Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 20:12 1 634 45

Нинова: Трябва да се помогне на местната власт

  • бсп-
  • кметове

Обсъдени бяха и предложения за бюджет за 2022 година

Нинова: Трябва да се помогне на местната власт - 1
Снимка: БСП

Кметове на БСП обсъдиха с ръководството на партията належащите проблеми пред общините с оглед здравната, икономическата и социалната криза. Работната група "Регионално развитие", определена за преговори за правителство, запозна градоначалниците с дискусията с другите партии.

"Трябва да се помогне на местната власт, която е най-близо до хората и поема първите удари в кризата, и БСП може да е социалният гарант за това", заяви Корнелия Нинова.

Обсъдени бяха и предложения за бюджет за 2022 г. Кметовете направиха предложения за промени в ЗУТ и ЗОП в новото Народно събрание. Те изразиха становища по редица наболели въпроси като общинско здравеопазване, междуселищен транспорт, ВИК сектор, повишаващите се цени на енергоносителите, реална финансова децентрализация. Техните предложения ще залегнат в законодателни инициативи в 47-то Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да помогнем

    18 4 Отговор
    И на ГЕРБавия кмет на община Вършец,който се е похвалил пред свои приближени,че е “направил” 5 000 000 през кметуването си.
    Помагайте с каквото можете.

    Коментиран от #17, #32

  • 2 Да,бе

    12 6 Отговор
    Особено на Фандъкова и трябва помощ,че горката и след толкова години не знае за какво взима заплата.Не като за рушветите.Там се оправя.
  • 3 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    9 7 Отговор
    А НА БСП КОЙ ДА ...ПОМОГНЕ

    Коментиран от #7

  • 4 Стойко

    4 9 Отговор
    Има един човек, един икономист който би трябвало да е новия министър на финансите! Името му е Любомир Дацов. Бивш зам.министър на финансите в правителството на НДСВ и предложен за министър в първото правителство на ИТН. Помните ли преди няколко месеца когато миналото народно събрание прие предложението на ГЕРБ, ДПС и БСП да се дават по 120 лв.добавки на пенсионерите . Против гласуваха ДБ, ИТН и ИБГНИ. Дацов каза че депутатите с това решение гасят пожар с бензин. Ще отключат инфлацията и потърпевши ще бъдат всички работещи и всички останали без пенсионерите. Защото на пенсионерите увеличените цени са компенсирани от добавките но на останалите не. И се оказа прав. За 3-4 месеца всички цени се увеличиха. Вчера Дацов когато отидоха журналисти за нов анализ каза -" Когато започва инфлация не се налива бензин в огъня, не се печатат пари а се затягат коланите временно. За 5-6-7 месеца докато се неутрализира. Ето цените се покачиха вследствие печатането на пари за добавки за пенсионерите , и след нова година когато добавките им бъдат спрени цените няма да се върнат на предишните нива, защото парите в обръщение вече са увеличени". Безпрекословно излезе прав Дацов. Доходите на работещите си останаха същите , и обезщетения за безработни, и компенсациите за бизнеса. Но цените скочиха вследствие печатането на пари. Ако го бяха послушали сега със същите доходи( без пенсионерите) нямаше да плащате за по високи цени за почти всичко!

    Коментиран от #9, #11

  • 5 123456

    12 3 Отговор
    Тази с десетте процента тръгна да управлява държавата!?!
  • 6 Въпрос

    5 3 Отговор
    Къде са се покрили двата смазани и сринати Герберски троляка? Единия с "27-ТЕ ПОБЕДИ " на тиквун и другия "РАДЕВ СА СПИЧА..ДПС ТИ БИХА ШУТА"????? Румен Георгиев Радев има 1 млн.и 540 хил.гласа срещу коалицията ГЕРБ +ДПС ( Герджиков) 733 хил.гласа. А на парламентарните ГЕРБ -591 хил.гласа. Радев отрепа убедително и ГЕРБ на парламентарните и ГЕРБ+ДПС на президентските . Сам ги дере като шкембе в дувар и маче у дирек!!! Къде са тези сринати Герберски троляка? Да напишат пак за 27-те победи на тиквун и как Радев се спича????

    Коментиран от #8, #28

  • 7 Да,бе

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    БСП са ясни,ами ти я кажи как е туфлека след изборния погром,че не е у ред от малък,но сега съвсем изгуби козите,горкия.Скри се,като партизан в зайчарника.Сал един страх му остана на завалията.
  • 8 Стойко

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    И аз ги търся?!?!? Имаше един тук дето.ни разсмиваше! Твърдеше че "Баце пак ша тресне" и "Интелект срещу фатмак", че Герджика Анастаската ще станеш президент! Какво стана другарю болшевик гербераст? Ни Баце тресна а го треснаха ни "интелекта" стана президент хахаха....хихихи...хуааааа

    Коментиран от #10, #12, #29

  • 9 смерш

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    За сведение,територията е във валутен борд и не може да печата пари-това го правят при чичо сам и в брюксел!
  • 10 Дааа

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    5 години пак генерал Радев ще е начело на държавата!!!! Когато някое редовно правителство подаде оставка, победител ГЕРБо-тиквоyбиец Радев ще съставя служебно правителство. ГЕРБ са приключени и няма да помиришат власт никога повече. Сега остава да бъдат изхвърлени от общините в които 4/5 са техни кметове. След като приключим с тях в местната власт никога повече няма да имат 4 % да влязат в парламента. Ликувайте Българи!!! La finite
  • 11 Сатана

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    БГ е във валутен борд и не може да печата пари.Парите за пенсиите идват от другаде и не са чак толкова много,за разлика от кинтите наливани в паразитиращите малцинства и всякаква измет.
  • 12 Бендер Остап

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    15% никът Радев е нелигитимен от където и да го погледнеш.Рано или късно и той ще свърши като Борисов.Останалите 85% от Българите ще трябва да го търпят

    Коментиран от #14, #15

  • 13 БАЦЕ...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    4 2 Отговор
    А НА БАЦЕ ...КОЙ ДА ПОМОГНЕ...ЗА 4 МЕСЕЦА 2 ПЪТИ ГО МЛАТИХА....ПЪРВО ИТН А СЕГА ПП....ВЕЧЕ МУ ВИКАТ БАЦЕ БИТИЯ....

    Коментиран от #16, #31

  • 14 смерш

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бендер Остап":

    Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се,НО ледът се пука господа съдебни заседатели...........................
  • 15 Стойко

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бендер Остап":

    Милион и 540 хиляди Българи 15 % ли са? А 700 хиляди гласа общо на коалицията ГЕРБ+СДС+ДПС легитимни ли са ? Колко процента от народа стои зад тази тройна коалиция аааа?

    Коментиран от #21

  • 16 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "БАЦЕ...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    БСП ГИ СПУКА БАЦЕТО...ОТБОЙ...12 ГОДИНИ....БАЦЕТО СПУКА БСП ОТ БОЙ......ИДЕ РЕД И НА ДРУГИТЕ

    Коментиран от #19, #20, #25

  • 17 наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да помогнем":

    "Трябва да се помогне на местната власт"

    че как! властта на Оногова се крепеше точно от кметовете Му. през тях минаваше (почти) всичко. не вервам днешните да се чудят дълго - пътеката е проправена отдавна!
  • 18 Помошница

    2 0 Отговор
    За пред хората.
  • 19 БАЦЕ...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    ША УМРА ОТ СМЯХ КЛЕТНИЧЕ....ВЕЧЕ ПОЧНА ДА СТАВАШ РАЗНОГЛЕД И ДА ПИШЕШ НЕСВЪРЗАНО....БАЦЕ Е БИТ ЗА 4 МЕСЕЦА 2 ПЪТИ...И ТО ДУШМАНСКАТА БИТ...КО СТАНА С КАБИНЕТА ББ4??? ВЕЧЕ 9 МЕСЕЦА ГО ЧАКАМЕ....БИЯТ БАЦЕ КАТ МАЧЕ В ДИРЕК И....КАТ ШКЕМБЕ В ДУВАР....КАКЪВ ЖАЛЪК КРАЙ А.....

    Коментиран от #41

  • 20 proi4o

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    тъпо.
  • 21 Сатана

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стойко":

    Аз мога да смятам ,пичага.С очите си видях пустеещите секции на балотажа.Изборната активност беше под 30% като за него са гласували има—няма 65% или малко над 15% от всички Български избиратели,които са 6 300 000 по спомен.Под милион гласове бе,под милион.

    Коментиран от #24

  • 22 Да бе

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: инова: Трябва да се помогне на местната власт

    А за герб феодалите в местната власт, начело с Фандъкова - нито дума. Браво...
  • 23 Лудница

    5 3 Отговор
    Нинова да попита има ли беден кмет, ей така за майтап.
  • 24 Стойко

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана":

    Под милион казваш гласували за Радев а как стана така че имаше 1 милион и 540 хиляди гласа?
  • 25 Докторъ

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    Добре дошъл в шоуто. Имаш още малко нет и ще слагаме ризата. Утре да измиеш портрета на Корнелия, иначе ще те турим на 5 кбайта нет от герб централата.

    Коментиран от #40

  • 26 Весела Лечева за Корнелия Нинова

    4 0 Отговор
    Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова видя кой празнува в щаба в НДК, но пропусна да види, че празнуваха и структурите на партията ни в цялата страна. Да, аз се хванах на хорото на Радев, а тя избра да се хване на хорото на ГЕРБ и ДПС. Доказателство за това е, че цяла кампания Нинова не спря да приглася и да повтаря дословно тезите на ГЕРБ. Тя критикуваше служебното правителство наравно с тях. В ЦИК излъчените от нея представители гласуваха отново с ГЕРБ и ДПС за броенето на разписките.
  • 27 80140

    4 0 Отговор
    Ало лицемерката спрете да вдигате цените и да крадете бъдещето ни, а и защо мислиш че някой го интересуват крадливите кметове на ГЕРБ да им помагаме да има още какво да крадат! Нинова какво стана с парите за лихвоточки защо мълчите за тази кражба на 60 000 Българи ГЕРБ открадна парите с вашето мълчеливо съдействие!
  • 28 Сега на

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    Ход е фърчилото.Да обясни ,как ще се справи народа с галопиращата инфлация,която предизвика с некадърното си управление.

    Коментиран от #42

  • 29 Ха,хи хи

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Много съм доволен, че цените хвръкнаха когато Мунчо взе властта.Най вече ме радва факта ,че точно тези 80 процентови,които го избраха, ще духат супата.

    Коментиран от #35

  • 30 Хи хи хи

    6 2 Отговор
    АБЕ ДРУГАРСО НИНОВА .....САМО НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КМЕТОВЕ ЛИ ЩЕ ПОМАГАТЕ ?????????????
  • 31 Нормално

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "БАЦЕ...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    Баце ги трескаше 10 години.Няма вечни неща.И пак резултата му е в пъти по добър от комундрелите.Почти еднакъв с първите.
  • 32 Чекмедже Евро

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Да помогнем":

    ГЕРБЕРАСТКИТЕ ОБЩИНИ ЩЕ МРАТ СЕГА! и гласопродавателите им :)
  • 33 КРОКОДИЛА

    4 1 Отговор
    СКАПАНИ КОМУНИСТИ ......................
  • 34 Краси

    2 0 Отговор
    Искам да кажа нещо. Аз, като жена, като майка - горещо подкрепям нашия любим премиер във всичките му дела. В края на краищата ми е приятно да го гледам просто като мъж. Бойко Методиев Борисов. И това не е ибрикчийство!
  • 35 Стойко

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ха,хи хи":

    Сънародници! Колеги форумци! Аз съм изумен и приятно изненадан! Вчера си проверих фактурата на абонатния ми номер за ел.енергия за месец октомври. Стойността й е 31 лв.и 60 ст.,като проверих колко е била за октомври 2020 г. Тогава е 46 лв. Има сериозно намаление като причината е социалните мерки на служебното правителство. Не повишиха ел.енергията за битовите абонати. Което се равнява на подвиг при тази световна енергийна и финансова криза. Съжалявам че не може вече тук да се прикачват снимки и видеа да ви пусна видео как климатика ми работи на макс на 22 градуса. Също така има намаление на кубик дърва който се намира на 80-85 лв.,а преди 2 години 2019 при Борисов -3 бе на цена 100-105 лв. Олио "Бисер" от 2 лт.е на промо цена 5.99 лв.като идва по 3 лв.литъра. А назад през годините при управлението на ГЕРБ бе стигнало 4,50 лв. Няма да ми стигнат символите да изброя и сравня всички цени сега и тогава. Явно здраво ни е "щавил" Борисов.

    Коментиран от #36

  • 36 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Стойко":

    А колко беше бензина, нафтата, хляба преди година а "колега"? Дай цифри??????

    Коментиран от #37, #38, #39

  • 37 Стойко

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Алфа Вълкът":

    Колега, радвам се за зададения въпрос за да отговаря с факти и цифри! Края на август 2020 г.литър дизел беше 1,95 лв.,но имаше отстъпка с карта 10 ст.и заредих за 1.85 лв. Но да си припомним колко бе нефта на международните пазари тогава ? Барел петрол бе с отрицателни цени, тоест страните производителки на петрол плащаха на купувачите да им вземат продукцията защото складовете им бяха пълни. И при нас при Борисов горивата гонеха 2 лв. А сега преди няколко дни барел петрол бе 85$ , а цена на бензин с отстъпка започва от 2,23 лв.а дизел от 2,33 лв. Не е голяма разлика от тогава нали? При Борисов биха били между 2,77 и 2,90 лв.за литър както 2012-2013 г. Хляб "Добруджа" хлебозавод Ресен сега е 1,39 лв.за 650 гр. Ноември 2019 г.помня го купувах за 1,05 лв. Да, има за 2 год. 30-на ст.увеличение но питайте затова хлебари и пекари! Други въпроси за сравнение?
  • 38 От Хановер

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Алфа Вълкът":

    Сънародници в България! Поздравявам ви с окончателното изхвърляне на една клика и хунта от властта , която бе пуснала своите пипала като октопод в страната цели 12 години! Но съм и малко тъжен че в този момент , в тази световна икономическа и финансова криза не са на власт. При тези рекордни цени в света на електроенергия, природния газ и петрола. В този момент при барел петрол от 85$ както през периода 2012-2013 г.бихте зареждали на цени от 2.77 до 2.90 лв.за литър. Електроенергията за битови абонати не е увеличавана от месец май откакто е служебното правителство. Помните как по времето на ГЕРБ бе увеличавана с по 10% годишно и от 9 ст.през 2008 г.по времето на Станишев сега е 24 ст. дневна цена. Топлоенергията също бе увеличавана с толкова за 12 годишния период на ГЕРБ. Така че малко съжалявам че не управляват те, защото заслужавате ценовия шок който би бил след като ги търпяхте цели 12 год.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЦЕ...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    ББ4 ЩЕ ИМА...КАТО ГИ ГЛЕДАМ ТИЯ КВИ СА НЕЩАСТНИЦИ...И НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД ...БАЦЕТО СИ
  • 42 Хи хи хи

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сега на":

    То ФАТМАКА ЩЕ каже , че не носи отговорност , защото не участва във ПРАВИТЕЛСТВОТО , МАКАР, ЧЕ той го назначи ЛИЧНО ! ,Ей това се казва ГЬОН - СУРАТ !
  • 43 Хайде ФАТМАК , ХВЪРЛИ ЕДИН ГЮБЕК

    4 0 Отговор
    В чест на ГАЛОПИРАЩАТА инфлация .....и свирни нещо на китарата ....може и да се преметне на ЛОСТА !!!!!
  • 44 Васил

    1 0 Отговор
    А по точно Нинова на твоите ортаци нали така?
  • 45 оня с коня

    0 0 Отговор
    ПРОПЛАКВА Състраданелно нинова че трябвало да се помогне на Местната власт,но не казва КОЙ да я свърши тая работа.Премълчава и друго Съществено:Само на БСП-Кметовете ли иска да помага,или на Всички ,вкл. и на ГЕРБерските кметове и Общини,щото за всички пари НЯМА.А откъде ще дойдат Парите за подпомагане при тая неработеща Икономика и прилежащата й Безработица - от НОВИ ЗАЕМИ ли?А Защо тръбеше неспирно Нинова преди изборите че БСП не само е Непреодолим Фактор за съставяне на Правителство,ами и Партията се била "Прицелила" в Първото място и ЗАЩО ОЩЕ се подвизава в Председателското място?И един малко страничен въпрос:ИМА ЛИ макар и 1 Кмет и Община,които да очакват Помощ конкретно от Председателката в Оставка и Колабиращата 9-та Дупка на Политическия Кавал?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове