Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 18:50 3 718 108

Кацаров посочи причините за ниските нива на ваксинация у нас

  • стойчо кацаров-
  • ваксинация-
  • ваксиниране

Сегашната вълна е най-тежка в сравнение с предишните. Над 30% повече са заразените, но общата смъртност е по-ниска, броят на хоспитализираните е по-малък

Кацаров посочи причините за ниските нива на ваксинация у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се срещна с директора на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) д-р Андреа Аммон, съобщи dariknews.bg. В срещата участваха заместник-министрите на здравеопазването д-р Александър Златанов и д-р Димитър Петров, началникът на кабинета Лидия Чорбанова, съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Д-р Кацаров и д-р Аммон обсъдиха епидемичната обстановка в страната, основните предизвикателства, пред които сме изправени в разгара на поредната вълна от COVID-19, ваксиналното покритие у нас, както и връщането на учениците в клас.

Д-р Кацаров посочи причините за ниските нива на ваксинация у нас. По думите му те са свързани с нашата история, религия, народопсихология. „От друга страна популистките правителства, които управляват страната ни през последните години, ни превърнаха в модел на корумпирана държава. Това е благоприятна среда за развитие на теории, които не са базирани на науката“, посочи здравният министър.

И уточни, че от 1 година сме в политическа криза, а от 6 месеца – в предизборна кампания. „Партиите правят всичко възможно да спечелят повече гласове, като прокарват антиваксърски мнения. В тази ситуация е много трудно да се прилагат непопулярни мерки. Дори най-меките ограничения са причина за протест“, обясни д-р Кацаров и посочи: „Чакаме изборите в неделя, да се успокоят политическите страсти и битката за живот да вземе превес над битката за гласове на избирателите“.

По време на срещата здравният министър припомни, че преди 2 седмици у нас е въведен зеленият сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от изследване за COVID-19. По думите му през този период над 250 хил. души са се имунизирали с първа доза от ваксините срещу COVID-19. „Рязко се увеличи и броят на направените тестове. По този начин повече безсимптомни хора се изолират навреме, което спомага за намаляване разпространението на COVID-19“, посочи д-р Кацаров.

„Сегашната вълна е най-тежка в сравнение с предишните. Над 30% повече са заразените, но общата смъртност е по-ниска, броят на хоспитализираните е по-малък. Това се дължи на възможността за лечение в извънболнична помощ в т. нар. COVID зони. Също така още през лятото разработихме и Национален план за справяне с пандемията“, изтъкна той.

Д-р Аммон от своя страна посочи: „Не само България е с ниски нива на ваксинация. Вирусът мутира и затова тази вълна е по-опасна. Трябва да въвеждате мерки, които да са адаптирани към страната ви. Много важно е до хората да стигат съобщения, на които те да вярват. В повечето държави лекарите са хората, на които най-много се има доверие.“ Д-р Кацаров обясни, че е създаден Обществен съвет по ваксинация с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините.

Двамата обсъдиха и връщането на учениците в училище. „Малко са ваксинираните ученици в България на възраст между 12 и 18 г. В общините с висока заболяемост децата не ходят на училище. Надяваме се тази седмица в клас да върнем най-малките ученици от първи до четвърти клас, като децата ще бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи тестове. Учителите и персоналът, които нямат зелен сертификат, също ще се тестват. Целта е и учениците, и учителите да се върнат в безопасна училищна среда“, подчерта здравният министър.

И д-р Аммон, и д-р Кацаров са категорични, че разумът трябва да надделее над страха, а хората трябва да осъзнаят, че справянето с пандемията зависи от усилията на всеки един от нас. Д-р Аммон разговаря и с експерти от Националния център по заразни и паразитни болести.

В програмата на директора на ECDC е включена среща във виртуален формат с експертните съвети по „Епидемиология“, „Инфекциозни болести“, „Клинична имунология“, както и с представители на всички регионални здравни инспекции, на Етичната комисия за клинични изпитвания, на Българския лекарски съюз.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 27 Отговор
    Миналата седмица погребахме още един познат след ваксинация.Инсулт.Вече четвърти.И ми разправят в заведението за много други.

    Коментиран от #12, #32, #48, #91

  • 2 Рошко

    63 8 Отговор
    Че не сме будали да се бидрм без причина

    Коментиран от #39

  • 3 Pink Pussy

    9 34 Отговор
    Дано да умреш от С-19 . ( pi4 )

    Коментиран от #8

  • 4 ?!?

    18 80 Отговор
    Защото Българите винаги сме най умни и най отворени,бай Ганьовци.......

    Коментиран от #14, #99

  • 5 Пич

    97 8 Отговор
    Абе не сме длъжни да се ваксинираме бе... Какво се оправдава тоя...!!!???
  • 6 Мдааааа

    85 3 Отговор
    Това е един от хората които през половината време не направиха нищо, а през другата половина направиха големи глупости. Сигурно няма да се намери читаво правителство да го даде на съд, но Господ си знае работата. Няма да остане ненаказан.

    Коментиран от #17

  • 7 ОСТАВКА,. Е ПЕ'ДЕ'РАС С'ОРО'СПИ'ЙСКИ

    63 4 Отговор
    ОСТАВКА И...ВЪЖЕ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пу тьо , ти си умрел

    41 4 Отговор
    Вече
  • 10 Онзи

    93 11 Отговор
    Българите се оказаха народ със силна интуиция. Хората се усетиха че ги водят към смърт с инджекциите.

    Коментиран от #33

  • 11 EURОРЕ....🎹

    25 48 Отговор
    ФИНАЛНОТО БРОЕНЕ ДО ПОБЕДАТА НА БАТЕ БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 3 500 ДУШИ ПОЧИНАЛИ САМО ЗА МЕСЕЦ

    30 36 Отговор
    "БЛАГОДАРЕНИЕ" НА..."УСПЕШНОТО" ФАТМАШКО ДС-ПРАВИТЕЛСТВО И РУНДЬО БЪЛГАРОУБИЕЦ
  • 14 Ти не си умен

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "?!?":

    Успокой се
  • 15 Варненец

    11 8 Отговор
    Аз се ваксинирам натурално всяка вечер при ромите.
  • 16 Не ти остава

    52 6 Отговор
    Още много време да задължаваш хората да се ваксинират! Дано следващия мисли найстина за хората без да ги принуждава да избират да се ваксинират или да напуснат работата си!
  • 17 Мое мнение

    38 14 Отговор

    До коментар #6 от "Мдааааа":

    Има и един пингвин който не направи нищо, а после направи големи глупости. Един такъв с вдигнато юмруче и фалшиви заучени плакатни фрази.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бойко

    20 8 Отговор
    Е виновен. Той управляваше кризата
  • 20 А вие

    54 2 Отговор
    Защо не сте ваксиниран Г-н Кацаров?
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    34 3 Отговор
    Другата седмица ще обясниш в селската кръчма в Дупница!
    Добре, че изборите са близо ваксинаторе сертификатоф!
  • 22 Хахахаа...хахаааа...хихихи...

    32 9 Отговор
    26 юни 2020 г.след излезлите снимки от спалнята на Борисов с пълни шкафчета с пачки евро и кюлчета злато и спящия Борисов ! Борисов :"Че от какво да се срамувам, я вижте колко сладко спинкам, направила ги е една красива госпожа, съвременна Мата Хари"...5 ноември 2021 г.Борисов :" Не зная точно коя е направила снимките , но са направени когато мен ме е нямало"...Спинкал сладко когато са го снимали казва тогава а сега че са направени когато го е нямало ?!?!?!

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Ццц

    54 6 Отговор
    Причина за ниската ваксинация е в агресивният натиск да си сложиш "доброволна" ваксина, изискването за информирано съгласие за ваксина, за която няма достатъчно информация и нежеланието на никой да носи отговорност за последиците ако нещо се обърка. Освен това хората с основание смятат, че преболедуването е по-сигурният начин да приключиш веднъж за винаги с тоя вирус и доказателство за това са предстоящите локдауни в държавите първенци по ваксинация.
  • 24 Павел пенев

    32 5 Отговор
    Като искате хората да се ваксинират,нека държавата да поеме риска от това,защо ние да носим риска с подписването на протокола?

    Коментиран от #98

  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    30 8 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаа...хахаааа...хихихи...":

    Хронология на записите с Борисов- записа "Ало Ваньо" , на следващия ден в парламента Борисов обявява че записите са фалшиви и манипулирани с думите - "Вечерта преди да бъдат пуснати гледам аз мач на Челси и ми се обажда Явор Дачков, сигурно след това са сглобявани изреченията с мои думи когато ме е записвал Дачков в интервюто"..Буда отрича дотогава докато Дачков и Кристина Патрашкова не ги изпращат във френска лаборатория която установява че са автентични. Борисов вече признава за тях като казва че са изрязали само " където напсувах Първанов". След няколко години следва нов запис в къщата му в Банкя с градския прокурор на София тогава Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов в което Борисов обсъжда с тях как Найденов да бъде оправдан за кражбите в земеделското министерство. Буда отново отрича за тях като след това пред фактите е принуден да си признае а Кокинов подава оставка и напуска съдебната система. Сега отново отрича и има ли някой да се съмнява дали са истински?! Това е подигравка с народа на България! Лъже хората в очите че такива записи няма,после си признава а реакция от населението няма. Във всяка друга страна подобен премиер ще виси на уличен стълб като Наджибула в Афганистан. Това е политически чадър над бизнесмени и търговия с власт в ущърб на народа...Народе ,народеее

    Коментиран от #28, #80

  • 26 Един от народа

    64 8 Отговор
    Какво говориш, мои роднини изкараха тази година вируса, след това се ваксинираха и сега пак са болни.Племенника ми е ваксиниран и със сертификат замина за държава с много ваксинирани на фестивал, където има само ваксинирани и се върна болен. Затова хората не вярват. Според мен това не са ваксини.
  • 27 От 2004 г.

    18 6 Отговор
    Доган предложи Борисов за генерал-лейтенант

    Лидера на ДПС Ахмед Доган предлага на коалицията с НДСВ да бъде повишен в чин генерал-лейтенант Борисов за добра оценка и отлични резултати. Званието ще бъде връчено от президента Първанов.
  • 28 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 8 Отговор

    До коментар #25 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Сладур.....
  • 29 Така е...

    18 26 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаа...хахаааа...хихихи...":

    Ама олиото беше 1.40. а при Радев Фалшификатора е ..5 лв.
    Доматите бяха 80ст. , при Клепара...4 лв.
    На 14 ще му мушна... шпека

    Коментиран от #34

  • 30 5 500 ДУШИ ПОЧИНАЛИ САМО ЗА МЕСЕЦ

    11 28 Отговор
    ОЩЕ... БЛИЗО 72 000 СА УМРЕЛИ ОТ КОВИДА ...ПРИКРИТИ ОТ ФАТМАШКИТЕ СТАТИСТИЦИ!!!...ОТ ТЯХ НАД 52 000 УМРЕЛИ В СТРАШНИ МЪКИ....БЕЗ ВЪЗДУХ И КИСЛОРОД...!!!....СКОРО ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ИМА УМРЯЛ ОТ КОВИДА!!!..... БАЦЕ ДА ИДВА ДА ЗАТВАРЯ И ДА НИ СПАСЯВА...!!!!...ДОКАТО СМЕ ОЩЕ ЖИВИ..!!!
  • 31 предатели

    32 4 Отговор
    Кацаров, ти и Радев ще бъдете наказани на изборите, заради фашисткия сертификат и ваксини. Излъгахте народа! Аз щях да гласувам за Радев, но сега няма да го сторя.

    Коментиран от #69

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 В остата

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Онзи":

    швепс.
  • 34 !!!?

    12 18 Отговор

    До коментар #29 от "Така е...":

    Българи! Аз реших за мен лично! Ще гласувам на изборите за палача ви Борисов! Ние като нация заслужаваме да бъдем затрити окончателно. Да си припомним с факти за 12 годишното му управление! За 12 години всяка година увеличаваше тока за нас битовите потребители с 10% от 1 юли и 10% от януари. Вдигна шоково питейната вода през лятото на 2018 г. от цени в различните градове 1,60-1,80 лв.на 3,60 до 4,20 лв. Нека не забравяме когато международните цени на петрола бяха 85-95 долара при нас цените на горивата бяха от 2,70 до 2,90 лв.за литър. Нека не забравяме че олиото бе стигнало цени над 4 лв., агнешкото 15-18 лв. , яйцата от "щастливи " кокошки до 40 ст. Нека си припомним за енергийните бунтове от февруари 2013 г.когато бе свален първия кабинет на Борисов ! Момиче водеше протеста в Пловдив като показваше фактурата си за ток от 1000 лв. При заплати тогава от 500 лв. А сега в момента при служебното - олио "Бисер" на промоция в Кауфланд -23% от 2,99 лв. на 2,23 лв. Яйца от 18 до 20 ст. Барел петрол от 86 долара а цени на горивата в момента от около 2,30 лв.а не 2,80 както при Борисов.Тока за битовите абонати не е увеличаван от 5 месеца откакто е служебното. Няма да ми стигне полето да изброя всички факти. Затова взех решение да гласувам за Борисов. Българина не заслужава свобода и жизнен стандарт а геноцид. Нека януари е пак Борисов, да плащате ток отново по 400 лв.както януари 2019, нека водата ви стане над 5 лв.кубик и нека зареждате по 4 лв.за литър.

    Коментиран от #36, #95

  • 35 БЕМТИ "НОВИЯ ФАТМ'АШКИ"",МОРАЛ"

    17 12 Отговор
    ФАТМАШКИТЕ УБИЙСТВЕНИ ЦЕНИ, .."ПОЧТЕНИТЕ" ГЕЮВЕ И АЙДУЦИ,.. ДС-БОКЛУЦИ И... ФАТМАШКАТА МИЗЕРИЯ.
    ФуЙ ЗА ФАТМАКА
  • 36 Така е

    16 7 Отговор

    До коментар #34 от "!!!?":

    Петрола с най високи цени на международните пазари от 9 години. При БАЦКАТА сега щяха да се цените по 3,20 лв. Да има за шкафчетата и гардеробите...Щеше да има протести за цените но Бaцката пак би излязъл и казал " С поршета на протест..8 лева излиза само при запалването горивото да стигне до цилиндрите а те излезли да протестират че съм увеличил цените с 40-50 ст"
  • 37 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 11 Отговор
    Бойко , връщaй се наш палячо. Идвай премиер , прави януари бензин и дизел по 4 лева, махай добавките за пенсионерите , вдигай пак тока на нещастниците по 2 пъти годишно от 1 юли и 1 януари, вдигни пак шоково водата както 2019 г.от 1.50 кубика на 3.90 лв., вдигни и дървата за огрев както 2018 г.от 55 лв.кубик на 105...Чакаме те Бойко да танцуваме пак от кеф как мачкаш несретниците.
  • 38 РУНДЬО ФАЛШИФИКАТОРА ... ОП'ЪРДЕ..

    10 9 Отговор
    МАСУРА!!
    УНИЩОЖИ НА САМО ЗА 7 МЕСЕЦА!
    СЪД И ПУБЛИЧНИ ЕКЗЕКУЦИИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КОМ-ФАТМАШКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Помниш ли народе помниш ли

    17 8 Отговор
    ТИКВАТА миналата година затвори изцяло държавата! Сложи КПП на изходите на градовете, затвори пaркове, заведения, зали , дори ни накара да носим и маски на открито. Ученици и студенти преминаха изцяло онлайн. Тресна хиляди глоби по 3 хиляди лева за разходки в парковете. От март когато затвори държавата до август не даде нищо дори на пенсионерите с мотив " няма мазнинка", чак когато почнаха протестите тиквата от немай къде отпусна по 50 лева , а сега са по 120 . И ПАК бяхме на първо място по смъртност в Европа. Тоава умираха на стълбите пред болниците.

    Коментиран от #41, #46

  • 41 Помним помним..Нищо не е забравено

    13 6 Отговор

    До коментар #40 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Да всички помним. На 12 март в четвъртък съвсем без предупреждение Тиквун излезе и каза - От утре петък 13-ти налагам пълен локдаун. Затварят се всички учреждения, заведения,нощни клубове, дискотеки, паркове. Без никакви подпомагане , без нищо. Обяви че дава на всеки полицай в битката с КОВИД по 1000 лева защото са на първа линия , тръгнаха по градинки , паркове и глоби по 3 бона. Тиквун каза -" Няма да раздам по 350 долара на калпак както в Албания, няма мазнинка, има 60 милиарда влогове в банките , това са бели пари за черни дни, затова сте ги спестявали, с тях сега ще си помагате", Пълен локдаун дори с КПП на изходите на градовете. Чак след протестите да се спаси с агент Иван и Винкела взеха решение да дадат по 50 лева на пенсионерите. Останалите да го д....ат

    Коментиран от #44, #76

  • 42 Фики

    22 1 Отговор
    Абе да питам нещо, защо дават мило и драго да се ваксинираме ние, а братята роми нищо за тях. Те зараза не разнасят ли, не боледуват ли, нещо не ми се връзва тази работа!!!
  • 43 Ами

    9 2 Отговор
    За съжаление се налага да се оправдаваме и обясняваме, щото иначе нема кинти от ЕС.......а като ни ги спрат от там направо сме за мустака......неслучайно евроатлантическите "приятели" ни ликвидираха икономически и военно за да сме послушни роби и да правим каквото ни се каже без да се дърпаме! Можеше да не се оправдаваме навремето по соца(освен пред Големия Брат, ама той поне беше истински брат и даваше, а не като тия западните джендъря дето ще ти свалят и ризата от гърба)Тогава гейропата и краварника изобщо не ги бръснехме за нищо квото и да кажат, те затова и нищо не казваха щото знаеха че на никой тука не му дреме за тяхното мнение.......ама тия хубави времена отдавна ги няма, вече 32 години надупени и хванати за палците........и който си поиска ни го слага, а ние мигаме на парцали и се правим че ни е кеф.......за да може накрая да ни потупат по рамото, да ни похвалят и да ни пуснат някоя дребна пара - за проявеното усърдие и търпение!
  • 44 Така е..ще беcим тиквун след седмица

    9 7 Отговор

    До коментар #41 от "Помним помним..Нищо не е забравено":

    Явно всички сте се върнали назад във времето и сте разбрали и спомнили за геноцида на който ни подложи тогава тиквата. И ни докара след всички тези мерки и репресии до първо място по смъртност в Европа и до второ в света. Докара ни до там за миналата година в България смъртността да бе увеличена с 26 хиляди човека спрямо предходните години. А в същото време миналото лято спеше с препълнени чекмеджета с пачки от 500 еврови банкноти и кюлчета чисто злато. Ако бяхме народ не като тези няколкостотин лумпени от Възраждане и Атака, крадливата тиква би висял на уличен стълб като Наджибула в Афганистан!
  • 45 РУНДЬО БЪЛГАРОУБИЕЦА ЕВА МА'МА'ТА

    10 7 Отговор
    НА ДЪРЖАВАТА!
    СЪД ЗА ДЕБИЛА
  • 46 Да но

    13 4 Отговор

    До коментар #40 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Не ни е принуждавал да се ваксинираме! Да се самоубиваме и увреждаме с ваксините! Да избираме ваксина или работа!

    Коментиран от #53, #56

  • 47 Иван

    15 2 Отговор
    Кацаров позор оставка и затвор!
  • 48 Интересно

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти само познати ваксинирани ли имаш? Не познаваш ли някой от 25те хил. погребани преди ваксинация?
  • 49 Анонимен

    15 2 Отговор
    Мой приятел отиде на погребение в Истанбул. Млада жена на 46 почина след втората доза на Файзер. Не се е налагало да бъде ваксинирана защото е изкарала вируса доста тежко но заради ограниченията за неваксинирани се е ваксинирала "доброволно". Няколко дни след втората доза получава белодробна емболия (съсирек в белия дроб) и е починала.

    Коментиран от #59

  • 50 Шопо

    19 3 Отговор
    Главният санитарен инспектор ваксиниран ли беше??? Корнелия Нинова????Що ги удари КОВИД19 след като са ваксинирани??? Само питам де....

    Коментиран от #60

  • 51 Пет

    7 1 Отговор
    газки ще са напълно достатъчни да извозят всите сатанисти към лобното им място. Амин
  • 52 Алена врачка

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "ЧЕСТИТА 27 ПОРЕДНА ИЗБОРНА ПОБЕДА БОЙКО":

    до 6 дни Боко ще пукне,че да тресне от инфаркт
  • 53 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    10 12 Отговор

    До коментар #46 от "Да но":

    Не те е принуждавал ли ? Ах как не бе премиер! Няма не искам ВАКСИНА, няма недей...С шутове към пункта ....Връщаме шефа и ни спасява-: Бойко Борисов бивш премиер Над 70% щяха да са ваксинираните срещу коронавируса, ако ГЕРБ управляваше. С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота. Това го направи „белият свят“. Хората тръгнаха по нощни барове, а нас ни върнаха не с една, а с 10 години назад. Тези партии с това дойдоха на власт - антиваксърство. Оправете си грешката. Ние от ГЕРБ сме готови да не говорим за мерките в името на човешкия живот.
  • 54 Guest

    11 1 Отговор
    КарУцара вчера каза по БНТ че днес тряябва да му кажат дали ако имаш антитела ,ще можеш да си извадиш З.сертификат , нещо няма ли да каже по темата или е ясно , че няма да се приемат антителата
  • 55 Гост

    6 3 Отговор
    Нищо не правите за борба с вируса, както вие, така и нощ преди вас! Дали сте си г-те под наем на световната фармамафия и само плашите хората и с някаква дива истерия тикате хората към задължителен боц! Няма аутопсии на починали и анализ на причини, поражения от вируса, реално изследване на вируса, джипитата бягат от пряк контакт с болни, няма изследвания на клетъчния имунитет на преболедувалите и статистика колко хора от преболедувалите са реално защитени от повторна зараза! Няма нормални призиви да се ваксинират само хора без имунна защита срещу вируса, стари и болни хора, а истерично всички, по няколко пъти при това! Не, това е всичко друго, но не и грижа за здравето на хората!
  • 56 Разбра ли кво ти каза победител Бойко

    7 9 Отговор

    До коментар #46 от "Да но":

    Разбра ли ве антиваксъре? С това дойдохте на власт? С антиваксърство и затова управлявате!!! Защото сега при Бойко всички щяхме да сме ваксинирани както много точно каза и всичко щеше да е отворено. Със зло щеше да ви накара но щяхте да сте набодени. Не като кацата да мънка който искал..При Бойко няма не искам ВАКСИНА, няма недей....

    Коментиран от #61

  • 57 НОВИ 150 ФАТМ'АШКИ МЕНТЕ-МАШИНИ

    7 4 Отговор
    СКРИТИ НА МИТНИЦИТЕ!!!
    ААААААХААААА......
    БАЦЕ СКЪСА... ТРЪТКАТА НА ФАТМАКО.... НАПРАВО ПРЕЗ ГАЩИТЕ.....
    АААААААААААХАХАХАХАААААА

    ПИЯНГУРА .... 12-те КЕНЕФА....Е ПРЕД...САМОУБИЙСТВО.....
    АААААААААААХАХАХАХАААААА
  • 58 6666666

    16 2 Отговор
    ТИЯ ЩЕ МИ КАЗВАТ, ЧЕ ВАКСИНАЦИЯТА Е МОЙ ИЗБОР И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЩЕ МЕ ОБВИНЯВАТ, ЧЕ НЕ СЪМ СЕ ВАКСИНИРАЛА И НЕ СЪМ ВЯРВАЛА НА НАУКАТА.АМИ НЕ ВИ ВЯРВАМ НИТО НА ВАС НИТО НА ИЗМИСЛЕНАТА ВИ НАУКА,ВЯРВАМ САМО ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ВАШ ИНТЕРЕС А НЕ ЗА ИНТЕРЕСА НА ХОРАТА.
  • 59 Да,

    14 2 Отговор

    До коментар #49 от "Анонимен":

    за съжаление много млади хора си заминаха "внезапно" - след ваксинация! Защо това се мълчи!

    Коментиран от #89

  • 60 Вдлъбнат шоп

    5 12 Отговор

    До коментар #50 от "Шопо":

    Да, ама го преболедуваха леко, защото са били ваксинирани, за сметка на не ваксинираните, които пълният ковид отделенията и голям процент свършват в реанимацията.
  • 61 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #56 от "Разбра ли кво ти каза победител Бойко":

    Какво "ве", селтак? Какво точно е затворено за теб, боцнатия с три боца и зелено тескере - кеф ти на ресторант, дискотека, мол, фитнес! Що не ходиш - притесняваш се, като гледаш кво става с Кунчеффф ли...
  • 62 хихи

    4 1 Отговор
    На калпав политик вълната Му пречи...
  • 63 Смех

    11 1 Отговор
    ДОБРОВОЛНО - когато извършваме дейност породено от лична инициатива, по собствено желание, без никаква външна намеса или принуда.

    Ваксинирането е ДОБРОВОЛНО - ще рече , че ако ще 100% да не се ваксинират какво ви дреме на вас... Но то практически е НЕ доброволно защото има дискриминация и репресии
  • 64 БНБ: ОЩЕ ПОЛОВИН МИЛИАРД ЗАЕМ

    6 2 Отговор
    ИЗТЕГЛЕН ОТ ФАТМАШКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!!
    А...ЧЕСТИТО....
  • 65 Васил

    6 0 Отговор
    Кацаров толкова си тъп ама ти си го знаеш това служебно правителство е тотален провал.
  • 66 Мухи

    2 2 Отговор
    Матрицата ви казва, слушайте я, ваксинирайте се, безсмъртието идва!
  • 67 ЛИКУВАЙТЕ

    4 7 Отговор
    РАДЕВ Е НОВИЯ СТАР ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!!!! ЗА ОЩЕ 5 ГОДИНИ..ТОВА Е НАЙ ВАЖНО ...ЗАЩОТО КОГАТО ИМА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО И ПОДАДЕ ОСТАВКА , ОТНОВО РАДЕВ ЩЕ СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВА ...ЛИКУВАЙТЕ...ПОБЕДА

    Коментиран от #74

  • 68 Палавникът

    1 0 Отговор
    Защо едни хора от българската държавна сигурност искат други хора да ме мислят за болен, за да не ме искат ли ? И да бъда скитник цял живот ли ? Някак си не ми отива да съм такъв ! На мен ми отива да съм ПРИНЦ !
  • 69 Иво

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "предатели":

    няма да стане взели сме мерки
  • 70 Палавник

    0 0 Отговор
    Отлично познавам себе си ! Аз съм един от малкото хора в света, които познават изцяло себе си !
  • 71 СМАЗАНАТА ПРАЗНА БИТА ТИКВА

    6 5 Отговор
    ПРЕДИ ГОДИНА , МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ ИЗТЕГЛИ 6 МИЛИАРДА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ...КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ТИКВО??? В ЧУВАЛИ ЛИ ИЗНЕСЕ И ТЯХ А ? ВЪРНИ НАРОДНИТЕ ПАРИ ПРАЗНА ТИКВО?

    Коментиран от #78

  • 72 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 3 Отговор
    Радев е късметлия, може би като с Цачева, няма сериозен конкурент!Защо ли!Борисов го пази USA!!!
  • 73 Бг Турчин

    10 2 Отговор
    Има случай (вече познавам много такива) ваксинирана се разболя много леко /само хрема но зарази своя неваксинирана колежка която пък нямаше хрема а само болки в гърлото и температура 37°. И двете го изкараха леко. Но първо се разболя ваксинираната и зарази другата. И какъв е смисъла от зеления сертификат? И защо трябва да се подписваш под информирано съгласие? Защо се крият или нарочно не се споменава за смъртните случаи след ваксина. Защо се мълчи за състоянието на Доцент Ангел Кунчев който е ваксиниран и се разболя а вече го няма цял месец? Как да се доверят хората при такива случаи? Не трябва да се крият последиците след ваксина. Да се обясни на хората че има рискове но ако се случи нещо лошо някой ще поеме отговорност. Производителят или Държавата. Явно не се знае за дългосрочните последствия и затова никой не поема отговорност освен човека който се подписва притиснат от ограничения.
  • 74 Баче Кольо

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "ЛИКУВАЙТЕ":

    За това дека дигна цените 3 пъти ли думаш бе келеш?
    Тва гюбре си отива
  • 75 даааа

    5 1 Отговор
    кацароф кажи къде е кунчеф?
    тройно ваксиниран!
    защо не е на работа?
    как му подействаха ваксините!
  • 76 Помним помним

    9 4 Отговор

    До коментар #41 от "Помним помним..Нищо не е забравено":

    При Руньо фатмака колко е олиото ? Колко е природния газ? Колко е тока ? Ще чака Руньо втори мандат, ама няма да го дочака !

    Коментиран от #79

  • 77 Аман от Соросоиди

    7 2 Отговор
    Ваксините убиват! Много хора умряха от тях! Протоколът за “лечение” на Ковид представен от СЗО също убива …. Тези “Ваксини” водят до генни мутации / рак / … На който му е мил живота да избягва болници, защото веднъж интубиран и дрогиран с 6 вида антибиотик / антибиотика се ползва единствено и само срещу бактериални инфекции , във всеки друг случай срива имунната система / ,човек и здрав да е си заминава! Без паника! Търсете близки лекари , които познавате и стойте далече от болниците!!!
  • 78 Оня

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "СМАЗАНАТА ПРАЗНА БИТА ТИКВА":

    Питай Мунчо РадеФ , той управлява вече година !
  • 79 Бг Турчин

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Помним помним":

    Олиото беше 3,80 още през Март месец когато все още на власт беше Борисов. Април достигна и мина четири лева.
  • 80 ИСТИНАТА

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Помните ли така известния запис "Ало Ваньо"? Борисов -"Ало Ваньо, във фабриката на Мишо бирата са влезли там митничари ли, полицаи ли са и извършват проверка, кой ги е пратил", Танов -" Ами министъра ми се обади (Дянков) и каза Аз карам влака да влизат да проверяват , не съм ги пратил аз", Борисов -" Обади се на министъра и му кажи че съм казал да изтегля хората от фабриката му. След като съм му обещал че няма да го закачам значи няма да го закачам"....Това е злоупотреба с власт , прикриване на митническо престъпление, лишаване на държавния бюджет от приходи чийто приходи са за всички нас. И това само за една нелегална фабрика, а си представете местните герберски феодали по негова заповед как са крадели нашите народни пари 12 години. Сега си представете например Английския премиер Борис Джонсън да прикрива митнически престъпления в нелегална английска фабрика и да разпъва политически чадър облечен във власт и това да стане достояние на тяхното общество?!?! Та на момента би дал не само оставка а и веднага арестуван!
  • 81 Палавника

    3 0 Отговор
    В България трябва да се създаде национална институция , която да е за всички българи и да ни помага !
  • 82 Гьоринг

    8 1 Отговор
    На държавата не и пука от какво ще умра. Важното за нея е да не натоварвам здравната система и да не харчи пари. Защо ли на мен трябва да ми пука за държавата?

    Коментиран от #86

  • 83 пешо

    3 2 Отговор
    защото тиквата разпавя че ваксините са изтекъл срок на годност
  • 84 Явор

    1 0 Отговор
    Добре, че Кацаров е реализирал тази среща. Борбата е трудна, не е бърз процесът, но не е безуспешна. Отдавна трябваше да се състои тази среща. Иначе се умира яко, както беше казал Мутафчийски, ставаме депресирани и асоциални. Никъде не ходим, не се срещаме с други хора, което е предпоставка за това човек да е нещастен.
  • 85 Имунолог

    3 6 Отговор
    Който няма зелен сертификат, да си стои в къщи. Това е.

    Коментиран от #87, #93

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "Имунолог":

    Аз имам сертификат и пак си седя в къщи. Никъде не ходя, пазарувам онлайн, бачкам онлайн. Превръщам се в социопат.
  • 88 възпитан

    3 1 Отговор
    Не е от 1год.политическата криза а от както мутрата от Банкя стана секретар на МВР при измисления цар
  • 89 Виждаш сламката а не виждаш гредата

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Да,":

    Гредата в случая са хилядите заминали си преди ваксинация
  • 90 алиса

    6 0 Отговор
    Г-н Кацаров имам въпрос към Вас. Аз съм преболедувала Ковид 19 има направен тест за антитела и имам много антитела. Само, че не мога да си взема бележка за преболедувал, защото не съм регистрирана с пср- тест в националната здравна система. И въпросът ми е откъде мога да си взема бележка за преболедувал, защото ми я изискват от работата.
  • 91 Хохо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И този меъсник като на образованието маи ще пиине едно отлежало шамарде
  • 92 Русенец

    5 0 Отговор
    И нито дума за неваксинираните в гетата.
  • 93 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Имунолог":

    Който няма акъл да не се обажда.
  • 94 Истински ЛЕКАР

    7 1 Отговор
    Кунчо великия гадател на корона измамата - два пъти жигосан - болен, - разнасящ заразата - поддържа веригата на пЛандемията.

    Фандъка и мъжа й - жигосани - болни от хобит - изолирали се - по техните думи - разнасящи заразата намираща се във флакона на факсината срещу корона измамата - поддържащи веригата на пЛандемията от супер страшната болест дето мнозина я изкарахме на крак.

    Та искам тия предатели, тоя нагли изроди да обяснят - жигосаните предават ли заразата - ако предават, каква файда от факсината и от сертификат?!

    Следователно точно жигосаните разнасят заразата, с която са ги заразили като са ги жигосали.

    Коментиран от #101

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ФИНЦИ

    6 1 Отговор
    НИКОГА НЕ БИХ ПОВЯРВАЛ НА ВАКСАРИТЕ ДЕТО ДАЖЕ НЕ СА И ВАКСИНИРАНИ
  • 97 Шопо

    4 1 Отговор
    Не е важно дали Аз съм добре, важно е Вуте да е зле! Тези които са се боцнали умират от яд че свободните хора са още живи и панически реват за ниския процент на ваксинация.
  • 98 И аз да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Павел пенев":

    Искаш примерно държавата да умре, ако не ти понесе ваксината ли? Повечето антиваксърски аргументи направо избиват рибата!
  • 99 Не се притеснявай,

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "?!?":

    изобщо не си от умните .
  • 100 Към Аммън дофтур

    2 0 Отговор
    Я си заври главата в зАд ....Ка Акъл ще дава той питаш ли народа как си живеят ваксини ще ми агитира западен боклук.
  • 101 Айде бе

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Истински ЛЕКАР":

    Кое не ти е ясно- ваксинираните, ако не се разболеят, могат да пренасят зараза само при допир, но отпада въздушно-капковият път. Ако с заразят, ама % е малък, заразяват както всички, но го карат по-леко и не товарят болниците. В момента в семейството ми има болен анти-ваксър, дето много знаеше и философстваше; всички се молим да не си плати за гяволъка. Карах го средно тежко и идеята да ме повтори ме хвърля в ужас, така че се ваксинирах след 6 месеца, защото анти- телата ми се стопиха. Има вероятно риск с ваксините, ама има риск и да се окажеш от ония в чувалите и то скоро, не след 2-5 години. Та човек решава първо непосредствените проблеми!

    Коментиран от #103

  • 102 И аз да кажа

    4 0 Отговор
    Кацаров, ако имаше грам съвест и почтеност, трябваше да си е намазал едно въже със сапун и да се е обесил! Още откак тръгна да топи колегите си, които му спасиха живота! Или откак тъпите му твърдения и прогнози се издъниха. Колко животи лежат на съвестта им с Радев? Господ вижда!
  • 103 некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Айде бе":

    ВИТАНОВ НЕ СЕ КРИЙ А ИДИ ДА ПОМОГНЕШ НА КУНЧЕВ,ЧЕ МУ ИЗДИША ВЕРСИЯТА С ДОЗИТЕ НЕЩО
  • 104 Имунолог

    3 4 Отговор
    Във Австрия,кoйтo нe e вaкcинирaн или прeбoлeдувaл, oт днec 8 ноември вeчe нямa прaвo дa пoceщaвa рecтoрaнти, хoтeли, кинa, тeaтри, фризьoри и други публични мecтa в Aвcтрия. Мяркaтa нaкaрa дeceтки хиляди дa ce нaрeдят нa oпaшкa зa вaкcинa. Oгрoмнoтo нaрacтвaнe нa нoвитe инфeкции нaкaрa aвcтрийcкoтo прaвитeлcтвo дa приeмe дрacтичнaтa мяркa в пeтък, кaтo oгрaничи дocтъпa дo вcички публични мeрoприятия, нa кoитo приcъcтвaт пoвeчe oт 25 души. Oт днec (8 нoeмври) тaм ce дoпуcкaт вeчe caмo вaкcинирaни cрeщу кoрoнaвируca или прeбoлeдувaли. И ТУК В РБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ НЕЗАБАВНО ТАКА.
  • 105 Пламен

    2 0 Отговор
    Пoбърквaт хoрaтa c лъжи и дeзинфoрмaция. Вceки рoдeн вce някoгa умирa.Eдни oт бoлecт,други oт кaтacтрoфa или oт нeщo другo и вcички ocтaнaли oт cтрaх...
    Дoкaзaнo e ,чe cтрaхът и пocтoяннaтa миcъл зa eвeнтуaлнaтa cмърт cкъcявaт живoтa и прaвят чoвeкa нeщacтeн и пcихичecки лaбилeн.
    Прocтo cи живeeтe живoтa. Пиитe витaмин Д пo 1 хaпчe cутрин пo врeмe нaзaкуcкa и нe миcлeтe зa глупocти. Ниcкитe нивa нa витaмин Д ca причинa зa вcички вируcни инфeкции. При зaбoлявaнe oт тaкивa ce приeмaт вceки дeнпo 3 бр.хaпчeтa витaмин Д и вcичкo минaвa зa 2-3 дни.
    Oткрил гo e Пeтър Димкoв...
  • 106 Пламен

    3 0 Отговор
    Ocнoвнaтa причинa зaвcички вируcни инфeкции ca ниcкитe нивa нa витaмин Д в oргaнизмa нa чoвeкa. Тoвa ce прeoдoлявa c eжeднeвeн приeмoт пo 1 бр. хaпчe витaмин Д cутрин пo врeмeнa зaкуcкa.Вcлучaй нa зaбoлявaнe cвируcнa инфeкция ce приeмaт пo 3 бр. хaпчeтa cутрин нa зaкуcкa,зaeднo c хрaнaтa и вcичкo ce oпрaвя зa 2-3 дни.
    Oткрил гo e Пeтър Димкoв прeди врeмe...
  • 107 Влади

    1 0 Отговор
    Много важно е до хората да стигат съобщения, на които те да вярват , казва ви го в прав текст , който разбрал разбрал , Аз разбрах , че искат да ме убедят в нещо което не е вярно при това насилствено , Няма да се. ваксинирам абсолютно категорично , тоя цървул да ходи да убеждава баба си , щото мен няма да може да ме убеди ако ще не съобщения да ми праща а факсове и телеграми , берете си лайката по убеждение
  • 108 Simo

    1 0 Отговор
    Религията ми,не ми позволява да преливат кръв от чуждо тяло тяло както и даа ми се инжектират неизвестни течности , Нарушават се правата ми като гражданин спрямо Конституцията на Република България , кратко и ясно , аз съм Адвентист от 10 тия ден , с кръвопреливането мога да направя компромис при нужда , с Ваксината не мога да направя компромис , категорично отказвам
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове