Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 17:02 1 488 13

Разследващи: Не може да се назове една конкретна версия за трагедията

  • ам струма-
  • изгорял автобус-
  • разследване

"Собственикът на фирмата "Беса Транс" е разпитан в ранните часове на 23 ноември. С него се работи интензивно на територията на Северна Македония", поясни още Михайлов

Разследващи: Не може да се назове една конкретна версия за трагедията - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров получиха от главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с разследването и идентификацията на жертвите на тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма", съобщи dariknews.bg.

Предаването на материалите се случи в Главната прокуратура на Северна Македония.

"Съпричастни сме с болката. Срещал съм се и в миналото, в работата си, с професионализма на колегите от Северна Македония в прокуратурата. В този случай имах възможност отново да се уверя в доброто взаимодействие, чудесната интензивна комуникация и денонощна работа от ранните часове на 23 ноември до настоящия момент. Това ни даде възможност чрез взаимодействие на прокуратурата в България и Северна Македония за много кратко време да достигнем до резултати, даващи възможност за бърза идентификация. Благодарни сме за усилията на главния прокурор на Северна Македония. Също така и на доброто съдействие на ръководителя на Специализираната прокуратура и професионалната работа на всички структури на МВР, транспортното министерство и здравното министерство, като всичко това даде възможност за кратко време да разполагаме с достатъчен обем доказателства. В името на човещината така ще спестим много време от бюрокрация и при спазване на закона ще дадем възможност да се върнат телата, за да бъдат погребани", каза на пресконференция Младен Петров, следовател от Национална следствена служба.

"Координацията между съдебните власти беше на изключително ниво. Смея да твърдя, че от деня и часа, когато стана тази катастрофа до настоящия момент, никой не е спирал да работи и ще продължим в същата активност. Надявам се в най-кратки срокове и след изготвянето на ДНК анализите телата на загиналите ще бъдат незабавно върнати. Двама съдебни медици от Северна Македония ще пристигнат в България. Надявам се в рамките на другата седмица съдебните медици да свършат своята работа и хората да могат да бъдат погребани", каза заместник окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов.

"В момента не може да се назове една конкретна версия, като доказана, за случилото се", каза още Бисер Михайлов.

"Собственикът на фирмата "Беса Транс" е разпитан в ранните часове на 23 ноември. С него се работи интензивно на територията на Северна Македония", поясни още Михайлов.

"Компетентните служби са влезли в офисите на автопревозвача "Беса Транс" веднага след катастрофата, иззета е документация. Вчера в офисите влязоха и представители на застрахователните компании. Събираме данни и за отговорността на други лица и ако бъдат установени нарушения, ако има елементи на престъпление, всички ще отговарят пред закона", заяви държавният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески на пресконференцията в Скопие.

"Когато бъдат извършени всички необходими експертизи, тогава ще имаме някакво заключение, както дали и доколко лошата маркировка е в някаква причинна връзка с даденото ПТП. Не мога да дам някакви срокове за края на работата. Това е сложна процедура с много жертви", поясни още Бисер Михайлов.

"Работи и пожаро-техническа експертиза, която да се произнесе за причините за възникване на пожара. Отхвърлят се твърденията, че се е превозвал бензин. При направените проверки не са открити взривни вещества", каза още той.

На този етап предположение за тероризъм е изключено.

"За да бъде изключен тероризъм или палеж са направени изследвания, които дават възможност да отхвърлим такива предположения. Работата продължава в много посоки въз основа на събраните материали, които ще бъдат изследвани. Взети са проби от всичко, което е намерено, за да изключим още отначало версия за тероризъм, но работата все още продължава", поясни Младен Петров от Национална следствена служба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Шофьор без книжка.Какво повече ви трябва?!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор
    Последно в България ли са или в РСМ ❓❓❓
  • 3 А50

    8 0 Отговор
    Пътя лош, шофьора няма книжка ама кое подпали автобуса за секунди, е това да ни изяснят
  • 4 розово

    5 0 Отговор
    Трагедията е голяма но ако се търси изкупителна жертва а не истинската причина за тази трагедия това е гадно.
  • 5 Оригинал макаданец

    4 1 Отговор
    От българите сме произлезли и не можем да избягаме от съдбата си! Все гледаме откъде да спестим, откъде да измамим, целия свят ни дължи и постоянно правим бели!

    Коментиран от #8

  • 6 ганю

    5 0 Отговор
    Разследващи , причината за трагедията е пожара! Търсете причината за него.
  • 7 СЗО

    1 0 Отговор
    Постоянно разпитват собственика сякаш и той е бил в автобуса и е наясно с превозваните взривни вещества.Разпитвайте оцелелите,но дали ще смеят да кажат истината е друг въпрос.На шиптъри вяра да нямаш
  • 8 Несте

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Оригинал макаданец":

    от българите а от българските политици произлезли
  • 9 Цецо пъпеша

    1 0 Отговор
    Причините са комплексни ....
  • 10 Голямата плешива глава

    3 2 Отговор
    На територията на абсурда според преброяването от 09.21 година живеят 5 684 000 туземци .

    Коментиран от #13

  • 11 Барбаганю

    2 2 Отговор
    Ганю винаги е бил тъмен балкански субект.

    Коментиран от #12

  • 12 Сивата чапла

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Барбаганю":

    И точно затова,
    този тъмен балкански субект,
    е бил страшен за западняците и всеки който е искал да сложи ръка на земята ни.
    Затова са започнали да учат децата ни навън и за разлика от днес,
    тогава много родолюбци са се завръщали и са ограмотявали децата ни.

    Отделно,
    много нашенци са станали конструктивно изключително полезни за държавите, за които са работели, дали са най-доброто от себе си и са вдигнали самочувствието на народите им.

    А сега се връщат от нейде си от чужди университети,
    за да ни сложат вилата на врата "елегантно", ценностно!

    Времената са сатанински, но няма да им мине номера.
  • 13 Сивата чапла

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голямата плешива глава":

    По тая логика,
    туземците ще бъдат изтрепани!

    Пример,
    Северна Америка и индианците
    Честито на печелившите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове