Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 11:59 2 919 20

Васил Пиронков: Властите не са упражнили контрол по отношение на автобуса

  • васил пиронков-
  • власти-
  • контрол-
  • автобуса

Учудващо е с какви документи и разрешителни този автобус е минал българската граница, казва председателят на УС на Камарата на автобусните превозвачи.

Васил Пиронков: Властите не са упражнили контрол по отношение на автобуса - 1
Снимка: БГНЕС

Има неупражнен контрол от българските, македонските и турските власти по отношение на инцидента с автобуса на АМ „Струма“, при който загинаха над 40 души. Това каза в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Васил Пиронков, председател на УС на Камарата на автобусните превозвачи. Според него трябва да се води добър диалог с транспортното министерство и автомобилната администрация относно водачите, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.
„В този случай от събраната дотук информация и данни, обявен, официално, стават ясни три неща. Първо, водачът просто е постъпил своенравно, надценил е себе си и явно се е движел с несъобразена за пътната обстановка скорост. Второ - изключвам възможността водачът да е заспал, просто има отнемане на вниманието по време на движение, което е абсолютно недопустимо. Трето – фирмата не е упражнила достатъчен контрол върху дейността си.
Допуснала е извършването на превоз на пътници в международни съобщения с превозно средство, което не е включено в списъка към лицензията на фирмата. Учудващо е с какви документи и разрешителни този автобус е минал българската граница. Явно има неупражнен контрол от българските, македонските и турските власти. Не може в една сериозна туристическа фирма служителите да не упражняват контрол върху водачите“, обясни експертът.
В Закона за автомобилните превози ясно е указано как водачът трябва да управлява превозното средство – време на шофиране, почивка, ангажирано време. Това не важи само в България, но и в цяла Европа, каза още Васил Пиронков и допълни, че контролът на властите у нас не е достатъчен. Заради невъзможността да се работи браншът е пред спиране на дейността си, а по-голяма част от сивия сектор е между самите превозвачи.
Васил Пиронков отправи покана за диалог към новото ръководство на транспортното министерство и на комисията по транспорт в Народното събрание, за да се дискутират всички проблеми в бранша.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    33 3 Отговор
    Абе няма ли да ги озаптите тези мисири даващи трибуна на всякакви б...... ци? Какви са тези анти изказвания? Какво искат и какво ще намажат с непрекъснатото плюене по българите? Искат под вола теле ли да извадят, да ни накарат Макетата да им плащаме обезщетения за загиналите, Наред ли сте, а?

    Коментиран от #7, #15, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 случаен

    11 2 Отговор
    Още един отворко по трагедията.Няма никаква официална информация от компетентните органи и всеки бърза да се изкаже-много са "компетентните".В нечия информация ще се стигне,че в автобуса е имало хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111
  • 4 Дългият

    22 2 Отговор
    Какъв контрол сънуваш бе бате? Това е полулегален автобус. Вози на евтини цени пътници до Турция и обратно в Северна Македония. При ширещата се корупция и танкер можеш да прекараш.Ввсичко е ясно.
  • 5 ФОТО

    16 0 Отговор
    таМ КЪДЕТО СЕ Е ЗАБУЧИЛ АВТОБУСА ИМА ЗНАК 70- МАКСИМАЛНО РАЗРЕШЕНА СКАРАСТ 70 КМ/Ч. ДАЛИ ТОЯ Е КАРАЛ СЪС 70 ИЛИ МНОГО,МНОГО НАД 70. ДЕТАЙЛИТЕ ВЕЧЕ СА ПО-ЯСНИ. ЗНАКА Е ПРЕДИ ЗАВОЯ НА ЛЯВО. МАРКИРОВКАТА КАТО ЗНАЦИ Е БИЛА НАРЕД, АМА КОЙ ДА ГЛЕДА????
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гербер

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Баце е пуснал опорки да се громи и плюе правителството и президента. Да се саботират всички опити и мероприятия на принципа колкото по зле толкова по добре. Цел да се дискредитира България.
  • 8 Мдааа

    12 0 Отговор
    Поредният бг случайник ни обяснява, че причина за трагедията е некакъв документ. И тоя кой е като номер от специалистите медийни разбирачи , че ги изтървах 825-ти или 1246-ти.
  • 9 Алфа Вълкът

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "БАУ БАУ":

    Ами то това е най-интересното от цялата катастрофа - изгорелите! Тъй нямаше един смел журналист да ги покаже!
  • 10 Контрола

    7 9 Отговор
    Рашков е зает,разберете го и него,човека отиде въпреки махмурлука посред нощ на магистралата и вие пак бучите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Миро

    3 1 Отговор
    И тировете са без контрол
  • 13 гадно

    9 1 Отговор
    Това са думи на конкурент, а не на експерт. С какво например би променило трагедията, ако автобуса беше лицензиран???
  • 14 Qwerty

    4 0 Отговор
    Прав е човека, контрол си трябва! Не се упражнява контрол в Мисиркия, и всякакви псевдо разбирачи кудкудякат от сутрин до здрач!
    Аз не знам защо, на тези хора, не им се даде задача да построят магистрала до Марс! С такива, и толкова на брой ‘специалисти’, няма начин БГ да не завърши проекта за 2 години! Даже и това е голям срок!
  • 15 Тролил1ви

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Хамеричкиот Сенат каза - до седмици да сме приключили спора со МакеДоналдсия за евро-толерасткиот союз.
    Материала е от 22.11.2021.
    На 23.11.2021 се случва това. (((СЛОАЕНОСТ))) или както казват англопишещите (((COHEN-cidence))). много малко вероятно.
    Сега новите муцуни овластени от Козяците си мислят че тук имат оружие срещу Тиквендо - обаче май се оказва че по време на тройната е магерен за последно този участък(2007-ма се спряга като година) , обаче има и контра новина която връща лентата до царско юпиево време - 2002-2004-та - но тогаз Шланга беше МВР шеф, нищо общо с магистрали и пътища. Каквото и да е - само доказва че нищо не се е променило.
  • 16 ПравилаБлакан

    4 0 Отговор
    Хубаво казва човека, ама защо е на Македония или Турция да се съобразява с разпоредби, които били за "Европа"-та. Ами че то се вижда, че и България не ги спазва, тогава за какви правила говори ?
  • 17 Перо

    4 0 Отговор
    Контрола в БГ само увеличава корупцията,а ефекта е нулев!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кондю

    1 0 Отговор
    Кога възкръснаха 6 души !?
  • 20 Вътю Т.Панчев

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ МИТНИЧАРИ ДЕТО СА БИЛИ НА СМЯНА -В ПАНДИЗА ...ПОЛОВИН ТОН БЕНЗИН КОНТРАБАНДА ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол