Last news in Fakti

13 Януари, 2022 21:28 1 503 32

Денков: Ако има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица

  • проф. николай денков-
  • мон-
  • интензивни легла

Тестването на децата в училищата продължава, добави образователният министър

Денков: Ако има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица - 1
Кадър бТВ

Дори да има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица, ротацията също ще е за срок от седмица, така че да няма дълго задържане на децата вкъщи. Това заяви министърът на образованието акад. Николай Денков пред бТВ по повод мерките за училищата от новия план за справяне с пандемията.

„Двете основни промени в плана са, че нивата ще се определят според наличието на интензивни легла, защото основната идея е, че трябва да има място за хората, които се разболеят. Второ, предлагат се пакети от дейности на различните нива, така че, ако някой иска да затваря училищата, трябва да знае, че това е свързано и с други ограничения, които ще вървят заедно“, заяви той.

Министърът на образованието допълни, че в първите две нива ще има присъствено обучение, в третото – за учениците между 5. и 12. клас ще има ротация на 50%, но от 1. до 4. клас ще са изцяло в училище. В четвъртото ниво – от 5. до 12. клас трябва да бъдат вкъщи, а от 1. до 4. клас могат и да останат, но това зависи от други условия и ще бъде решено от здравните власти.

В четвъртия етап ще се влиза, ако има над 80% заети интензивни легла.

„Едно от изключенията е, ако сте в малко населено място, където заболеваемостта е много по-малка от средната, тогава може да се окаже, че в областния център затварят, а във вашата община не се затварят училищата“, заяви Денков.

По думите му, ако се е следвал стария подход, много от областите вече е трябвало да са затворени.

„Продължава тестването в училищата, нямам никаква промяна в отношението към него“, поясни Денков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бени

    31 1 Отговор
    Ние дето израснахме в зората на демокрацията поне имахме нормално детство, а бъдещите поколения ще седят зомбирани на таблета в килии.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нещо

    26 1 Отговор
    ми стоиш нежно и ранимо. Все такива ли ви е събрал Киро Шприца?

    Коментиран от #11, #28

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кики

    32 2 Отговор
    Тези американски агенти ще довършат България, време е за ново априлско въстание , защото след нова година идва задължителна ваксинация да всички дори за деца от 5 месеца нагоре
  • 6 Адеее

    17 2 Отговор
    Тие променливите ептен изперкаха. Оставете децата да се развиват бре. Затривате едно цяло поколение.
  • 7 ТаУмВзе

    20 2 Отговор
    За робът овца, 3та година Децата да са без останките от образУвание, не е проблем. Никаква Гавра, мизерия, изнудване не може да го събуди от Търпенето. По една Разходка/протест-щурм/ и всичко е Точно! Изчезнали са 850 хиляди Българи за 10 години, което е и причината сега да не кажат колко Под 5 милиона Оцелели има. По една канадска усмивчица, без зъбки и тва е. Защото Зъбите ни са в 20век, Кръвта ни е в Чужденеция. Нани Наниии! Знам, че няма да се разбере написано, но все пак.
  • 8 Ваксина= миокардит

    24 2 Отговор
    Не докосвайте децата проклетници!
  • 9 Сашо

    25 4 Отговор
    Моите деца няма да ходят да плюят всяка седмица и да стоят на отворени прозорци цял ден, и госпожата през две секунди да крещи "Сложи си маската на носа". Ами господин Денков ето така протича целия час присъствено.
  • 10 Майна

    16 1 Отговор
    Това е УНИЩОЖАВАНЕ НА ДЕЦАТА ВИ, БЪЛГАРИ...Толкова ли претръпнахте??? Прочетох нещо ,което стегна гърлото ми ..,,Тези хора съвсем се забравиха или ни смятат за идиоти. Или пък се надяват, че като свирят в оркестъра на „Титаник“ и корабът потъва, за тях има тайно осигурени лодки, които ги чакат, за да ги спасят в мъглата на ледения океан.

    За нас, останалите, е съдбата на Леонардо ди Каприо – да обичаме докрай …,,

    Николай Милчев

    Коментиран от #14

  • 11 Не се

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нещо":

    заблуждавай от мижавия външен вид денков е класна рептилия и една от най-откровените подлоги на елита.
    Голямо зло за образованието и децата.
    Отдавна е в списъка за народен съд.
  • 12 Кики

    15 1 Отговор
    Председателят на Европарламента , Давид Сасоли почина след като беше " ваксиниран "" с бустер на 26.12.2021
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ковид клоуни

    3 0 Отговор
    Това няма ли да зависи от "епидемиологичната обстановка"?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И. Иванов

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Само":

    Веселяк си, но си много еднообразен.

    Коментиран от #20

  • 20 Бачкай

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "И. Иванов":

    пиши глупости вече всеки те знае

    Коментиран от #21

  • 21 И. Иванов

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бачкай":

    Сложих ти плюс.
  • 22 Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кики":

    Д-р Райнер Фюелмих работи с огромен екип по процеса Нюрнберг2..Фюлмих си сътрудничи с хора, работещи в тайните служби на Германия, които не желаят да приемат инжекциите.
  • 23 Анонимен

    8 0 Отговор
    Играете си със здравето и живота на хората, г-н Министре. Запитайте се защо го правите? Защото сте послушни маши в ръцете на световни дерибеи.
  • 24 Майна

    5 0 Отговор
    Д-р Лий Мерит за бойните пилоти в САЩ, които отказват да получат снимките. Според д-р Фюлмих д-р Мерит обясни: „Те разбраха, че ако бъдат принудени да ваксинират, ще бъдат убити.

    35:15 В Швеция се събира информация за партиди от всеки регион, шведските здравни власти (Folkhälsomyndigheten) и медицинския съвет (Läkemedelsverket). Всяка партида може да се проследи чрез приложение. Има икономическа печалба за шведските региони, които успяват да инжектират повече хора. Един от експертите адвокати, участващи в предстоящите съдебни заседания, е специалист по Нюрнбергския процес.

    38:45 Как ще се извършват процесите и чрез каква правна структура? Общ дизайн, същата структура като при Нюрнбергските процеси.
  • 25 Майна

    7 0 Отговор
    39:40 Свободният избор трябва да царува за членовете на Европейския съюз. Потребителите на здравни грижи имат потребителски права. Измамата означава подвеждане на хората и потребителите на здравни грижи.

    42:00 Така наречените ваксини са фалшифициран продукт, пуснат на пазара. Според Майк Йейдън има закон в САЩ, който ще направи всеки отговорен за вредите, причинени от фалшифицирания продукт. Във флаконите се поставят токсини, различни от известните липиди и т.н., с което хората, които са взели ваксините, никога не са се съгласили.
  • 26 Майна

    7 0 Отговор
    46:15 Кога ще се проведат изпитанията? Как ще се случат обвиненията и как ще се водят процесите? Една от целите е да се информират хората и да се разкрият нарушенията чрез включване на алтернативните медии, така че масовите медии да не могат да игнорират изпитанията. Екипажът работи по нова правна система в САЩ, Африка и Германия.

    50:48 Д-р Фюлмих вярва, че светът е близо до повратна точка и целият разказ ще се разпадне много скоро, може би след няколко седмици или месеци.
  • 27 Майна

    7 0 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИТЕ дават назад..ВЕЧЕ!ДНЕС -Въпреки дезинформацията , изхвърлена от съдия Сотомайор, Върховният съд на САЩ блокира правилото за ваксина или тест на администрацията на Байдън за американския бизнес , но позволява мандат за ваксина за повечето здравни работници ...ЧЕТЕТЕ, ЗА ВАС Е ХОРА!!! ПОБЕДАТА ИДВА ,ЩЕ ГИ ПОВЛЕЧЕ КАТО ПРИДОШЛА РЕКА ВСИЧКИ ПОДЛОГИ..
  • 28 Магнолияна

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нещо":

    Те са доста отдавна заедно. Кирчо, Кокорчо и тоз дъртият имат едно интервю, миналата година, което ако го прослушате, ще Ви станат ясни много неща. Потърсете бтв новините . бг Асен Василев: Теставането за COVID-19 може да стане .............................
  • 29 Донозо

    2 3 Отговор
    ПУСКАЙТЕ ВЕДНАГА ОНЛАЙН!!!! ЩЕ СЕ ЗАРАЗЯТ ОТ КОВИД!!!! И КАТО ПУСКАТЕ НА УЧИЛИЩЕ ПУСКАЙТЕ ВСИЧКИ БЕЗ ТЕСТОВЕ

    Коментиран от #32

  • 30 0авмп

    6 5 Отговор
    Учениците трябва да са онлайн!!!! Русе е пълен с ковид в училищата!!
  • 31 Ццц

    2 3 Отговор
    Това еврейско носле крие злодей. Денков ще носи съдебна отговорност за всеки случай тръгнал от училище - ето сам се рапорежда всички в инкубатора на зараза идните седмици, да знаете кого да съдите.
  • 32 ПУСКАЙТЕ ГИ ВЕДНАГА ДА ВАКСНЦУВАТ

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Донозо":

    ПО МОЛЦИТЕ И ГРАДИНКИТЕ🍾
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове