17 Ноември, 2021 08:24 1 815 19

Велислав Величков: Панов не успя да се превърне от съдия в политик

  • лозан панов-
  • велислав величков-
  • избори-
  • президент

В българската политика се оказа, че всичко е възможно. Учуден бях от внезапната поява на пиарката Ивет Добромирова три дни след старта на кампанията, каза Величков

Велислав Величков: Панов не успя да се превърне от съдия в политик - 1
Снимка: БГНЕС

Учуден бях от внезапната поява на пиарката Ивет Добромирова три дни след старта на кампанията. "Правосъдие за всеки" свърши работата с регистрацията, даде начален старт и след това стана излишна. Лозан Панов не успя да се превърне от съдия в политик. Остана с тогата, каза, че сам ще си е щаб.
Това заяви в предаването "Алтернативата" адв. Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки", издигнала Лозан Панов за кандидат-президент. Още в първия ден след изборите, когато станаха ясни печалните резултати на шефа на ВКС с изтичащ мандат, от инициативния комитет, застанал зад Панов се извиниха за подкрепата, дадена на Панов. Няколко дни преди датата на вота пък самия кандидат-президент започна да говори срещу формацията, която обяви подкрепата си към него - "Демократична България".

"В българската политика се оказа, че всичко е възможно. Учуден бях от внезапната поява на пиарката Ивет Добромирова три дни след старта на кампанията. Поставих въпроса за това каква ще е ролята ѝ в кампанията и не получихме отговор. Мисля, че разбрахме. “Правосъдие за всеки” нямаше роля. Свърши работата си със сформирането на инициативен комитет. Свършихме и цялата работа по регистрацията, отбихме юридическата атака срещу Мария Касимова - Моасе. Подготвихме излизането на кандидат-президентската двойка на терена. Поехме първите телевизионни изяви, дадохме начален старт на медийната кампания. След това станахме малко излишни", посочи адв. Величков.

"Панов ни каза, че това е неговата кампания, той иска да е независим в нея, да определи стратегията, графика и вида на срещите си. Изглеждаше, че той взема всички важни решения. Тогава попитахме каква е ролята на Ивет Добромирова, но не получихме отговор. Разбрахме само, че ние нямаме роля. Не знаем кой е плащал на нея. Това са въпроси, които не са към нас. Видяхме я точно два пъти", посочи Величков и допълни, че става дума за приятел на съпругата на Панов.

По думите на Величков още в първите дни след регистрацията на инициативния комитет "червената лампа" е светнала на някои членове, но към онзи момент вече са се събирали подписи.

"В политиката все още, където има демокрация, не е измислен модела, при който кандидатът да е всичко. Кандидатът, дори да е американския президент, действа с щаб с политолози, имидж мейкъри, които изработват стратегия, модели на поведение. Кандидатът влиза в рамката, работи с щаба. Панов остана с тогата, без възможност за възражения. Той каза - щаб не ми е нужен, аз съм щабът. Така получаваш този резултат. Панов не успя от съдия да се превърне в политик. Може би е искал трибуна, но да не е тръгнал да печели. Трябваше да го каже", посочи още Величков.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    21 8 Отговор
    То е спорно дали и съдия е бил. Държеше се като манекенка и тогава.
  • 2 Последния Софиянец

    10 10 Отговор
    Панов може да има някои разбирания които не одобрявам ,но е много смел човек.Каза големи истини за партиите ,които не харесаха на партийните лидери.

    Коментиран от #16

  • 3 А Ганьо

    16 1 Отговор
    превърна мутри в политици и години наред им сърба попарата !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Делю Хайдутин

    11 8 Отговор
    Политика трябва да лъже,а Панов не умее.И стана неудобен.
  • 6 мдааа

    21 6 Отговор
    Лозанът унищожи ДБ. Свали двойно избирателите и доведе до оставки на всички. Вместо да взема активно участие в политиката, сега няколко месеца тази формация ще се занимава с национална конференция, избори, отчети, няма съмнение, че ще се разгорят борби за постове и влияние.

    Очакваше се ДБ да има водеща роля в бъдещ кабинет и да гарантира отстраняване на Гешев и съдебна реформа.

    Защо Лозанът направи това, какъв е всъщност той? Ами нека видим кой има интерес от случилото се, кой удари джакпота?

    Издигането на Лозанът не е грешка, това е престъпление. Няма да се мине с тези оправдания - ми ние не знаехме.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гадно

    11 2 Отговор
    Народът го е казал "от всяко дърво, свирка не става".

    Коментиран от #9

  • 9 Делю Хайдутин

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "гадно":

    Човека не става за политик.Не умее да лъже.ха ха ха ха
  • 10 5kof

    12 2 Отговор
    ДБ започна да се срива още по време на подготовката за изборите. Лидерът на остатъците от СДС, гномът А.Атанасов обяви, че няма да подкрепят Р.Радев за президент и ,а техните виждания не съвпадали с тези на президента. Това, заедно с празноговоренето, което упражниха по време на предишното, неуспешно НС им изядоха главите. Тогава и взех решението да не гласувам за тях. Нещо, което правех до сега. Не зная дали скоро ще намерят верния тон по отношение на суверена и ваксата, която да използват, за да спечелят неговата подкрепа. Иначе ги чака забвението и разпада. Но историята има нужда и от такива. Най-вече за храна и урок на идващите след тях.

    Коментиран от #11

  • 11 Последния Софиянец

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "5kof":

    Дървените седесари в ДБ мразят Радев.Знам ги отлично покрай протестите.Затова и не им даваме микрофона.

    Коментиран от #14

  • 12 Филип

    3 6 Отговор
    Единственият, който се опълчваше на гешефтурата при диктатурата на Тиквун! Факт! Време да го пуснат в борбата за закриването й!
  • 13 Българка

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Велислав Величков: Панов не успя да се превърне от съдия в политик"
    Но успя да нанесе поразии на ДБ
  • 14 Българка

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Не те разбирам. Беше от протеста, на който най-активни бяха и от ДБ. Подкрепяше отровното трио, след това се отрече от тях. Подкрепяше Мая Манолова. И от нея се отрече. От ПП говорят за стабилна коалиция и най- предпочитан партньор са от ДБ. А ти не пропускаш да оклепаш някого от партньорите. Дали Кирил Петков харесва такова поведение?
  • 15 комитет

    7 0 Отговор
    Като съдия се държеше като политик, като политик се държи като съдия - явно нещо му е сбъркано чувството за ориентация. Дава на късо връзката му с действителността и околното пространство
  • 16 Зюмбюл

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ко? Не!
  • 17 КУКУ

    1 6 Отговор
    Обръщам се към така наречената градска десница. Като ходоте да гласувате за Радев подкокоросани от Ристю Бойкиев все едно стъпвате върху лицата на др, Дертлиев, Ст, Савов ж, Желев и безкрайните жертви на комунизма,,,,,, да еи е честито
  • 18 петър свиленов

    2 0 Отговор
    Лозан-главен прокурор.Велислав на мястото на Цацара.
  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ВСЕКИ САМОВЛЮБЕН - ТИПОТАПАНАРИКУС -ГЪРМИ И УМИРА !!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове