Last news in Fakti

8 Януари, 2022 11:00 2 078 48

Атанасов: Президентът трябва да осъзнае, че не е патрон на това правителство

  • атанас атанасов-
  • румен радев-
  • патрон

По думите му страната има нужда от политическа стабилност, която е дошла с този парламент

Атанасов: Президентът трябва да осъзнае, че не е патрон на това правителство - 1
Кадър БНТ

Изпратихме тежка политическа година - два неуспешни парламента, накрая беше създадено мнозинство и излъчено правителство, което май няма да има 100 дни да се подреди, защото го започнаха от първия ден. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ заместник-председателят на НС и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Според Атанасов президентът Радев трябва да осъзнае, че не той е патрон на това правителство. Допълни, че всички трябва да осъзнаят, че новият премиер се казва Кирил Петков и че има четворна коалиция с политически антиподи в нея.

По думите му страната има нужда от политическа стабилност, която е дошла с този парламент и излъченото правителство.

Той обвини бившите управляващи от ГЕРБ, които 12 години не са завършили газовата връзка с Гърция, а са потърсили сметка на министъра за забавянето, след като той заема поста от 20 дни. На този фон за 1 година е осъществен руският газопровод през България до Сърбия, заяви Атанасов, като според него България е платила тръбопровода на наша територия, въпреки че нямаме никакъв интерес от това.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 33 Отговор
    На 30 декември вечерта Агора България се събрахме пред Президентството да изпратим старата година с чаша вино и баници и президентът Румен Радев излезе да ни поздрави и се здрависа с всички.Така се прави.Лятото Радев всяка сутрин минаваше край заведението ми с велосипед на път за Президентството.
  • 2 пешо

    37 4 Отговор
    боклук
  • 3 ТаУмВзе

    28 7 Отговор
    Когато, слугинаж лае слугинаж на козяк, всичко е точно!
  • 4 браво

    16 32 Отговор
    Веднъж да се съглася с гнома !
  • 5 1917

    27 12 Отговор
    Когато такива мммекерета са в Парламента и правят коалиция с някаква организирана група ПП - какво да се очаква. В СГС НЯМА РЕГИСТРИРАНА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ! КирЕ Пешеходеца - отново лъже българите, че е лидер на несъществуваща партия.
  • 6 Антигербер

    22 6 Отговор
    Херо им е патрона
  • 7 Фин

    27 5 Отговор
    Аман от разбирачи! Заради такива едвам влязохте в парламента!
  • 8 Киро Жарта

    15 13 Отговор
    Това е антинародно,НАТОвско правителство !
  • 9 Българин

    23 15 Отговор
    Атанасов, каква демократична партия представляваш? Вие подкрепяте комунистите и Диктатора Радев. Това не ме учудва щото така наречената Демократична България е проект на комунистическите ченгета и успя да излъже доста българи. За следващите избори обаче едва ли ще ви има в парламента. Но тъй като сте хамелеони най вероятно ще се пребоядисате за да сте пак вътре.

    Коментиран от #14

  • 10 Българка

    17 14 Отговор
    Кога най-сетне в държавната Булгаргаз ще бъде изметен бойковия боклук? Кога ще се намери пътната карта и разсекретят условията за пладнешкия обир с над 3 милиарда български лева за руските тръби? Кога виновниците ще бъдат разследвани и изправени пред съд за национално предателство. Частта в Сърбия от този газопровод е поета/ платена от руския Газпром, а ние даваме милиарди за нещо, от което за нас няма полза

    Коментиран от #24

  • 11 Абсурдистан

    25 2 Отговор
    Навремето Иван Костов разочарова всички симпатизанти на СДС и го разби!Създаде ДСБ което сега е в коалиция с БСП и управлява България...
  • 12 СРАМОТА!

    24 8 Отговор
    Бай Атанасе, сменети си министърката на правосъдието- нищо не разбира от право, не са и ясни оснивните правни понятия, няма юридически опит, не се знае изобщо влизала ли е в съдебна зала, в главата и е каша, говори объркано, няма идея каква реформа ще прави, типично партийно назначение на нова калинка. Срамота! Има толкова добри юристи- професори, съдии, прокурори, адвокати, едно време България какви министри е имала на правосъдието!

    Коментиран от #25

  • 13 Хаах

    4 10 Отговор
    Някой не иска да мислим и разсъждаваме.Като например, третия ешалон на ГЕРБ, борбата на олигарси и мутри за властта, руските мекерета във властта.Можем да кажем засега със сигурност-Кирил и Асен не са между тях.Атакуват ги и мутри, олигарси, ДС и ГРУ активи.Но атаката на Крим, е руски е най брутална и най подла, в предвид усройството и ДЪРЖАВНОСТТА.Под мантрата борба с корупцията, ни натрапиха назначения и хора, докарали страната именно до върхове в корупцията и обслужване на руски интереси.Сега видите ли Крум Зарков трябвало да превземе БСП.Не им пука, какво стана, когато тези хора бяха във властта.Ами гласувахме за Бойко.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нищо

    15 5 Отговор
    Гола вода са кокорчовци, послушници и некадърници. До лятото я изкарат,я не. Досега нищо не са свършили, цените растат, реформи няма, герберастите си стоят.
  • 16 Ост

    8 4 Отговор
    шев вие Ал Бънди на всинца бе боклуци червени не сте антиподи а гладна шаика за цоцане
  • 17 Fury

    12 2 Отговор
    Мъчно му е, че не може да уппавлява службите.
  • 18 МНОГО БАЩИНСКИ СЕ ОТНАСЯШ КЪМ

    14 5 Отговор
    ИСТИНСКИЯ ГЕНЕРАЛ БЕ ДРУГАРЬО ДОНОСНИК АТАНАСОВ , ЩО НЕ НАЛИВАШЕ АКЪЛ НА МЕНТЕ ГЕНЕРАЛА КАТО ТЕБЕ ОТ БАНКЯ - ЦЯЛ ЖИВОТ ПАРАЗИТСТВАШ В ПАРЛАМЕНТА И НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА , ВРЕМЕ Е ДА ПРИСЛУЖВАШ НА БАЙ СТАВРИ !
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    16 0 Отговор
    ГНОМА АТАНАС Е В СПИСЪКА МИ ЗА КОМПОСТИРАНЕ .... ПОНЕЖЕ Е ЗЛО АНТИ-БЪЛГАРСКО ДЖУДЖЕ ....
  • 20 НА АТАНАСОВ МНОГО ЩЕ МУ ОТИВА

    15 0 Отговор
    ДА ВЛЕЗЕ С ГЛАВАТА НАДОЛУ В БОКЛУДЖИЙСКАТА КОФА !

    Коментиран от #28

  • 21 С ТОЗИ РЪСТ КАК СТАНА ГЕНЕРАЛ ?

    9 0 Отговор
    НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ОТ ТОЗИ ФАКТ ?
  • 22 Атанасов е прав

    7 6 Отговор
    Президента щял да свиква Съвета за нац сигурност, за Македония.Откога в България президенството взе да ипълнява функциите на Правителството и Мин. Председателя.Както и приел бизнеса да обсъждали цените на тока, които той 8 месеца забатачи в интерес на Газпром.Та на този съвет ще свежда инструкциите на Путин ли към управляващата коалиция и лично към Кирил Петков.Вучич пък ще си свиква ли македоците за сръбско-руския интерес-така ли.То лични мнение ли не бяха.Схващат ли другарите как гласуваха вчера в парламента.ГЕРБ, ДБ, ДПС, ПП, БСП-заедно.Кои са тези ИТН и Възраждане.
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 6 Отговор
    НАЛИ ВИЕ ГО ИЗДИГНАХТЕ ЗА ПАТРОН НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.... А ПОСЛЕ СЪРБИ БОЛИ , ДРАГО МИ Е ! НАЛИ БОЙКО БЕШЕ ДИКТАТОР...... СЕГА КАТО ВКАРАХТЕ ВЪЛКА В КОШАРАТА , КЪСНО Е ЛИБЕ ЗАКИТКА... ВОЕННА ХУНТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ..... ФАКТ !

    Коментиран от #26

  • 24 БСП в канала

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Браво колежке, много точно цитирани Прокопиеви измишльотини. Колко ти е надбавката на пенсията?

    Коментиран от #30

  • 25 Българка

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "СРАМОТА!":

    Тя не е поставена там за да разбира. Поставиха я, точно защото е много НЕ умна. Сега ще прокарва това което и шепне на ухо Ристе крадливото. Нали трябва да се реваншира на Черепа.
  • 26 Българка

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Хехехе, сравнението на фатмака с вълк е много не точно. Тоя малко умен фатмак изпълняващ заповеди на кой ли не и куче не е. Иначе си прав.

    Коментиран от #47

  • 27 БорисОFF

    4 0 Отговор
    Атанасов, май и на тебе ще трябва да се обяснява това, което трябваше да се обяснява (неуспешно) на Борисов.
    Има Конституция, има закон за държавната администрация и още куп други закони. Функциите на премиера са много точно описани и заковани. Той няма право да разпорежда нищо на министрите си. Може да координира работата, може да води заседанията на МС... и толкова. В законите ясно е написано, какво е министър, еднолична властова фигура. Що не прочетеш, какви са правомощията на министър-председателя и на президента? Ако някой иска да се влияе от друг, нищо не може да му попречи - напр. Петков може да се влияе от мнението на Радев, но и на съпругата си, любовниците си, комшиите си... никой не може да му забрани това. Но, официално, те нямат никакви правомощия, независимо дали и как се опитват да му повлияят. Решението си е само на Петков. Не е на Радев.
  • 28 Бай Ламби

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "НА АТАНАСОВ МНОГО ЩЕ МУ ОТИВА":

    Шях да кажа че за мене ще е голяма забава да гледам как само босите му крачка се виждат как риткат отгоре, ама кът се замислих за съжаление и те няма да се виждат.Прекалено е висок боклукчийският гюм за него, че да и се виждат крачката на тая подлогата на мавъра Костов.
  • 29 ваш човек

    3 1 Отговор
    Подлец си ти и лъжец
  • 30 Българка

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "БСП в канала":

    Не използвам опорки, а главата си, с която мисля. И нямам добавки към пенсията, защото съм работеща
  • 31 бягай бе

    3 1 Отговор
    жабок ....
  • 32 Селян от София

    4 1 Отговор
    Защо нямаше мазни мекици за почерпка....
  • 33 Перо

    3 0 Отговор
    Всички кадри, в изпълнителната власт и президентската администрация са от пловдивско и хасковско! Подобно на бай Тошо, от Ботевградско!
  • 34 3456

    3 0 Отговор
    ей такива като тоя,трябва отдавна да са изритани от политиката....само акъли дават...да се хващаш да работиш нещо реално,а не да философстваш бастун такъв...
  • 35 Грульо

    3 0 Отговор
    Не бил патрон... ако не беше Радев, почти никой нямаше да гласува за ПП. Пълен неблагодарник е тоз.
  • 36 За протокола

    5 1 Отговор
    Хвърлиха държавата в хаос, а сега решават, че имало нужда от политическа стабилност и правят абсурдни безпринципни коалиции.
    Това са ни политиците на власт сега. Тия когато и да бъдат подгонени с тояги и камъни, ще е късно.
  • 37 Реалиста

    5 0 Отговор
    Атанас Атанасов на колко години стана?Обзалагам се, през селият си безсмислен живот няма един работен ден в полза на България и винаги е бил търтей.
  • 38 Павел пенев

    5 0 Отговор
    А ти трябва да осъзнаеш,че си девета дупка на кавала,или казано по друг начин-никой в политиката. Гнусно седесарско същество.
  • 39 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НЕ СЪМ ДОБЪР ГОТВАЧ --- НО ОТ ТОЗИ -БИХ НАПРАВИЛ ---ЧУДЕСНО ФРИКАСЕ / ДЖЕНЕРАЛИ / !!!!!!!!!!!
  • 40 ГОЛЯМА ГРЕШКА Е ТОЯ БОКЛУК ТАНАС ДА Е В

    3 0 Отговор
    ПАРЛАМЕНТА И КОАЛИЦИЯТА МИ ТО САМО ГЕРБ И БОЙКО ЛИПСВАТ ! ЕДНА ИНДЖЕКЦИЯ И ДА ГА НЕМА ТИЯ ОТ ДБ !
  • 41 АТАНАМАНАСОВ Е ГЕНЕРАЛ НА КЪРЛЕЖИТЕ !

    2 0 Отговор
    ПЪЛЕН МЕНТАК И ДОНОСНИК !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Васил

    0 0 Отговор
    Атанасов ти си голям боклук ама си го знаеш.
  • 46 баце

    0 1 Отговор
    Къде отидоха "изправи се мутри вън" на Майчето и движенето "поправка Ванко 1 и 2" на Дончева и тоя чироз от снимката. Това ще да е някакъв опит за привличане на внимание или захлебване. Айде чао!
  • 47 мъкааа

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Сам се питаш, сам си отговаряш. Речи пред огледалото държиш ли?
  • 48 Калин

    1 0 Отговор
    Атанасов иска да е фактор в политиката, но и преди и сега не му се получава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове