуване многократно е намалял делът на невалидни гласове. Избирателите вече имат опит с машините, хората споделят впечатленията си, водят се и разяснителни кампании, посочи Румен Радев.

По време на срещата бяха обсъдени и мерките за гарантиране здравето на участниците в изборния процес по време на кампанията и при гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    7 1 Отговор
    Герб пак ще пият и ..каят газ !!!

    Коментиран от #10

  • 2 верваи ми

    7 2 Отговор
    Честност и демокрация не се вързват. Но щом мафията все още държи да е на Борисов ще е трудно. Много трудно.
  • 3 веднага

    7 2 Отговор
    Белезници за кмета на Пазарджик !!!Такъв нагляр няма като герберисткият крадец!!!
  • 4 Доктор

    5 1 Отговор
    Спрете ваксините до 14-ти и всичко ще е както трябва.
    Пазете се от ваксинирани от 9-ти до 13-ти.
  • 5 66666

    3 4 Отговор
    Ех, да имаше кой да се бори с купуването на гласове! Някой да проверяваше какви ги вършат БСП и "метежниците", но няма кой, дамаджаната гледа само в канчето на ГЕРБ и ДПС.
  • 6 Браво на Радев

    2 4 Отговор
    Решава всички въпроси
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 2 Отговор
    Пак без маска и пак без дистанция!
    Явно мерките важат само за простосмъртните!
    За държавната администрация и политиците мерки НЯМА!
  • 9 Факт

    5 3 Отговор
    Двете мафиотски партии ГЕРБ и ДПС поголовно купуват гласове, но въпреки всичко и все пак ще съберат заедно общо максимум 35 процента.... Останалите 65 процента са твърдо против тях, против 12 години модела Борисов-Доган-Пеевски-Гешев !!!
  • 10 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Мунча - ОСТАВФКА !
  • 11 Смех

    6 1 Отговор
    А борбата срещу здравния фашизъм изисква безбожни усилия... и гражданска война...
  • 12 Майна

    5 5 Отговор
    Радев, само изборите ли те вълнуват? Май, да. Щото тези мерки ,които въведохте са ГЕНОЦИД !!! НЕ , ТИ НЯМАШ ЧЕСТ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ОМРАЗАТА НА ХОРАТА КЪМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ДА СЕ ОКИЧИШ КАТО ВОЖД , ....АМА КЪДЕ ГИ ВОДИШ С ТОВА ИЗНУДВАНЕ ЗА ИНЖЕКТИРАНЕ И МЕРКИ СРЕЩУ ИЗМИСЛЕН ВИРУС? КЪМ АДА ..!!! ЧАКА ТЕ ВЪЗМЕЗДИЕ!
  • 13 Иван

    6 1 Отговор
    Радев не се притеснявай няма да ходим на избори защото сте продажници и предатели всички.
  • 14 РАДЕВ НАГЛЕЦА

    4 2 Отговор
    Да каже Радев кога се е ваксинирал, и защо не се е . Защо иска да ни ваксинира нас. Лъжец.
  • 15 Протестърът.

    3 4 Отговор
    СПОКО РАДЕВ, НЕ СЕ ПЪНИ, НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ СРЕБРОЛЮБЕЦО.
  • 16 112

    1 1 Отговор
    Карадайъ ви е сте същото, дори сте по зле от турците и българите. Настройват малцинствата в смесените региони против българите. Иска ви се да е ллъжа, но не е. Седнали коментари за Радев. А вие герб и дпс в Столичани в повече. Връщайте се по селата. Да копате, а не да се скитате по улиците със сините рубашки, с чии пари, от народа.
  • 17 ХХХ

    1 1 Отговор
    Карадайъ е помак. Не е турчин.
  • 18 Бай Гошо

    2 1 Отговор
    Като лъжеш чужденците в очите, мислиш ли, че те ти вярват? Те не са комунисти и предварително са се информирали какви си ги надробил и с машините за гласуване, и с ковид, и с лъжец Кирчо. Така че, Радев, само се излагаш пред чужденците. Излагаш и България.
  • 19 Диана

    0 2 Отговор
    Колко абсурдно звучи : борба срещу купуването на гласове. Тепърва ще се борят срещу търговията за гласовете, после трябва да се борят по между си....... а народа чака да го ръководят. По принцип и самото гласуване е странно и измамно. Ако гласувате им позволявате да правят каквото искат за себе си и после ако нещо остане и за вас. Върху бланката изписвате един кръст с който зачеркване себе си като човек . Урна е кутията в която пускате бланката - това символизира вашето отказване от свободен живот, все едно умирате, не случайно ви наричат физическо или юридическо лице. А урните са кутий в които седи прахта от починалите хора.
  • 20 sbs no КОМУНИСТ

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия
    НЕ ПРЕТОВАРВАЙ ТАРАШКОВ ---ЩЕ ТИ ТРЯБВА ДИПЛОМАТИЧЕСКО АТАШЕ
  • 21 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    "Продаването и купуването " на гласове е законодателно решение на партийните избраници в Партийното събрание!! И те НИКОГА НЯМА да го решат, защото голяма част от тях са там , на държавната ясла, благодарение на това "продаване и купуване". Ако решат нещо честно и радикално, това означава сами да си "бръкнат в здравето". Това ще означава според тях, че не са политици, т.е. лъжци и измамници,а обикновени човеци . А те , стигнали до там, където имат и много други възможности за персонално забогатяване, са заслепени от глупави амбицииш и най-вече алчност !!!
    Същото е и с "гласовете от чужбина". И там мръсотията е по-вече от отвратителна, но никой не се трогва – важното е да сме на власт !! Че се пилеят пари на вятъра вижда всеки нормален човек, само те, властниците , нищо не виждат и не предприемат нищо нормално !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове