2 Декември, 2021 11:27 1 697 28

Кольо Колев: Шамарът на избирателите засилва шанса за правителство

  • кольо колев-
  • шамар-
  • избиратели-
  • засилва-
  • шанс-
  • правителство

Според политолога проблемите, които ГЕРБ изкарват в момента, изглеждат малко измислени и кьорфишеци

Кольо Колев: Шамарът на избирателите засилва шанса за правителство - 1
Снимка: Нова телевизия

"Има голям шанс да се състави правителство този път. Основните играчи БСП, ИТН и "Демократична България" се поучиха от шамара, който получиха на изборите, а "Изправи се БГ" въобще изпаднаха. Избирателите им казаха, че не им трябват техните червени линии и си поискаха промяната осъществена", това каза в "Твоят ден" по NovaNews политологът Кольо Колев.

Според него този шамар до голяма степен ще държи стабилността и консенсуса между преговарящите за правителство политически сили, защото те едва ли не си дават сметка какво ще стане, ако и този път не се състави кабинет.

"Действията и решенията на евентуалното правителство ще покажат дали тази стабилност ще се запази", смята Колев.

За него е нормално Кирил Петков да е премиер, тъй като се ползва в момента с обществено доверие, освен това е и лидер на спечелилата изборите политическа сила.

"Трябва да има силна опозиция, но проблемите, които ГЕРБ изкарват в момента, изглеждат малко измислени и кьорфишеци. Ще се решават въпроси на бъдещето, по които те трябва да взимат отношение - това би била разумна опозиция", каза още политологът.

Колев смята, че ДПС към момента са в позицията на ГЕРБ, но са снижили децибелите и ще искат да бъдат конструктивна опозиция, ще търсят диалог и възможности за заемане на управленски позиции, ако не сега, то по-късно, но връщането на Делян Пеевски в играта ще им коства много.

"Възраждане" ще бъде извън сметките на всички, те ще продължат кресливата си пропаганда", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 88989780

    13 6 Отговор
    Време е за друг кабинет , без Боко тиквата 500-те евро и неговите господари от дпс. Мутри вън!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Факт

    7 8 Отговор
    Скоро Нинова е бутне правителството по поръка на Борисов?

    Коментиран от #7

  • 3 Кольо Барамов

    12 8 Отговор
    Поредното да ченге пуснато да лае глупости.Типче като криво око Райчево и Пръвка Симионов.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ееее

    11 0 Отговор
    обърнахте палачинката най-после. Плужеци.
  • 6 Факт

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "88989780":

    Бе те американците не можаха да бутнат Пеевски, та ПП ли!?
  • 7 А бе

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    тази това го може. Дано след нова година младоците от БСП и духнат под опашката.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    7 8 Отговор
    Кои избиратели, бре плавник? 30 процента гласували от 5 милиона, за да гладуват и мезерстват в нов Геноцид. Правителство няма да има, без мутропитека, каскета и шиши да са панделата!

    Коментиран от #12, #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Той Боко отдавна свикна

    2 3 Отговор
    на шамарите,минал етап са.А сега сме на ЧЕКМЕДЖЕТООО!! ОТГОВОРИТЕ!
  • 12 Анализатор

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    отдавна пишеш тука и ми е направило впечатление, че си малко неграмотен.
  • 13 Гост

    11 0 Отговор
    И вие сте едни фалшиви цоциологически агенции, както фалшиви са и стъкмистиките на Ковид... Я кажи как "познахте" третото място на ПП и оставането на Възраждане "извън" парламента? И не ви е за сефте, което доказателство, че сте поръчкови! Да ви закриват, никой няма нужда от фалшиви 4услуги"!

    Коментиран от #23

  • 14 Дядо Йоцо

    8 1 Отговор
    Като гледам Костадинов и другите представители на Възраждане хич не са кресливи като Волен,въпреки ,че в почти всички телевизии водещите постоянно ги провокират.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 user

    8 3 Отговор
    Българинът сам ще прецени скоро при кой е живял по-добре - при кръволака Боко или при тези новите Киро и Хасан. Сега излъгаха простолюдието с чекмеджете и корупция при ГЕРБ, но имаше пари за всеки и всичко. Сега Киро и Хасан ще спестят 8 милиарда от корупция, но видите ли другата година ще има 4.5% дефицит от БЕП или 5-6 милирда дългове. За тези вече изтеглиха 3 милиарда и до края на годината може и още 500 милиона да изтеглят. Упсоредно с това спяха всякакви строежи на пътища и инфраструктура. Болшинството българи не са сатанизирани избиратели на никоя партия и гледат как живеят при резличните управления. Така, че тези новите, които така напират за власт, да му мислят ако не надградят това което беше направено последните години, а то не беше малко!

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня с коня

    4 3 Отговор
    Правителство Гарантирано ще има благодарение на МОЩНАТА ПОДКРЕПА на ГЕРБ,така че никоя от 4-те Партии да не си въобразява че ще може да изнудва останалите с евентуалното си оттегляне от Коалицията и намаляване на 121-те Гласа в НС,необходими при гласуването.А защо ГЕРБ ще подкрепи Правителството ли?Ами просто е:Ако не подкрепи,то Коалицията от Партии ще се активизира и ще направи 121 те гласа Реалност и без тях,т.е. ГЕРБ ще се изложи.След избирането на Правителство обаче...ГЕРБ и ДПС ще покажат ИСТИНСКАТА СИЛА на "Изолираните" и ще подлагат на Убийствена критика ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ на Властващите,а поводи ще има дори в излишък.Естествено ще има и яростни Протести в цялата страна организирани по конкретни случаи и така - ДОКАТО ПАДНЕ това Правителство НАПРОЛЕТ.
  • 19 Милев

    4 2 Отговор
    Докато не се изчегъртат мутрите от ГЕРБ няма да има прогрес.
  • 20 Уффф

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "user":

    Добре, че такива кухи лейки като тебе са малко, та не спечелихте изборите. Вижда се, че и въпреки вас нещата ще се оправят. Ходете по-добре да се лензите на толупа в Банкя, че тука засмърдя.
  • 21 Нонсенс

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Публикувано във факти.бг: "За него е нормално Кирил Петков да е премиер, тъй като се ползва в момента с обществено доверие"-
    25% oт 29% гласували = 7% "обществено доверие" !!

    Коментиран от #22

  • 22 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нонсенс":

    Те първа в Абсурдистан ще става още по злокобно Зле. До тук са репетициите. Колко е Външния Дълг, Държавния резерв знаем Кой го гепи. И сега танци пляски в Мола с Масларова, Гечев и другите крадливи мумии.
  • 23 днес

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    И в тази насока - след като на три поредни избори не"познават", а се натягат на Тиквочий, с какви очи и изобщо защо се явява отново да дава съвет. Неговите съвети са явни - ТРИ ПЪТИ НЕ ПОЗНАВАТ, значи НЕ СТАВАТ - ВЪН!

    Коментиран от #25

  • 24 Хаха

    1 0 Отговор
    Червен Кольо е торба с л... на.

    Коментиран от #26

  • 25 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "днес":

    Този въпрос не към мен, а мисирките, които непрекъснато им дават думата за "компетентни" мнения и съвети! А би трябвало този и редица други цоциолози, шефове на агенции да дават "интервюта" на едно друго място - пред разследващи органи!
  • 26 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хаха":

    А и с голф игрища ...
  • 27 Гената

    2 1 Отговор
    Всички сме на мнение, ча социолозите са продажни и манипулират обществото, нали ? Е, огледеайте се около вас, колко от вашите познати, колеги, съседи са решили и не са гласували ? Колко ? Аз не познавам нито един, може би вие познавате някой ? Но това не са ония митични 60% негласували.
    Нали преброяването приключи и ако наистина сме 5,9 млн българи къде виждате 6 млн. избиратели. Или те са единствено в размътеното съзнание на проф. Мишо, Математика от Пелник ?!
  • 28 Лулу

    0 0 Отговор
    Умнокрасавците надали някога ще си вземат поука от нещо хахахха това тяхното в момента си е чисто затишие пред буря май хахаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол