Last news in Fakti

14 Януари, 2022 18:11 3 623 34

Методи Лалов проговори за изключването си от Демократична България

  • методи лалов-
  • демократична българия-
  • оставка

Половината ни група общински съветници от ДБ е в едни фондове, където се вземаха по 4000 лева за 1 час месечно работа

Методи Лалов проговори за изключването си от Демократична България - 1
Снимка: Архив

"Има разминаване между реалните причини и причините, посочени като основание за изключването ми. Реалните са, че аз назовах авторитарното лидерско управление. ... Сега съм изключен, че не съм ходил на заседанията на Столичния общински съвет. Нямам нито едно наказание от ОбС. Какво се случи - ВСС на Магдалинчев, Цацаров и Гешев не успя да ме уволни от съдебната система, "Да, България" ме уволни от "Да, България".

Това заяви пред БНР бившият съдия, сега общински съветник в Столичния общински съвет Методи Лалов, който беше изключен от "Да, България", след като поиска оставки в партията.

"Имаше проблеми по отношение на комуникацията не само с мен, но и с останалите членове, игнориране на всеки, който проявява активност, която не се одобрява от ръководството. Всичко това доведе до ескалиране на напрежението. Разбира се и онзи клиентелистки подход. ... Половината ни група общински съветници от "Демократична България" е в едни фондове, където се вземаха по 4000 лева за 1 час месечно работа. След моята намеса, когато се противопоставих на всичко това, вземат по 2000 лева за същото", коментира още Лалов.

Той припомни, че още в началото на 2020 година се е противопоставил на т.нар. "Коалиция на софрата" в СОС:

"Видях, че това, което се говори публично, и това - което е като практика в "Демократична България" - няма нищо общо. Започнах критика - първо вътрешна. Беше ми показано, че това няма да стане и само ще си изпатя. Не съм дошъл в ДБ, за да заемам каквито и да било постове, затова се наложи да се противопоставя публично".

Лалов изказа мнение, че Христо Ивано и Антоанета Цонева смятат "Да, България" за свой проект, в който "те трябва да колят и да бесят":

"Те са учредители с още стотици хора. "Да, България" е на Кристиан Таков, Мануела Малеева и на още стотици хора, не на Цонева и Ивайло Мирчев - те са функция на тези хора".

Според него от ръководството са бързали да го изключат от "Да, България", за да не може той да изкаже критиките си към тях на националната конференция за избор на лидер, тъй като всички органи в политическата формация са с изтекъл мандат от година, а Христо Иванов е в оставка след лошия резултат на ДБ на последните парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карадайъ

    25 5 Отговор
    Усетил е дългата ръка на ДеПеСе. Всипко е ДеПеСе!
  • 2 Хазартчето

    27 14 Отговор
    Аз се уплаших, че при тези протести ще има нови избори и няма да бъда повече депутатче. Затова нарекох хората фашисти.
  • 3 Последния Софиянец

    58 3 Отговор
    Сега разбирам защо на протестите срещу Фандъкова идваше само Методи,а другите се криеха.
  • 4 ха ха

    46 2 Отговор
    4000 за 4 часа седмично ? общински съветник , а сме били бедна държава

    Коментиран от #6

  • 5 Кинжал

    56 4 Отговор
    Поздравявам Лалов за позицията му. Наистина не се вписваше във визията на демократична България, прекалено демократичен беше за тях.
  • 6 сила

    51 3 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    дебелака страдалец Мицов е един от тия.....Лалов не му бях фен но се оказа принципен и точен човек а такива явно не се котират в ДБ
  • 7 тулупов

    28 5 Отговор
    Като ви писах че "да ама не България " играят с Б.Б. вие ...........
    Миризмата в гащите не можеш да я спреш.

    Коментиран от #24

  • 8 Walkirie

    29 0 Отговор
    ДБ била авторитарна. Добро утро...
  • 9 Димитров

    11 0 Отговор
    Сериозни капачка и а там,но изборите го показаха!
  • 10 Верро

    30 0 Отговор
    Че то е хиляди пъти по-добре да НЕ си член на тази пародийна организация. Радвай се!
  • 11 Димитров

    16 0 Отговор
    Сериозни лапачка и там,но изборите го показаха!
  • 12 Сатана

    22 5 Отговор
    Оня, Канатския убавец, Киро лъжата не е ли от вашето котило? Пише ,че е съочередител на ДБ ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Лалов

    11 1 Отговор
    пак да повторя , дръжте под око Зел/ ените -А / х/ряни . тал/ иб /аните вече се сдушиха с ма/ фията и скоро ще ви уд/ арят в гръб ...ти знаеш за какво говоря
  • 16 оня с коня

    21 0 Отговор
    Нещата които Лалов разкрива относно Същността на ДБ и ширещите се Безобразия които Партийната Върхушка толерира и практикува СЛАБО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ.Когато обаче въпросната Партия участва АКТИВНО В НАСТОЯЩОТО УПРАВРЕНИЕ на България и взема Решения за Бъдещото й Развитие,нещата стават Коренно различни!А като отчетем какво представлява като капацитет за генериране на Управленски идеи ВСЯКА ЕДНА от останалите Коалиционни партии излъчили Правителството,то Изводът се налага от самосебеси - ДОЛУ И МАРШ от Парламента НЕМЕДЛЕНО!
  • 17 Пинокио не Българин -РУСНАК Е

    10 0 Отговор
    С майка Рускиня и да жив издрав и да доокраде баламите Българи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Защото са червени

    11 0 Отговор
    Това в лицето на подмяната. Така действат и това правят в Дб и останалите "нови". Това са тоталитарни леви проекти, обвързани с олигархични структури. Не разбирам как хората не го проумяват.
  • 20 Лозенец

    7 3 Отговор
    СЪДИЯ ЛАЛОВ, НИЕ ЗНАЕМ ТЕЗИ ФАКТИ! ЗНАЕМ И ТОВА, ЧЕ ФАНДЪКОВА ПОДМОЛНО РАЗБИВА ОПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ СЕБЕ СИ С ПОМОЩТА НА ДЪЛБОКО ВКОРЕНЕНАТА В ОС КОРУПЦИЯ. ЗНАЕМ И ТОВА, ЧЕ ПАРИЧНИТЕ ЗНАЦИ СА СЛЕПВАЩОТО ВЕЩЕСТВО В ДБ. ПО ДОБРЕ ЧЕ СЕ ОТЪРВАХТЕ ОТ НЕЯ, ЗАЩОТО МРЪСНИЯ ПЕЧАТ НА "НАЛИ И ТИ ЛАПАШЕ С ТЯХ" ЩЕШЕ ДА СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ ВАС. НЕ ЗНАЕМ КОЙ ЧИТАВ Е ОСТАНАЛ, НО НЯМА ДА СПРЕМ ДА СЕ БОРИМ С ТОВА ОТВРАТИТЕЛНО ЗЛО - КОРУПЦИЯ! НИЕ ОТ ЛОЗЕНЕЦ СМЕ С ВАС!
  • 21 Без име

    9 0 Отговор
    Ако Ристьо Иванов , Антоанета Цонева или Иво Мирчев оглавят Да България, се отказвам да гласувам за тая партия.
  • 22 Баю ШИЛЕВ

    1 1 Отговор
    Думата крадец е много тежка дума и г-н Йорданов трябва да се извини. Това каза в "Лице в лице" по bTV служебният финансов министър Асен Василев по отношение на обвиненията, отправени от Тошко Йорданов от "Има такъв народ" вчера от парламентарната трибуна, че той е отговорен за кражба на интелектуална собственост.

    Василев беше категоричен, че не е вземал интелектуална собственост и споровете между фирмите са завършили с приятелско споразумение. Той обясни какво се е случило: "2009 г. се разделихме с инвеститорите във фирмата тогава"Лесно Изисърч", после я прекръстиха "Ваянт". Екипът се раздели на две, половината екип дойде с четиримата основатели на фирмата, половината екип остана във фирмата с инвеститорите. След това започнаха две години правни саги. Ние ги съдихме в Ню Йорк, съдихме ги в Холандия, те ни сложиха в арбитраж в Лондон. 2011 г., на 7 ноември съдът в Ню Йорк се произнесе в наша полза. След това дойдоха колегите от "NEVEQ", с които тази двегодишна сага вървеше и казаха - Дайте да се разберем, да приключим всичко, това вреди и на двете фирми. Другите дела още не бяха стигнали в съдебна фаза, още бяха в предсъдебна фаза и ние казахме - Окей, дайте да се разберем .Един месец по-късно беше подписано между двете фирми приятелско споразумение. То е споразумение между две фирми, то няма нищо общо нито с Наказателен кодекс, нито с нищо друго. Знаете, ако има кражба, трябва да има и намесени прокурори. Това е спор между две фирми, ние ги осъдихме
  • 23 Дядо АСАН дето не Лъже

    3 1 Отговор
    Асен Василев допълни, че не знае защо са го атакували: "Не мога да ви кажа защо са решили да ме атакуват, явно са си сменили мнението, след като бях поканен за министър са решили, че сега не съм подходящ, те трябва да кажат защо".

    На въпроса защо е отказал предложението да бъде вицепремиер по еврофондовете, той заяви, че това означава 90 процента от времето да си го прекараш в разговори с бюрократи с Брюксел: "Това е задачата на вицепремиера - да се говори постоянно с Брюксел какво не работи в еврофондовете, как то може да бъде оправено, как да се структурират определени програми, което е много хубава и градивна роля, ако имаме солидна основа, на която да стъпим. Проблемът в България е, че ние, докато не изчистим кражбите, а вие виждате - течове, кражби на абсолютно всички нива, да градиш е все едно да сипваш вода в пясъка - тя просто изчезва. Затова разговорите бяха много ясни. Министерството чисто конституционално, законово, което е натоварено с ролята да прави контрол над законосъобразното и ефективно разходване на средствата в държавата е Министерство на финансите. Тук не говорим за финансово разузнаване, било в ДАНС, било във финансите преди това, не е това основната роля. Има бюджетната роля. Финансовото министерство може да проконтролира процесите и дали тези пари се разходват ефективно
  • 24 Селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "тулупов":

    Простия човек си е прост за цял живот христо и атанасов се прегръщат с дпс и бсп ти ми говориш борисов Кауна ги придърпа при комунистите
  • 25 Мнение

    8 0 Отговор
    Не вярвам някой истински антикомунист даже да е сънувал,че Гномът,и Пинокио ще се прегърнат с комунистите в едно управление.Но те просто са заблуждавали и лъгали хората,....а простата им цел е била да се докопат до кокала.СРАМ......
  • 26 Мартин

    2 1 Отговор
    Когато имаше келепир и интерес - Методи Лалов защитаваше и само хвалеше Христо Иванов и уж Демократичната България... сега, когато вече е изключен - силно ги критикува! Ето такива са кадрите на Иво Прокопиев в "Демократична България"!
  • 27 Шестак

    1 0 Отговор
    Така, така, някой трябва да им извади кирливите ризи
  • 28 Велияна

    3 0 Отговор
    Най-добре е да изключат всички от тази смешна партия и да спре да съществува, мен ако питате.
  • 29 Вили

    1 0 Отговор
    Щото Лалов е цъфнала китка сигурно и реши да се прави на света вода. Хайде моля ви се хахахх
  • 30 Петър

    3 0 Отговор
    Ето заради такива истории ДБ нямат място в управлението и следващият път няма да бъдат в парламента.
  • 31 Радоев

    2 0 Отговор
    Нека все повече хора да са наясно, че между думите и действията на ДБ няма нищо общо.
  • 32 Асен

    1 0 Отговор
    Ами станал е неудобен. Иванов иска само верни лакеи.
  • 33 Симо

    2 0 Отговор
    Ицо Иванов прави чистка щото усеща, че му се клати стола
  • 34 Алекс

    2 0 Отговор
    Поредно доказателство, че ДБ ламтят за власт и пари, а не за по-добро бъдеще на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове