Last news in Fakti

14 Януари, 2022 13:40 3 340 70

Проф. Ангелов се подигра на новия COVID план

  • проф. костадин ангелов-
  • covid план

Целият план е функция на интензивните легла, а това е много измамно, защото той казва, че държавата ще се затвори при 80% заетост на интензивните легла. Това до момента не се е случвало, защото тези легла са заети от пациенти, които нямат COVID-19

Проф. Ангелов се подигра на новия COVID план - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Вчера беше представен поредният план за справяне с пандемията. Бяха съобщени няколко новини, много претенции, имаше и доста премълчани неща. Това заяви на брифинг в парламента бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов, цитиран от novini.bg.

,,Първата новина беше, че плановете до момента са неясни, което означава, че планът "Кацаров" и планът на служебното правителство е оценен като неясен и с приемането на настоящия план той е хвърлен в кошчето. Тази гордост на служебното правителство вече е в кошчето. За изработването на този план, който доведе до най-голямата смъртност от COVID в страната, бе даден златен медал. Настояваме този златен медал да бъде върнат на Министерството на здравеопазването и да бъде даден на хората, които са достойни да го получат'', коментира той.

Второ, имаше заявена претенция, че този план е първият. Определено премиерът Петков има много неща, които трябва да подобри в комуникацията си, но нека започнем от аритметиката. Този план е третият подред. Първият план беше направен от нашето правителство в края на юли 2020 г. и представен пред Народното събрание през ноември 2020 г. Разлиствайки плана, ми прави впечатление, че той е наукообразен – с липса на всякакви практически възможности за действия по време на тази COVID вълна. Гледайки експертите, които го защитават, разбирам, че той е писан от хора, които никога не са влизали в лечебно заведение и никога не са се занимавали с болни пациенти от COVID-19, заяви още проф. Ангелов.

,,Целият план е функция на интензивните легла, а това е много измамно, защото той казва, че държавата ще се затвори при 80% заетост на интензивните легла. Това до момента не се е случвало, защото тези легла са заети от пациенти, които нямат COVID-19. Максимумът от заети легла до момента е бил 880 от 1200. Не знам дали разбирате логиката на този план... той не преследва човешки цели, той преследва само икономически цели да нямаме затваряне. Такъв план трябва да пази българските граждани, да спира разпространяването на болестта, да не позволява да се заразяват много хора и да спаси максимално много животи. Тук такава цел не е поставена. Тук ние тичаме след събитията, водейки се от заедността на интензивните легла'', посочи депутатът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    102 12 Отговор
    Мнението на тая пеперудка ми е много ценно.
  • 2 сила

    79 12 Отговор
    КОСТАДИНКА НАГЛАТА......
  • 3 MERS

    57 3 Отговор
    "Обсъжда се възможността да не се издава сертификат за антитела"- това явно е стъпка към задължителното ваксиниране ?!

    Коментиран от #7, #55

  • 4 провинциалист

    54 8 Отговор
    Треперибузков пак се е разпенявил нещо...
  • 5 значи

    34 4 Отговор
    Официално има план-демия.
  • 6 ПРОВАЛА НА ГЕРБ

    37 6 Отговор
    започна още с плана им за ваксинация - като разбраха че се дънят и хоп Тулупа им пусна масова ваксинация за да замаже положението!
  • 7 GGG

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "MERS":

    Това ще е срамота най-добрата защита са антителата!

    Коментиран от #24, #34, #41

  • 8 Гейчето Ангелов

    53 6 Отговор
    Слабо се краде в новия план.Аз с Мутафчийски и Тиквата какви планове правех!ЕХ!
  • 9 Типично

    41 5 Отговор
    за интригантка Ботокс - само фалш , лъжи и пари в тиквообразната му чутора !
  • 10 Несофиянец

    44 4 Отговор
    Ангелов отдавна се подиграва и с медицината и с лекарите.Измислен доктор.

    Коментиран от #43

  • 11 хихи

    34 3 Отговор
    Човекът въвел задължително носене на маски на открито защото „учени от Тракийския универсисет” му азали, че в отходните води има вируси се подигарава на хора говорещи ги подобни...
  • 12 Дичо

    12 11 Отговор
    Сега по новия план, ако във област Видин са заети повече от 80% от интензивните легла, а в другите области от клъстъра 30%, какво правим. Ще затворим ли всичко във Видин, или ще чакаме и Плевен да стигнат 80% и тогава ще затворим целия клъстър. Ако чакаме дълго Видин ще изчезне целия...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ВТОРИ ФЕВРУАРИ

    7 4 Отговор
    🛌🛌🛌🛌🛌🛌🛌🛌 123% 🔒🔒🔒
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Селски хитрец

    15 2 Отговор
    Борим ковида като увеличаваме капацитета на леглата. Йелементарно , Уоутсън!
  • 17 Ограби

    31 2 Отговор

    До коментар #13 от "баничарка леки":

    и болницата , а и куп други далавери сътвори тоя отвратителен злобен мазник , който като багаж го размотаваха с джипката !
  • 18 Ааааа

    16 1 Отговор
    А старите моцуни да се скрият вече че омръзнаха

    Коментиран от #21

  • 19 Ох, Боже мой

    19 5 Отговор
    Костадин Ангелов отново не е разбрал. Следи се заетостта на интензивните легла, които са определени за лечение на ковид пациенти. Всяка болница, която извършва интензивно лечение, има отделен определен брой такива легла. Тук изобщо не става въпрос за всички заети интензивни легла! Разбира се, че има налични интензивни легла и за пациенти без ковид, но те не влизат в тези проценти.

    Коментиран от #29, #45

  • 20 ФАКТИ

    14 3 Отговор
    МУТРАТА ПРОФЕСОР С МЕК.КИТК. ДРУГО НЕ МОЖЕ.

    Коментиран от #39

  • 21 Гого

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ааааа":

    Проcт мОцун 😆😆😆
  • 22 Пипи Чорапчето

    14 1 Отговор
    Тъй, тъй, Косъм - щом няма черни чували в плана и чеп за зеле не става от него!;)
  • 23 АААААААААа

    19 1 Отговор
    А Вашият план беше през 2020 година: При ТРИМА заразени от ЛОМ затваряне на цялата държава??????????????????????? И демонтаж на пейки по парковете????????? и КППта задължително. И БЕЛИНА на воля .....

    Коментиран от #33

  • 24 И срещу някой лев всеки корумпиран

    9 11 Отговор

    До коментар #7 от "GGG":

    лаборант може да ти издаде документ, че са над нужната стойност и да се сдобиеш със зелен сертификат без да си преболедувал някога или да е било толкова отдавна, че вече антителата ти да липсват. Измамата е изключително лесна и трудна за проверка. Всъщност може да лъсне ако такъв човек пипне ковид почти веднага след издаване на фалшив сертификат на база антитела, стигне до болница и на някой му хрумне да провери нивото на антителата веднага. И се окаже, че тези за стара зараза IgG липсват или са в референтни стойности.Нормално е да искат да го махнат това временно решение и по друга причина. Много хора като се разболеят си правят само домашен тест и даже да е положителен ако не са много зле продължават да ходят на работа, училище и т. н. За да не карантинират тях и контактните лица и да се наложи да седят в къщи(10 и7 дни). До преди 2-3 дни беше съответно(14 и 10).А след 20 дни могат да си извадят зелен сертификат на база кръвен тест.Това не трябва да се допуска, т. к. тези хора ако не се самоизолират заразяват други и вълната става трудна за контрол и броят на заразените расте бързо. От друга страна има хора, които дават отрицателни PCR тестове неколкократно, а са с ковид и те само на база антитела могат да получат зелен сертификат или трябва да се ваксинират, но ако са преболедували съвсем скоро не е препоръчително. Въобще е доста сложна ситуацията. И всяко решение трябва да се обмисля сериозно.

    Коментиран от #28, #46

  • 25 яяя, кой се показа...

    8 1 Отговор
    А " чувала с труповете" се показа по медиите.

    И сегашните са същите като " чувала с труповете и нощ- та му".

    Само едно не се е променило за 2 гоини- държавните поръчки и наредби за закупуване и носене на маски, ваксини( изнудване чрез сертификат, дискриминиращ масово 90- 97 % напълно здрави хора), съсипване с локдауни и ограничителни мерки малкия и среден бизнес.

    Малкия и средния бизнес дават 50- 70 % от БВП в сащ, англия, австралия, канада, германия, холандия, франция, италия, испания+ милиардите държавни поръчки за ваксини, тестове, санитария= най- голямото усвояване на средства от англосаксонските олигарси в историята на капитализма.
  • 26 Гого

    3 11 Отговор
    Ближете краката на възраждане пpocти антиваксъри

    Коментиран от #37

  • 27 Тома

    8 1 Отговор
    Бай Ставри го чака за да му се подиграй на коцето
  • 28 Не, не може!

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "И срещу някой лев всеки корумпиран":

    Няма никакъв начин това да се случи. Понеже не познавате системата отвътре, затова толкова лаишки се изказвате.Лечението на пациентите в интензивни отделения се заплаща от здравната каса, като само при наличие на свободно интензивно легло, програмата, с която работят болниците, допуска пациент да бъде регистриран на такова легло. Регистрацията е с документ за самоличност. Ако някой пациент не е регистриран в тази система, и ако няма свободно легло в дадената болница, то болницата няма да получи плащане. Не си мислете, че е толкова елементарно всичко.

    Коментиран от #52

  • 29 Как

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ох, Боже мой":

    да разбере , като само интриги и подмолни планове са в кратуната му ! А и пипе няма !
  • 30 К Ангелов!! Недоразумение с титла!

    8 2 Отговор
    Гьонсурат,!!Тя този крадец и некадърник, не трябва да му се обръща внимание!

    Коментиран от #42

  • 31 А бе

    6 1 Отговор
    Все ми е тази какво е казал този бок лук.
  • 32 Клоуна

    5 2 Отговор
    Тоя шизофриник Ангелов, професор ли е? ЦСЗ, там ще преподава изкуство на източване на здравни каси.
  • 33 Пипи Чорапчето

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "АААААААААа":

    Именно - това им беше "планът"!
    И понеже беше издържан на най-високо експертно ниво, в разгара на вълната, когато хората умираха по стълбите на болниците, ей тоя барабар с другия ..., се натовариха като кучки в каручки на жипката Му, че да инспектират и пътните Му маркировки!
    И тоя сега има очи да се подиграва, вместо да е разследван за действията си като здравен министър!
  • 34 Мамул

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "GGG":

    Ти ваксинира ли се! Ваксинирай се! Не разсъждавай! Правителството се грижи за теб!
  • 35 оня

    2 2 Отговор
    ненаядена калинка:))
  • 36 МДТ

    4 3 Отговор
    Целият план е функция на заетите интензивни Covid легла. Така е и във Франция от доста време. Системата работи.
  • 37 я пак

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гого":

    Не минава тая опорка.

    И тоя беше за масовата ваксинация, локдауни, сертифициране, дискриминиращо 90- 97 % напълно здрави хора.

    Знаем нощ- ниците му и " чувалите с трупове". Все специалисти по инфекциозни заболявания- очен доктор, хирург, хигиенисти.

    Как за 2 години медиите не дадоха поне един нормален инфекционист в държавната администрация или експерт.
    Всичките наредби и ограничителни мерки, дискриминиращи сертификати за да се купуват ваксини с държавни поръчки от фарма олигарсите, идват не от клинични и работещи медици- инфекционисти, а от офтамолози, хирурзи, джипита, хигиенисти, доктори без лекарски права, фармацевти, повечето минали през проекти или нпо- то на англосаксонските фарма олигарси финансиращи сзо- то и шефа му хигиенист.
  • 38 Цуца

    2 4 Отговор
    Някъде четох, че Радка ”пиратка” е изказала някакво си мнение за ковид кризата?! Тая баба да я разкара премиера и да си гледа пенсията, а не да заблуждава хората и правителството с пълни простотии
  • 39 Ами

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "ФАКТИ":

    дали наистина е професор ? Те и дипломи се издават като сертификатите.
  • 40 Българин

    4 1 Отговор
    Абсолютно точно казано!
  • 41 Ммм дааа

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "GGG":

    срамотае, но антителата не са критерий. Какво ше кажеш за клетъчната памет ?
  • 42 3.14К

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "К Ангелов!! Недоразумение с титла!":

    Аз няма как да напиша какво мисля за това нищожество, защото веднага ще изчезне в облака.
  • 43 Уточнение

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Несофиянец":

    А всъшност дали наистина е лекар ?
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    КОСТАДИН АНГЕЛОВ и герб се подиграваха и подиграват БГ НАРОД
  • 45 Бъди сигурен, че Ангелов много добре

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Ох, Боже мой":

    знае за какво иде реч.Дори ковид интензивните легла въобще не са константна величина.За леглата с кислород, но без възможност за интубиране пък да не говорим. При растяща вълна в ковид отделения се преобразуват постепенно повечето отделения, където леглата са снабдени с кислород:Отделения по пулмологив, по гръдна хирургия и т. н. Не е особено адекватно решението за 80%.Още по-странно ми е това райониране дали е свързано по някакъв начин с брой население, с капацитет на болници и с броя на наличния в момента клинично здрав персонал, обучен да обслужва интензивни легла. Под натиск(имам предвид идиотския наистина протест онзи ден) правителството взема недообмислени решения. От опита на Ангелов биха могли да се възползват. Той беше единственият здравен министър, който обикаляше по болници и осъщестяваше някакъв контрол.Не мога да кажа, че ми е особено симпатичен, но истината е такава. Ананиев и Кацаров си бяха неадекватни отвсякъде. За новия здравен министър нямам наблюдения все още. Надявам се тя да e в час. Добре е да се вслушват в конструктивна критика дори, когато идва от "врага". Имам предвид Ангелов.

    Коментиран от #51

  • 46 Сори, ама

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "И срещу някой лев всеки корумпиран":

    Много си далеч от истината. Лаборант, срещу заплащане, щял да напише по-висок процент... . Дрън, Дрън. Ама точно така ако стават работите, много ти е развинтена фантазията. Но показва и липсата на всякаква информираност по този въпрос.

    Коментиран от #67

  • 47 Биг Большой Идьотукрат

    2 5 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел! Те и твоите планове за нищо не ставаха, пълен цирк!
  • 48 Гост

    4 5 Отговор
    Спрете да му давате думата освен в ЗАТВОРА! Има интервю с професор Пламен Гацов-кардиолог, който казва че за измималата година са починали 71хил.души от сърдечни заболввания, а ние казва той сме се съсредотичили само върхо Ковид. Браво на професора, а не като тоя ботоксов КЛОУН!
  • 49 Фин

    1 5 Отговор
    Провален политик, като този, т.н. професор е по-добре да си затваря устата!
  • 50 ККК

    2 2 Отговор
    В Китай за два случая с Омикрон затвориха 5.5 милиона провинция???? А вие на какви се правите, че знаете повече от тях ли? Мутафчийски ви каза направо в очите,,яко ще си мре " ,няма кой да слуша! Слушате глупостите на ваксинираните анти ваксари! Заслужавате си съдбата!
  • 51 Ох, Боже мой

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бъди сигурен, че Ангелов много добре":

    Хубаво е, когато се изказваш по определен въпрос, да имаш поне малко компетентност. Интензивни легла са тези, които се намират в отделенията или клиниките за интензивно лечение, така наречените ОАИЛ или КАИЛ. Там се извършва лечение с или без механична вентилация по клинична процедура номер 3 и номер 4, съгласно рамковия договор, по който работят болниците. Лечението се заплаща на 100% от здравна каса, като броят на свободните легла и процентът на заетите се контролира автоматично. Лекарите, които са оторизирани да вършат това са само и единствено анестезиолози. Повтарям, всяка болница е заделила определен брой такива легла за лечение на ковид болни. Има заповеди на министъра и съответните РЗИ, които контролират също процеса

    Коментиран от #57

  • 52 Чети по внимателно коментара ми и

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Не, не може!":

    този, в отговор на който съм го написал. Коментирам зеления сертификат след тест за антитела в поста си. Кръвен тест за антитела. Не съм медицинско лице, но съм доста запознат (по неволя) със системата. Фалшифицирането на резултат от тест за антитела не е никак трудно. Кръвните проби се унищожават. Зеленият серификат на база високи антитела над определена стойност и сега важи само на територията на България и то за 3 месеца. Докато разрешават подобни сертификати нивото на ваксинация ще остане ниско, най-ниското в ЕС и не само. А не това е целта на правителството(поне не на една част от него).

    Коментиран от #56

  • 53 Джоко

    2 3 Отговор
    Фалитко Ангелов има право на изказване- демократично е, нищо че брътвежи на глас!
  • 54 Цуца

    2 1 Отговор
    Ботокса да се скрие и да не предизвиква плюнки и храчки по имплантите, че току виж се разпаднат и разтече ботокса от физиономията му
  • 55 Ок!!!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "MERS":

    Според мен не мисля, че това е критерият за задължително или не задължително ваксиниране!
    Според мен не искат да го признават, защото самите те много добре знаят, че теста за антитела е измама. Както ПСР теста, и бързите тестове са измама.
    Изследването заа антитела не може да даде титър заа антитела точно за Sars cov2, защото са неспецифични. Те ще ви отчетат титър и срещу другите патогенни коронавирус-OC 43:NL63 и т. н.
    Тези в лабораториите го знаят това, но нямат интерес да ви го обясняват.
  • 56 Ок!!!!!

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Чети по внимателно коментара ми и":

    Но и след ваксинация нивото на антитела падат след няколко месеца. Защо трябва да се ваксинирам, след като след три месеца ще съм на изходна позиция... И пак ваксинация и пак, и пак... И според теб, колко често мога да активирам имунната си система без последствия?
    За лабораториите си прав. Мога да изкарам каквито резултати желаеш!

    Коментиран от #59

  • 57 Благодаря за разясненията.

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ох, Боже мой":

    Свидетели бяхме колко добре работи автоматичната система за известяване колко интензивни легла са останали на разположение във всяка болница. Ако всичко беше наред със системата нямаше хора със сатурация под 65 да обикалят по 5 - 6 болници, за да намерят свободно интензивно легло. И това се случваше още при 750 заети интензивни легла в цялата страна. При запълване на капацитета роля започват да играят връзки, познати и т. н. Защото има голямо значение в коя болница е интензивното легло. Анестезиологията по принцип не е от най-желаните специалности и не ми разправяй, че само анестезиолози работят в интензивните отделения. Може при нормални условия да е така, но в пик на вълната е абсурд. Значи не трябва да се учудваме никак на забраната на плановите операции в момента. И за тях са нужни анестезиолози. А е нелепо едни и същи да работят и в интензивни ковид отделения и в други. Ама то какво ли е нормално в тази държава. Въобще не е чудно че сме първи по смъртност. Влязох в болница с CRP 3,при референтна стойност
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    В бг никога е нямало Български план за справяне.Винаги Насоки от ес!И сега това,което го казват за план на петков и кабинета му е насоката на ес за справяне.Ако имахме план ,нямаше да имаме сертификат и парцалите отдавна да ги няма!
  • 59 Така е. Имам доста примери край

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ок!!!!!":

    себе си, че ваксинацията за някои хора определено е от полза.В възрастовата група 50-60 съм и точно в нея имам много познати, че и роднини, които починаха от ковид и такива, които се спасиха на косъм. Не мога да твърдя, че ако бяха ваксинирани нещата щяха да се развият другояче. Но е факт, че само един от тежко преболедувалите все още не е ваксиниран. Другите го направиха 6 - 7 месеца след като ги изписаха от болница. Говоря за хора заразени в края на 2020 и март 2021.Факт е, че моя позната се разболя отново от ковид 4 месеца след преболедуването си и пак не е леко. Всеки взема решение за себе си.Както и не зная дали ако се наложи ваксиниране на всеки 3 месеца не би имало лоши последствия. Времето ще покаже. Лошото е, че има много фалшиви новини и много малко достоверна, достъпна информация.

    Коментиран от #61, #63

  • 60 Петя

    2 1 Отговор
    Повечето легла в момента са заети от пациенти дето мямат нужда от лечение в болница,те нямат на рентген пневмония.Заемат места за хора,които имат нуждаот лечение и интензивни грижиОтделно приемат се болни зписани,лежали повече от 10 дни за3ти път-изписан в добро състояние,н другия ден отново е в болница,същото отделение,понеже няма кой да ги гледа в къщи и пак биват приети.Ето каква използваемост на леглата.Това никой не го контролираКъде са директорите на болниците,питам аз.
  • 61 Ок!!!!!

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Така е. Имам доста примери край":

    За мен повторно боледуване от ковид 19 не може да има, тъй като човека изгражда имунитет до живот! А случаи за които пишат за повторно боледуване, както и ти казваш за твоя позната.... аз ги от давам на фалшивите тестове..И ПСР и бързите тестове са измама. Дори мафиотската СЗО го призна, че ПСР тестовете са неверни и невалидни! А много преди това, и изобретателят на ПСР теста го беше казал същото, че този тест не може да отчете коронавируснаа инфекция. Т.е. искам да кажа, че.... примерно твоята позната единият път, аа може и двата вирусната инфекция да не е била ковид.
    Всеки сам избира в какво да вярва. .

    Коментиран от #64

  • 62 Ицо

    3 1 Отговор
    Кой му иска мнението на тоя неграмотник
  • 63 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Така е. Имам доста примери край":

    Не си ли запознат,че антителата не са важни,а е важен Клетъчния имунитет.Пиша ти на ТИ,защото си доста известен под други никове.....пак те е хванала логореята...аз съм на 63,5г почти изкарах Ковид ноември 15 2020г и досега нито ме еповторил страшния ковид твой нито имам проблем с пост ковид !По скоро съм супер дори стоях и мръзнах на митинга на 12тиБая виках и свирих но нямам проблем с гърло и глас!За разлика от теб и другите боцнати,които сега карате омикрон!Та не слагай вси под един знаменател.В Къщи никой не е боледувал повторно,а имаме на 90човек.накрая ,защо се криеш под различни никове???

    Коментиран от #65, #66

  • 64 Имунитетът въобще не е до живот.

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ок!!!!!":

    Дано не го изпиташ на собствен гръб това. Вариантите са различни, мутациите са толкова много, а антителата спадат значително. Вече са безкрайно много случаите на повторно заразяване. Как може да продължавате да вярвате, че имунитетът е до живот. Първата жена на сегашния мъж на Мая Манолова беше преболедувала пролетта на 2021 г, но при следващата вълна есента се зарази отново и почина за съжаление. Хайде тя е лекарка, но аз познавам шофьор на такси, който се зарази 3 пъти, и трите тежко и вече не работи това, въпреки че се ваксинира. Познавам преболедувал, след това ваксиниран и отново заразен 4 месеца след втора доза. Факт е, че след ваксинацията не се разболя тежко и не стигна до болница, но съм чувал и за такъв случай дори.
  • 65 Т клетъчен имунитет не може да се

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    изследва на всеки. Скъпо е и далеч не всеки лаборант може да се справи. Познавам няколко преболедували, които пожертваха от 190 до 240 лв и от тях само един имаше добър Тклетъчен имунитет.Другите бяха много разочаровани. На единият и антителата 3 месеца след заразата му бяха мижави. А беше искарал тежък ковид. Жена му го кара в пъти по - леко, а имаше много висок титър антитела. Над 850 доколкото помня. А зелен сертификат все още дават за над 150.

    Коментиран от #70

  • 66 Нямам ник и никога не правя копи

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    пейст на коментарите си. Да ги постна по 10 пъти в различни теми. Както правят някои. Пиша когато имам време и нагласа за това. Не агитирам никого да се ваксинира, но дори в Беларус ваксинираните са с 10%повече, отколкото у нас. Предимно със Спутник естествено.
  • 67 Има много такива случаи, вярвай

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Сори, ама":

    ми. При това не срещу 300-400 лв както е при фалшивите ваксинации, а за 30-50 лв.
  • 68 Човек от щаба

    1 1 Отговор
    Не знам колко болни от ковид е лекувал Ангелов, че сега да има претенции кой пише плановете. По мой спомен инспектираше магистралите и кимаше на всяка простотия на шофьора. Време е да се разбере, че никой план не действа. С мерки без мерки, с ваксини, без ваксини, вълната минава до следващата. Който изтегли късата клечка, изтегли. Но мерките никой не са спасили.
  • 69 "Присмял се, хърбел на щърбел"

    0 1 Отговор
    А, последна ЩЕ си СЕ смее, "онази с КОСАТА". И ЗА ТОЗИЕ В СИЛА!
  • 70 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Т клетъчен имунитет не може да се":

    Клетъчен имунитет не може да се докаже без да се вземе кръв от гръбначния мозък....Тази манипулация не е безопасна,като вариантите на Ковид за Преболедувал.В Света преди ......19г края,се приемаше за Аксиома.Явно ковид дотолкова е промил финансово възприятията на лекарите,че те забравиха за него!!!Тези Антитела ,които частично се откриват и ги Класифицират като имуноглобулин г ,се намират в Костния мозък,а не са в кръвта....Когато някой човек не боледува от "Нещо",което заразява много хора се знае,че има Клетъчен имун!Дано малко съм осветил тъмата в знанията ти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове