Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 19:43 2 150 33

Еленко Божков: Изборите ще бъдат честни, въпреки ГЕРБ

  • еленко божков-
  • избори-
  • парламент

Правителството взе свръхпечалбите на АЕЦ и ги дари на министерството на финансите

Еленко Божков: Изборите ще бъдат честни, въпреки ГЕРБ - 1
Снимка: бТВ

Изборите ще бъдат честни, въпреки сценариите срещу фирмата, осигуряваща машините за гласуване, близка до ГЕРБ. Опитаха се да компрометират машинното гласуване. Те отдавна се обявиха срещу машинното гласуване, което е надеждното препятствие срещу купуването на гласове. Това заяви енергийният експерт, кандидат за депутат и част от Инициативния комитет на Румен Радев Еленко Божков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

"Желанието да се броят контролните разписки от машините само усложнява броенето на гласове след изборите. Надеждността на честността на вота дават ключовете за машините", обясни той.

По енергийната тема, Божков заяви, че режим на тока е малко вероятно да има. Той обясни, че електроенергията е била на по-ниска цена по време на управлението на ГЕРБ, тъй като по време на пандемията и потреблението е било по-ниско. "Борисов трябва да направи строга забележка на тези, които го готвят по енергийната тема. Той бе силно неподготвен", смята експертът.

"Правителството взе свръхпечалбите на АЕЦ и ги дари на МФ, което ги разпредели през търговците към небитовите потребители. Борисов предлага една по-усложнена процедура. Бизнесът обаче няма да може да се възползва от това облекчение в близките месеци, защото решението трябва да дойде от КЕВР. Това е едно некомпетентно предложение", обясни Еленко Божков. "Няколко търговеца изнесоха веднага купената от тях електроенергия, вместо да трябва веднага да се въведе регулиран пазар за малките и битовите потребители поне за една година напред", добави той.

"Ако се стигне до балотаж, неминуемо ще се стигне до дебат с основния конкурент на Румен Радев. Всичко, което трябва да се казва, той го е казал пред хората през тези 5 години. Основните членовете на ИК са и в щаба на Румен Радев и те добре определят неговата тактика – срещане с всички хора и продължаване на борбата срещу потъпкването на закона, задкулисието и мафията и защита на обикновените хора и братството на почтените", каза още Божков.

"Всичко, което прави служебният кабинет се отразява на борбата със задкулисието и потъпкването на закона", подчерта той.

По думите му ГЕРБ са разградили здравеопазването. Служебният кабинет бил заварил изключително тежка картина.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    14 5 Отговор
    И да са нечестни, няма да има промяна - все ще сме в блатото.
  • 2 Истината

    23 10 Отговор
    Кoй e минчo cпacoв,кoй e eлeнкo бoжкoв,кoй e cвeтocлaв трaйкoв?!

    Тoвa ca тримaтa хулигaни,кoитo извършихa тeжкo прecтъплeниe грaничeщo c т-eрoризъм cрeщу coфийcкитe грaждaни кaтo изключихa принудитeлнo eл.зaхрaнвaн.eтo в Мeтрoтo cпирaйки мoтриcитe мeжду гaритe.Тoзи aкт хвърли в ужac грaждaнитe зaceднaли в мoтриcитe.Cрaм и пoзoр!
  • 3 Да,бе

    5 8 Отговор
    Всички неспечелени избори от шайката са абсолютно нечестни до доказване на противното.Все пак казиното винаги печели.
  • 4 Пръд Пръд

    16 7 Отговор
    Пръд Кирчо! Пръд Кокорчо! Продължаваме Подмяната! Пръд, Пръд, хумнета по земните кълбета!

    Гласувайте за ЛГБТИ+ за дъгата, за тъгата по разврата...
  • 5 Пич

    13 4 Отговор
    Да вярваме , че Еленко Божков казва нещо вярно , е като да вярваме , че има извънземни , ама на , и той като чист и неопетнен се изживява...

    Коментиран от #16

  • 6 плешивец

    1 4 Отговор
    Еееххх на тоя набор да му имам перчема само ...нищо ,че е бяла...то и моята сигурно е такава ,ама се не вижда :)))
  • 7 Удряй Киро

    8 17 Отговор
    Давайте, Асен и Киро. Всички сме с вас!!!

    Коментиран от #10

  • 8 нннн

    8 2 Отговор
    Българи, мислите ли като гласувате? Е, вече мислете! Да не се тюхкате после, набодени с N броя игли, включително и децата...
  • 9 Не лъжи

    17 5 Отговор
    бе, Еленко!

    Всяка машина, която не е детайлно проверена, а такива са поне 90% от машините, може да има като част от дънната си платка приемо-предавателна антена.

    Чрез приемо-предавателната антена, вградена вдънната платка на машината, дори и без WiFi и без кабелна връзка с интернет, тези, които притежават "ключовете за машините" ще могат с помощта на СМАРТФОНИТЕ си, като ползват функцията TETARING (bluetooth off) да служат като ретранслатор за комуникации между машините и центъра за фалшификации на изборите = "ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ" АД, което е собственост на МТИТС и на няколко частни лица.

    А МТИТС има за министър човек на пРезидента на служба на САЩ за синергия със САЩ и за личното си благополучие, накакъв парашутист и изпълнител на поръчките на Радев Мустафа.

    Самото МТИТС се слави като Министерство на транспорта, корупцията и злоупотребара с власт.

    Затова, не лъжи, Еленко!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хаха

    15 3 Отговор
    Еленко, Радев каза друго в Тетевен. "Всичко зависи от нашата манипу ъ мобилизация."
  • 12 Долу Радев

    11 5 Отговор
    Кой е некомпетентен се вижда от фактите бе болшевишки терорист Еленко Божков. При Борисов всичко беше във възходяща крива, а при партизаните-погромаджии на Радев всичко се срива.
  • 13 Еуенко от Перник

    10 3 Отговор
    Оди спирай метрото комунист-терорист
  • 14 от професора

    4 0 Отговор
    Професор Иво Христов преди 4 години каза нещо особено за 80 % от българите
    Мислете утре от коя страна ще застанете в неделя
  • 15 Профисионалиста

    4 2 Отговор
    Какво е Честност в очите на Кумонистите ?
    Тема за расъждавайте.Ще гласуваме за свободата!!! И ГЕРБ!!!!
    ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 jorj

    6 0 Отговор
    Този в една нормална държава, вече щеше да излежава min 20 годишната си присъда за тероризъм в метро София!!!!!!! Но този казва че изборите щели да бъдат чесни!!!!!! ТОВА Е ЯСНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СА ОВЛАДЕЛИ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ.
  • 18 гост

    5 0 Отговор
    Червената паплач реве и вие на умряло значи все пак има надежда
  • 19 Emillio

    2 4 Отговор
    Предлагам да престанем с глупостите около машините. Няма как да се фалшифицира, а и нямат антени, те са специално проектирани, но не за идиотията която цари у нас. Ако някак се манипулира което е неверовтно, то кой ще накъса и прибере бележките в урната ??? Пред СИК и наблюдаващи представители от различни партийй !!! Стига глупости, а машината е с Хеш памет - не става и да се "Смени чувала по пътя" . Само хората в системата са пробивен и продажен фактор! Да не говорим колко се ускорява работата и висенето на комисийте. Никога не бих предпочел хартиеното броене от преди 100 и повече години.

    Коментиран от #21

  • 20 Бай Стою касапина

    6 0 Отговор
    Еленко шалтера е голям специалист. Той може да спре всяко съоражение, което има шалтер. Всъщност той и внука ми може да свърши тая работа, но никога не би го направил и не би спрял тока в метрото. Макар и малък има повече мозък в главата си и не би извършил такава простотия.
  • 21 Бай Стою касапина

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Emillio":

    Пич, това "й" кратко го нямаш за нищо. Научи се кога се използва. Не се излагай.
  • 22 Герб ПобедаБойко Идвай

    6 1 Отговор
    ТоЗи НЕ БЕШЕ ЛИ СПРЯЛМЕТРОТО ПРИНУДИТЕЛНО И КАКВО ПОЛУЧИ НИЩО РАДЕВИСТ КОМУНЯГА МУТРА ОТ БКП
  • 23 MGehwer

    4 0 Отговор
    И кой беше тоя неизвестен суртук(Еленко Божков) че му дават гластност???
  • 24 Ангелина

    2 2 Отговор
    Ако се увеличи броят на моралните и смели хора - всичко ще се случи ЗА ДОБРО на хората ,въпреки ГЕРБ и политико- икономическите кръгове овладяли държавата!
  • 25 ох, кога ще свърши

    3 1 Отговор
    Вече не мога да ги търпя. Нито едните, нито другите, нито третите.
    Просто няма диалогичност. Защо всеки, който има какво да каже, не покани другите, от противниковия отбор, да седнат на една маса пред медиите, и да си кажат всичко - кой какво мисли, кой какво знае, кое е истина и кое не, и да получи точните отговори. И да се забрани , да говорят едни срещу други. Да се захващат на работа политици, работодатели, лекари, учители, всякакви, че вече е непоносимо.
  • 26 Хахаха

    2 0 Отговор
    Еленко, бягай да спираш тока в метрото.
  • 27 КРАДЦИ

    2 0 Отговор
    ИЗБОРИТЕ СТАВАТ ЧЕСТНИ КОГАТО ВСЕКИ СИ КУПИ СОБСТВЕНА МАШИНА ЗА ГЛАСУВАНЕ В КОЯТО ПАРТИИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ СОФТУЕРНО !
  • 28 ПАК ЛЪЖЦИ

    3 0 Отговор
    ПРЕДИЗБОРНИТЕ ИЗЯВИ ПОКАЗАХА , ЧЕ ПАК НЯМА ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ --- ЩЕ ЧАКАМ НАПРОЛЕТ НОВИТЕ ЛЪЖЦИ , ДАЛИ ЩЕ ДОПУСНАТ В РЕДИЦИТЕ СИ ПОНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН И УМЕН !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ОШипка радефф

    2 0 Отговор
    НЕ ДУМАЙ еленче , ЧЕ ПОЧНА ЛОВНИЯ СЕЗОН !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Верно ли

    0 1 Отговор
    Викaш Eлeнкo - Въпрeки ГРOП.... A Въпрeки ДуПи Cьe? Ти глeдaш ли тв? Кaтo глeдaм кaкви питeкaн.трoпи глacувaт в мaaлитe, в Турция, в Кърджaлийcкo... Ми тe бъкeл нe рaзбирaт нa бългaрcки, a тeзи дeтo щo-гoдe гoвoрят - тe пък мaкcимум 3 думи нa бългaрcки... и пocлe пoчвaт дa cумтят, зaeквaт...Имaли кръвнo, нe мoгaт дa хoдят, cтaри били и нaм cи квo...И тeзи цър.вули щe ми кaзвaт кoй дa мe упрaвлявa?! Aбe aмaн вeчe oт прaвa, cтигa c тaя либeрacтия! Крaйнo врeмe дa ce въвeдe oбрaзoвaтeлeн цeнз, дoри дaжe дa чeтe и пишe нe e дocтaтъчнo, трябвa някaкъв тecт пo eлeмeнтaрнa пoлитичecкa културa! Инaчe зaгивaмe. Или cпирaмe дa издържaмe пaрaзититe или aз ce изнacям! Нe иcкaм дa издържaм c дaнъцитe cи хлeбaрки, кoитo caмo ce рaзмнoжaвaт!
  • 33 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    .......ВЪПРЕКИ ГЕРБ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове