Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 08:20 9 812 30

Появи се СНИМКА на шофьора на автобуса от зловещия инцидент

  • ам струма-
  • боснек-
  • изгорял автобус

Кадри и колегата му не са сред оцелелите адската катастрофа

Появи се СНИМКА на шофьора на автобуса от зловещия инцидент - 1

54-годишният Мехмед Кадри е шофьорът на автобуса-ковчег, погубил 46 души на АМ "Струма". Той е бил изключително опитен и е знаел отлично маршрута от Скопие до Истанбул, включително и обратните виражи на българския аутобан, пише lupa.bg.

Кадри и колегата му не са сред оцелелите адската катастрофа.

Появи се СНИМКА на шофьора на автобуса от зловещия инцидент

Според бившия следовател в Националната следствена служба Георги Илиев поведението на шофьора на автобуса е неадекватно. Той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни говори, че нещо се е случило в този момент, каза Илиев пред БНТ.

Главната задача на разследващите е да се установи дали пожарът е възникнал преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкова много, смята Илиев.

Защото аз оставам с впечатлението, че този пожар е бил много кратък и с много висока температура. За да има взрив, означава, че има натрупване на пари от летливо горящо вещество в самия автобус, обясни експертът.

Според него, разследването ще отнеме доста време - поне 6 месец, причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците по-късно.

Разследването задължително да се води от разследващи органи от нашата страна, но по закон РСМ е в правото си да води паралелно разследване, допълни бившият следовател.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИМА ЛИ

    64 15 Отговор
    ИМА ЛИ ЖУРНАЛИСТИ?
    Упорито продължава да се мълчи за кариерите, които се намират на 2 км преди мястото на катастрофата и пътя от тях, който неадекватно се включва към магистралата. Замърсяването на магистралата с прах и чакъл. Щом така упоритао се мълчи, значи там има нещо много гнило.

    Коментиран от #12, #14, #17, #20

  • 3 ужасен

    84 3 Отговор
    Журналистите са по кръвожадни и от хиените !! Щеше да се радват ако бяха хванали с камерите горящи хора бягащи от автобуса !!!!

    Коментиран от #5

  • 4 асааса

    55 13 Отговор
    Тия простаци сигурно са мъкнали туби с бензин от Турция, защото там е по-евтин!
  • 5 Алфа Вълкът

    15 35 Отговор

    До коментар #3 от "ужасен":

    Казаха вече, туй е атентат да може ги съжалим и да ги пуснем в ЕС!
  • 6 Мале мале

    22 7 Отговор
    С такива " експерти", Господ да ни е на помощ.
  • 7 Абе

    28 7 Отговор
    Версията атентат също не е за изключване напълно. Имало е експлозия преди удара, а нафтата не знам да гърми току така.
  • 8 Винкело

    28 3 Отговор
    Ами да! Преди почти 30 години ей така един талантлив човек от баира насреща пръсна тиквата на Крушата в мерцедеса му със сто.
  • 9 ????

    30 3 Отговор
    Какво ще се разследва? Шофьорът е загинал и не може да се изкара виновен както с този от Своге! При случая с изгорелите възрастни разследването ще приключи с това, че е виновно Ел таблото и евентуално подържащия Ел инсталацията е виновен.
  • 10 Беги беги

    34 9 Отговор
    Човекът просто се е нанизал на мантинелата -капан. Аре, бегайте експерти.
  • 11 Medieval

    34 1 Отговор
    Здраве...не знаеш, кога как какво ще ти се случи! Лека му пръст! Въпросът е избухливото вещество, пренасяно в голямо количеставо контрабандно - бензин, газ фреон..
  • 12 МисиркоФ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ЛИ":

    отбивката е след ...........!
  • 13 РЕалистА

    25 3 Отговор
    всичко опира до мократа настилка и ограничението на скоростта, несъобразена скорост това е !!
  • 14 Бирбенди

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ЛИ":

    Много са гнилотиите. 500 метра преди инцидента е имало указателен знак за отбивката но при ремонт на отводнител на пътното платно, знака е в полегнало положение. От другата страна укрепват ската и всичките прах и пясък са по цялото пътно платно и в двете посоки. При сухо време като задуха вятър видимостта е като в Сахара при буря.
  • 15 Реалност

    33 13 Отговор
    Без да влагам каквото и да е, но се чудя, а и трябва да се знае дали шофьорът на автобуса е бил ваксиниран, защото не са малко случаите по целия свят на внезапна смърт в дните, седмиците или месеците след инокулацията. Това трябва да се знае!!!
  • 16 Селяк

    24 0 Отговор
    Според мен говорим за туристическа агенция която предполагам редовно организира такива екскурзии, и този маршрут е познат на шофьорите, т.е. те не за първи път минават по този маршрут и са наясно с пътя! Това поне трябва да се разгледа и проучи от репортерите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ФЮФ

    8 4 Отговор
    Ако са си купили дезодоранти и парфюми от Турция с пълни чанти може те да са горели , кратко но със висока температура. Имало е и подобни случяю в нашето близко минало.

    Коментиран от #22

  • 19 Пълна

    14 9 Отговор
    трагедия е маркировката на пътя - малко, да си уморен , да е тъмно и мрачно - урдяш се в мантинелата на отбивката и си чао ! Разкъсват се резервоарите и маркучите на вратите и ето ти - жива пещ ! Ще съдят държавата до дупка ! Изкарвайте, всички крадци от АПИ и ги разстреляйте на стадиона ... тия, бок луци долни !!!
  • 20 пътник

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ЛИ":

    Какво е виновна кариерата?Товарните автомобили от кариерата не ходят натам и пътня възел е на повече от килиметър от трагедията. Причината е взрив, който е избухнал и е убил водача за да няма реякция
  • 21 ЦЦЦ

    7 2 Отговор
    Изкачване, появява се нова лента, което не е ненормално и тогава автобусът както и камионите се престрояват вдясно. Дори колите трябва да се престроят вдясно и да са винаги в най-дясната възможна лента. Предстроява се автобуса вдясно и изведнъж зад завоя изскача тази отбивка със самотна мантинела на пътя. Пред мантинелата няма нещо ,което да убие скороста, ако някой тръгне да се нацепва в нея (в западна Европа се слагат едни пластмасови контейнери с вода) иначе колата/автобусът ще се бъдат разцепени. Та шофьорът в последния момент вижда мантинелата, удря я и я отнася. Мантинелата го връща в пътя и той навива волана, в момент на шок и отива в лявата мантинела.
    Както показаха, маркировката в района на отбивката е изтрита - т.е. там траекторията на колите често минава през нея.
    Сега е ясно, че ще хвърлят вината върху шофьора. За катастрофата е виновна сигнализацията. За смъртта на хората - ще видим дали е имало туби с гориво. Може и да е имало. В крайна сметка са искали да им излезе по-евтино прибирането и са решили да минат през България при положение, че са могли да карат през Гърция и после да влязат през Петрич. Но там магистралата е с такси.

    Коментиран от #26

  • 22 Алиага

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ФЮФ":

    може и ракъ да са накупили !!
  • 23 ДаАмаНе

    17 2 Отговор
    Бeз дa cъм eкcпeрт,виждaм caмo eднa причинa зa eкcплoзиятa и виcoкaтa тeмпeрeтурa,при кoятo жeртвитe ca изгoрeли мигнoвeннo.В тoвaрнoтo пoмeщeниe e имaлo туби c бeнзин,кoитo шoфьoритe ca cи прeнacяли зa coбcтвeнa кoнcумaция,cлeд кaтo в мoмeнтa в Турция зaрaди курca нa лирaтa дa ce купувa гoривo e изгoднa инвecтиция.Aкo e имaлo бoмбa,тo тя щe убиe,нo нямa дa изгoри вcичкo живo.Шoфьoрa e зacпaл и ce e нaнизaл нa мaнтинeлитe,кoитo ca минaли прeз тoвaрнoтo пoмeщeниe и ca дaли нeoбхoдимaтa иcкрa.Тa aвтoбуca дoри нe ce e oбърнaл нитo ca зaceгнaти ceдaлкитe.Вcичкитe щeти ca oт oгъня,нo нe oт нoрмaлeн oгън,при кoйтo вcички ca щeли дa ce cпacят a тaкъв кaтo нaпaлм или бeнзин.Дa рaзпитaт хoрaтa oт другитe рeиcoвe ,вce някoй щe e видял кaк купувaт бeнзин.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 аданоаманадали

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДаАмаНе":

    да ги разпитат ама кой ще каже................
  • 25 Тъй де

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДаАмаНе":

    Аллах да го прости това Кадри, дето ,такива ги наКЪДРИ,че отнеси при Всевишния без време , своите правоверни съграждани . Че е бил водач с опит за своите 54 години ,и ,че е познавал отлично трасето по ,което е минавал навярно стотици пъти , съвсем не се съмнавам ,така ,както ,че има категория D ,но друг е въпроса ,дали е имал квалификация и за превоз на опасни товари за която се изисква и ...ADR,защото без съмнение багажното е било натъпкано с какви или не евтини взвриво и леснозапалими стоки от турските битаци ...вероятно и бензин в туби !
  • 26 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "ЦЦЦ":

    Тая мантинела е там от 2004 година и досега никой не се е нацелил в нея. Аре стига с "експерти" в тая държава.
  • 27 qwerty

    4 0 Отговор
    Възможно е да е задрямал за миг. В малките часове не трябва да се пътува.
  • 28 2121

    2 0 Отговор
    Ако ,бяха македонци,разбирам да не ги жалим.Те заслужават по-лоша кончина.Има ВЕТО.Няма да бъдете приети чисти бългаи/лъжливи македонци/ в ЕС ако отричате че сте българи,с Българска История,че сте посрещнали Цар Борис III,с овации като Ваш Цар Обединител; че говорите и пишете на бългапски език и че Азбуката е Българска.Заев,е пръв мошеник и сега ще търгува със умрелите,пред тъпите сащ/самите те са безродници ,без История ,с колониален и робовладелски манталитет// и ЕС,за да притискат България да премахне ВЕТО,то.Няма да има премахване на ВЕТО,то!!!Ще стоите,30 и повече години вън от ЕС ,и не ни интересува,какво искат най-корумпираната страна в света ,от престъпници-сащ.Новите мошеници,от Харвард/нищо не са завършили,проверете статията на г-н Попов,за техните спекулации,лъжи, неверни дипломи,двойно гражданство/Кирчо -ментата, излъга ДВА ПЪТИ Президента Румен Радев/.Няма да има ,правителство,защото ,от лъжци България крета на опашката.Четирите обещания от двамата папурковци са:1/Приемане на Истанбулската конвенция,2/Приемане на гейбраковете, ЛГБТ, джендъризма,родител 1 и родител 2,лесбийството и геовете,3/Премахване на ВЕТО,то към РСМ,4/Задължителна ваксинация/а ваксините с вредни и умират поголовно от ваксините в цял всят/изключвам СПУТНИК V/.Това са обещали подлогите К. Петров и А.Василев на пропадналите сащ,на Байдън/ако помни/,на неграмотната Урсула, на ококорената кюрдка, мюсюлманка, лютеранка Х.Мустафа/или МустаКа/.Очертават ,се нови избори.Бъългарите
  • 29 2121продължение

    3 0 Отговор
    Българите бяха жестоко излъгани, от НДСВ,Малкият Мук и Велчев.Те дойдоха по покана на Царя, и след мошеника Иван Костов,псих Филип Димитров, джендър,евреина Станишев започна пропадането на България,което продължава 32 години.Никаква вяра на двамата безродници и нови избори.
  • 30 Gen Gurko

    1 0 Отговор
    Нали уж шофъорите били северномакедонци, а пътниците северношиптъри?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове