Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 06:55 4 849 19

Лена Бориславова, ПП: Спецпрокуратурата и Спецсъдът са доказано неефективни

  • лена бориславова-
  • продължаваме промяната-
  • преговори-
  • правителство

Нямаме нито допирни точки, нито основа, на която да стъпим за преговори с "Възраждане", заяви адвокатът от партията, спелечила изборите

Лена Бориславова, ПП: Спецпрокуратурата и Спецсъдът са доказано неефективни - 1
Снимка: БНТ

"Вече проведохме първи срещи, в които основният предмет беше форматът, при който да протекат обсъжданията за определени политики. Досега проведохме срещи с ДБ, ИТН и БСП, като това, което чувам, е, че има изключително конструктивни обсъждания и позитивна реакция по този формат с участието на експерти".

Това сподели в интервю за предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR адвокат Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

Тя се въздържа от прогноза кога биха могли да приключат разговорите, но увери, че през следващата седмица ще започнат експертните обсъждания в конкретните сфери.

"Кризите, с които трябва да се справи бъдещето управление, са ясни. Няма да правим компромис с корупцията, а това върви ръка за ръка с една съществена реформа в съдебната система. Но много трябва да се направи и в сферата на енергетиката, икономиката, здравеопазването", посочи Бориславова.

Тя за пореден път потвърди позицията на ПП, че с ГЕРБ и ДПС няма да се преговаря за коалиционно споразумение, а по отношение на партия "Възраждане" адв. Бориславова отбеляза, че "нямат нито допирни точки, нито основа, на която да стъпят за преговори".

По темата с корупцията Лена Бориславова подчерта, че на първо място трябва да бъде възприета политика за нулева толерантност към корупцията.

"Европейският съд е установил, че нашето законодателство не съответства на европейските директиви за борба с корупцията. Имаме нужда от противодействие на корупцията и несправедливостта. Многобройните опити за реформи в тази насока показват един натрупан опит, на който ние да стъпим и да изберем най-работещите решения. А защо досега не се е случила съдебната реформа – защото не е имало политическа воля за тази промяна. Затова ние ще се нагърбим с тази задача", коментира юристът от ПП.

Лена Бориславова посочи, че от партията застават зад идеята за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъда, тъй като по думите ѝ те са "доказано неефективни".

По адрес на главния прокурор тя обясни, че този орган, който назначава и предлага главния прокурор, трябва да може и да го освободи, но все пак "има и други мерки и линии, по които може да се търси отговорност с включването на всички възможни контролни механизми".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доган

    10 8 Отговор
    Пазете тиквата и подлогите му , ще избягат през граница!
  • 2 Дори

    6 4 Отговор
    вредно !
  • 3 Кирчо

    14 8 Отговор
    Как е хонорарчето от ББР,стига ли ти,ако не,да го удвоя?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мдаааа

    12 8 Отговор
    Каскетурата и цацаратурата трябва да се разпуснат и да се разследват за укриване на корупционни схеми и източване на еврофондове в особенно големи размери от един от Банкя и сие...
  • 6 Темидец

    13 5 Отговор
    А делото на Петков от спец. прокуратурата към СГП ли ще го прехвърлите или направо към ВКП?
  • 7 Иван Грозни

    3 10 Отговор
    Тоя от въздържане надмина Боко по перчене и неадекватност. На това отгоре няма да гласуват за български президент. Трябвало да ги помолят. Ето Гепджиков ви моли. Мястото им е в обора при Тиквуний Приоритета.
  • 8 Само да попитам

    13 6 Отговор
    Лена ти ли ще защитаваш Кирето в съда по делото за подаване на декларация с невярно съдържание?
  • 9 Гост

    11 6 Отговор
    Машала Ленче 8000 евро на месец от ББР,добре,че започна да работи првилно тази банка иначе,едвали щяха да те вземат в някоя частна банка даже и за чистачка.

    Коментиран от #19

  • 10 Сивата чапла

    7 2 Отговор
    Като гледах как Кирил Петков се самопосрещаше в Ямбол,
    чак ме е срам,
    а той как не се срамува, незнам.
  • 11 Гражданин

    6 1 Отговор
    Е, омръзна ми от адвокати г-лупаци!
  • 12 4ор8ри

    2 2 Отговор
    Свършиха парите за псевдо археолога.
  • 13 Питащ

    4 0 Отговор
    А кое в БЪЛГАРИЯ е ефективно?
  • 14 Бай Гошо

    4 1 Отговор
    За съда и прокуратурата не знам, но подарените заплати от ББР явно са ефективни. Какво очаквате да каже адвокатка на доказан лъжец? Доказан от Конституционния съд!
  • 15 Да попитам

    6 1 Отговор
    Като са неефективни защо не се мисли за подобряване на работата им, а се иска закриване? Тръби се, че у нас имало мафия, а във всички страни, където има мафия има и спец-органи. Много по-лесно е да се осигури интегритет на спец-прокуратура и спец0-съдилища, отколкото на редовни такива.
    Явно зад мераците за закриването им се цели именно премахване на възможността за ефективна борба с едрата организирана престъпност. Сега тези органи работят, макар и ефективно и има доста осъдени. А преди тях колко бяха осъдените едри престъпници?

    Коментиран от #16

  • 16 Казвам

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да попитам":

    Защото досъдебното производство на Кирил Петков е иманно в СП.

    Коментиран от #18

  • 17 виждам че

    1 0 Отговор
    на любовницата на кирчо също много и се покачи капацитета след изборите
  • 18 Предпоследния Софиянец

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Казвам":

    И не само на Кирчо! И на Прокопиев,Божков,и всички олигарси общо взето!
  • 19 Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Що да не ги вземе момичето тя тяхната партия има има мнооооого пари от мастити дарители . Ма те направо я продадоха. Сега като почнат аз съв да 300 хил искам оня закон да пишеш ....ами то един да им е дарителят. Който плаща той поръчва музиката! Или Безплатен обяд няма
    А да са ви честити мноооого почтенните!3354
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове