Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 18:23 11 971 48

Проф. Иво Христов: За БСП и "Демократична България" е въпрос на живот и смърт да са в правителството

  • иво христов-
  • дб-
  • бсп-
  • въпрос-
  • на живот и смърт-
  • правителството

Чака ни дълъг процес от италиански тип правителства, смяна на нестабилни парламенти и т.н., каза професорът

Проф. Иво Христов: За БСП и "Демократична България" е въпрос на живот и смърт да са в правителството  - 1
Снимка: БГНЕС

В БСП има много сериозен проблем. Спадът на резултата им на тези избори означава, че те по никакъв начин не водят разговор с избирателите си. Това каза в предаването "Лице в лице" проф. Иво Христов. В БСП се задава въпроса кой ще води преговорите за съставяне на правителство. Който ги води, той ще остане начело на партията, заяви той.

За две от партиите в това особено правителство е въпрос на живот и смърт да са в него – БСП и "Демократична България" - и двете бити жестоко на последните избори. Ще имаме четворка, в която двама от членовете ще си налягат парцалите, посочи проф. Христов, цитиран от novini.bg.

Той изрази подкрепа за думите на президента Румен Радев, че обективната реалност показва, че в момента Кримският полуостров е руски.
България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница в своята съвременна история. Ясно е, че режимът на Борисов беше драстично отклонение от всички норми, дори за българските такива, които са малко под най-ниското ниво за Европа, каза още проф. Христов.

По думите му това, което в момента се случва, е един дълъг процес на трансформация на системата от един авторитарен режим, какъвто ние имахме, към един неясен, нов режим на управление.
Нас ни чака дълъг процес от италиански тип правителства, смяна на нестабилни парламенти и т.н., допълни той.

Според него обикновено една система така се калибрира в ново качество.
„Управлението на Радев през служебните правителства е доста по-различно от управлението на Борисов. Ние знаем само 1/10 част от това, което се е случило за тези 12 години. Проблемът не е само в дивата корупция, абсолютният произвол и незачитане на закона. Сега много плачат за Конституцията и нейното нарушаване. Бившият премиер не стъпи последните 3 години в парламента, има такива блюстители на конституционния регламент. Пълно презрение към конституционния ред, концентрация на властта, която беше абсолютно безалтернативна, медийно поддържана от клакьори от всякакъв вид и характер, финансово обгрижвана, включително и от Европа”, каза проф. Христов.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    13 55 Отговор
    Аз не смятам така, виждам обединение в следващите 4г и консенсус
    по много теми :)
  • 2 Костя

    13 43 Отговор
    а аз за къф чеп влязох там ?

    Коментиран от #3, #5, #38

  • 3 MERS

    31 10 Отговор

    До коментар #2 от "Костя":

    Те скоро мерките ще отпаднат
  • 4 Сатана

    71 6 Отговор
    За БСП —милионери или БСП —леви идеалисти става въпрос?
    Първите са такива като ,Гергов,Весела Лечева,Станишев,Йончева,Киро Контрабандиста .
  • 5 Севда

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Костя":

    Е как за цвят хихи
  • 6 Мислещ

    49 52 Отговор
    Чака ни най-мракобесното правителство, което сме имали, така че БСП и Антидемократична България оттичат при всички случаи. Но на фона на това, което се задава...на кого ли му пука?

    Коментиран от #13

  • 7 Бай Шили

    49 22 Отговор
    То и за ПП е въпрос на живот и смърт. И за Радев също.
  • 8 Фен

    65 7 Отговор
    МНОГО ТОЧНО казано професоре. Гледах интервюто Ви, пред Цв.Ризова и съм съгласен с това, че всичките стари партии допринесли за потапянето на България потъват и ще търсят начин да се спасяват, което ще бъде само временно.
  • 9 Гошо

    27 61 Отговор
    Много си прав че 70-80% от хората са прости дебили само дето премълчаваш че и ти самият влизаш в тази категория.
  • 10 Любимото ми

    14 75 Отговор
    нищожество ... професорът-дебил !
  • 11 Коко

    83 12 Отговор
    Както винаги проф. Иво Христов прави точен коментар.
  • 12 Centyrion

    43 9 Отговор
    Моите почитания Професоре,но участието им в правителството е най прекият път да се загубят след евентуален неуспех.Управлението генерира негативи!Нещата в държавната са много зле,бизнеса не работи, инфлацията галопира,ако не успеят да овладеят нещата всичко ще рефлектира върху тях.ДБ ,че и БСП могат да се стопят.Предстоят сериозни повишения на Ел енергията и на Парното.Лично аз не съм оптимист!
  • 13 Не ми се мисли

    34 19 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    За това,което се задава.Глад и мизерия ни чака.БСП не трябва да влиза в коалиция с тези мошеници,които ще бъдат пометени с каманйе и дръвя още през януари.
  • 14 А50

    37 15 Отговор
    Професоре, така е . Ако БСП участва в правителството на ПП, това ще е смърт за нея.
  • 15 Бареков реве за Боко и Гешев с пост

    25 20 Отговор
    Разпадът на партиите и парламента е пълен, но властта и то цялата - от понеделник ще е в ръцете само на един човек, при това човек под пагон. И то за много време напред. За справка: при цялото си присъствие във властта Борисов имаше двама президенти от опозицията срещу себе си (Първанов и Радев) и само един негов. Сега Радев ще държи всичко в свои ръце и ще бъде опозиция сам на себе си, заобиколен от множество партийки със затихващи функции. Радев ще мести фигурките в парламента като пешки на шахматната дъска, а като му омръзнат ще ги бута и ще ги кара да се редят отначало. Така отреди 1/3 от "мъдрия" български народ, защото останалите 70% вече не вярват на никого и на нищо и даже не ходят до машините да се мъчат с касовите бележки. Те ще са тези, с които Радев и сателитите му скоро ще си имат проблеми. Очевидно новият режим беше наложен силово отвън. Обратното - новият владетел тук е поел тежки ангажименти към тях. Цялата местна олигархия, която целокупно застана зад Радев и харвардските му протежета заради проблемите си с Гешев и Борисов. Сега когато цялата власт ще бъде в Радев, те подготвят тежка саморазправа с тях. Имат такова мнозинство че вече без проблеми ще се саморазправят с Гешев, както със спец съда. После... После на ход ще бъдат главорезите на Божков...
  • 16 asd

    15 13 Отговор
    80-те % веднага се разсмърдяха под темата.
    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
  • 17 доцента

    11 35 Отговор
    Тоя "професор" много да не умува.
  • 18 гтнгтн

    24 24 Отговор
    Значи Иво умника е за истанбулската конвенция, за джендърите, за ваксата и т.н глупости. Ивко май си много тъпичък. Ако БСП подкрепи двамата шмекери край с БСП
  • 19 Dinero

    15 27 Отговор
    Кирчо ще има модерно мислене, ще поведе страната към прогрес и ще успее да обедини нацията.

    Коментиран от #21

  • 20 Софиянеца

    11 19 Отговор
    Партиите ще успеят да се обединят в името на родината. Няма да е лесно, защото всеки иска парче от баницата. Премиерът няма да бъде от ГЕРБ, ще е компромисно решение от трите политически сили. Този човек ще има модерно мислене и е избран и от Бог. Той ще донесе промяната
  • 21 Слави Трифонов

    29 7 Отговор

    До коментар #19 от "Dinero":

    Кирчо ви продаде още преди да е встъпил в длъжност. Като за начало на Македония после и на другите

    Коментиран от #23

  • 22 бг реалити

    19 2 Отговор
    България се управлява зле и се краде..кое не е ясно
    трябва чистка и които не съдейства ще бъде прегазен от колелото на историята..лесни решения тука няма и някои хора взимат заплати за това
  • 23 choko

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Слави Трифонов":

    На 29-ти април си вкара автогол!
  • 24 канцлер

    31 1 Отговор
    в австрия съдят човека че е плащал на агенции да му повишават рейтинга..тука нашия трябваше да е влязъл 20 пъти в затвора само заради това значи
  • 25 Рашков

    10 1 Отговор
    Кокала е много сладък
  • 26 ЧАПАЕВ

    22 3 Отговор
    БСП НИТО Е БЪЛГАРСКА, НИТО Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, НИТО Е ПАРТИЯ - ТОВА КАЗА ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ! КОЙТО ГО Е ГЛЕДАЛ ДА ПОТВЪРДИ.
  • 27 мнение

    32 7 Отговор
    Не съм от БСП, но проф. Иво Христов е читав човек!
    Де да има повече такива хора в България!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иванов

    33 6 Отговор
    Абе народе, проф. Иво Христов го каза, МНОГОКРАТНО. Политическата култура на българина е СРАМНА. КАК МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА БОРИСОВ, след като превърна демокрацията в цирк, как може да се гласува за един шоумен, за Тошко и за Славито. Гласуването за Луна сложи нов рекорд. Та ние потвърждаваме непрекъснато че сме де..ли, не 80% а повече и продължаваме да го твърдим. Как може да повтаряме една и съща грешка не два, повече пъти. Целта на нашите ПАРТНьОри е да пуснем македонците в ЕО, да си въведем джендърската лудост, да си харчим парите за американски брички на чертеж и да им осигурим още военни бази на морето. Последната радостна вест е, че могат да докарат ядрените бомби от Германия у нас, у нас бе скъпи и ще мълчим и ще гледаме като лунатици, щото сме за синегрията, солидарни както агнето и вълка от баснята на Езоп.
  • 30 ПППП

    8 9 Отговор
    Започваме ефективна борба срещу корупцията
  • 31 И двамата

    8 0 Отговор
    професори, ама разликата между двамата от земята до небето. Вълчев трябва да внимава с кого се явява в едно предаване.
    Много поздрави на конституционалистите, на които им се посочи мястото в обществения живот.
  • 32 краси

    7 18 Отговор
    Отвратителен комуняга-потенциален терорист,обирджия на мандри,готов да вкарва всеки по-умен и богат от него в концлагер!
  • 33 До Радевите Мразещи България

    5 12 Отговор
    ЛЕ.Е ОГРООМНИ ЛЙЖИ КАЗНАШ ПО ГОЛАМА МАФИЯ ПО ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ ФАЛИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КРИЗИ КПИЗИ КРИЗИ СЕГА ВСАКАКВИ БОРИСОВ ВИ ПРЕЧЕШЕ ДА ВЗЕМАТЕ ОТ БАНИЦАТА ЗА ВАС КОГО ЛЪЖЕТЕ Е ШАРАНИТЕ БОЛ СЕГА ИЗРИТАХТЕ ПРЕДИШНИТЕ И ВИЕ СЕГАШНИГЕ МУТРИ ОТ БЩП ЯДЕТЕ МНОООГО ЧЕСТИТО
  • 34 един дебил

    13 2 Отговор
    Професор, аз само искам да питам защо Европата поддържаше властта на Тиквата?

    Коментиран от #36

  • 35 Васил

    2 0 Отговор
    Те си направиха саморъчно харакири на предишните избори защото са алчни.
  • 36 Centyrion

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "един дебил":

    Защото взаимно се обслужваха!Те ги остават да крадат с което ги държат в зависимост.Чуват се и приказки дори ,че част от Еврофинансирането се връща под масата обратно ! Всичко е възможно и допускам ,че е ставало!
  • 37 ХАРОН

    19 0 Отговор
    Изключително верни и точни коментари и констатации от професор с истински ценз. Сравнете с професорите от СУ, Първанова и Стойчев и тяхната експертиза.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Гошо

    6 11 Отговор
    По-скоро е на смърт, отколкото на живот, защото на следващите избори ще са на ръба на влизането в парламента. Където мине Радев, трева не никне.
  • 40 Раз

    9 0 Отговор
    Всички "стари" партии в България са пълни с интересчии. Законодателно трябва да се закрепи, че всеки може да бъде ЕДИН МАНДАТ депутат. Тогава и партийците ще са по-сговорчиви и правителствата ще са по-стабилни.
  • 41 Кинжал

    12 5 Отговор
    Истината е, че България беше спазарена между Европа и задокеанския обор, т.е. Европа неглижира България и я остави в ръцете на краварите по някаква разменна договорка. Мафиота Борисов идеално се вписваше във военната доктрина на завоевателите и им изпълни повечето желания, срещу което беше оставен да безчинства на воля върху нас. Геостратегически България трябваше да затвори американския коридор от Адриатика през Албания, Косово и Македония и да се превърне в плацдарм, тъй като Турция вече не играе по свирката на краварите и Босфора е извън техен контрол! За целта Борисов вкара Македония в НАТО и започна антируска риторика. Освен това, самолетите бяха поръчани не за нашите пилоти , а за американските, които ще бъдат разположени тук редом с още тяхна войска. За тяхна изненада тарикатът Борисов прекали със своеволията и почна да ги работи и да прави неочаквани жестове към Русия и Турция основно заради пари и личните облаги на герб и дпс, обаче, се наигра и логично стигна до фиаско. Хубавото е, че без герб и дпс в управлението България много бързо може да се превърне в процъфтяваща страна с подходящи хора като Радев и Петков, така че главата горе!
  • 42 БЪЛГАРИН

    7 3 Отговор
    АКО БСП ВЛЕЗЕ В КОАЛИЦИЯ , ОТИВА В НЕБИТИЕТО. ГУБИ ЕЛЕКТОРАТА СИ КАТЕГОРИЧНО . НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОАЛИРАШ С ПАРТИИ КОИТО НЕ ЗАЧИТАТ КОНСТИТУЦИЯТА ( СИРЕЧ ВАС) И УПРАВЛЯВАТ С ЗАПОВЕДИ. ЕЛЕКТОРАТА ИСКА ДИАЛОГ С ВАС , ДА СЕ ВСЛУШВАДЕ В НЕГО, ДА СТЕ СПРАВЕДЛИВА И СОЦИАЛНА ПАРТИЯ , И ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ БЪДЕЩЕ. НО ВРЕМЕТО НАКЪСЯВА , МИСЛЕЩИТЕ ИЗЧЕЗВАТ . А МЛАДИТЕ 80%...
  • 43 Казуар

    1 13 Отговор
    На руското мекере Иво Христов мястото му е във Възраждане.

    Коментиран от #48

  • 44 Анонимен

    8 9 Отговор
    Този професор къде беше през последните 4 години? Коя партия го вкара в парламента? Поредният неблагодарник, облажил се от БСП, сега плюе по бившите си другари. Напомня ми на един друг неблагодарник, дето сега се бори да го преизберат за президент.

    Коментиран от #47

  • 45 Смотаняко,

    10 3 Отговор
    Недей обижда Иво Христов,много под неговото ниво си!
  • 46 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    Този и той заблуди много народ.
  • 47 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Анонимен":

    Абсолютно поддържам.
    Нинова подаде ръка и на тоя черноглед човек.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол