26 Ноември, 2021 13:25 2 038 14

Харалан Александров: Преговорите за правителство са единственият правилен път

  • харалан александров-
  • преговори-
  • правителство-
  • правилен път

Предстои да видим как ще се развият синовно-бащинските отношения между Петков, Василев и Румен Радев, казва социалният антрополог

Харалан Александров: Преговорите за правителство са единственият правилен път - 1
Снимка: БГНЕС

"Седмицата беше едновременно мрачна и оптимистична. Въпреки трагедиите, имаме дългоочаквани преговори за правителство. Кирил Петков бодряшки и усмихнато ни обяснява, че ще имаме нов кабинет. В същото време развихме защита срещу трагедиите и имаме броня срещу тях. Като че ли спряха да ни докосват и сме свикнали. Произвеждаме нещо като упойка, антидот или наркотик". Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред NovaNews.

"Това е като жените, които са жертви на насилие и се оттеглят в един момент от тялото си. Нашият ум има способността да ни спестява страданията, както е при концлагерите. Най-интересно е при изпълнителите на насилие по време на нацистите и СС. Перверзия е да обясняваш колко си загрижен за войниците си, а да насилваш други хора. В момента, в който се ваксинират, хората започват да се саморазубеждават и да казват, че са жертви. Разбира се, има и други, които вярват в имунизацията. Съвсем същата процедура можем да видим, когато си се "самоизлъгал" и прецакал, когато си гласувал за някого, който не печели изборите и се обръщаш срещу него. Имаме брутален популизъм, но в същото време има хора, които смятат, че има световни конспирации и искат свое представителство. Живеем в готически ужас. Въпросът е как ще го разкажем", каза още Александров по повод гласувалите за партия "Възраждане".

"Преговорите за правителство са единственият правилен път. Политическата ни система е в разруха, заради войната, която се води година и половина. За да събереш хора, които искат да са заедно, най-важното е да сложиш позитивна рамка като това, че служиш за общото благо. Някак си ще бъде лицемерно Кирил Петков и Асен Василев да ритнат масата на хората, с които преговарят. Предстои да видим как ще се развият синовно-бащинските отношения между тях и Румен Радев. Ние не знаем обаче олигархичните планове и договорки, които стоят зад партиите. Има реалност, има и дискусия. Хората имат нужда да избягат от реалността във виртуалния свят", допълни социалният антрополог.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахо

    17 2 Отговор
    Паралан (От Пари) пак е излезъл да наплюе дежурно, по гербаджиски победителите на изборите. Никаква изненада. Това е един от редовните хрантутници на бившата власт и след толкова години на хранилка, просто не може да измисли нищо ново. Вече седмица след 14-ти всички гербаджийски агитатори са се впрегнали да убеждават как победителите няма да направят нищо и едва ли не най-добре пак да се молим на Тиквата да се върна на власт да ни спасява

    Коментиран от #7

  • 2 Айде

    19 1 Отговор
    Този се е доказал отдавна! Най-добре да мълчи и да си намери работа, ако нещо може!
  • 3 ПУТИН

    2 13 Отговор
    ПРИ БОЙКО БЯХМЕ СЕ ОЯЛИ И СЕГА ЩЕ СЕ НАЛОЖЕ МАЛКО ДА ПОГЛАДУВАМЕ. ПО ДВЕ КОЛИ, ПО ДВА ПЪТИ НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ, ЛАЙФ ИЗ ЛАЙФ! АРЕ СЕГА МАЛКО ДИКТАТУРА, ФАЛИТИ И БЕЗРАБОТИЦА! КОЙ КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ!
  • 4 petar svilenov

    15 1 Отговор
    Харалане ,колко бири Гинес може да погълнеш.
  • 5 даммм

    11 1 Отговор
    И ревнаа Аралани и Аслани кат оаокани!
  • 6 хаберих

    1 7 Отговор
    Ще имаме нов каминет. Ще плащаме за изгорелите хора в автобуса,все едно,че всички българи сме били шофьори на дъртия автобус.
  • 7 Монтаж

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "хахо":

    Провери от лочника на кой ГЕРБ- евродепутат , Паралан лочи помията. 3000 евраци на месец ...
  • 8 гост

    4 2 Отговор
    Преди 90 години през 1931 г. Изборите се печелят от четворна коалиция "Народен блок" Демократическата, радикалната една от либералните партии и едно от БЗНС-тата Врабча -1. За тригодини състава на кабинета постоянно се мени като министерствата са наречени "дробчета" Всяка партия се е борела за ТЛЪСТИТЕ ДРОБЧЕТА. Корупцията е огромна . Министърът на железниците СТ. Костурков е присвоявал 10 % от заплатите на железничарите. Това е описано и от Хайтов където горския погребва портрета на кабината, за което е арестуван и съден. Появават се модни за времето си фашистки организации като НСД на Ал. Цанков. Трагедията завършва с преврата от 19. май 1934 г. , който суспендира конституцията, разпуска парламента и забранява партиите.Налага се едноличния режим на БорисІІІ. Дано тази 4 партийна коалиция не е като другата. Но да не се плашат - сега нямаме армия!
  • 9 Тома

    11 1 Отговор
    Харлан днес е правил палачинки.Най после е обърнал че да не вземе да изгори.Троловете да вземат пример
  • 10 XYZ

    9 1 Отговор
    Има едно животно, което обича да си рови. Не че знае защо рови, но си рови като хоби.
    Така и г-н Харалан обича да си рови, ама все рови там, където няма да намери нищо, а не рови при чорбаджията си, където има много интересни неща за изравяне!
    Бъдете здрав, господин Харалан!
  • 11 Харалан Пианичкин

    2 1 Отговор
    Адашо изпада в някаква собствена психоза.Юного странен прочит на нещата им.Онтересно защо никога не каза нещо за Дарина,Божков,Маргини,Венци и други изееници?
  • 12 нйко

    2 1 Отговор
    Е е е е е най после някой да открие Америка и гушне хонорарчето . Аман от едни и същи подлоги , взели са се за най разбиращи и умни . Новинарите да сменят десена , не е интересно .
  • 13 Kim

    2 1 Отговор
    Асоциалния сатраполог?
  • 14 Станислав Барабанов

    1 0 Отговор
    В един брак има младоженец и булка в случая и балдъзи т.е ако П.П е съпруг а С.Трифонов булка другите са балдъзи , а който има балдъза такова два .ъза.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол