Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 13:14 1 513 15

Ще получат ли пари учителите за тестването на децата?

  • деца-
  • учители-
  • тестване-
  • пари

Вероятно ще получават по 100 лв. на месец, предположи д-р Юлиян Петров

Ще получат ли пари учителите за тестването на децата? - 1
Снимка: БГНЕС

Масово учителите не са съгласни те да правят тестове за COVID-19 на малките ученици. Те са категорични, че за този труд ще искат и допълнително заплащане.

"Огромна част от учителите не припознават тази дейност като тяхна собствена или като част от длъжностната характеристика, която на учителя е много голяма. Но 87,3% от колегите се включиха вчера – огромна част от учителите и директорите, и това означава, че България не е загубена", каза председателят на Синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, учителите вероятно ще получават по 100 лв. на месец. Предстои да бъде подписан анекс към колективния договор.

"Чудесно е, че ще имаме допълнително заплащане, но още по-чудесно е, че учителят показа пример в обществото как трябва да се справим с пандемията", изтъкна председателят на Синдикат "Образование" в ефира на Bulgaria ON AIR.

В тестването на учениците се включиха и студенти от Медицинския университет в София.

"Правя го, за да могат децата да влязат отново в клас. Те бяха много щастливи, с усмивки ни посрещнаха, съдействаха ни. Организацията беше страхотна и много бързо се получиха нещата", сподели студентът Валентина Флорова, която е и доброволец в 23 СОУ "Фредерик Жолио-Кюри".

"Където сме по-нужни, там ще реагираме и там ще отидем. Ще се разделим, ние сме достатъчно", категорична бе Мария.

"Защо трябваше да не вярваме на родителите да го правят вкъщи, както го правят в Гърция и в Германия? Вчера чухме колко малко деца са отчели положителен резултат, което показва, че или при децата няма висок процент на заразяване, или че тези тестове не са достоверни и не се припознават. Тази гимнастика беше малко пресилена и нямаше смисъл от този подход", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той допълни, учителите вероятно ще получават по 100 лв. на месец.

    Е, скромно, но най-вероятно - от сердце... ;)
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор
    Къде са тестове ❓ За колко дни ще стигнат ❓ Щото 100лв на месец ясно. Ама четири випуска по 50 000 деца са си 200 000 деца по два теста седмично - 400 000 , за 4 седмици = МИЛИОН И ПОЛОВИНА ТЕСТОВЕ ‼️ И децата могат да го сметнат , ама Мис ирки и мини.с.три явно не ‼️
  • 3 3333

    14 3 Отговор
    Да се чуди човек от къде изкопахте така едни пари за тестове и да плащата и на учителите, а за последните думи нямам колко низко са паднали за 100 лева отгоре.

    Коментиран от #8

  • 4 Борисов заплаха за демокрацията

    10 2 Отговор
    Опитва се да направи пуч.
  • 5 Не е толкова безобидно, колкото изглежда

    12 4 Отговор
    Не е толкова безобидно, колкото изглежда...👇

    Ако откажете да тествате детето си, не само, че го спасявате от ПОСЛЕДИЦИТЕ на тестването... Ами и попадате в графа статистика и спомагате за процентното съотношение на НЕСЪГЛАСИЛИТЕ се!
    Защо това е ВАЖНО?!
    Ако 50% от родителите се СЪГЛАСЯТ с това децата им да бъдат тествани два пъти седмично, автоматично активират опцията това да стане абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН фактор за в бъдеще!
    За тези които не осъзнават, че това е само началото, имайте предвид, че следващата крачка е задължителното инжектиране на експерименталните препарати и на децата!
    Не забравяйте, че някога беше само една маска.
    Мислете, хора! Мислете!!!
    А някога образованието беше свободно и децата влизаха с усмивка в училище, без парцал, който да я скрива.
    Дишаха свободно, играеха и общуваха свободно, държаха се за ръце и се прегръщаха свободно...
    Можеха да закусят, а не да стоят гладни заради теста...
    Бяха свободни! Бяха безгрижни и щастливи!
    И имаха право на това!
    Все още имат право на това!
    НЕ ИМ ГО ОТНЕМАЙТЕ!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Коменски

    11 7 Отговор
    Е.хти търтеите! Не искат да се ваксинират, на искат да правят тестове, не искат да ходят на работа. Харесват им намалени часове, увеличени заплати и да не излизат от вкъщи...

    Коментиран от #7

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коменски":

    Ами щото Кунчев спря да агитира от екрана ‼️
  • 8 Машала

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "3333":

    Не знам дали даскалите са паднали низко, или родителите! Даскал отдавна не звучи гордо! А учител още по малко. Когато сават 1000 лева на джипито ви отгоре си мълчите и му давате всеки път три лева безотчетни. А все дакала ви в трън в очите. Че той взема колкото джипито отгоре - 1000 лева. А сега и плюнките на децата ви да събира и пак той ви е трън в очите! Защо тогава си пращате децата на училище. дръжте си ги в къщи и си ги учете. Инате акъл за всички, но ум и за един нямате!

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 9 точно така

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не е толкова безобидно, колкото изглежда":

    БРАВО за коментара - много точен, правилен и въздействащ! За съжаление властимащите в БГ(които и да са те)правят каквото им се нареди отвън, а както знаем оттам се нареждат основно решения които са вредни за България! Ясно е, че сегашното правителство не взима тези мерки с желание и по съвест, просто им го нареждат евроатлантическите джендъря и заплашват че ако не изпълняваме ще ни спрат парите(а при състоянието на нашата икономика това ще е катастрофално)........Затова волю неволю се налага правителството да взима мерките, които им спускат отвън. Разбира се тези мерки се пречупват през нашата реалност и няма как да останат в първоначалния си вид както са замислени от ЗАПАДналите ни "приятели".......Но ние задължително ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ЗА ЧОВЕШКИТЕ СИ ПРАВА!!! В никакъв случай не бива като овце да се съгласяваме на всяка прищявка към нас, трябва да се протестира ефективно срещу всеки опит да ни направят на опитни мишки и да ни унищожават с отровните си и крайно вредни експериментални течности, които наричат "ваксини". Надявам се БОГ да помага на България и достойните българи да се преборим срещу злото, което искат да ни наложат, Амин!
  • 10 те нали

    3 6 Отговор
    даскалята не бяха квалифицирани. ся със 100 лв ще ги квалифицират ли? всичко е да вземат някой лв. отгоре. а това че децата ще ги психират с разни тествания вече никой не го коментира, даже овците го приемат за нормално
  • 11 редник

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Машала":

    Много точно!
    100 лв са обидно малко, защото и те ще са с данъци и осигуровки - та я останат 65-70 лв, я не...
  • 12 Историята

    2 4 Отговор
    И те ли искат да ги броят за на първа линия? Срамота! Който не обича децата, да се преориентира в друга професия. Пари искали.
    "Oгрoмнa чacт oт учитeлитe нe припoзнaвaт тaзи дeйнocт кaтo тяхнa coбcтвeнa или кaтo чacт oт длъжнocтнaтa хaрaктeриcтикa, кoятo нa учитeля e мнoгo гoлямa..." - Срамно и позорно!
  • 13 Историята

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Машала":

    Като ги сравня с моите учители, които бяха всеотдайни и се грижеха истински за всеки свой ученик, разбирам защо образованието ни сега е на това ниско ниво! Търгаши. Извинявам се за определението на тези, които обичат децата и не са такива!
  • 14 3333

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Машала":

    Моето си ходи на училище и не плюе никъде, а за учителите няма да ми се промени мнението и те са продажни колкото докторите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове