18 Декември, 2021 18:45 10 965 87

Гечев: Повече от 15 години "Лукойл" не са плащали данък печалба

  • румен гечев-
  • енергетика-
  • лукойл-
  • газ

Относно зелената сделка Румен Гечев смята, че ядрената енергетика и природният газ трябва да бъдат включени в зеления пакет

Гечев: Повече от 15 години "Лукойл" не са плащали данък печалба - 1
Снимка: БГНЕС

"Повече от 15 години, от момента на приватизация, "Лукойл" не са платили 1 стотинка данък печалба. Няма как да приемем, че тяхната рафинерия в България е единствената губеща в света. Трябва да си плащат данъците в България". Това заяви в студиото на "Офанзива" Румен Гечев, депутат от БСП.

Мнението му е, че разпределителните дружества на електричество акумулират технологични загуби при пренос на ток на свободния пазар. "Ако променим закона, така че да могат да купуват ток от регулирания пазар, цената на тока ще падне с 15%. Има варианти за решаване на проблема с цените, което ще доведе до по-ранното вдигане на мораториума", подчерта Гечев. И коментира, че с общи усилия може да се реализира проекта на АЕЦ "Белене".

По думите му при мораториума за цените "подхлъзването" се е състояло в срока му - от 1 януари 2021 г., което е абсолютно неприемливо, тъй като приемането на документи със задна дата е недолюбвано. "Няма как да въведете мораториума при различни енергийни източници и различна динамика на цените. Това не е приемлива пазарна мярка, а по-скоро временна и трябва да бъде вдигнат по-бързо", сподели той.

Затова и според него е било необходимо да се промени срокът и да се уточни времетраенето му - три месеца, до 31 март. "България е една страните с най-ниски цени за електричество за домакинствата. За фирмите пирамидата е обратна", поясни Гечев.

И допълни, че държавата е длъжна да даде компенсации на енергоразпределителните дружества, защото те ще претърпят загуби. "Компенсациите са 110 лв., но бизнесът казва, че са недостатъчни. Трябва да се обмисли и намаляване на ДДС върху тока по европейски пример", посочи депутатът.

Относно зелената сделка той смята, че ядрената енергетика и природният газ трябва да бъдат включени в зеления пакет. "БСП настоява за необлагаем минимум и ще държим на това в следващия бюджет", завърши Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесепар

    60 43 Отговор
    Гечев да каже през 90 те в кой банки участва да фалират?

    Коментиран от #15, #74

  • 2 Калинка

    42 23 Отговор
    Калинка Калинка Калинка мая .
  • 3 пожелание

    96 2 Отговор
    Ами сега със задна дата ди платят всичко наведнъж !!
  • 4 Да разкаже

    51 13 Отговор
    Какво общо имат с Овчаров?

    Коментиран от #38

  • 5 Гечееев,

    72 40 Отговор
    Вие ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ на руските окупатори! Много бързо забравил ?!

    Коментиран от #23, #26

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти сам си

    22 8 Отговор
    Избра вечната черна овца
  • 8 Пич

    49 20 Отговор
    Еии ... Гечев...!!! Това , почти откакто ти беше министър бе ...!!! Сега , как прогледна изведнъж...!!!??? , Или , от русофил , стана американофил , защото сегашните ти интереси го налагат... Ц ц ц ц...

    Коментиран от #20

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    53 4 Отговор
    ЛУКОЙЛ КЕВР ЕРП мафия а РУМЕН ОВЧАРОВ ЗЛАТЕВ мутри и олигарси
  • 10 Луд

    38 9 Отговор
    Ей,го външния дълг.Да ви кажа ли нещо.....няма и да платят и за напред.Честито!!!И браво на този смел човек ,който го казва ,защото за това се иска смелост.
  • 11 Росен

    42 13 Отговор
    Питайте за това белотаджията от Банкя.
  • 12 Сивата чапла

    21 24 Отговор
    Извинете, но да не си плащал данък печалба, не означава че си на загуба. ............................................................. Навсякъде по света инвестират печалбата, за да се избегнат данъци. .............. Щото къде отиват данъците моля? С данъците си храним първо държавните служители и политици. Ако остане нещо, за народа.

    Коментиран от #57, #81

  • 13 Кики

    81 5 Отговор
    Преди 5-6 години Румъния конфискува рафинерията на Лукойл , заради неплатени 500 000 000 $ акциз . Румъния са пак пред нас за разлика от нашите корумпета и криминали
  • 14 ТRIF

    54 0 Отговор
    ""Повече от 15 години, от момента на приватизация, "Лукойл" не са платили 1 стотинка данък печалба. Няма как да приемем, че тяхната рафинерия в България е единствената губеща в света. "

    Аз също. Но искам проверка и от преди да стане тяхна собственост. Дали умишлено не е водена към фалит и как е предобита собсвеността. После и икономическите и данни та до днес.
    С имена, факти и дати.

    Коментиран от #78

  • 15 Еми

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесепар":

    То тогава имаше една банка ДСК и на Мултаците Първа частна и Биохим де раздаде куп пари на държавните химически заводи де имаха на входа и изхода наши хора на бай Румбата
  • 16 6efket

    5 1 Отговор
    Тез 6то неплатат
  • 17 Сивата чапла

    16 36 Отговор
    Гечев се изложи. Повтарям, Да не си плащал данък печалба, не означава, че си на загуба. ........... Влагаш спечеленото в друг бизнес, в инфраструктура, правиш дарения. И накрая на годината няма невложена печалба. Втртиш парите в свои води, не ги подаряваш на пишман некадърни политици.

    Коментиран от #21

  • 18 Русофил

    42 18 Отговор
    Не плащат данъци, защото знаят, че тази територия е населена предимно с русофилски катили.
  • 19 червен маргинал

    40 11 Отговор
    Ха така сега ...Я да видим КОЙ бе управляващ шев дълги години в този "Лукойл" ? А ? А КОЙ беше и в Борда на директорите му ? А ? Не е ли съпругът на "червената Амазонка","Жана д Арк"-а и "Райна Княгинята"(както я наричат нейните заблудени поддръжници) ,която развяваше червеното знаме на БСП-то ,мятайки гьобеци по съборите - др.Нинова ? А ? А да се върнем ли по-назад да видим ,КОГА и КОЙ хариза най-голямата рафинерия на Балканите "Нефтохим" за някакви си 300 млн. $ - или близо за 30-на % от действителната му цена ? А ? Не беше ли др.Иван Костов или греша ...а къде беше тогава др.Нинова ? А ? ...и пъзелът ще се нареди ...ВЕрвайте "другари" .
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 5 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Остави го Румбата, това негово изказване е "заблуждаващ маньовър". Колко са ми прозрачни тия професори, синчета на професори по "Научен комунизъм"...., не мога да опиша.
  • 21 Сивата чапла

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "Сивата чапла":

    Това не е защита на Лукойл. Просто говоря за световна практика.
  • 22 Ами ...

    28 8 Отговор
    Гечев, "Лукоил" е руска компания. Ще ти дърпат ушите. 😀
  • 23 Логика

    34 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гечееев,":

    Ами замисли се, защо американското протеже Костов подари "Лукойл" за 100 милиона $ (а струваше над 2 милиарда $) на някои, които и днес не знаем със сигърност от къде са и какви са??
  • 24 развийш ли

    32 2 Отговор
    За данъците на Лукойл е прав Което е истина е истина
  • 25 ВЕРНО,ЛИ,БЕ?????

    14 2 Отговор
    Ние от простолюдието не знаехме....
  • 26 ежко

    38 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гечееев,":

    Всъщност, беше Иван Костов.Антикомуниста, демократа!А за това,че Лукойл Нефтохим не плаща -ама си причина.На документи всичко е чисто.Има обаче сделки със свързани лица и затова си има НАП, ДАНС, Стопанска милиция и поне още 1-2 институции които да се занимават по казуса!А това ,че не се занимават -и за това си има причина!Не ми се мисли ако която и да е българска фирма направи такъв номер -на крива е я направят!
    Апропо -например пловдивският Либхер също плаща огромната сума от 5 лева данък печалба на хладилник.Ако хладилника струва 500 лв. то той се продава за 550 /т.е.5 лв. данък/, но не на Драган или Иван ,а на офшорка която на свой ред го препродава за 1200 лв,ама данъка печалба не отива в хазната на България!Хвала на такива инвеститори.Единствената полза са работните места -нищо друго!Това е повсеместно!Ама нали искаме чуждестранни инвеститори -щото сами нищо не сме моцели да направим!Е -ето ви инвеститори!
  • 27 Име

    19 10 Отговор
    Б С П във властта, кошмарът продължава.
  • 28 pbdan

    28 7 Отговор
    Руснаците казват така: ние ви даваме бензина за 0,80лв, а вие слагате 100% акциз и 20% ДДС. Така бензина става 2лв/л. Искате и да облагате печалбата ни, след като вземате по 1,20лв.на литър без да си мръднете пръста.
  • 29 Вълк единак

    26 10 Отговор
    Лукойл на са платили и 1 стотинка данък печалба благодарение на ДПС и Герб, ДПС представлява интересите на Русия в Бг. Аз като малък бизнес плащам по 30- 34 хиляди лв. всяка година???!!!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кински

    30 4 Отговор
    Някой да каже как от 1999 все са на загуба и още не са се отказали .или поне фалирали . От бедния човек за 5 лв ще му изкарат душицата а тия за 20 години нищо .и не само от ГЕРБ но и от костов и царя и от правителството на Станишев .никой не им търси сметка

    Коментиран от #47

  • 33 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    13 2 Отговор
    А ЧЕЗ чия собственост е!?
  • 34 толупа

    16 6 Отговор
    Да бе, не са плащали 15 години!? Плащаха ми съвсем редовно и по уговорките.
  • 35 mi6osp

    16 6 Отговор
    Как ще плаща Лукойл данъци , когато Валентин Златев играе белот на вързано отлично, а Борисов го играе много слабо. А вързаното е : ако Златев спечели, фирмите му не плащат данъци две години, а Борисов получава пачка. Ако Борисов спечели, получава от Златев две пачки, а фирмите на Златев са на загуба.

    Коментиран от #45

  • 36 Атакаааа

    26 5 Отговор
    и що тъй ба Гечов? Нали вашия червен хубостник Златев син на стария правешки Златев го стопаниства бе?Като свински черва сте се навързали червен до червендалест.
  • 37 ха ха

    15 1 Отговор
    поредния бандит
  • 38 факт

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да разкаже":

    Не беше ли Р. Овч. дълги години представител на държавата в Лукойл?! Защо тогава не попита за данък печалба?!
  • 39 падналия ангел

    11 1 Отговор
    Търсите в Гугъл-Лукойл данъци таблица. И излиза, за периода 2000-2018г., две длужества-Лукойл Нефтохем и Лукойл България. И двете са плащали данък печалба в този першод! Данък печалбата им е на третия ред!
  • 40 177

    10 7 Отговор
    до коментар 28 pbdan
    Това кога ти го казаха руснаците. А дали ти казаха, че акциза и ДДС-то в БГ са едни от най-ниските в ЕС. Казаха ли ти на колко го дават бензина в Сърбия например? И казаха ли ти защо не плащат данъци тука, след като са толкова честни и принципни.
  • 41 Centyrion

    15 3 Отговор
    За да става това някой се храни за сметка на бюджета.Не по малко 500/600 милиона данък с краде годишно.Време е за разплата,или да се махат.Продуктите им не са с необходимото качество, и така погледнато не са по ефтини от Горивата в Европа.С Европейско гориво колите горят в зависимост от класа от 1,до няколко литра по малко,и колите вървят.Да не говорим и за износването на моторите!
  • 42 Абсурдистан

    16 9 Отговор
    Ако Гечев счита ядрената енергия за зелена, нека бъде така добър да приеме у дома си отработеното зелено ядрено гориво. Ядрената енергия има своето настояще и бъдеще, но да се говори, че е зелена е инфантилно и допускам предимно лобистко.
  • 43 Айде сега,

    7 1 Отговор
    Кога плащали,кога не,кога в швейцарски банки ни били пазили данъка за милата Родина-за по-сигурно де,щото нашите не били чак толкова.Важното,че са ни "освободили",мали така
  • 44 Гената

    10 1 Отговор
    Недейте точи сълзи за ЕРП. Преди година гледах балансите им и се видя, че всяко от тях харчи по над 20 000 000 лева за командировки ?! Но вече АДФК е сведена до санитарен минимум и никой не надниква в структурата на разходите им, или ако нодншкне не знае какво и къде да гледа . Какво значи една компания, която си седи и прибира парички за пренос на ток да ръшка по един камионнатоварен с пари за командировки ? Къде толкова има да си веят фустите чешки, немски и австрийски мениджърКи ? До вкъщи и обратно на работа. Е....
  • 45 топлата връзка

    18 8 Отговор

    До коментар #35 от "mi6osp":

    Сега разбирате ли защо от години Бойко се крепи 12 години разигравайки циркаджийски конфронтации с най-голямата опозиционна парламентарна сила БСП -начело с др.Нинова ...Ами мъжът и на тази "другарка" е в Борда на директорите на "Лукол"-а -оглавяван от В.Златев, който пък си е пръв приятел на Бойко с ,който си играят на карти...А Бойко пък си играе на уж на спорове с др.Нинова ...Мислите ли ,че при толкова простотии дето натвори ГЕРБ-ерската шайка през тези години, ако имаше една силна,принципна опозиция ,той щеше да се задържи толкова време на власт ? А ? Надали .БСП през цялото време се държеше ,като наритано псе и все мълчеше...от време на време само ще изквичи ...колкото да напомни за себе си ...И ей за това от година на година все губи ,не само позиция но и доверие и подкрепа . И всичко това натвори др.Нинова ,вероятно и мъжът да си взема комфортно яката "Лукойл"-ска заплата ...колко - фирмена тайна ...

    Коментиран от #75

  • 46 50317

    14 3 Отговор
    А с вашето мълчеливо съгласие Борисов - Горанов откраднаха парите на 60 000 Българи от лихвоточките, по голяма кражба има ли? Колко от БСП въртяха бизнс и папкаха от масата на Борисов? Замълчете.....
  • 47 За това си има

    11 6 Отговор

    До коментар #32 от "Кински":

    правителство. Работа на всеки бизнес е да търси начини да плаща по-малко данъци и работа н аправителството и е да ги разследва, ако има защо да ги преследва и да защитава интереса на обикновените граждани.
    Само че за последните 12 години ние нямахме държава. А май и преди това.
  • 48 MGewehr

    14 1 Отговор
    Тоя "Гечо" в кой свят е живял и на коя планета до днес че се сети за рашките бандити!!!
  • 49 хъ хъ хъ

    12 2 Отговор
    Моля пазете банките от този, комунето обича да фалира наред................
  • 50 Град Борован

    6 7 Отговор
    Много е умен!!! Жалко, че никой не го слуша, понеже бспар!
  • 51 ГЕЧЕВ, ДАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНАТА

    9 2 Отговор
    Страна в ЕС?? Заплатите и стандарта на живот на Българина са в в много пъти по ниски от разликата в Цените на тока, сравнени, съ поставени с Цените на тока в другите страни на ЕС !! Тази Подробност е пропускаш дае споменеш Гечев. За теб нее от значение!!
  • 52 Жан вължан

    4 3 Отговор
    Ами В.Златиеев бе първо другарче на Б.Б Ц.Ц И ТН ..... хахаха хахаха хахаха
  • 53 КРОКОДИЛА

    8 0 Отговор
    ГЛЕДА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ -- ОТ СТРАХ ОБВИНЯВА ДРУГИТЕ ........................НЕГРАМОТНИК .................................................................................................................................................................................................
  • 54 черния

    8 2 Отговор
    Проблемът е във невнасянето на акцизи и ДДС върху горивата. Става въпрос за кражбата на милиарди годишно.
    Просто Лукойл ги декларира половината горива като изнесени и че не дължи акцизите и ДДС за тях. На практика ги продава в страната, а отчисленията за тях си ги слагат в джоба. Ваньо Танов искаше да се следят физическите количества на вноса и износа, но това се оказа НЕВЪЗМОЖО, а самия Танов почина. Други желаещи да правят РЕАЛНА ревизия на Лукойл не са се намерили...
  • 55 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 0 Отговор
    ТАЗИ ПЕСЕН Я ПЕЕШЕ БОЙКИКЕВ , ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ......БЕШЕ МУ ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ДА ХВАНЕ БАЛАМИ ОТ ДБ..... КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА...... НАЙ МНОГО ДА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ БКП... ТА НАЛИ ЗЛАТЕВ ИГРАЕ ЗА СТОЛЕТНИЦАТА...
  • 56 Жан вължан

    7 0 Отговор
    Според Евростат Бг е най бедната най болната и най корумпирана държава в ЕС КОЙ я направи такава кой?Г-н Гечев
  • 57 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сивата чапла":

    Този народ , трябва да се храни , без да работи ли , бе !? Защото , в държавните институции , които си изредил , хората работят , и вземат заплата ! Само лилавия народ мисли , че някой трябва да го храни , без да работи !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 XXL

    7 6 Отговор
    Лукойл е оставена да вилнее в България не защото е руска, а точно защото не е руска!
    Станишката една година накара Ротшилдойл да платят данъци и резултат не закъсня. Веднага беше сформирана ОПГ ГЕРБ и започна свалянето от власт на омразната тройна коалиция.
  • 60 Да попитам

    7 0 Отговор
    Гечев, а кой беше на власт когато тези неща бяха уговаряни?
  • 61 глог

    9 0 Отговор
    И Гечев иде от Канада и сега се запознава с икономиката :)
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 jorj

    8 1 Отговор
    Този от затвора ли говори???!!!! Почтенния Киро Факиро що не ги кара по ред на номерата ами прескача като кенгуру???!!! Виденов, Гечев, Костов, Кобурготски/Комар ев, Станишев, Нинова и накрая Бойко!!! Да ама е дупе и гащи всички горе изброени без Бойко!!!!!!!! И са ко праим????!!!!!!!
  • 65 БЕЖАНЕЦ

    4 2 Отговор
    ПОСЛЕДНИТЕ 10 г. НЕСМЕ УПРАВЛЯВАНИ ОТ НОРМАЛНИ ХОРА.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гешеееев,КОГА започваш?Чекмеджета,рекет,

    1 2 Отговор
    ГешеФфф спиш
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван

    6 3 Отговор
    Поляците са в Г20. Наскоро бях в Полша и открит отговора, никъде не видях бензиностанции Лукойл и Газпром. Там е разковничето, ако искаш държавата да върви напред, не прави бизнес с руснаци. Кремъл изнася по света корупция и престъпност. Ползван ги за бензиностанция, но не прави бизнес с тях.
  • 71 ХА ХА ХА

    7 0 Отговор
    ЗАЩО ТЪЙ СЕ СЪРДИШ ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ ???? ТО И ТИ НЕ СИ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ ОТ ИМА НЯМА 30 г. НО ТИ БОДЪТ ОЧИТЕ КОГАТО ДРУГИТЕ ПРАВЯТ СЪЩОТО КАТО ТЕБ ЛИ ????
  • 72 Георги Анев

    7 0 Отговор
    Тоя индивид ако живееше в Китай отдавна да е изчезнал.
  • 73 Олег

    4 3 Отговор
    Да, та са на минус, те са тук и само наливат и ни подпомогнат заради българо-съветската дружба. Ще знаете….
  • 74 Ттт ъпчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесепар":

    коИ банки.
  • 75 МАФИЯТА НА ББ

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "топлата връзка":

    Е КАКВА ИЗЛЕЗЕ ТЯ, ТРИ МАНДАТА НА РАЗБОЙКО ,ЛУКОИЛ НЕ ПЛАЩА И СТОТИНКА ДАНЪК ПЕЧАЛБА-КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК!!!!! НЕ ТОПЛА ВРЪЗКА А МАФИОТСКА ВРЪЗКА И ПОСЛЕ ШЕВА НА ЛУКОИЛ ЗАЕДНО С АНГЕЛИКОВА ПРАВЯТ КУРОРТ В АФРИКА ЗА 500 000 000 МИЛИОНА ЕВРА. ?????
  • 76 Бай Иван от Каспичан

    5 2 Отговор
    Поредния популист, като казвате А, кажете и Б. Кой позволи, чрез законите такива като "Лукойл" да не плащат данъци. И колко данъци плащат плащат тези които за последните 10г. са направили инвестиции (признати) от порядъка на 3-4 милиарда евро. И като сте толкова принцини кажете за поне две други, предприятия колко данъци плащат, като американските Марици, и АЕЦ Козлодуй, които м-др. в момента покрай цените на тока реализират свръхпечалби.
  • 77 Коцалиев

    6 0 Отговор
    Гечев, питай Корнелия бре човек. Мъжа и взема по 20 000€ на месец
  • 78 Бай Иван от Каспичан

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТRIF":

    Четете бе хора, като не можете да мислите, четете, и случайно може да разберете колко рафинерии (петролни) са фалирали за последните 15 години.
  • 79 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 0 Отговор
    ГЕЧЕВ ЗАЕДНО С БОЙКИКЕВ СТЕ НА ЕДИН И СЪЩ АКЪЛ...... КОЛКОТО СТЕ УМНИ , ТОЛКОВА И КРАСИВИ....ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.... САМО ГЛУПОСТИ ПЛЯМПАТЕ....
  • 80 Хаджи Генчо

    5 1 Отговор
    Лукойл Нефтохим-Бургас“ АД е собственост на Lukoil Europe Holdings B.V.
    А, Lukoil Europe Holdings B.V. е 100% собственост на компанията – майка Lukoil Oil Company (Company Overview of Lukoil Europe Holdings B.V).
    Изясняването на собствеността на компанията-майка ОАО „Лукойл“ показва интересни неща: почти 77 % от акциите принадлежат на гигантската, базирана в Холандия банкова ING Group, притежавани през нейното руско поделение ИНГ банк „Евразия“, което притежава на 100 %.
    Истината за Лукойл е следната – тази компания, нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад, са собственост на банковата династия Ротшилд.
    ING Group има столетни връзки с банковата фамилия Ротшилд, от 1971 г. част от Inter alpha bank group, друга холдингова структура, която е свързана с лондонският Якоб Ротшилд.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Лукойл на САЩ

    7 1 Отговор
    Ами елементарна логика-ако "Лукойл" бе 100% руска, до сега американците 100 пъти щяха да опищят орталъка, но НЕ, мълчат като пукали- ни ума ни дума, ни санкции.
    И в момента АМЕРИКАНСКИ фондове имат акции в "Лукойл", и е повече американска, отколкото руска, акциите и са в американска банка. Информацията е официална, само в България не е.
    Тя е руска по начало, обаче собствеността се променя с времето според акционерите...
    "Най-големите мениджъри на компанията от юли 2010 г. притежават най-голям дял (над 30%) от акциите на дружеството, включително президента на Лукойл Вагит Алекперов - 20,6%, вицепрезидентът Леонид Федун - 9,08%. Американската петролна компания ConocoPhillips притежаваше 19,21% (до февруари 2011 г. дружеството напълно се е оттеглило от акционерите на Lukoil, след като е продало акциите си и отчасти на самия Lukoil) . Останалите акции бяха в свободно обръщение на Лондонската фондова борса , Франкфуртската фондова борса , RTS , MICEX .
    Пазарната капитализация е 64,4 млрд. Долара (1 септември 2008 г.) . Номиналните притежатели на акциите на ЛУКОЙЛ и тяхната счетоводна отчетност са: 61.78% - Bank of New York , 10.79% - кипърска компания LUKOIL EMPLOYEE LIMITED (контролирана от Банката на Кипър чрез Odella Resources Limited )."

    Коментиран от #83

  • 83 копи пейст

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Лукойл на САЩ":

    .......Но студеният душ за противниците на руския гигант дойде от страна на американския посланик в София - Джеймс Уорлик, който в края на август посети офисите на компанията. Редом с Валентин Златев, този дипломат, който иначе не престава да пледира за диверсификация на източниците за енергийно снабдяване на България, зависеща почти изцяло от Москва, похвали “надеждността” и “сериозността” на Лукойл. Един начин да се припомни, според наблюдателите, че тази международна компания има също така многобройни акционери отвъд Атлантика............ “
  • 84 Трол

    2 0 Отговор
    "Номиналните притежатели на акциите на ЛУКОЙЛ и тяхната счетоводна отчетност са: 61.78% - Bank of New York..." Къде е моят/а приятел/ка Деса-Стоян-То, пишеща в момента с ник Стоян Георгиев, дето ми обясняваше как банкя не мажу да притежава фирма? Като и обяснявах, че в Лукойл собственост има едва американо-еврейска известна фамилия, чрез свои банки, момата ми се опъваше-нъц, неможе аз съм икономистка!
  • 85 АНТИКОМУНИСТ

    3 0 Отговор
    ДРУГАРЮ Г€Ч€В,А ВЗ€МА ЛИ МУТР€Н$КА "държавица" ПО ЛЕВЧЕ АКЦИЗ ОТ ЛИТЪР ГОРИВО ,И ЗА КАКВО ОТИВАТ Т€ЗИ ПАРИЧКИ!? АЗ ЗНАМ- ЗА ДА ХРАНЯТ ДУП€ТАТИТ€ И Т€ХНИЯТ €Л€КТОРАТ-БАЙ МАН ГАЛ!
    77г.КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
  • 86 Пак се показа Енергийната?? мафия

    1 0 Отговор
    Хиновски, тези не се ли Накрадоха Не се ли наядоха!! Имат стотици милиони по Овшорки Алчнос Алчност!! Енергийната Мафия!!!
  • 87 ТАЗИ ДУПКА КИРЧО И КОКОРЧО НЕ Я ЛИ

    0 0 Отговор
    ВИЖДАТ ............ ПЕРДЕ НА ОЧИТЕ ЛИ ИМАТ ИЛИ ПРЕД ТЯХ ВЕЧЕ СТОЯТ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА И ПРЕЧАТ НА ВИДИМОСТТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове