Last news in Fakti

4 Декември, 2021 18:48 1 883 18

Дацов: Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с ниски лихви

  • любомир дацов-
  • любослав костов-
  • дълг

Според него няма как да се получи дългова спирала и това е политическо говорене

Дацов: Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с ниски лихви - 1
Снимка: БГНЕС

"Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с ниски лихви", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS финансовият експерт Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите.

Според него няма как да се получи дългова спирала и това е политическо говорене.

"Няма да има увеличение на дълга. За следващата година трябва да се планира дефицит на бюджета. Асен Василев във вижданията си не се отличава от действията на служебното правителство", каза още експертът.

Любомир Дацов е убеден, че държавния бюджет ще може да упражнява функциите си през януари и февруари.

"Пенсионната система трябва да осигурява пропорцианалност, огромното изкривяване не в горната част на доходите не е справедливо да се увеличава максималния осигурителен доход, тъй като хората не получават повече", заключи той.

"Отново ще има пенсионери с пенсия, която го оставя под линията на бедност. Инфлацията нараства за стоки и услуги, които се потребяват от най-неплатежоспособните", заяви в предаването Любослав Костов от КНСБ.

Той информира, че според изследвания към момента 1500 лева заплата е необходима на един човек, за да може да живее нормално.

"420 е добро ниво за минимална пенсия, защото е над линията на бедност, но това ще се промени в средата на годината, тогава какво ще се прави", попита той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другарят

    9 10 Отговор
    Гацов ги разбира тези работи , няма що !
  • 2 8244

    11 8 Отговор
    Дългът правителството ли го плаща?

    Коментиран от #11

  • 3 Кокорчо

    12 8 Отговор
    Кирчо и Кокорчо ще трябва да уволнят 1 000 000 чиновници за да има промяна. Как ще стане това?
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    ГЛЕДАМ и не ВЯРВАМ на УШИТЕ си
    1 ДЪЛГ с ниски лихви няма
    ДАНЪКОПЛАТСИТЕ ще го връщат
  • 5 отвратен

    12 4 Отговор
    Видяхте , че работят като роботи ,и спряха кражбите на шайката , и започнаха да ровят в айната !!
  • 6 На Милен

    10 1 Отговор
    Вълчевия сол еди какъв си и министър на далаверите им , червено котило грабливо !
  • 7 ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...

    12 4 Отговор
    ЛИХВИТЕ СА 3 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ НА ФИНАНСОВИЯТ ПАЗАР . ТОВА Е ЗНАК, КЪМ БАНКИТЕ,ЧЕ СИТУАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е...ОТЧАЙВАЩА!
    АМАН ОТ... ПИШМАН ФИНАНСИСТИ
  • 8 17 .11. 2021 г.

    6 4 Отговор
    Любомир Дацов : Пълен провал на бюджетирането .. а сега де ..
  • 9 Пътев

    7 2 Отговор
    Едно не е ясно.
    Пари се вземат на заем за да инвестираш. Борисов мина 40 милр. Колко ще теглим още и в какво ще инвестираме. Една държава която се издържа от кредити ,глоби и актове не ми я хвали.
  • 10 Факти

    3 2 Отговор
    Прав е този сръбски българин, чието потекло трябва да е от Зайчар.
  • 11 розово

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "8244":

    Ако дългът е безлихвен и отиде във резерва това е едно но ако дългът е с лихва и се раздава на калпак от популисти политици е съвсем ама съвсем различно.
  • 12 Шоуто на Радев

    6 5 Отговор
    То ще бъде една "промяна дупе да ни е яко с тия "нови" стари муцуни. Финансов министър асен фалита, вътрешния бойко чашков, къщи за гости комитова и капитан на отбора Киро боядисаната коса канадеца, цирк балкански, ама за наша сметка!
  • 13 ИСТИНАТА

    3 11 Отговор
    Има един човек, един икономист който би трябвало да е новия министър на финансите! Името му е Любомир Дацов. Бивш зам.министър на финансите в правителството на НДСВ и предложен за министър в първото правителство на ИТН. Помните ли преди няколко месеца когато миналото народно събрание прие предложението на ГЕРБ, ДПС и БСП да се дават по 120 лв.добавки на пенсионерите . Против гласуваха ДБ, ИТН и ИБГНИ. Дацов каза че депутатите с това решение гасят пожар с бензин. Ще отключат инфлацията и потърпевши ще бъдат всички работещи и всички останали без пенсионерите. Защото на пенсионерите увеличените цени са компенсирани от добавките но на останалите не. И се оказа прав. За 3-4 месеца всички цени се увеличиха. Вчера Дацов когато отидоха журналисти за нов анализ каза -" Когато започва инфлация не се налива бензин в огъня, не се печатат пари а се затягат коланите временно. За 5-6-7 месеца докато се неутрализира. Ето цените се покачиха вследствие печатането на пари за добавки за пенсионерите , и след нова година когато добавките им бъдат спрени цените няма да се върнат на предишните нива, защото парите в обръщение вече са увеличени". Безпрекословно излезе прав Дацов. Доходите на работещите си останаха същите , и обезщетения за безработни, и компенсациите за бизнеса. Но цените скочиха вследствие печатането на пари. Ако го бяха послушали сега със същите доходи( без пенсионерите) нямаше да плащате за по високи цени за почти всичко!
  • 14 Оня с коня

    6 5 Отговор
    Идва голяма криза за нас. Досега бе за пенсионери, инвалиди и безработни при Бойко а сега идва и за нас средната класа

    Коментиран от #15

  • 15 CTАМAT MAГАРETO

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Оня с коня":

    НЕМА СЕ ПЛАШИШ КОЛЕГА С КОНЯ! ФЕВРУАРИ ПОДГОТВЯМЕ ОБЩОНАРОДЕН ПРОТЕСТ ДА ВЪРНЕМ БОЙКО. НА 17 ДЕКЕМВРИ Е УВЕРТЮРАТА ДА РАЗБЕРЕМ КОЛКО ХОРА СА ГОТОВИ ДА ИЗЛЯЗАТ И НИ ПОДКРЕПЯТ! АЗ ЗАПОЧНАХ СЪЩО ДА ИЗНЕМОГВАМ ВЕЧЕ 7-МИ МЕСЕЦ ОТКАКТО НЕ СМЕ НА ВЛАСТ. ИСКАТ ДА НИ ДОКАРАТ ДА СТАНЕМ ПО ЗЛЕ И ОТ КОЗЛОДУЙ. ТОЙ ПОНЕ ИМА СИГУРНА ПЕНСИЯ ОТ 270 ЛЕВА ПАДАТ МУ СЕ МАЛКО ПОД ЕДИН ГОЛЯМ ДЮНЕР НА ДЕН ДАЖБА РАЗДЕЛИ 31 ДЕНА НА 270 И СЕ ПАДАТ ПОД 9 ЛЕВА НА ДЕН. С ТЯХ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ОТОПЛЕНИЕ ХРАНА ДРЕХИ ВОДА ТРАНСПОРТ ЛЕКАРСТВА А ЕДИН ГОЛЯМ ДЮНЕР ИЛИ ЧИЙЗБУРГЕР Е ТОЛКОВА. БЕЗ НИЩО ДРУГО КОЛКОТО МУ ОТПУСКАШЕ ПОБЕДИТЕЛ БОЙКО. А ТЕЗИ НОВИТЕ ИСКАТ ДА МЕ ДОКАРАТ ДО НЕГОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ. НЯМА ДА ГО ПРЕЖИВЕЯ. ЩЕ ИЗЛИЗАМ НА УЛИЧНИ ПРОТЕСТИ. БОЙКО ИЛИ СМЪРТ
  • 16 лййглуг

    1 1 Отговор
    Гарван грачи грозно, зловещо

    На шестите избори за президент избрахме Адев.(Ж. Ж./П. С./ Г. П.х2 /Р. П.) На втория път Адев взе 66%.
    Мандата на Адев започва в година 2022 (2+0+2+2=6).

    На 14.11.2021 (сутринта на изборите) горя болница в Сливен. Шефа на сливенската пожарна не си спомня такъв пожат с много жертви.
    Вечерта след изборите (втори тур) два големи пожара с много жертви (старчески дом и автобус). Толкова тежък инцидент какъвто Европа не е имала отдавна.
  • 17 Михаил

    4 1 Отговор
    А кой ще го връща?
    Комунисти и популисти като се докопат до власт спирка няма!
    Нашите деца и внуци ще връщат техен комфорт!
    Първо изкарахте после харчете!
  • 18 Матей

    2 2 Отговор
    420лв?Тю крейзи?И това за най-облъсканите труженици,чиновниците са с големи пенсии,парадокс.Не тогава ,а до тогава какво ще се прави,зимно време ,болести,студ,сметки,масов мор?И без такива финансови фокуси като повишен бюджетен дефицит.Нали ония смехурковци са супермени,да направят някоя абракадабра,да накарат бай байдън да докара кораб с кинти и да харчат на воля.Щото със десетки милиарди заеми и баба знае.Ама нищо не може сега да ги спре,освен всенароден пуч и гражданска война,всички в кюпа в НС са на един акъл,потриват трепетно ръчички за едрите мангизи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове