ФАКТИ.БГ
  • асен василев-
  • трудоспособни хора-
  • помощи

Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи

"Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи", каза водещият на заседанието

Публикувана: 26 Ноември, 2021 14:23
120 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 17806
Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи - 1
Снимка: bTV
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 71 гласа.

Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни. "Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи." Това заяви съпредседателят на П и бивш служебен финансов Асен Василев на преговорите между "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" за съставяне на правителство в сектор "Труд и социални грижи. Василев е и водещ на заседанието, съобщават от "Епицентър".

В разговорите участват още Ива Руйчева и Андрей Гюров от ПП.БСП е представена от Георги Гьоков, Емилия Масларова, Десислава Петрова, Таня Георгиева и Катя Георгиева. От ИТН участват Теодора Пенева, Цветан Предов и Мика Зайкова.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев са представителите на "Демократична България".

Георги Гьоков от БСП посочи, че от партията знаят какво трябва да се прави в социалната политика, били са единствената позитивна алтернатива на ГЕРБ, били са неотговорно и неотлъчно в комисиите, предлагали са инициативи за силно и проспериращо общество.

Предложенията на БСП включват семейно подоходно облагане, реална защита на българското семейство. Целта в социалната политика на БСП е социална защита на човешкото достойнство, заяви Гьоков. Той изрази опасения в днешната дискусия да не се получи наддаване, като увери, че от БСП няма да го правят.

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, каза още Георги Гьоков.

От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

БСП иска в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията. Ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства също са сред предложенията на БСП.

Безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Проблемът с бедността да не се решава с осигурителната система, а със социалната, искат от БСП. Не трябва политически да се разрешават проблемите с минималната пенсия, трябва да се доплаща до линията на бедност чрез социалната система, за да не се смачква логиката на осигурителната система, каза Емилия Масларова.

Всички плащания, които не са свързани с осигурителен принос, да се поемат от социалната система, искат от БСП. Увеличаване на тежестта на всяка година трудов стаж след пенсионна възраст, искат още от партията. Закон за възрастните хора отново предлагат от БСП.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекъснати от Мика Зайкова, която в свой стил заяви:

"Извинете, но става въпрос за бюджета на Съединените щати ли?"

Водещият формата Асен Василев все пак поиска да чуе всичките предложения преди последващи обсъждания, а на финала обобщи, че за тях ще трябват 10 млрд. лева на година.

Мика Зайкова заяви, че "Има такъв народ" иска минималната пенсия да е 50% от средната работна заплата. Тя предлага да се извърши цялостен анализ на пенсионната система и промяна на категориите на труд, а в средносрочен план минималната пенсия да приближи издръжката на живот. Максималният осигурителен доход пък трябва да расте.

Бившият депутат смята, че частните фондове трябва да получат възможност да управляват по-рисково половината от средствата в индивидуалните партиди с цел по-висока доходност.

Според партията има нужда от спешно преразглеждане бюджета за делегирани държавни дейности без да се ощетяват работниците. От партията на Слави Трифонов предлагат премахване на ТЕЛК решение като достъп до лична помощ, както и повишаването на минимума ѝ от 12 на 15 ч., увеличаване на ставката от 1.2 до 1.4.

Теодора Пенева поиска приемане на официална дефиниция за енергийна бедност.

За семействата с деца до 7 г. партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в рамките на 7 г., а тази за по-големите деца да е за всички записани в училище.

Системата за ТЕЛК да бъде премахната, предложи "Демократична България" чрез Елисавета Белобрадова. Според нея трябва да се въведе международната система за оценка на възможностите на хората. В момента тази система съществува само, за да се получават пенсии, а няма за цел хората да се включат в социалния живот, каза тя.

Формацията поиска и изготвяне на пътна карта за уязвимите групи и съответните социални услуги. Трябва да знаем всички уязвими групи, като дейностите да се правят въз основа на регистрите и посочените нужди от тях, посочиха от партията. Те обърнаха внимание и на огромната администрация и липсата на хора на терен.

Работодателите пък да бъдат насърчавани да наемат хора с увреждания чрез поемане на част от осигуровките, както и да водят курсове по преквалификация.

Кристина Петкова заяви, че трябва ускорено да се изграждат детски градини и ясли, а предложението на БСП те да са безплатни определи като романтично.

"Демократична България" настоява да се дефинира понятието благосъстояние, като се постави концепцията за благосъстояние, включително благосъстояние на детето, в основата на нормативната база, каза Стоян Михайлов.

Според партията липсата на дефиниция за детската бедност пречи на това да се подпомагат децата, да се инвестира в политики, които да повишават тяхното благосъстояние, качество на живот и включване.

От партията смятат, че трябва да има регулиране на професиите в социалната сфера (напр. социален работник, клиничен социален работник, психолог, психотерапевт и логопед), защото България е една от малкото страни в ЕС, която не е направила това.

Елисавета Белобрадова, Стоян Михайлов, Кристина Петкова и Владислав Панев посочиха, че имаме огромен проблем с хората, работещи в социалната сфера, не само социалните работници, като това се изразява в недостатъчната подкрепа на държавата, липса на изисквания към квалификацията и липсата на стандарти. Според тях възнагражденията в сферата трябва да са обвързани с резултати.

Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни. "Ако някой може да работи, той трябва да работи, а не да разчита на социални помощи", каза лидерът на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

От ПП искат големи големи глоби и криминализиране на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати. Глобите трябва да се плащат от работодателя, от счетоводителя и от самото лице, за да се изсветлят осигуровките, пенсионните плащания.

Да се засилят съвместните проверки на НАП и ГИТ искат още от партията.


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 71 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Киро
1 Отговор
Тоя невменяемия ли ще бъде министър беее

Коментиран от #17


Оценка:
-73 +61

2
Този коментар е премахнат от модератор.
знам
3 Отговор
то и да искам няма

Оценка:
-3 +25

краси
4 Отговор
ИНТЕГРИРАНИТЕ не обичат да работят,а само да правят деца!

Оценка:
-4 +181

Манци белия
5 Отговор
Значи в парламента оставате без заплати

Оценка:
-3 +121

Бай Събин
6 Отговор
Ако можеш да работиш без едно око и полусляп евала ти :\

Коментиран от #95


Оценка:
-16 +47

дддд
7 Отговор
Бай Mангал какво ли мисли по въпроса

Коментиран от #82, #86


Оценка:
-3 +118

ОДОБРЯВАМ
8 Отговор
ХА ТАКА, ХА ТАКА. ВСИЧКОТО СИГАН ЩОМ МОЖЕ ДА КРАДЕ И ДА МЪКНЕ КЪМ ПУНКТА, ЗНАЧИ Е ТРУДОСПОСОБЕН. СПИРАЙ ПОМОЩИТЕ , ОДОБРЯВАМ. ДА СПРЕМ РАЗВЪДНИКА НА ПАРАЗИТИ НА РАЗБОКО!!!!

Оценка:
-5 +136

GGG
9 Отговор
Това предложение е от някой безмозъчен за телк?!

Оценка:
-50 +29

Казуар
10 Отговор
Съветският агент Георги Димитров беше каза, който не работи не трябва да яде.

Коментиран от #24, #50, #101


Оценка:
-9 +81

нали
11 Отговор
Въпросът е дали да си прави труда да работи за бай Ганя с анцуга и дебелото его?

Коментиран от #31


Оценка:
-8 +34

Рошко
12 Отговор
Бреееей, някой пак открил топла вода, като го приложите ще видим

Оценка:
-3 +52

13
Този коментар е премахнат от модератор.
истина е
14 Отговор
До сега шайката храни орките ,за да гласуват за тях ,да бият и убиват българи безнаказано !

Коментиран от #111


Оценка:
-7 +88

Toshko
15 Отговор
Това с телк-а няма да мине ще летят глави

Оценка:
-10 +57

Шалом
16 Отговор
А за работещите-БЕДНИ нещо да кажеш ?

Коментиран от #19


Оценка:
-3 +82

краси
17 Отговор

До коментар #1 от "Киро":


До Киро-№1!Не беее,ще сложиме безвомното Владеее,дето забрави да събере от Черепа 700 000 МИЛИОНА!

Коментиран от #68


Оценка:
-4 +37

стоян
18 Отговор
Най после да чуя нещо умно -пълно е с търтеи чакащи на помощи а няма кой да бере лозето

Коментиран от #27, #44


Оценка:
-11 +72

вярно
19 Отговор

До коментар #16 от "Шалом":


И за неработещите милионери с фирми, офшорки и хотели?

Оценка:
-0 +69

Миризлив пор
20 Отговор
Когато натиснат работодателите да дават нормални заплати, никой няма да стои на помощи! Реално сега помощите са малко над минималната работна заплата, в провинцията колкото и да работиш дават минималната. Реално пред дилемата за 150 лева повече да те изгърбват по 12 часа 6 дена в седмицата... Ми по-добре без тези 150 лева!

Коментиран от #56


Оценка:
-6 +68

Абсурдно е
21 Отговор
Промяна с крадлатата Масларова? Още крадене?

Оценка:
-4 +71

22
Този коментар е премахнат от модератор.
gost
23 Отговор
Публикувано във факти.бг: Социални помощи не трябва да се дават на хора, които са трудоспособни- хахахаха-кажете го на вашите протестъри, огромна част от които са наркомани, и/или студенти, които никога не са имали дори 1ва работа в живота си, обаче искат на хляба най- мекото и считат, че не трябва да работят, а трябва да получават минимален гарантиран доход- държавата да им плаща амфетките и бирата, те да не упражняват абсолютно никакъв законен труд, да не плащат данъци, а просто да си живеят паразитния живот;D Защото ТОВА беше в основата на т. нар. протести, а не сваляне на правителството на борисов- затова и се събраха отбор протестъри- юнаци, от всички европейски наркокомуни и затова не им правеше впечатление, че нощуваха по време на платените си наркомански хепънинги дори не в палатките на Орлов мост, а в незаконно отнетите БОКЛУЧИЙСКИ КОФИ...

Коментиран от #100


Оценка:
-23 +38

А ГОВЕДАР
24 Отговор

До коментар #10 от "Казуар":


ският агент, драгалевскиямангал, нищо не каза, а просто ограби цялата държава с крадливата си соросоидна шайка!!!

Коментиран от #40


Оценка:
-6 +31

2349
25 Отговор
В българската икономическа реалност ,да се повишава мин. работна заплата е кьорфишек!Нито следва инфлацията, нито реалното заплащане.Само се повишават социални и здрвни осигуровки!

Оценка:
-1 +24

Последния Софиянец
26 Отговор
При мен в заведението идват трима фалшиви телкаджии.На 6 ти взимат пенсиите и идват и ги изпиват.

Коментиран от #36


Оценка:
-9 +44

защо
27 Отговор

До коментар #18 от "стоян":


Има, има? Собственикът на лозето рода няма ли си? Или на чужд гръб 100 тояги за левче, ако може и за без?

Оценка:
-7 +16

Бих искал да видя
28 Отговор
как ще накарат ромите да се откажат от соц помощи и да започнат да бачкат, дълбоко се съмнявам обаче... 😎

Коментиран от #49


Оценка:
-2 +63

asd
29 Отговор
Аз не вземам помощи, но и за грамоти не работя! Между другото, както сте я подкарали, далече няма да стигнете! Ицо Хазарта и образование? Ха-ха!

Оценка:
-6 +39

Сатана
30 Отговор
Асене,тези Нацистки методи по метода на “Работата ще ви направи свободни” някакси придобиват смисъл изречени от твоята уста.

Коментиран от #33


Оценка:
-15 +29

стоян
31 Отговор

До коментар #11 от "нали":


До 11 ком -като не щеш да работиш за бай ганя имаш избор -важното е да не ти плащам а ти да лежиш

Коментиран от #52


Оценка:
-0 +27

pepi
32 Отговор
Ако е до 49% може и да си намериш работа, но трябва първо на младите да се подсигури работа още в училищата!

Оценка:
-3 +11

Сатана
33 Отговор

До коментар #30 от "Сатана":


Извинявам се за лапсуса

Оценка:
-0 +3

Перо
34 Отговор
Когато по вина на държавата,хората остават безработни, социалните помощи трябва да са задължителни! Изключвам тези,които са назначени по мутренска линия.за тях трябва да има отделен член в закона!

Оценка:
-2 +28

МиееееЪЪЪЪ
35 Отговор
МислимЕ ъъ, да започнемЕ първиОт си ден стаж на геотермалите, може ли ъъъ,
вече съм на 83, и се чувствамЕ "трудоспособен", в пълният смисъл на думата.
До вчера бърках в носа на Буда, търсех пеперуди, и се чувствах добре.
Тъкмо си четях Джон Дън, "камбаната бие за Теб".
Пак ми наруши Ци-то!

Оценка:
-8 +6

фалшивите
36 Отговор

До коментар #26 от "Последния Софиянец":


има ги и обратните примери, ма ние сме си наши хора познаваме се..

Оценка:
-2 +9

Пипи Чорапчето
37 Отговор
А! Ето с това съм напълно съгласна, Василев! Но да видим как ще накарате мързеливата сган, свикнала на социални, да работи!

Оценка:
-5 +51

Тошко Африкански
38 Отговор
Да ама после няма да гласуват за вас, така че пак ще си получават.Или просто ти казваш ,че не е морално.Хахаха

Оценка:
-3 +16

Лечно виждане
39 Отговор
Имаме съседи през една къща. Медицинска сестра получава пенсия от фалшив Телк, като е уредила и мъжа си и майка си с телк пенсия. Всичките са здрави и прави, само обикалят ресторантите и ходят на море.

Оценка:
-7 +49

Оппа
40 Отговор

До коментар #24 от "А ГОВЕДАР":


Така де,ала един друг другар уби прехода още в зародиш!С едни куфарчета,които предаде в ръцете на "верни" комуняги!Тези същите сега лесно можеш да ги познаешуи тях и децата им!Първи чорбаджии са.

Оценка:
-2 +18

Активист на БКП
41 Отговор
Това е се отнася за ромите, нали???

Оценка:
-3 +19

ясно
42 Отговор
Трябва промяна на данъчните закони в подкрепа на работещите и на светлия бизнес. Точно Василев се изказа, че няма да пипат данъците. Заплатата трябва да е и пряко обвързана с печалбите на една фирма. И да се направи всичко възможно едно лице да не може да крие печалби и доходи. Всичко на светло. За достойно и справедливо разпределение на капиталите и парите. Не едни да укриват, да усвояват и да вдигат имоти и хотели, и други да мечтаят за единия дом и да преживяват деня. Това става чрез работеща съдебна система. Имаме ли я?

Оценка:
-1 +24

Гост
43 Отговор
Ще накара трудоспособните цигани да работят? А дано, ама надали. Следващият път няма да го изберат

Оценка:
-2 +30

До Стоян
44 Отговор

До коментар #18 от "стоян":


Хахахаха.Нямало кой да бере лозето.Само да стане за бране и листо няма да ти оставят.Знам, че се изрази символично, но берат всичко, което не са садили и копали.

Коментиран от #46


Оценка:
-1 +25

хйгбнн
45 Отговор
В момента майчинството не е колкото минималната заплата БСП ко му ня ги. 380 за първата година и 180 за втората отпуск за отглеждаен ан дете пребоядисани ко му ня ги до л ни.

Оценка:
-4 +11

мхмм
46 Отговор

До коментар #44 от "До Стоян":


Що бе!?Б.Б какво точно е садил,та "обра" даже и бъдещето на децата ти..че и на внуците!Пази боже ъзват,слйпо да прогледаш.

Оценка:
-6 +12

Асен
47 Отговор
Василев,от небето ли падаш и не ти е ясно,че болшинството от народа ни -работещи и пенсионери са на социални помощи,защото само така могат да се определят пенсиите и заплатите ни.И се запознай с термина "работещи бедни",преди да ръсиш бисери!

Оценка:
-4 +32

От Дания
48 Отговор
Алооо Василев в държава като Дания. никой не е игнориран да получава помощи за безработни, като трябва да покрива и следва правилата на така наречената A-kasse. Това са частни фондове в които плащаш определена сума всеки месец. И не дай си Боже, останеш без работа те покриват до 80% от заплатата ти. Разбира се, има условия на които трябва да отговаряш. Но това твое предложение си е жив фашизъм.

Коментиран от #60, #66


Оценка:
-8 +27

Ventura
49 Отговор

До коментар #28 от "Бих искал да видя":


Ама това се отнася за нас, исконните Българи. Ромбите не са в тази графа.

Оценка:
-3 +13

Сандо
50 Отговор

До коментар #10 от "Казуар":


Това е стара народна мъдрост,от времената,когато едно от най-тачените качества на човека е било трудолюбието.За да видиш докъде е стигнала деградацията на човечеството /особено на Запад/ сравни по този показател хората отппреди 50 години например и сегашната мързелива и капризна младеж,възпитана в консуматизъм и наслаждение /а по старому казано - мързел/.

Оценка:
-4 +17

XYZ
51 Отговор
Всеки трудоспособен трябва да работи, но отговорност на държавата е да създаде условия за това!

Коментиран от #54


Оценка:
-0 +35

добре
52 Отговор

До коментар #31 от "стоян":


Ти защо наемаш хора, които лежат? Или искаш да минеш тънко тънко в парите. Но всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Или и от другата страна, ще гледат да те минат тънко тънко в работата. Това произлиза от неравномерното и нечестно разпределение на парите. Вместо да работим заедно и да дърпаме напред, взаимно се прецакваме и бавим. Научи се да плащаш за достоен труд. Научи се работиш за достойно заплащане.

Оценка:
-1 +20

dad
53 Отговор
При сегашния пазар и регулации почти никой бизнес в услугите, с нискоквалифицирани работници (разбирай хотели, ресторанти, куриери и тн) не може да си позволи 100% от осигуровките. Без предварителна реформа, затягането на контрола ще остави ще останат по 2-3ма големи играчи във всеки бранш. Което може би е целта...

Коментиран от #55


Оценка:
-4 +9

gost
54 Отговор

До коментар #51 от "XYZ":


Съгласно законите ни, условията за работа нямат нищо общо с предоставянето на самото работно място. Което значи- под условия за работа се разбира липса на дискриминация по възраст и пол, а не държавата да обяви 1 милион работно места със заплати над 8К евро месечно- надявам се , това да е станало ясно...

Оценка:
-1 +6

чакай
55 Отговор

До коментар #53 от "dad":


Чакай, тези хотели и ресторанти с пари от закуски ли са взимани? Хайде точно те да не реват за помощи. Да не говорим пък там как се лъже и се крие.

Оценка:
-0 +21

dad
56 Отговор

До коментар #20 от "Миризлив пор":


Ами като заработваш минимална, колко да ти плащат? Или си мислиш, че той шефа изкарва много но не иска да даде на работниците? Тогава му ставаш конкурент, плащаш добре и го смазваш с високата продуктивност и иновации от доволните ти служители.

Коментиран от #58, #102


Оценка:
-10 +10

Всички предложения
57 Отговор
Да се финансират наполовина от вносителите.

Оценка:
-1 +11

ами
58 Отговор

До коментар #56 от "dad":


Не става въпрос на мислене. Подобни неща се виждат и са пределно ясни, колкото и да се укриваш.

Оценка:
-1 +2

Българин
59 Отговор
"Oт ПП иcкaт гoлeми гoлeми глoби и криминaлизирaнe нa дoплaщaниятa нa ръкa нaд oфициaлнo дeклaрирaнитe зaплaти. Глoбитe трябвa дa ce плaщaт oт рaбoтoдaтeля, oт cчeтoвoдитeля и oт caмoтo лицe, зa дa ce изcвeтлят ocигурoвкитe, пeнcиoннитe плaщaния."...Да попитам Асенчо декларирал ли си е офшорките и колко данъци е внесъл за тях?

Оценка:
-2 +23

Display
60 Отговор

До коментар #48 от "От Дания":


Гледай си данската, джендърска кочина и се боцкай с бустер доза, не гледай България.......

Оценка:
-6 +6

Молба Драгиново
61 Отговор
Жители на с. Драгиново, до Велинград, моля уведомете заспалите софиянци, има ли необичайна изкопна и др. дейности в, и около селото ви.
КирчоКо "ДАРИТЕЛИ-минерални води" да не са започнали без наше знание ПРОУчвателни дейности ГЕОТЕРМАЛИ.
Чести земетресения са типични за този вид дейност, в земетръсни зони и източници мин. води!
Един добър повод за членовете на ГЕРБ, да сеизмизират леко комфорта на бъдещият Премиер и Министър без Портфейл
И Герб да направят нещо добро за България.

Оценка:
-0 +12

Пешо
62 Отговор
ПП искат големи големи глоби и криминализиране на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати… ТОВА Е КРИМИНАЛИЗИРАНО ОТ 6-7 години. ПП да прочетат законите преди да тръгнат да ги променят …

Коментиран от #67


Оценка:
-1 +18

Учуден
63 Отговор
Публикувано във факти.бг: Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи.
Значи 5 милиона българи оставаме без доходи защото откакто се нахендрихме в ЕС всички работещи сме на социални помощи - 350 евро заплата какво е ако не социална помощ.
Разбира се депутатите и президента си вдигнаха заплатите на 5 и 10 000 лева, но пък те не са работещи.

Оценка:
-3 +27

Гост
64 Отговор
Ако тука спрат течовете, много хора ще осетят промяната.

Оценка:
-7 +6

Дон Санчо
65 Отговор
Асенчоо,въведи пенсия на 55год.,та макар и минимална.Хората изнемогват
да работят.Има, дива експлоатация и
игра на нерви.Няма етика в така наречените бизнесмени.Няма човечност.Това ще те провали!

Оценка:
-1 +27

Да ама не
66 Отговор

До коментар #48 от "От Дания":


Социална помощ и помощ за безработни са съвсем различни неща! А пък Кирчо и Асенчо да вземат да научат законите преди да се гласят за премиери и министри, че се излагат като кифладжии - има закон от много години за глобите и криминализирането на доплащанията на ръка над официално декларираните заплати.

Оценка:
-0 +18

gost
67 Отговор

До коментар #62 от "Пешо":


ААаа- неее- да не са луди да четат законите/ не че и да ги четат, ги разбират, де/;0 Щото нали- ще изчегъртат законите, приети по времето на герб, а после ще ги въвеждат отново, но вече като свои- кирилпетковски, със следните промени- 99.00 процента ще се възприеме текста на стария гербаджийски закон, и 1.00 процент в него ще са юридическите вратички за законно облагодетелстване на точно определени фирми от схемите на кирилпетковци и присъдружните им партии- да не мислите, че ако не съществува този 1 процент, НС изобщо ще приема промяна в законите или ще създава нови...

Оценка:
-2 +11

Глей ти
68 Отговор

До коментар #17 от "краси":


Аааа, не е забравил да ги събере. Събрал ги е, но за себе си.

Оценка:
-0 +3

СМЯХ В ЗАЛАТА
69 Отговор
Някакви вечни, несменяеми хитряги ни определят стандарта на
живот, но първо определят своя, нали?
Но тъй като без нас-народа или както е модерно да се казва,
суверена, те нямаше да са депутати, за това е редно ние да
им определяме заплатите, чрез референдум.
И нека базата на заплатите им бъде минималната пенсия.
Нали всички държавни служители са слуги на народа, а
заплатите им на месец колкото една годишна пенсия, защо??!!

Оценка:
-1 +19

МалкоЛогика
70 Отговор
Трудоспосбни на които им е предложена работа по възможностите им и са отказали, не трябва ... Като ще сме европейци, да правим като в европата. Първо се предлага възможност за работа. После санкциите. Г-н Василев ме разочарова. Предлага твърде бъздушно отношение към безработните.

Оценка:
-1 +17

Цуца
71 Отговор
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се преразгледат ВСИЧКИ телкове! Едва ли имате представа колко напълно здрави хора ползват ”благините” от купените телкове, а наистина нуждаещите се мизерстват

Коментиран от #73, #78


Оценка:
-2 +22

безсрамници
72 Отговор
Н а пенсиите посягат, на социалните плащания посягат, на инвалидите с ТЕЛК посягат, а за ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ- ЧИНОВНИЦИ нито дума.
Имаше инфо, че хората на социални помощи били 1% от населението и тоя 1% вади очите на Асен, а близо 1 милион администрация не му пречи.
Асенчо започна да прилича на Влади Горанов.
На Белобрадова много и се виждат мизерните пенсии на инвалидите, ще посегне и на тях. Тая знае ли как се социализира инвалид, когато частниците не искат инвалиди на работа?
Белобрадова ти ли, или Христо, или Мирчо ще накарат фирмаджията да вземе на работа инвалид?

Оценка:
-1 +21

безсрамници
73 Отговор

До коментар #71 от "Цуца":


Мизерник, това, че някой изглежда здрав на външен вид, не значи, че е здрав.
А държавната администрация кога ще я разчистите, че е пълно с нищоправещи хора, които ЯДАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ?
Докога ще наливате ежемесечно милиони левове в администрацията, а?

Оценка:
-1 +21

За протокола
74 Отговор
А бе, Измамников.
За да работят хората са нужни работни места и адекватно заплащане.
Ти първо ги осигури, а после говори за социални помощи.
Аман от популизъм и неадекватни изказвания!
Тези хора ще досъсипят България с некомпетентността, егото и глупостта си.

Оценка:
-2 +21

ТЕЛКАДЖИЯ
75 Отговор
Не е вярно, че само с пенсия от ТЕЛК може да се живее. Когато има намаляване на трудоспособността, това също трябва да се отчита! Иначе много хора с пенсия за инвалидност продължават да работят!
Друг въпрос са циганите. Ама номерът е пак българите да ги ощетяват и мачкат, заради предоставени от самите власти привилегии на всякакви от т. нар. "малцинства".
А що се отнася за социализацията, може ли да отговорят кой всъщност я спъва заради ковидясването, което е безпрецедентно в човешката история?!!!

Оценка:
-0 +15

ггрт
76 Отговор
Нали щяха да правят леви политики с десни методи, а още от 1-ия ден започнаха с фашистките намерения- посягат точно на най- уязвимите групи хора. Имаме си нов Влади Горанов и нова Лили Павлова!

Оценка:
-2 +16

ггрт
77 Отговор
Най- накрая Асен и Кирил си показаха истинските лица.
ПП и ДБ подмениха ГЕРБ.
Честито!

Оценка:
-1 +21

Тото
78 Отговор

До коментар #71 от "Цуца":


Така е.Имам съсед- младо момче 26 години-работа не похваща!Сърце болно имал,тежко не можел да вдига,световъртеж го гони..и като вземе парите от телк-ги изпушва -по 2 кутии цигари може, работа не,е??!!

Коментиран от #83


Оценка:
-3 +14

Българин
79 Отговор
ТОЧНО ТИЯ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАХА ЗА ВАС
И СЕГА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЩО ЗА СТОКА СТЕ

Оценка:
-1 +18

Ааадее...
80 Отговор
Нема оправия щом Масларова е там . Тя с розовото бентли ли е там?!

Оценка:
-1 +24

От маалата.
81 Отговор
Божеее!!! Промяна с Масларова!!!!? Със стари .урви нов бардак не става.

Оценка:
-1 +21

82
Този коментар е премахнат от модератор.
ггрт
83 Отговор

До коментар #78 от "Тото":


пишеш едни и същи глупости под различни никове- медицинска сестра и семейството ѝ били се уредили с ТЕЛК, незнамси кой бил здрав на вид, ама имал ТЕЛК, момче на 26 год. цигари си купувало с ТЕЛК... Един и същи човек си, озлобен срещу инвалидите и завиждащ им за мизерните 200 лв., които получават. 100% си държавен хрантутник на бюро, без да работиш заплата получаваш, премии, бонуси, 13-та заплата... Вас трябва да ви изчистят, да ви пратят в частния сектор, а не да висите на държавна хранилка.

Оценка:
-2 +12

84
Този коментар е премахнат от модератор.
2434
85 Отговор
От както този е минстър всичко поскъпна, не знам от харвард ли е хасково ли е? Правете така ,че и народа да е доволен господин катерица

Оценка:
-3 +17

86
Този коментар е премахнат от модератор.
Лицемер
87 Отговор
Асенчо, 100 % съм съгласен,но с едно уточнение, на хора, които са фалирали компании не трябва да се дава да управляват финанси, камо ли министерство.

Оценка:
-3 +19

Usa
88 Отговор
Вдигни минамалната заплата, увеличи пенсиите ,че ги обрекохте на глад хората.Стига сте обикаляли от студио на студио като цветарка да ръсите мозък.Приликата ви с Иван Костов е много голяма

Оценка:
-4 +15

Киркорчо
89 Отговор
Публикувано във факти.бг: "Асен Василев: Трудоспособни хора не трябва да получават социални помощи"
Ето това е лява политика с десни методи!

Оценка:
-1 +13

Васил
90 Отговор
А длъжниците в НАП трябва ли да си плащат задълженията като вашето приятелче Румен Спецов?

Оценка:
-3 +16

1111
91 Отговор
Тази Емилия Масларова е помня още като дете смях от всякъде нея е разледваха за измами когато беше министър на социалната политика и с такива хора ще се правят реформи абе народе БСП, ГЕРБ,ДПС и Демократична България са партиите на задкулисието те са във властта с едни и същи хора и винаги работят за задкулисието само говорят и търсят причините но няма резултати за нас народа това е истината ще ги слушаме как ни говорят пълни глупости и ще чакаме поредните спасители а спасението е в самите нас гражданското общество а не да чакаме такива хора като Манолова, Масларова Дончева, Овчаров, Гечев, Христо Иванов, Атанас Атанасов това са крадци и лъжци

Коментиран от #93


Оценка:
-2 +17

Киро и Асен
92 Отговор
Подоходен данък !
Сега ще видите баба си. Продължаваме разрухата. Промяната. Гласувате за ПП. Получавате БСП. Хаха...

Оценка:
-2 +13

За протокола
93 Отговор

До коментар #91 от "1111":


Наистина, една от най-големите измами е, че БСП не е партия на статуквото и е партия на промяната. За незнаещите и тези с къса памет:
- БСП е партията, която назначи "верни хора" за олигарси.
- БСП е партията, създала мутрите и мутренските групировки, откъдето излезе и ББ, станал "обществен враг №1"
- БСП е партията при чиито управления бяха разрушени армията, образованието, икономиката, социалната система, полицията и на практика цялата държава. И сега щяла да ни възстановява?!?!
- БСП е партията, чиито "железен юмрук" беше ДС, откъдето е задкулисието редящо кабинетите, създаващо различни проекти, изработващо компромати, и държащо под контрол хиляди българи на ключови позиции с досиета, които уж бяха унищожени или изчезнали.
- БСП е партията, която беше символ на корупцията по време на Тройната коалиция, когато управляваше заедно с НДСВ и ДПС.
- БСП е партията, която издигна и направи Делян Пеевски шеф на ДАНС, когото сега обявяват за по-голям злодей и от Борисов.
- БСП е партията, чиито лидер Станишев се целува с Местан на общ митинг.
Ясно е, че по-голямо статукво и по-голям виновник за днешното състояние на България няма. И ако БСП влезе отново в управлението значи нищо не се е променило и никаква съществена промяна няма да има.

Коментиран от #96


Оценка:
-2 +13

Денос
94 Отговор
Така е Василев, ама няма комунизъм за да трудоустрои всички калинки, цигани и ТЕЛК-аджии, вместо това ги хрантутим.

Оценка:
-4 +3

ДПС ЗАПЛАХА
95 Отговор

До коментар #6 от "Бай Събин":


хей оли имаше едни сигани дето се водеха напълно слепи според фалшиф Телк а пък караха Мерседеси... МОЖЕ ОЛИ, МОЖЕЕЕЕ!! БРАВО АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ.

Оценка:
-2 +7

МАФИЯ НА ББ
96 Отговор

До коментар #93 от "За протокола":


ПЛИТКО УМЕН ТОВА БЕШЕ БКП,БКП,БКП С ЧЛЕН НА БКП БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! ЗАПОМНИ БКП, БКП БКП!!!!

Коментиран от #97


Оценка:
-7 +3

За протокола
97 Отговор

До коментар #96 от "МАФИЯ НА ББ":


БСП винаги си е била БКП. Една смяна на името не променя нищо.
Ако Коза Ностра се прекръсти на клуб на мажоретките, ще спре ли да се занимава с престъпления?

Оценка:
-1 +9

Радослав
98 Отговор
Каза Василев:най евтиния вариант е,да се работи по АЕЦ Козлодуй!Така мисли и Радев!Да използваме технически изостаналите съветски реактори отпреди 30години!

Оценка:
-3 +1

Байдън
99 Отговор
Кокорчо на пролет на изборите ви чака съдбата на ИБГНИ

Оценка:
-1 +10

Генчо
100 Отговор

До коментар #23 от "gost":


По кух коментар не бях чел, изказа се абсолютно тъпо невероятно невежо и зле

Оценка:
-0 +1

F16
101 Отговор

До коментар #10 от "Казуар":


На цигански:Гьорги Димитров пенгяс: "Който не керел бути,нанай маро та хас!

Оценка:
-2 +1

Миризлив пор
102 Отговор

До коментар #56 от "dad":


Кога собствениците се наговорят колко да плащат плащат минимума. Аз съм успял и съм се измъкнал, но там заплатите са между 650 за неквалифициран и 750 за инженер и това е бруто.

Оценка:
-0 +1

един
103 Отговор
само да не стане така че покрай шмекерите да изгорят истинските

Оценка:
-0 +5

ВУТЕ
104 Отговор
спрете социалните плащания на орките

Оценка:
-0 +5

моканина
105 Отговор
абе дали е имало крадене 12 години при Герб и Тиквата амааа якооо и народа е гласувал за тях божее божеее колко мъка има по тоя свят божее

Оценка:
-1 +1

преса
106 Отговор
ЗАТВОР ЗА ТИКВАТА И ГЕРБЕРУГИТЕ

Оценка:
-2 +2

Бай Коста
107 Отговор
Какво ще правим с Кметовете станали милионери при тиквата от общински поръчки,еврофондове,далавери,субсидий къщи за гости дърводобив
ЗАТВООООООООООР!

Оценка:
-1 +3

Гост
108 Отговор
Като сте неадекватни земете модел на работа от белите държави в ес. НА ВСИЧКИТЕ СВЕРИ КОПИ ПЕИСТ И БГ ЩЕ СЕ ОПРАВИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ИДВАТЕ ОТ ЗАПАД А НЕ РАЗБИРАТЕ...............

Оценка:
-0 +4

джанго
109 Отговор
защо бе,ние шкафчета нямаме ли?!

Оценка:
-1 +1

Бай Гошо
110 Отговор
А като не се възприемат идеите на БСП, защо Гьоков не напусна преговорите? Нали техните идеи били най-прогресивните? Много просто - защото много искат да са във властта, нищо че взеха едва 10 процента на изборите.

Оценка:
-0 +1

111
Този коментар е премахнат от модератор.
Чипът
112 Отговор
Петите от долната земя без помощи ще щурмуват всичко и всеки. Нарича се каламитет

Оценка:
-0 +1

МНЕНИЕ
113 Отговор
ТУК си обсолютно прав,... никви социални помощи за мързеливия,
корегирайте и пенсиите според трудов стаж,.. значи едни може да внасят пенсионни осигуровки , а други - не,... после на всекиго по равно от баницата, е справедливо ли е това

Оценка:
-1 +0

гражданин
114 Отговор
В държавната администрация работят пенсионери. Младите напускат държавата и раждат децата си в чужбина. Пенсионерите да са живи и здрави, но да работят в частния сектор.

Оценка:
-0 +1

гражданин
115 Отговор
Всички деца е редно да получават детски надбавки.

Коментиран от #119


Оценка:
-0 +1

Умнико
116 Отговор
Кокорчо Ако вдигнете доходите на населението хората сами ще искат да работят и ще търсят работа Сега ако им спреш принудително помощите ги правиш автоматично престъпници и далавераджии

Оценка:
-0 +3

ГЕРБ=ДПС=ВМРО
117 Отговор
Aз донякъде нe cъм cъглaceн c Aceн Вacилeв. Мнeниeтo ми в някoи acпeкти cъвпaдa c нeгoвoтo в други се различава. Дoри и ceгa имaмe 250 000 бeзрaбoтни, кoитo нe мoгaт дa cи нaмeрят рaбoтa. А някои искат и търсят. Някoи oт безработните са мнoгo бeдни и бeз coциaлни пoмoщи шe умрaт oт глaд. Нo също така cрeд БЕЗРАБОТНИТЕ имa и БОГАТИ хoрa c пoвeчe oт eдин ИМОТИ, cъc cкъпи АВТОМОБИЛИ c гoлeми ВЛОГОВЕ В БАНКА/нaд 10 000 лeвa/. И нa тaкивa бoгaтaши cъм cъглaceн с Асен Василев, че държaвaтa нe трябва да им дaвa дори стотинка coциaлни пoмoщи.

Нo има и много БЕДНИ БЕЗРАБОТНИ, които са способно да работят но са неспособни да си намерят работа. И ca на възраст пoд 60-65 гoдини(не са пенсионери) и нaд 18-20 гoдини(не са деца). Кoитo имaт нaй-мнoгo eдин скромен имoт(дo 100-150 кв.м. или дo 100-150 хиляди лeвa дaнъчнa oцeнкa ), a нe cкъпo имeниe с данъчна оценка за милиoни. На тези хора, смятaм, чe държaвaтa трявбa дa им дaвa coциaлни пoмoши, но не безвъзмездно. Социалните помощи би трявбало да са най-много в рaзмeр дo 60%-70% oт МРЗ и не повече от минималната пенсия. Т.е. може да са 20% от МРЗ, но може и да са 60%. Това да зависи най-вече от възможностите на бюджете също и от средствата нужни за живот. Но водещото да е възможностите на бюджета, така че държавата да не взима дългове за да плаща на безработните. А не като сега БСП и ГЕРБ, с "раздаване" на високи социални помощи, пенсии и заплати. Да си купуват мрзеливи търтеи да гласуват за тях. Но тези „БЕЗРАБОТНИ“

Оценка:
-0 +1

ГЕРБ=ДПС=ВМРО
118 Отговор
Нo тeзи „БEЗРAБOТНИ“ в змянa нa coциaлнaтa пoмoщ, дa трябва да полагат OБЩECТВEНO ПOЛEЗEН ТРУД нaпимeр 4-5 дена в седмицата по 4-6 часа(46 = 24 чaca) или пък 3 дeнa пo 8 чaca(38 = 24 чaca) = 100 часа месечно труд. Примерно да ca caнитaри в бoлници, дa пoмaгaт нa възрacтни хoрa, дa метат улици, да подрязват дървете около тротоаритe в пaркa, дa зaдят дървeтe, дa cъбирaт бoклуци в пaркa ...

Оценка:
-0 +2

ГЕРБ=ДПС=ВМРО
119 Отговор

До коментар #115 от "гражданин":


Обществото трябва да реши дали ИСКА СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, в което да са включени децата. И да намалява данъците на родителите спрямо броя на децата им до 18 години или пък до 22-24 годишна въраст, ако децата учат и не работят, но също така и не полагта студентски труд повече от 80 часа месечно. Или пък ДЪРЖАВТА да дава еднакви помощи за всички деца включително и тези на богаташките. Но в този случай би трявбало богаташите да не могат да си приспадат данъци заради децата си до 18 години.

Оценка:
-0 +1

Joro
120 Отговор
Тогава като почне безработния работа, но не по своята специалност и квалификация, държавата трябва да му доплаща, че работи не по специалността си.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5