Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 14:23 19 481 120

Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи

  • асен василев-
  • трудоспособни хора-
  • помощи

"Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи", каза водещият на заседанието

Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи - 1
Снимка: bTV

Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни. "Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи." Това заяви съпредседателят на П и бивш служебен финансов Асен Василев на преговорите между "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" за съставяне на правителство в сектор "Труд и социални грижи. Василев е и водещ на заседанието, съобщават от "Епицентър".

В разговорите участват още Ива Руйчева и Андрей Гюров от ПП.БСП е представена от Георги Гьоков, Емилия Масларова, Десислава Петрова, Таня Георгиева и Катя Георгиева. От ИТН участват Теодора Пенева, Цветан Предов и Мика Зайкова.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев са представителите на "Демократична България".

Георги Гьоков от БСП посочи, че от партията знаят какво трябва да се прави в социалната политика, били са единствената позитивна алтернатива на ГЕРБ, били са неотговорно и неотлъчно в комисиите, предлагали са инициативи за силно и проспериращо общество.

Предложенията на БСП включват семейно подоходно облагане, реална защита на българското семейство. Целта в социалната политика на БСП е социална защита на човешкото достойнство, заяви Гьоков. Той изрази опасения в днешната дискусия да не се получи наддаване, като увери, че от БСП няма да го правят.

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, каза още Георги Гьоков.

От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

БСП иска в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията. Ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства също са сред предложенията на БСП.

Безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Проблемът с бедността да не се решава с осигурителната система, а със социалната, искат от БСП. Не трябва политически да се разрешават проблемите с минималната пенсия, трябва да се доплаща до линията на бедност чрез социалната система, за да не се смачква логиката на осигурителната система, каза Емилия Масларова.

Всички плащания, които не са свързани с осигурителен принос, да се поемат от социалната система, искат от БСП. Увеличаване на тежестта на всяка година трудов стаж след пенсионна възраст, искат още от партията. Закон за възрастните хора отново предлагат от БСП.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекъснати от Мика Зайкова, която в свой стил заяви:

"Извинете, но става въпрос за бюджета на Съединените щати ли?"

Водещият формата Асен Василев все пак поиска да чуе всичките предложения преди последващи обсъждания, а на финала обобщи, че за тях ще трябват 10 млрд. лева на година.

Мика Зайкова заяви, че "Има такъв народ" иска минималната пенсия да е 50% от средната работна заплата. Тя предлага да се извърши цялостен анализ на пенсионната система и промяна на категориите на труд, а в средносрочен план минималната пенсия да приближи издръжката на живот. Максималният осигурителен доход пък трябва да расте.

Бившият депутат смята, че частните фондове трябва да получат възможност да управляват по-рисково половината от средствата в индивидуалните партиди с цел по-висока доходност.

Според партията има нужда от спешно преразглеждане бюджета за делегирани държавни дейности без да се ощетяват работниците. От партията на Слави Трифонов предлагат премахване на ТЕЛК решение като достъп до лична помощ, както и повишаването на минимума ѝ от 12 на 15 ч., увеличаване на ставката от 1.2 до 1.4.

Теодора Пенева поиска приемане на официална дефиниция за енергийна бедност.

За семействата с деца до 7 г. партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в рамките на 7 г., а тази за по-големите деца да е за всички записани в училище.

Системата за ТЕЛК да бъде премахната, предложи "Демократична България" чрез Елисавета Белобрадова. Според нея трябва да се въведе международната система за оценка на възможностите на хората. В момента тази система съществува само, за да се получават пенсии, а няма за цел хората да се включат в социалния живот, каза тя.

Формацията поиска и изготвяне на пътна карта за уязвимите групи и съответните социални услуги. Трябва да знаем всички уязвими групи, като дейностите да се правят въз основа на регистрите и посочените нужди от тях, посочиха от партията. Те обърнаха внимание и на огромната администрация и липсата на хора на терен.

Работодателите пък да бъдат насърчавани да наемат хора с увреждания чрез поемане на част от осигуровките, както и да водят курсове по преквалификация.

Кристина Петкова заяви, че трябва ускорено да се изграждат детски градини и ясли, а предложението на БСП те да са безплатни определи като романтично.

"Демократична България" настоява да се дефинира понятието благосъстояние, като се постави концепцията за благосъстояние, включително благосъстояние на детето, в основата на нормативната база, каза Стоян Михайлов.

Според партията липсата на дефиниция за детската бедност пречи на това да се подпомагат децата, да се инвестира в политики, които да повишават тяхното благосъстояние, качество на живот и включване.

От партията смятат, че трябва да има регулиране на професиите в социалната сфера (напр. социален работник, клиничен социален работник, психолог, психотерапевт и логопед), защото България е една от малкото страни в ЕС, която не е направила това.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев посочиха, че имаме огромен проблем с хората, работещи в социалната сфера, не само социалните работници, като това се изразява в недостатъчната подкрепа на държавата, липса на изисквания към квалификацията и липсата на стандарти. Според тях възнагражденията в сферата трябва да са обвързани с резултати.

Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни. "Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи", каза лидерът на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

От ПП искат големи големи глоби и криминализиране на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати. Глобите трябва да се плащат от работодателя, от счетоводителя и от самото лице, за да се изсветлят осигуровките, пенсионните плащания.

Да се засилят съвместните проверки на НАП и ГИТ искат още от партията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    61 73 Отговор
    Тоя невменяемия ли ще бъде министър беее

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 знам

    25 3 Отговор
    то и да искам няма
  • 4 краси

    181 4 Отговор
    ИНТЕГРИРАНИТЕ не обичат да работят,а само да правят деца!
  • 5 Манци белия

    121 3 Отговор
    Значи в парламента оставате без заплати
  • 6 Бай Събин

    47 16 Отговор
    Ако можеш да работиш без едно око и полусляп евала ти :\

    Коментиран от #95

  • 7 дддд

    118 3 Отговор
    Бай Mангал какво ли мисли по въпроса

    Коментиран от #82, #86

  • 8 ОДОБРЯВАМ

    136 5 Отговор
    ХА ТАКА, ХА ТАКА. ВСИЧКОТО СИГАН ЩОМ МОЖЕ ДА КРАДЕ И ДА МЪКНЕ КЪМ ПУНКТА, ЗНАЧИ Е ТРУДОСПОСОБЕН. СПИРАЙ ПОМОЩИТЕ , ОДОБРЯВАМ. ДА СПРЕМ РАЗВЪДНИКА НА ПАРАЗИТИ НА РАЗБОКО!!!!
  • 9 GGG

    29 50 Отговор
    Това предложение е от някой безмозъчен за телк?!
  • 10 Казуар

    81 9 Отговор
    Съветският агент Георги Димитров беше каза, който не работи не трябва да яде.

    Коментиран от #24, #50, #101

  • 11 нали

    34 8 Отговор
    Въпросът е дали да си прави труда да работи за бай Ганя с анцуга и дебелото его?

    Коментиран от #31

  • 12 Рошко

    52 3 Отговор
    Бреееей, някой пак открил топла вода, като го приложите ще видим
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 истина е

    88 7 Отговор
    До сега шайката храни орките ,за да гласуват за тях ,да бият и убиват българи безнаказано !

    Коментиран от #111

  • 15 Toshko

    57 10 Отговор
    Това с телк-а няма да мине ще летят глави
  • 16 Шалом

    82 3 Отговор
    А за работещите-БЕДНИ нещо да кажеш ?

    Коментиран от #19

  • 17 краси

    37 4 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    До Киро-№1!Не беее,ще сложиме безвомното Владеее,дето забрави да събере от Черепа 700 000 МИЛИОНА!

    Коментиран от #68

  • 18 стоян

    72 11 Отговор
    Най после да чуя нещо умно -пълно е с търтеи чакащи на помощи а няма кой да бере лозето

    Коментиран от #27, #44

  • 19 вярно

    69 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шалом":

    И за неработещите милионери с фирми, офшорки и хотели?
  • 20 Миризлив пор

    68 6 Отговор
    Когато натиснат работодателите да дават нормални заплати, никой няма да стои на помощи! Реално сега помощите са малко над минималната работна заплата, в провинцията колкото и да работиш дават минималната. Реално пред дилемата за 150 лева повече да те изгърбват по 12 часа 6 дена в седмицата... Ми по-добре без тези 150 лева!

    Коментиран от #56

  • 21 Абсурдно е

    71 4 Отговор
    Промяна с крадлатата Масларова? Още крадене?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 gost

    39 23 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни- хахахаха-кажете го на вашите протестъри, огромна част от които са наркомани, и/или студенти, които никога не са имали дори 1ва работа в живота си, обаче искат на хляба най- мекото и считат, че не трябва да работят, а трябва да получават минимален гарантиран доход- държавата да им плаща амфетките и бирата, те да не упражняват абсолютно никакъв законен труд, да не плащат данъци, а просто да си живеят паразитния живот;D Защото ТОВА беше в основата на т. нар. протести, а не сваляне на правителството на борисов- затова и се събраха отбор протестъри- юнаци, от всички европейски наркокомуни и затова не им правеше впечатление, че нощуваха по време на платените си наркомански хепънинги дори не в палатките на Орлов мост, а в незаконно отнетите БОКЛУЧИЙСКИ КОФИ...

    Коментиран от #100

  • 24 А ГОВЕДАР

    31 6 Отговор

    До коментар #10 от "Казуар":

    ският агент, драгалевскиямангал, нищо не каза, а просто ограби цялата държава с крадливата си соросоидна шайка!!!

    Коментиран от #40

  • 25 2349

    24 1 Отговор
    В българската икономическа реалност ,да се повишава мин. работна заплата е кьорфишек!Нито следва инфлацията, нито реалното заплащане.Само се повишават социални и здрвни осигуровки!
  • 26 Последния Софиянец

    45 9 Отговор
    При мен в заведението идват трима фалшиви телкаджии.На 6 ти взимат пенсиите и идват и ги изпиват.

    Коментиран от #36

  • 27 защо

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "стоян":

    Има, има? Собственикът на лозето рода няма ли си? Или на чужд гръб 100 тояги за левче, ако може и за без?
  • 28 Бих искал да видя

    63 2 Отговор
    как ще накарат ромите да се откажат от соц помощи и да започнат да бачкат, дълбоко се съмнявам обаче... 😎

    Коментиран от #49

  • 29 asd

    39 6 Отговор
    Аз не вземам помощи, но и за грамоти не работя! Между другото, както сте я подкарали, далече няма да стигнете! Ицо Хазарта и образование? Ха-ха!
  • 30 Сатана

    29 15 Отговор
    Асене,тези Нацистки методи по метода на “Работата ще ви направи свободни” някакси придобиват смисъл изречени от твоята уста.

    Коментиран от #33

  • 31 стоян

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "нали":

    До 11 ком -като не щеш да работиш за бай ганя имаш избор -важното е да не ти плащам а ти да лежиш

    Коментиран от #52

  • 32 pepi

    11 3 Отговор
    Ако е до 49% може и да си намериш работа, но трябва първо на младите да се подсигури работа още в училищата!
  • 33 Сатана

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сатана":

    Извинявам се за лапсуса
  • 34 Перо

    28 2 Отговор
    Когато по вина на държавата,хората остават безработни, социалните помощи трябва да са задължителни! Изключвам тези,които са назначени по мутренска линия.за тях трябва да има отделен член в закона!
  • 35 МиееееЪЪЪЪ

    6 8 Отговор
    МислимЕ ъъ, да започнемЕ първиОт си ден стаж на геотермалите, може ли ъъъ,
    вече съм на 83, и се чувствамЕ "трудоспособен", в пълният смисъл на думата.
    До вчера бърках в носа на Буда, търсех пеперуди, и се чувствах добре.
    Тъкмо си четях Джон Дън, "камбаната бие за Теб".
    Пак ми наруши Ци-то!
  • 36 фалшивите

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    има ги и обратните примери, ма ние сме си наши хора познаваме се..
  • 37 Пипи Чорапчето

    51 5 Отговор
    А! Ето с това съм напълно съгласна, Василев! Но да видим как ще накарате мързеливата сган, свикнала на социални, да работи!
  • 38 Тошко Африкански

    16 3 Отговор
    Да ама после няма да гласуват за вас, така че пак ще си получават.Или просто ти казваш ,че не е морално.Хахаха
  • 39 Лечно виждане

    49 7 Отговор
    Имаме съседи през една къща. Медицинска сестра получава пенсия от фалшив Телк, като е уредила и мъжа си и майка си с телк пенсия. Всичките са здрави и прави, само обикалят ресторантите и ходят на море.
  • 40 Оппа

    18 2 Отговор

    До коментар #24 от "А ГОВЕДАР":

    Така де,ала един друг другар уби прехода още в зародиш!С едни куфарчета,които предаде в ръцете на "верни" комуняги!Тези същите сега лесно можеш да ги познаешуи тях и децата им!Първи чорбаджии са.
  • 41 Активист на БКП

    19 3 Отговор
    Това е се отнася за ромите, нали???
  • 42 ясно

    24 1 Отговор
    Трябва промяна на данъчните закони в подкрепа на работещите и на светлия бизнес. Точно Василев се изказа, че няма да пипат данъците. Заплатата трябва да е и пряко обвързана с печалбите на една фирма. И да се направи всичко възможно едно лице да не може да крие печалби и доходи. Всичко на светло. За достойно и справедливо разпределение на капиталите и парите. Не едни да укриват, да усвояват и да вдигат имоти и хотели, и други да мечтаят за единия дом и да преживяват деня. Това става чрез работеща съдебна система. Имаме ли я?
  • 43 Гост

    30 2 Отговор
    Ще накара трудоспособните цигани да работят? А дано, ама надали. Следващият път няма да го изберат
  • 44 До Стоян

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян":

    Хахахаха.Нямало кой да бере лозето.Само да стане за бране и листо няма да ти оставят.Знам, че се изрази символично, но берат всичко, което не са садили и копали.

    Коментиран от #46

  • 45 хйгбнн

    11 4 Отговор
    В момента майчинството не е колкото минималната заплата БСП ко му ня ги. 380 за първата година и 180 за втората отпуск за отглеждаен ан дете пребоядисани ко му ня ги до л ни.
  • 46 мхмм

    12 6 Отговор

    До коментар #44 от "До Стоян":

    Що бе!?Б.Б какво точно е садил,та "обра" даже и бъдещето на децата ти..че и на внуците!Пази боже ъзват,слйпо да прогледаш.
  • 47 Асен

    32 4 Отговор
    Василев,от небето ли падаш и не ти е ясно,че болшинството от народа ни -работещи и пенсионери са на социални помощи,защото само така могат да се определят пенсиите и заплатите ни.И се запознай с термина "работещи бедни",преди да ръсиш бисери!
  • 48 От Дания

    27 8 Отговор
    Алооо Василев в държава като Дания. никой не е игнориран да получава помощи за безработни, като трябва да покрива и следва правилата на така наречената A-kasse. Това са частни фондове в които плащаш определена сума всеки месец. И не дай си Боже, останеш без работа те покриват до 80% от заплатата ти. Разбира се, има условия на които трябва да отговаряш. Но това твое предложение си е жив фашизъм.

    Коментиран от #60, #66

  • 49 Ventura

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бих искал да видя":

    Ама това се отнася за нас, исконните Българи. Ромбите не са в тази графа.
  • 50 Сандо

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Казуар":

    Това е стара народна мъдрост,от времената,когато едно от най-тачените качества на човека е било трудолюбието.За да видиш докъде е стигнала деградацията на човечеството /особено на Запад/ сравни по този показател хората отппреди 50 години например и сегашната мързелива и капризна младеж,възпитана в консуматизъм и наслаждение /а по старому казано - мързел/.
  • 51 XYZ

    35 0 Отговор
    Всеки трудоспособен трябва да работи, но отговорност на държавата е да създаде условия за това!

    Коментиран от #54

  • 52 добре

    20 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян":

    Ти защо наемаш хора, които лежат? Или искаш да минеш тънко тънко в парите. Но всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Или и от другата страна, ще гледат да те минат тънко тънко в работата. Това произлиза от неравномерното и нечестно разпределение на парите. Вместо да работим заедно и да дърпаме напред, взаимно се прецакваме и бавим. Научи се да плащаш за достоен труд. Научи се работиш за достойно заплащане.
  • 53 dad

    9 4 Отговор
    При сегашния пазар и регулации почти никой бизнес в услугите, с нискоквалифицирани работници (разбирай хотели, ресторанти, куриери и тн) не може да си позволи 100% от осигуровките. Без предварителна реформа, затягането на контрола ще остави ще останат по 2-3ма големи играчи във всеки бранш. Което може би е целта...

    Коментиран от #55

  • 54 gost

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "XYZ":

    Съгласно законите ни, условията за работа нямат нищо общо с предоставянето на самото работно място. Което значи- под условия за работа се разбира липса на дискриминация по възраст и пол, а не държавата да обяви 1 милион работно места със заплати над 8К евро месечно- надявам се , това да е станало ясно...
  • 55 чакай

    21 0 Отговор

    До коментар #53 от "dad":

    Чакай, тези хотели и ресторанти с пари от закуски ли са взимани? Хайде точно те да не реват за помощи. Да не говорим пък там как се лъже и се крие.
  • 56 dad

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    Ами като заработваш минимална, колко да ти плащат? Или си мислиш, че той шефа изкарва много но не иска да даде на работниците? Тогава му ставаш конкурент, плащаш добре и го смазваш с високата продуктивност и иновации от доволните ти служители.

    Коментиран от #58, #102

  • 57 Всички предложения

    11 1 Отговор
    Да се финансират наполовина от вносителите.
  • 58 ами

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "dad":

    Не става въпрос на мислене. Подобни неща се виждат и са пределно ясни, колкото и да се укриваш.
  • 59 Българин

    23 2 Отговор
    "Oт ПП иcкaт гoлeми гoлeми глoби и криминaлизирaнe нa дoплaщaниятa нa ръкa нaд oфициaлнo дeклaрирaнитe зaплaти. Глoбитe трябвa дa ce плaщaт oт рaбoтoдaтeля, oт cчeтoвoдитeля и oт caмoтo лицe, зa дa ce изcвeтлят ocигурoвкитe, пeнcиoннитe плaщaния."...Да попитам Асенчо декларирал ли си е офшорките и колко данъци е внесъл за тях?
  • 60 Display

    6 6 Отговор

    До коментар #48 от "От Дания":

    Гледай си данската, джендърска кочина и се боцкай с бустер доза, не гледай България.......
  • 61 Молба Драгиново

    12 0 Отговор
    Жители на с. Драгиново, до Велинград, моля уведомете заспалите софиянци, има ли необичайна изкопна и др. дейности в, и около селото ви.
    КирчоКо "ДАРИТЕЛИ-минерални води" да не са започнали без наше знание ПРОУчвателни дейности ГЕОТЕРМАЛИ.
    Чести земетресения са типични за този вид дейност, в земетръсни зони и източници мин. води!
    Един добър повод за членовете на ГЕРБ, да сеизмизират леко комфорта на бъдещият Премиер и Министър без Портфейл
    И Герб да направят нещо добро за България.
  • 62 Пешо

    18 1 Отговор
    ПП искат големи големи глоби и криминализиране на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати… ТОВА Е КРИМИНАЛИЗИРАНО ОТ 6-7 години. ПП да прочетат законите преди да тръгнат да ги променят …

    Коментиран от #67

  • 63 Учуден

    27 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи.
    Значи 5 милиона българи оставаме без доходи защото откакто се нахендрихме в ЕС всички работещи сме на социални помощи - 350 евро заплата какво е ако не социална помощ.
    Разбира се депутатите и президента си вдигнаха заплатите на 5 и 10 000 лева, но пък те не са работещи.
  • 64 Гост

    6 7 Отговор
    Ако тука спрат течовете, много хора ще осетят промяната.
  • 65 Дон Санчо

    27 1 Отговор
    Асенчоо,въведи пенсия на 55год.,та макар и минимална.Хората изнемогват
    да работят.Има, дива експлоатация и
    игра на нерви.Няма етика в така наречените бизнесмени.Няма човечност.Това ще те провали!
  • 66 Да ама не

    18 0 Отговор

    До коментар #48 от "От Дания":

    Социална помощ и помощ за безработни са съвсем различни неща! А пък Кирчо и Асенчо да вземат да научат законите преди да се гласят за премиери и министри, че се излагат като кифладжии - има закон от много години за глобите и криминализирането на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати.
  • 67 gost

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "Пешо":

    ААаа- неее- да не са луди да четат законите/ не че и да ги четат, ги разбират, де/;0 Щото нали- ще изчегъртат законите, приети по времето на герб, а после ще ги въвеждат отново, но вече като свои- кирилпетковски, със следните промени- 99.00 процента ще се възприеме текста на стария гербаджийски закон, и 1.00 процент в него ще са юридическите вратички за законно облагодетелстване на точно определени фирми от схемите на кирилпетковци и присъдружните им партии- да не мислите, че ако не съществува този 1 процент, НС изобщо ще приема промяна в законите или ще създава нови...
  • 68 Глей ти

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "краси":

    Аааа, не е забравил да ги събере. Събрал ги е, но за себе си.
  • 69 СМЯХ В ЗАЛАТА

    19 1 Отговор
    Някакви вечни, несменяеми хитряги ни определят стандарта на
    живот, но първо определят своя, нали?
    Но тъй като без нас-народа или както е модерно да се казва,
    суверена, те нямаше да са депутати, за това е редно ние да
    им определяме заплатите, чрез референдум.
    И нека базата на заплатите им бъде минималната пенсия.
    Нали всички държавни служители са слуги на народа, а
    заплатите им на месец колкото една годишна пенсия, защо??!!
  • 70 МалкоЛогика

    17 1 Отговор
    Трудоспосбни на които им е предложена работа по възможностите им и са отказали, не трябва ... Като ще сме европейци, да правим като в европата. Първо се предлага възможност за работа. После санкциите. Г-н Василев ме разочарова. Предлага твърде бъздушно отношение към безработните.
  • 71 Цуца

    22 2 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се преразгледат ВСИЧКИ телкове! Едва ли имате представа колко напълно здрави хора ползват ”благините” от купените телкове, а наистина нуждаещите се мизерстват

    Коментиран от #73, #78

  • 72 безсрамници

    21 1 Отговор
    Н а пенсиите посягат, на социалните плащания посягат, на инвалидите с ТЕЛК посягат, а за ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ- ЧИНОВНИЦИ нито дума.
    Имаше инфо, че хората на социални помощи били 1% от населението и тоя 1% вади очите на Асен, а близо 1 милион администрация не му пречи.
    Асенчо започна да прилича на Влади Горанов.
    На Белобрадова много и се виждат мизерните пенсии на инвалидите, ще посегне и на тях. Тая знае ли как се социализира инвалид, когато частниците не искат инвалиди на работа?
    Белобрадова ти ли, или Христо, или Мирчо ще накарат фирмаджията да вземе на работа инвалид?
  • 73 безсрамници

    21 1 Отговор

    До коментар #71 от "Цуца":

    Мизерник, това, че някой изглежда здрав на външен вид, не значи, че е здрав.
    А държавната администрация кога ще я разчистите, че е пълно с нищоправещи хора, които ЯДАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ?
    Докога ще наливате ежемесечно милиони левове в администрацията, а?
  • 74 За протокола

    21 2 Отговор
    А бе, Измамников.
    За да работят хората са нужни работни места и адекватно заплащане.
    Ти първо ги осигури, а после говори за социални помощи.
    Аман от популизъм и неадекватни изказвания!
    Тези хора ще досъсипят България с некомпетентността, егото и глупостта си.
  • 75 ТЕЛКАДЖИЯ

    16 0 Отговор
    Не е вярно, че само с пенсия от ТЕЛК може да се живее. Когато има намаляване на трудоспособността, това също трябва да се отчита! Иначе много хора с пенсия за инвалидност продължават да работят!
    Друг въпрос са циганите. Ама номерът е пак българите да ги ощетяват и мачкат, заради предоставени от самите власти привилегии на всякакви от т. нар. "малцинства".
    А що се отнася за социализацията, може ли да отговорят кой всъщност я спъва заради ковидясването, което е безпрецедентно в човешката история?!!!
  • 76 ггрт

    16 2 Отговор
    Нали щяха да правят леви политики с десни методи, а още от 1-ия ден започнаха с фашистките намерения- посягат точно на най- уязвимите групи хора. Имаме си нов Влади Горанов и нова Лили Павлова!
  • 77 ггрт

    21 1 Отговор
    Най- накрая Асен и Кирил си показаха истинските лица.
    ПП и ДБ подмениха ГЕРБ.
    Честито!
  • 78 Тото

    14 3 Отговор

    До коментар #71 от "Цуца":

    Така е.Имам съсед- младо момче 26 години-работа не похваща!Сърце болно имал,тежко не можел да вдига,световъртеж го гони..и като вземе парите от телк-ги изпушва -по 2 кутии цигари може, работа не,е??!!

    Коментиран от #83

  • 79 Българин

    18 1 Отговор
    ТОЧНО ТИЯ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАХА ЗА ВАС
    И СЕГА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЩО ЗА СТОКА СТЕ
  • 80 Ааадее...

    24 1 Отговор
    Нема оправия щом Масларова е там . Тя с розовото бентли ли е там?!
  • 81 От маалата.

    21 1 Отговор
    Божеее!!! Промяна с Масларова!!!!? Със стари .урви нов бардак не става.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ггрт

    12 2 Отговор

    До коментар #78 от "Тото":

    пишеш едни и същи глупости под различни никове- медицинска сестра и семейството ѝ били се уредили с ТЕЛК, незнамси кой бил здрав на вид, ама имал ТЕЛК, момче на 26 год. цигари си купувало с ТЕЛК... Един и същи човек си, озлобен срещу инвалидите и завиждащ им за мизерните 200 лв., които получават. 100% си държавен хрантутник на бюро, без да работиш заплата получаваш, премии, бонуси, 13-та заплата... Вас трябва да ви изчистят, да ви пратят в частния сектор, а не да висите на държавна хранилка.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 2434

    17 3 Отговор
    От както този е минстър всичко поскъпна, не знам от харвард ли е хасково ли е? Правете така ,че и народа да е доволен господин катерица
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Лицемер

    19 3 Отговор
    Асенчо, 100 % съм съгласен,но с едно уточнение, на хора, които са фалирали компании не трябва да се дава да управляват финанси, камо ли министерство.
  • 88 Usa

    15 4 Отговор
    Вдигни минамалната заплата, увеличи пенсиите ,че ги обрекохте на глад хората.Стига сте обикаляли от студио на студио като цветарка да ръсите мозък.Приликата ви с Иван Костов е много голяма
  • 89 Киркорчо

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи"
    Ето това е лява политика с десни методи!
  • 90 Васил

    16 3 Отговор
    А длъжниците в НАП трябва ли да си плащат задълженията като вашето приятелче Румен Спецов?
  • 91 1111

    17 2 Отговор
    Тази Емилия Масларова е помня още като дете смях от всякъде нея е разледваха за измами когато беше министър на социалната политика и с такива хора ще се правят реформи абе народе БСП, ГЕРБ,ДПС и Демократична България са партиите на задкулисието те са във властта с едни и същи хора и винаги работят за задкулисието само говорят и търсят причините но няма резултати за нас народа това е истината ще ги слушаме как ни говорят пълни глупости и ще чакаме поредните спасители а спасението е в самите нас гражданското общество а не да чакаме такива хора като Манолова, Масларова Дончева, Овчаров, Гечев, Христо Иванов, Атанас Атанасов това са крадци и лъжци

    Коментиран от #93

  • 92 Киро и Асен

    13 2 Отговор
    Подоходен данък !
    Сега ще видите баба си. Продължаваме разрухата. Промяната. Гласувате за ПП. Получавате БСП. Хаха...
  • 93 За протокола

    13 2 Отговор

    До коментар #91 от "1111":

    Наистина, една от най-големите измами е, че БСП не е партия на статуквото и е партия на промяната. За незнаещите и тези с къса памет:
    - БСП е партията, която назначи "верни хора" за олигарси.
    - БСП е партията, създала мутрите и мутренските групировки, откъдето излезе и ББ, станал "обществен враг №1"
    - БСП е партията при чиито управления бяха разрушени армията, образованието, икономиката, социалната система, полицията и на практика цялата държава. И сега щяла да ни възстановява?!?!
    - БСП е партията, чиито "железен юмрук" беше ДС, откъдето е задкулисието редящо кабинетите, създаващо различни проекти, изработващо компромати, и държащо под контрол хиляди българи на ключови позиции с досиета, които уж бяха унищожени или изчезнали.
    - БСП е партията, която беше символ на корупцията по време на Тройната коалиция, когато управляваше заедно с НДСВ и ДПС.
    - БСП е партията, която издигна и направи Делян Пеевски шеф на ДАНС, когото сега обявяват за по-голям злодей и от Борисов.
    - БСП е партията, чиито лидер Станишев се целува с Местан на общ митинг.
    Ясно е, че по-голямо статукво и по-голям виновник за днешното състояние на България няма. И ако БСП влезе отново в управлението значи нищо не се е променило и никаква съществена промяна няма да има.

    Коментиран от #96

  • 94 Денос

    3 4 Отговор
    Така е Василев, ама няма комунизъм за да трудоустрои всички калинки, цигани и ТЕЛК-аджии, вместо това ги хрантутим.
  • 95 ДПС ЗАПЛАХА

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Събин":

    хей оли имаше едни сигани дето се водеха напълно слепи според фалшиф Телк а пък караха Мерседеси... МОЖЕ ОЛИ, МОЖЕЕЕЕ!! БРАВО АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ.
  • 96 МАФИЯ НА ББ

    3 7 Отговор

    До коментар #93 от "За протокола":

    ПЛИТКО УМЕН ТОВА БЕШЕ БКП,БКП,БКП С ЧЛЕН НА БКП БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! ЗАПОМНИ БКП, БКП БКП!!!!

    Коментиран от #97

  • 97 За протокола

    9 1 Отговор

    До коментар #96 от "МАФИЯ НА ББ":

    БСП винаги си е била БКП. Една смяна на името не променя нищо.
    Ако Коза Ностра се прекръсти на клуб на мажоретките, ще спре ли да се занимава с престъпления?
  • 98 Радослав

    1 3 Отговор
    Каза Василев:най евтиния вариант е,да се работи по АЕЦ Козлодуй!Така мисли и Радев!Да използваме технически изостаналите съветски реактори отпреди 30години!
  • 99 Байдън

    10 1 Отговор
    Кокорчо на пролет на изборите ви чака съдбата на ИБГНИ
  • 100 Генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "gost":

    По кух коментар не бях чел, изказа се абсолютно тъпо невероятно невежо и зле
  • 101 F16

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Казуар":

    На цигански:Гьорги Димитров пенгяс: "Който не керел бути,нанай маро та хас!
  • 102 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "dad":

    Кога собствениците се наговорят колко да плащат плащат минимума. Аз съм успял и съм се измъкнал, но там заплатите са между 650 за неквалифициран и 750 за инженер и това е бруто.
  • 103 един

    5 0 Отговор
    само да не стане така че покрай шмекерите да изгорят истинските
  • 104 ВУТЕ

    5 0 Отговор
    спрете социалните плащания на орките
  • 105 моканина

    1 1 Отговор
    абе дали е имало крадене 12 години при Герб и Тиквата амааа якооо и народа е гласувал за тях божее божеее колко мъка има по тоя свят божее
  • 106 преса

    2 2 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ТИКВАТА И ГЕРБЕРУГИТЕ
  • 107 Бай Коста

    3 1 Отговор
    Какво ще правим с Кметовете станали милионери при тиквата от общински поръчки,еврофондове,далавери,субсидий къщи за гости дърводобив
    ЗАТВООООООООООР!
  • 108 Гост

    4 0 Отговор
    Като сте неадекватни земете модел на работа от белите държави в ес. НА ВСИЧКИТЕ СВЕРИ КОПИ ПЕИСТ И БГ ЩЕ СЕ ОПРАВИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ИДВАТЕ ОТ ЗАПАД А НЕ РАЗБИРАТЕ...............
  • 109 джанго

    1 1 Отговор
    защо бе,ние шкафчета нямаме ли?!
  • 110 Бай Гошо

    1 0 Отговор
    А като не се възприемат идеите на БСП, защо Гьоков не напусна преговорите? Нали техните идеи били най-прогресивните? Много просто - защото много искат да са във властта, нищо че взеха едва 10 процента на изборите.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Чипът

    1 0 Отговор
    Петите от долната земя без помощи ще щурмуват всичко и всеки. Нарича се каламитет
  • 113 МНЕНИЕ

    0 1 Отговор
    ТУК си обсолютно прав,... никви социални помощи за мързеливия,
    корегирайте и пенсиите според трудов стаж,.. значи едни може да внасят пенсионни осигуровки , а други - не,... после на всекиго по равно от баницата, е справедливо ли е това
  • 114 гражданин

    1 0 Отговор
    В държавната администрация работят пенсионери. Младите напускат държавата и раждат децата си в чужбина. Пенсионерите да са живи и здрави, но да работят в частния сектор.
  • 115 гражданин

    1 0 Отговор
    Всички деца е редно да получават детски надбавки.

    Коментиран от #119

  • 116 Умнико

    3 0 Отговор
    Кокорчо Ако вдигнете доходите на населението хората сами ще искат да работят и ще търсят работа Сега ако им спреш принудително помощите ги правиш автоматично престъпници и далавераджии
  • 117 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор
    Aз донякъде нe cъм cъглaceн c Aceн Вacилeв. Мнeниeтo ми в някoи acпeкти cъвпaдa c нeгoвoтo в други се различава. Дoри и ceгa имaмe 250 000 бeзрaбoтни, кoитo нe мoгaт дa cи нaмeрят рaбoтa. А някои искат и търсят. Някoи oт безработните са мнoгo бeдни и бeз coциaлни пoмoщи шe умрaт oт глaд. Нo също така cрeд БЕЗРАБОТНИТЕ имa и БОГАТИ хoрa c пoвeчe oт eдин ИМОТИ, cъc cкъпи АВТОМОБИЛИ c гoлeми ВЛОГОВЕ В БАНКА/нaд 10 000 лeвa/. И нa тaкивa бoгaтaши cъм cъглaceн с Асен Василев, че държaвaтa нe трябва да им дaвa дори стотинка coциaлни пoмoщи.

    Нo има и много БЕДНИ БЕЗРАБОТНИ, които са способно да работят но са неспособни да си намерят работа. И ca на възраст пoд 60-65 гoдини(не са пенсионери) и нaд 18-20 гoдини(не са деца). Кoитo имaт нaй-мнoгo eдин скромен имoт(дo 100-150 кв.м. или дo 100-150 хиляди лeвa дaнъчнa oцeнкa ), a нe cкъпo имeниe с данъчна оценка за милиoни. На тези хора, смятaм, чe държaвaтa трявбa дa им дaвa coциaлни пoмoши, но не безвъзмездно. Социалните помощи би трявбало да са най-много в рaзмeр дo 60%-70% oт МРЗ и не повече от минималната пенсия. Т.е. може да са 20% от МРЗ, но може и да са 60%. Това да зависи най-вече от възможностите на бюджете също и от средствата нужни за живот. Но водещото да е възможностите на бюджета, така че държавата да не взима дългове за да плаща на безработните. А не като сега БСП и ГЕРБ, с "раздаване" на високи социални помощи, пенсии и заплати. Да си купуват мрзеливи търтеи да гласуват за тях. Но тези „БЕЗРАБОТНИ“
  • 118 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 0 Отговор
    Нo тeзи „БEЗРAБOТНИ“ в змянa нa coциaлнaтa пoмoщ, дa трябва да полагат OБЩECТВEНO ПOЛEЗEН ТРУД нaпимeр 4-5 дена в седмицата по 4-6 часа(46 = 24 чaca) или пък 3 дeнa пo 8 чaca(38 = 24 чaca) = 100 часа месечно труд. Примерно да ca caнитaри в бoлници, дa пoмaгaт нa възрacтни хoрa, дa метат улици, да подрязват дървете около тротоаритe в пaркa, дa зaдят дървeтe, дa cъбирaт бoклуци в пaркa ...
  • 119 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "гражданин":

    Обществото трябва да реши дали ИСКА СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, в което да са включени децата. И да намалява данъците на родителите спрямо броя на децата им до 18 години или пък до 22-24 годишна въраст, ако децата учат и не работят, но също така и не полагта студентски труд повече от 80 часа месечно. Или пък ДЪРЖАВТА да дава еднакви помощи за всички деца включително и тези на богаташките. Но в този случай би трявбало богаташите да не могат да си приспадат данъци заради децата си до 18 години.
  • 120 Joro

    0 0 Отговор
    Тогава като почне безработния работа, но не по своята специалност и квалификация, държавата трябва да му доплаща, че работи не по специалността си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол