Last news in Fakti

13 Януари, 2022 08:52 1 512 25

Рамадан Аталай: Богатите и бедните плащат еднаква цена на тока

  • рамадан аталай-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • енергетика

В сферата на правосъдието трябва да има промени

Рамадан Аталай: Богатите и бедните плащат еднаква цена на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Като че ли има две пандемии вече - енергийната криза и ковид кризата. Това коментира в "Денят започва" Рамадан Аталай, зам.-председател на комисията по енергетика и депутат от ДПС.

Като всяка пандемия, ценовата криза в Европа и България, е факт, но подходът е различен. Единствено България въведе мораториум и вече 3-4 месеца няма спокойствие и сигурност за бизнеса, и битовия потребител. От тази гледна точка, правителството закъсня достатъчно, смята депутатът.

В България цената не се повишава поради липса на енергия, а поради невъзможност на правителството да вземе решение. Първото нещо, което трябваше да направят досега, е да изменят данъчните закони, за да се разделят битовите потребители - енергийно бедните, и онези, които могат да си платят сметките. Сега всеки плаща еднакво - и богатият, и бедният, обясни Аталай.

Средствата, които получава България от износа на енергия, стоят в енергетиката и никой не смее да ги пипа, смята депутатът.

Според него, бюджетните процедури за следваща години се подготвят май, юни, юли и през тези месеци управляващите са били в служебното правителство. Задавам си въпроса какво са правили, уточни депутатът.

Той заяви, че има достатъчно средства за подпомагане заради високите цени на тока, които трябва да бъдат разпределени от експертен екип.

По повод вчерашния протест пред НС, Аталай коментира:

В цяла Европа има протести. Някъде да сте чули някой да е влязъл и да иска да събори вратите на НС? Сблъсъци има, но са далеч от институциите.

Според Аталай, дебатите за зелен сертификат в НС не са нагнетили напрежението. Има убеденост, че трябва да се въведе ред относно ковид ситуацията в страната и трябва да се въведе сертифицираност за влизане в парламента, така, както се налага на гражданите за влизане в мол, например.

В сферата на правосъдието трябва да има промени и от тази гледна точка, едва ли не, само опозицията е виновна. Ние взехме решение, че ще направим първата крачка и не само това. Ще бъдат внесени промени в обществените поръчки, ще направим всичко възможно да внесем изменения в законите за горите, обясни още Аталай.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо и Кокорчо

    15 5 Отговор
    Кирчо и Кокорчо не могат да се справят с милиционерите от ДС в Енергетиката. Трупат милиарди на наш гръб.
  • 2 Абе

    14 4 Отговор
    не само тока, а и данъците!
  • 3 Шопо

    9 4 Отговор
    На шалварестите без пари ,а🇹🇷
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор
    АТАЛАЙ не лъжи
  • 5 Сопола

    16 2 Отговор
    Доц. Мангъров: “ Целият КСНС се скри в миша дупка, защото на шефа на НС му текна сопола“.
  • 6 Робин Худ

    16 3 Отговор
    О, енергийната банда говори. Този каже ли нещо, значи гони някакъв интерес. Без интерес и до тоалетна не ходи, както е казал за слугата си Св. Св. д-р Аамед Дуган.
    Ърмадан е компрометиран политик. Самите турци не го искат. Особено пък сунитите, демек 95%
  • 7 Стас

    17 0 Отговор
    "Рамадан Аталай: Богатите и бедните плащат еднаква цена на тока." Да,така е,с тая разлика,че бедните,като си платят тока и водата,после нямат пари с какво да изкарат месеца.
  • 8 Пич

    19 2 Отговор
    Глупака съветва , да противопоставят хората ! Разделяй , и владей ! Вместо да си свършат работата , и да изгонят робовладелците от енергийна мафия , защото тока ни е евтин , но те го правят скъп , ние ще разделяме хората !!!??? Абе едеотини , тука 90% са бедни бе , как ще ги делиш...!!!??? Или повишавате доходите , и овладявате инфлацията , или отивате в историята !!! Това е !!!
  • 9 От площада

    11 1 Отговор
    Стига с енергийните помощи! Дпс вън от парламента. Достъпна енергия за всички.
  • 10 Някой

    7 1 Отговор
    Прав е! не е нормално положението.
    Нормалната ситуация е бедният да плаща, а богатия - не.
  • 11 Пич

    8 0 Отговор
    Другият вариант е , че не е глупак , а защитава интересите на енергийната мафия ! Тоест - оставяме ги да скубят държавата на воля , и мимикрираме с псевдомерки ! Доказателство - дават едни пари на едни олигарси ( до 75% ) , които ги препредават на други олигарси ( енергийни ) !!! Народни пари !!! И всички олигарси по веригата печелят , само народа губи !!! Е това решиха " новите " от чужбина !!! Честито на наивниците , които ги избраха !!!
  • 12 фАНТОМасс

    3 0 Отговор
    Това значи , че Бойко с чекмеджето и леля Пена ще плащат еднакво ли ? Жалко !
  • 13 Тодор Живков

    6 0 Отговор
    Как сте, как е митинговата демокрация? Шегувайки се ви питам. Помноте ли 4 ст дневна о 2 ст нощна?

    Коментиран от #17

  • 14 Гнида

    6 1 Отговор
    ДПС дето държаха на плоския данък ни учат какви да са цените на тока и за кого да са различни . Ето това е лицемерие .
  • 15 Сандо

    9 1 Отговор
    Това че богатите и бедните плащат една и съща цена за тока е нормално и правилно,тока е стока и тази стока се продава на определена цена на всички.Но виж това,че богати и бедни плащат еднакви данъци е изключително неспправедливо!
  • 16 Ъхъъ

    3 0 Отговор
    Политиците които говорят много повече от нормалните граждани също адът по малко бой. Редно е колкото повече говориш повече бой да получаваш !!!
    Сругото е, политиците трябва да плащат повече за храна поне 4 пъти повече защото са по богати …
    Подобни малоумни изказвания може само от пълен профан да се кажат
  • 17 БКП

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Тодор Живков":

    Помня и как 10 години чакахме за Москвич

    Коментиран от #19

  • 18 Чичко

    3 0 Отговор
    От Статуквото коментари и съвети не искаме!!!
  • 19 Тодор Живков

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "БКП":

    Можеше да си купиш лада от корекома, ако си работил при лошия Кадафи. Ама никой не си караше москвича и ладата щото билета беше 6 ст. Пък в заводите на работниците премиите редовно бяха над 300 лв, плюс заплатата
  • 20 ДРАГАН

    4 1 Отговор
    АТАЛАЙ, ПРЕКАЛЕНО МНОГО ВОЛНОСТИ СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ГОВОРИШ! НЕ БЪДИ ЧАК ПЪК ТОЛКОЗ НАГЪЛ!
    ПРЕСТАНИ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ!
    ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ПЕНСИЯ СПРЯМО ОСИГУРОВКИ И ОСИГУРИТЕЛНИЯ СИ СТАЖ И ТЯ ДА БЪДЕ ОСЪВРЕМЕНЕНА КАТО ТАКАВА, А ТЯ НЕ Е ОТ КРАЯ НА 2007 Г.!
    ДОКАРАХТЕ ДО ПОЧТИ ИЗРАВНЯВАНЕ ТА ПЕНСИИТЕ, НА ТОЗИ КОЙТО ДО ВЧЕРА СЕ Е ОСИГУРЯВАЛ НА 500 ЛВ.И ТОЗИ, КОЙТО СЕ Е ОСИГУРЯВАЛ НА ТАВАНА НА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ПРАГ И СЕ Е ПЕНСИОНИРАЛ ПРЕДИ 7-10 ГОД. И СА С ЕДНАКЪВ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ. ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И Е ЦИНИЧНО!
    ВСИЧКИТЕ ВИЕ ОТ ДПС, ГЕРБ И БСП СЕ ГАВРИТЕ С БЪЛГАРИТЕ И ДАВАТЕ ОТ ТЕХЕН ГРЪБ НА МАЛЦИНСТВАТА, ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС НА ИЗБОРИ. СЕГА ПОДВЕЖДАТЕ И МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО СА ОТ ВЧЕРА В ПАРЛАМЕНТА - НОВИТЕ ПАРТИИ И НЕ МОГАТ ДА ВИ РАЗБЕРАТ ЛЪЖИТЕ И ГИ ПУСКАТЕ ПО ДИНЕНА КОРА, ЗА ДА ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ, ЗА ДА СТЕ СИ ПАК ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ - ГЕРБ-БКП, БСП-БКП, ДПС-БКП, ЗА ДА МОЖЕТЕ ОТНОВО ДА ВЪРШЕЕТЕ И КРАДЕТЕ. ТОВА СЕ ВИЖДА И ОТ КОСМОСА, АТАЛАЙ! ПЕНСИИТЕ ТРЯБВА ДА СА НА БАЗА ОСИГУРОВКИ И ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ, А НЕ НА БАЗА ЕЛЕКТОРАТ /МАЛЦИНСТВАТА/, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ВАС И СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ИЛИ НА БЕДНИ И БОГАТИ.
  • 21 гост

    3 0 Отговор
    Така е защото данъчната система е такава. Разчита главно на КОСВЕНИТЕ данъци /ДДС/ които лягат на гърба на бедните. Така ще е до като богатите приемат данъци изгодни за тях. Защо се намали ДДС за кръчмите и туризма, а за основните стоки остава 20%. Да не би леля Мара всяка вечер да ходи на ресторант. В Швеция ПРЕКИТЕ данъци достигат 80% , за това богатите шведи вземат чуждо гражданство.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Тоя откри топлата вода. Всички плащат еднакви цени, на ток, на хляб , на мляко. То и кола като отидеш да си купуваш, няма цени за бедни и богати. Затова едни си купуват нови Бентлита, други трудно събират пари за нов внос Гоуф. Преразпределение става само чрез реформа на данъчната система. А най-вече създайте условия, щото да се плащат човешки заплати , това поне от вас зависи, ако искате , и ако можете. Ама май само едно ви се отдава. А че и вашите хора се облажват от енергетиката е съвсем друг въпрос , на който няма да поискаш да си отговориш. И най-вече отрежете тия, дето цуцат социала, че нещо много станаха на клона.
  • 25 БОГАТИТЕ НИТО ПЛАЩАТ , НИТО РАБОТЯТ

    1 0 Отговор
    БЕДНИТЕ ПЛАЩАТ И РАБОТЯТ ВМЕСТО БОГАТИТЕ ПАРАЗИТИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове