4 Ноември, 2021 09:59 8 515 55

ДАНС влезе в Община Тетевен

  • данс-
  • акция-
  • тетевен-
  • кметство

Незаконна сеч на общински гори и злоупотреба с евросредства са сред най-вероятните причини за разследването на службите за сигурност

ДАНС влезе в Община Тетевен - 1
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на община Тетевен, предаде BIG5, позовавайки се на свои достоверни източници. Най-вероятната причина за проверката на агенцията за сигурност са обществени поръчки и проекти, по които работи общината, включително и такива с еврофинансиране.

А проектите, поне обявените на сайта на общината, не са един и два.

За отбелязване е, че кмет на Тетевен е Мадлена Бояджиева, за която BIG5 вече списа, че е човек на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и вече два мандата играе ролята на негова „касичка“. Към това медията добавя и факта, че синът на Бояджиева – Христо Ничев, прави завидна кариера направо от студентската скамейка по времето на управлението на Цветанов.

Ето още от материала на BIG5:

Едва завършил Право в Софийския университет, Христо Начев става юрисконсулт на водещи лизингови компании, както и сътрудник към Комисията по правни въпроси през целия период на действие на 44-то обикновено Народно събрание (2017 – 2021 г.), и като такъв взема участие в изготвянето и приемането на множество законопроекти и инкорпорирането на наднационални актове в законодателството на Република България, в това число е член на работната група изготвила и съгласувала последните мащабни промени в Гражданско процесуалния кодекс, приети през 2019 г.

Синът на тетевенската кметица е включен и като външен експерт в списъка към Агенцията по обществени поръчки и като такъв може да участва в комисии по провеждане на обществени поръчки и процедури по Закона за обществените поръчки.

Още не е ясно какво точно проверяват агентите на ДАНС, но не може да подминем факта, че община, в която дървената мафия буквално вършее пред очите на кметица и горски шефове, е обявила гръмка програма за опазване на околната среда на община Тетевен 2021-2027 г. Източници на финансиране на мащабните екологични проекти са не само общинският и държавният бюджети, но и Кохезионен фонд, Европейски фонд за регионално развитие, Финансови ресурси по линия на МОСВ, Оперативна програма „Околна среда“ 2021-2027 г., Механизъм „съвместно изпълнени” в рамките на протокола от Киото към Рамковата конвенция по изменение на климата и поне още дузина източници на финансиране.

В Програмата обаче, надхвърляща 100 страници с подробни описания на дейности, няма и ред за паричната стойност на проекта и дейностите по него. Според местни жители, ефекти от т.нар. опазване на околната среда няма как да се случат, обаче, докато масовата и неконтролируема сеч в района не спре.

Друг проекти и програми на община Тетевен, привличащи внимание, са тези за използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива. Община Тетевен работи по две такива програми: Дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2013-2022 г. и Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Тетевен 2021-2023 г. Отделно има и Програма за енергийна ефективност на Община Тетевен 2021 – 2027 година. Факт е обаче, че хората в общината продължават да се отопляват така, както са го правили и преди 50 години и се чудят къде и в какво са отишли големите суми по тези програми, които Общината е обявила на сайта си.

Според източници на медията от планинския град, отговорът не е труден, тъй като било публична тайна в района, че синът на Мадлена Бояджиева – Христо Ничев, както и Тони Стоев, са реализатори или посредници по финансовите „отчисления“.

Има голяма вероятност ДАНС да проверява и дървената мафия в региона. Медията многократно е писала за бруталните нарушения и беззакония в Тетевенско, където неконтролируемият дърводобив е свързан с имената на кметицата Мадлена Бояджиева и Цветомир Симеонов – началник отдел „Управление и стопанисване на общински гори“ гр. Тетевен.

Стотици са сигналите за тежки камиони, натоварени с ценна дървесина, които излизат натоварени до краен предел от защитените територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки естественото обитание и емиграция на стотици животни. И всичко това под мълчаливата благословия на общинското и областно ръководство в района, за което вече почти няма съмнение, че представлява дървената мафия в Тетевен. Струва си само да припомним, че преди известно време в центъра на Тетевен бяха отсечени 100-годишни дървета, за да се построи… паркинг, завършва BIG5.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАНС

    61 4 Отговор
    Влезе в Банкя
  • 2 Поредната

    69 3 Отговор
    крадла , мислеща само за джоба си !
  • 3 Парата е в зайчарника

    55 2 Отговор
    Обществена тайна.
  • 4 „КОЙ ЗА КАВОТО Е УЧИЛ”☝

    3 34 Отговор
    „КОЙ КАК СЕ УРЕДИ”👍
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 23 Отговор
    Чашков главния търговец на гласове . ГЕШЕВ влез си в ролята
  • 6 Тетевен

    33 2 Отговор
    Стара комунистическа околия.
  • 7 Pосен

    1 1 Отговор
    Омари
  • 8 p ar Sevi Boiko

    49 5 Отговор
    Що е от герб все е крадлива калинка !

    Коментиран от #10

  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    2 21 Отговор
    Другарски циркове. Костинброд явно им хареса
  • 10 Жигули

    3 38 Отговор

    До коментар #8 от "p ar Sevi Boiko":

    Нали знаеш кой ще спечели въпреки палячото вътрешен министър.

    Коментиран от #46

  • 11 кради яди

    40 3 Отговор
    Поредното доказателство, че Герб и ДПС работят заедно в името на кражбата!
    Дървокраденето се извършва от близки до Доган елементи!
  • 12 Гоце

    7 11 Отговор
    Помним целувките на Станишев и Местан. Хибрида е ясен рязън другар
  • 13 бай курти 46 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР

    5 28 Отговор
    Приятели! Днес по заповед на Рашков и Радев тежко въоръжена полиция и служители на ДАНС влязоха в сградата на община Тетевен. Те малтретираха кметицата от нашата партия ГЕРБ избрана още на 1-ви тур Мадлена Бояджиева. Тя е и в общинското ръководство на ГЕРБ. Това е политически натиск! Ние активистите и членовете на ГЕРБ няма да допуснем това. С моя приятел Станислав Стъки и други активисти като Георги Валентинов, Таньо рекета, Нацо грабежа, Кольо вярната и други взехме решение да пътуваме към община Тетевен която се ръководи от Герб и да освободим общинското ръководство на града заедно с кметицата. Ние заедно с бивши охранители на Делта Гард които също се включват ще извършим и граждански арести на полицаи. Създали сме социални отряди. С НАМИ БОГ. С ГЕРБ напред до победата!

    Коментиран от #21, #23, #32

  • 14 Това добре!....

    29 0 Отговор
    Но кога, човечето от Банкя ?!
    Стига е стоял на сянка,на полянка!...
  • 15 За град Тетевен 10 хилядно градче

    26 1 Отговор
    Държава
    България
    Област
    Ловеч
    Община
    – кмет
    Тетевен
    Мадлена Бояджиева-Ничева
    (ГЕРБ)
  • 16 Хей

    33 0 Отговор
    Следващата община да е Бургас! Тук се правят много безобразия , никой не отговаря на стотиците жалби от гражданите.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 1 Отговор
    БРАВО ЧАКАМЕ И В ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ
  • 18 678

    28 0 Отговор
    Павел Баня,кога???
  • 19 РАШКОВ :

    31 2 Отговор
    Един по един, до един...в Банкя
  • 20 Това е имунизация !

    21 1 Отговор
    Следва хоспитализация при бай Ставри !
  • 21 Ааа де

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "бай курти 46 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР":

    Значи ще ви арестуват в купом , плащам да го видя , но ти си просто трол фантазьор хихихи
  • 22 НЯКОЙ

    29 1 Отговор
    Герберските управници и отрочетата им не крият престъпленията си, мислят се за всесилни и вечни!
    Прочетох, че един от строителите на автомагистрала "Хемус", един от тези, които са получили авансово над милиард, е превел 21 МИЛИОНА в ОАЕ! За КОГО мислите са тези пари ??? КРАДАТ ни безбожно!
    Гласуването за ГЕРБ е САМОУБИЙСТВО!
  • 23 оня с коня

    4 19 Отговор

    До коментар #13 от "бай курти 46 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР":

    Бай курти лидере. И мен пишете също в отрядите. Днес едновременно удариха кметицата на Тетевен и също нашата кметица от Герб на Симеоновград. Иззели са й 870 хиляди лева които според Рашков който пътува за Симеоновград лично да ръководи операцията са за купуване на гласове за Герб . А те са лични пари на кметицата а не за купуване. Тръгвам и аз с колеги от Герб с вас. Победа . Ето за Симеоновград -
    Държава
    България
    Област
    Хасково
    Община
    – кмет
    Симеоновград
    Милена Рангелова
    (ГЕРБ)

    Коментиран от #28, #31, #34, #42, #47

  • 24 Бай ви Ставри

    26 1 Отговор
    Вече няма свободно място! Стана ми тясно!
    Искам БИБИТКО,да сме наясно!!!
  • 25 Българка

    33 1 Отговор
    В която и община да влезе ДАНС, ще намери огромни кражби, нарушения на закони, шуробаджанащина и корупция. Почти всички кметове са на мафията ГЕРБ- ДПС и сега ударно работят, търгуват или разпъват чадъри над дилъри за изборите
  • 26 Техник - лесовъд

    31 1 Отговор
    От 20 години и повече не е имало такива акции за незаконна сеч - браво на това правителство .
  • 27 Няма ляво, няма дясно !

    26 2 Отговор
    Да е ясно ! Крадльовците на тясно !
  • 28 Потресен

    28 1 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Значи кметицата от ГЕРБ на едно малко провинциално 8 хилядно градче къта близо милион в дома си. А си представете Герберските кметове на областни градове. А ти народе който беше 12 години под Герберско иго блъскаш за 800-1000 лева на месец колкото да си платиш храната, тока, транспорта, водата ,някоя нова дрешка, телефона и интернета..И до следващата заплата оставаш на нула..Народе, народеее
  • 29 Обръчът се стяга....

    18 1 Отговор
    И Бибитко е готов да. бяга...
    Ще го гонят с тояга... като баба яга...
  • 30 Някой

    1 20 Отговор
    Поредната издънка на дамаджаната!
  • 31 МУТРАТА

    20 1 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    герб сте ИСТОРИЯ
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "бай курти 46 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР":

    И НАЙ СЛАБАТА държава Е ПО СИЛНА И МОЩНА И ОТ НАЙ СИЛНАТА МАФИЯ
  • 33 МУТРАТА

    19 1 Отговор
    ДЕЛТА ГАРД са с отнет ЛИЦЕНЗ
  • 34 Търновец

    21 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Кога ще "ударят" и бившия фараон на финансова пирамида кмета на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов? Нека ударят отново и изземат парите за купуване на гласове за Герб и на такива като Курти. Макар че и да купува едва ли ще може ,защото кандидата и водач на листата на ДПС за Търново е Пеевски а неговите хора ще купуват за ДПС в ромската махала в града ФРЕНКИСАР и в близките села като Водолей и Петко Каравелово с компактно ромско население. Рашков идвай и в Търново че Герберските мутри пак надигат глави начело с финансовия фараон Даниел Панов

    Коментиран от #37

  • 35 Таз държава е прогнила...майко мила

    15 0 Отговор
    Герберастията ни е до шия....
    НЯМА скоро да има оправия...от тия !
  • 36 забранените пазари в ЛОВЕЧ

    17 1 Отговор
    А в ЛОВЕЧ КОГА ЩЕ ДОЙДЕТЕ ДА ВИДИТЕ КМЕТИЦАТА КАК СИ СТРОИ КЪЩА В ЦЕНТЪРА НА Мястото БИВШЕТО КИНО
    И КАК СЕ ТОЧАТ ПАРИ а забранява пазара хората да няма откъде да си купят евтини стоки

    Коментиран от #51

  • 37 Вярно се оказа нов крадлив гербераст

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "Търновец":

    Кметът на Велико Търново Даниел Панов – глава на финансова пирамида
    Помните ли една от последните, станали публично известни пирамиди за измами с привличане на клиенти, които като внесат една сума, ще спечелят многократно повече, ако доведат нови баламурници, със сбъркано мислене за бързо забогатяване.
    Казваше се бизнес клуб „Галакси”.
    Медиите надушиха измамната схема, покрай инстинкта си, придобит покрай хилядите измамени от варненските и пловдивските пирамиди от началото на 90-те, още през 1999 г. Въпреки това „Галакси”, тръгвайки от Бургас, се разклони със свои структури в почти всички областни градове. След като медиите я издъниха със сектантските й сбирки за промиване на мозъци, за да се набират средства за организаторите по върха й, пирамидата се пререгистрира. На едни места беше „Пауърнет”, на други „Проксима”. Босът на последната Иво Димитров бе застрелян в ресторант „Слатина” в София.Един от шефовете на клона й във Велико Търново, любопитна подробност, е бил настоящият кмет Даниел Панов. Този факт не присъства в официалната му биография, нямаше го и по време на кандидат-кметската му кампания. 
  • 38 dddddd

    1 5 Отговор
    Какво беше туй Тетевен,че не се сещам,не е София яясно ми е
  • 39 КАТКА

    12 1 Отговор
    БОЙКО ще го оправи СРЕТЕН ЙОСИЧ
  • 40 Гербави охлюми

    11 1 Отговор
    Това в България всички го знаят! Само каскетурата го отрича.
  • 41 баба Вуйна

    9 1 Отговор
    Удрите , ДПС и Герб - те са най големите измамници и купувачи на гласове
  • 42 Ах летете

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    ескадрони, с оня с коня сте милиони!
  • 43 Зольовец

    3 0 Отговор
    Като приключат да се прехвърлят в съседната Етрополе.Там какво чудо е!
  • 44 unknown

    5 0 Отговор
    И в общ.Червен бряг,обл.Плевен е същото положение.
  • 45 Таз държава е прогнила...майко мила

    5 0 Отговор
    Герберастията ни е до шия....
    НЯМА скоро да има оправия...от тия !
  • 46 Герп-тролове

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Жигули":

    Дано спечели и да е в опозиция! Така най-мноого ще боли от изхарчените пари за покупка на гласове!!!
  • 47 Герп-тролове

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Добре де, хайде троловете се синхронизирайте! Твърдяхте, че снимките с пачки и кюлчета са фалшиви, защото видите ли,кой нормален държи толкова пари вкъщи! Сега обаче 900 Хил . са лични пари и няма проблем! Колко жалко и смешно е да си гърбав трол! Един въпрос! Как със кметска заплата се пестят 1 млн ? Хайде троле,дай да видим, какво ще измисли продажното ти мозъче!
  • 48 djemmil

    6 0 Отговор
    ДАНС КОГА И В ТЪРГОВИЩЕ САМО ДА СЛОЖАТ КАМЕРА ИЛИ ПОСТОВИ НА КРЪГОВОТО ДО ONW СЕКИ ДЕН НАТОВАРЕНИ КАМИОНИ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ МИНАВАТ
  • 49 djemmil

    3 0 Отговор
    ДАНС КОГА И В ТЪРГОВИЩЕ САМО ДА СЛОЖАТ КАМЕРА ИЛИ ПОСТОВИ НА КРЪГОВОТО ДО ONW СЕКИ ДЕН НАТОВАРЕНИ КАМИОНИ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ МИНАВАТ НАТОВАРЕНИ С НЕЗАКОНИ ДАРВА
  • 50 хатче

    3 0 Отговор
    ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ МИЛИОНИ ПЛАЩА ВСЕКИ МЕСЕЦ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ НА АВТОБУСИ КАТО СУБСИДИИИ .... ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ СЕ КРАДЕ ОТ СИН И БАЩА МОЖЕЛИ БАЩАТА НА ДИРЕКТОРА ДАЕ ИНКАСАТОР ???????????????????????
  • 51 Ловеч

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "забранените пазари в ЛОВЕЧ":

    Не е къща а цяла прогимназия и оградена с високи дувари
    КРАДЕ СЕ НА ЕДРО ТАМ
  • 52 Киро Салама

    6 1 Отговор
    натискайте ДПС и ГЕРБ те са Проклятието на България
  • 53 тетевенец

    6 1 Отговор
    Сина на тази гювендия , кметицата , е човек на мутрите от Делта Гард
  • 54 Дими Кралев

    1 1 Отговор
    Под некадърното управление на гербаджийската мафия и на нейния верен слуга д-р
    Бояджиева градчето Тетевен се обезлюди и от най- зеления град в България се превърна в пустиня. Тъжно и страшно...
  • 55 Бернард

    1 0 Отговор
    А в Борован кога ще стане това? Крадлата се оля. Чакаме .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове