Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 12:00 1 736 17

Иван Маджаров: Задължителното ваксиниране не стои на дневен ред

  • иван маджаров-
  • задължително ваксиниране-
  • covid

Освен това той очаква новите COVID варианти да станат лека хрема

Иван Маджаров: Задължителното ваксиниране не стои на дневен ред - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че задължителното ваксиниране срещу коронавирус е въпрос, който не стои на дневен ред в България. Добре е хората да бъдат ваксинирани против грип, така и за нещо, което не е задължително. Най-лесно е да се приложи задължителното, но това е най-краткият път към нещо, което не е в областта на здравната тема, подчерта Маджаров пред БНТ.
Освен това той очаква новите COVID варианти да станат лека хрема.

По думите на Маджаров спешната помощ е лицето на всяка една държава, което всеки един от нас посещава, когато му се наложи. Не е тайна, че в България спешната помощ е доста изостанала. Дано прогнозите за икономическото развитие на страната да бъдат обезпечени спешните сектори в страната, надява се шефът на БЛС.

Той добави, че развитите държави са направили така, че са направили друг механизъм за развитие на спешната помощ. Производството на лекари е бавно, но с добре подготвени парамедици може да се случи доста по-бързо, каза д-р Маджаров.

Той е на мнение, че през тази година могат да се направят първите стъпки към изместването на тежестта на финансирането на доболничната помощ, повишаването на цените на амбулаторните процедури и повишаване на цените на интензивните грижи.

Иван Маджаров допълни, че практически определянето на ковид болници няма как да станат. Ако имаме една болница за коронавирус, това означава ли, че ще приема болни от цялата страна? Това няма как да се случи, завърши д-р Иван Маджаров.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мародер

    49 1 Отговор
    Има все още и трезвомислещи лекари в държавата! Дано в най скоро време се умножат по геометрична прогресия.
  • 2 далновиден

    34 0 Отговор
    Ако в ошеметената България се въведе задължителна факсинация,на много хора живота ще излезе на дневен ред!
  • 3 -----

    45 1 Отговор
    Ако ваксините ги направят задължителни означава че ни третират като роби.

    Коментиран от #7

  • 4 Смех

    42 2 Отговор
    И да стои ще трябва да ме застреляте преди да ме ваксате защото ще прибера с мен в оня свят колабороционистите слуги на фашизма

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Варненец

    34 1 Отговор
    Ето това е истински лекар, а не платен рекламен агент.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Варненец

    36 0 Отговор

    До коментар #5 от "jorj":

    На теб пък кой ти каза, че ти боднатия, не можеш да се заразяваш и да заразяваш? Даже може да се разболееш и да умреш, погледни какво става по света. Аз не видях безсмъртни ваксъри.
  • 9 Варненец

    31 1 Отговор

    До коментар #7 от "jorj":

    Онова СА ваксини, това НЕ са. Аз не помня бустери за едра шарка и туберкулоза. Вас за година ви надупчиха 3 пъти, а скоро на всеки 6 месеца. На това ваксини ли му викаш?
  • 10 ха ха ха

    17 0 Отговор
    То и да стои, не виждам на кой ще го прокарате 😆
  • 11 Дада

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    Искаш да кажеш - слугите на комунизма
  • 12 Антифашист

    20 0 Отговор
    Така наречените ваксини са всъщност одобрени за ползване експериментални препарати в условията на въведеното извънредно положение. Ваксинираните участват доброволно в медицински експеримент.
    Поради това няма как да бъдат направени задължителни. Всеки от нас има конституционно право да откаже да участва в медицински експеримент. Затова и всяка форма на принуда за участие е директно нарушение на закона и откровен фашизъм.
  • 13 Ами ...

    10 0 Отговор
    Не стои, но как стоеше. 😀
  • 14 ЧОКИ

    14 0 Отговор
    НЕСМЕ ОПИТНИ МИШКИ ОСТАВЕТЕ НИ ДА СИ ЖИВЕЕМ СВОБОДНО,ВСИЧКО ЩЕ ПРЕМИНЕ.СТИГА ПОЛИТИКА,А ЛЕКУВАЙТЕ ХОРАТА ОТ ТЯХНИТЕ СИ БОЛЕСТИ ПРИЧИНЕНИ ОТ НЕДОИМЪК,ОТ ГМО,ОТ ФАЛШИВИТЕ АНТИБИОТИЦИ И ОТ СТРАХА,ЗАТОВА В САЩ СА ПОВЕЧЕТО С ЛЕКИ НАРКОТИЦИ. ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА,СТИГА С ГЕНОЦИТА,ХИТЛЕР Е БИЛ МАЛКОТО ЗЛО,СЕГА Е КРАЯ
  • 15 Оптимистично настроен

    2 1 Отговор
    Спокойно, идват от Харвард
  • 16 Поздравления

    6 0 Отговор
    от мен и екипа за колегата д-р Маджаров !
  • 17 Цялото лекарско съсловие трябва

    7 0 Отговор
    да прочете това интервю на доктор Маджаров. Не за друго, а да разберат тези лекари, които в продължение на 2 години заплашваха хората и всяваха паника, как се общува с пациент и как е задължително създаването на спокойна среда, за решаване и на най-трудните проблеми. Със заплахите си те само усложниха нещата и още повече изостриха конфронтацията между лекари и пациенти. Това, което те не постигнаха , беше постигнато с финансови лостове, с въвеждането на зелените сертификати ,което принудително доведе до увеличаване числото на ваксинираните.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове