Last news in Fakti

23 Януари, 2022 07:46 1 105 22

Димитър Данчев: Успехът на БСП в управлението е успех за България

  • димитър данчев-
  • бсп-
  • управление

Участието в управлението е шанс за ралтията, който не бива да се пропуска, смята членът на Националния съвет на БСП и заместник-министър на икономиката и индустрията

Димитър Данчев: Успехът на БСП в управлението е успех за България - 1
Снимка: БГНЕС

"Участието в управлението е шанс за БСП. Убеден съм, че нямаме право да го пропускаме, но знам, че нямаме право и на грешка."

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Димитър Данчев и заместник-министър на икономиката и индустрията, пред Конгреса на БСП, съобщиха от Позитано 20.

По неговите думи сега е времето това, което БСП е говорила и отстоявала толкова години във и извън парламента, да го реализира, да направи промяната и да възстанови държавата. Данчев е убеден, че въпреки различията между четирите партии, коалицията стъпва на здрава основа, защото е обединена около виждането за единение на национални цели и приоритети.

"Ние можем най-накрая да върнем контролните функции на държавата, да върнем държавността и да дадем шанс на младите образовани българи да се развиват свободно и със самочувствието, че са истински европейци", подчерта Димитър Данчев.

"Българите отредиха БСП да е единствената лява партия в парламента и в изпълнителната власт. Именно БСП отстоява левите идеи и със своите политики защитава социалните интереси на хората. Още с първите си действия представителите на партията в изпълнителната власт показват, че се справят добре с тази задача и се изправиха смело срещу произвола на монополите, в защита на потребителите, срещу бедността и в подкрепа на малкия и средния бизнес при продължаваща Ковид пандемия. Освен това вече е очевидно, че БСП е факторът с опит и внася стабилност в управлението", заяви още социалистът.

Според него параметрите в проектобюджета за 2022 г. ще позволят на близо 15-те процента работещи бедни у нас да вземат глътка въздух. "Най-накрая очевидно имаме мнозинство, което да отстои идеята за безплатни детски градини. Оптимистични са и предвидените средства за българските общини. За пръв път от много време насам на кметовете няма да им се налага да зависят единствено от волята на премиера", посочи Данчев.

Димитър Данчев коментира, че България има най-ниските данъци в ЕС, стабилна фискална система, ниско ниво на държавния дълг и затова би трябвало да има голям инвеститорски интерес към страната ни, но уви, инвестициите са малко и намаляват все повече. По неговите думи причина номер 1 затова е корупцията, това е притеснението на всички големи инвеститори и то блокира влизането им в България. Данчев даде примери с нагласени или инхаус обществени поръчки, авансови плащания без проекти и покритие, незаконни и некачествени ремонти на язовири.

"Всичко това ще бъде прекратено и ние ще докажем, че за БСП и нейните представители в изпълнителната власт, управлението е кауза за бъдещето на нашите деца, а не форма на облагодетелстване и възможност за злоупотреба", категоричен бе заместник икономическия министър.

"Давам си сметка, че посочените въпроси са сложни, не са по силите на един министър и не могат да бъдат обикновена персонална задача, а могат да бъдат решени само когато са обща цел на цялата партия и когато всеки партиен член с подкрепата си, със знанието и опита си допринася за промяната. Затова разчитаме на подкрепата на всеки един партиен член, защото партията за мен не са само хората в изпълнителната власт. Партията е организъм, който с всичките си органи трябва да преследва една цел. Успехът на БСП в управлението е успех за България", завърши Димитър Данчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    18 2 Отговор
    Димитър Данчев: Успехът на БСП в управлението е успех за България. ЗА КАКЪВ "УСПЕХ" ИДЕ РЕЧ,КАТО НИЩО УСПЕШНО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ,А САМО СЕ КАРАТЕ ЗА СЛУЖБИ,ПАРИ И ВЛАСТ?! ЕДНИ ИЗБОРИ НЕ СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ,ЗА КАКЪВ УСПЕХ ИМАТЕ НАХАЛСТВОТО ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТЕ? ЗА ТОВА,ЧЕ СЕ ЯДЕТЕ ВЗАИМНО И РУШИТЕ БЪЛГАРИЯ ПО ТОЗИ НАЧИН,ТОВА ЛИ НАРИЧАТЕ УСПЕХ?!
  • 2 супер хипер свръх УСПЕХ

    18 1 Отговор
    Да , да , да , да ! Успехи и пак успехи ! Под "мъдрото" ръководство на др. Нинова , БСП УСПЯ ... да намали броя на гласоподавателите си от над един милион до ... 267 000 ! При следващи избори ( а те ще са скоро) ... БСП ще гледа НС ... от позиция зад опашката на коня. Ура , другари ! ПП. А , че Нинова ще раздаде постове и ще назначи лакеите си (и децата им) на разни топли местенца - в това , не се съмняваме (но пък се съмняваме , че ще е за дълго време).
  • 3 истина е

    6 4 Отговор
    И вас ви видяхме колко струвате. С ГЕРБ сте си лика прилика !!
  • 4 шегичка

    10 1 Отговор
    Доста високопарни думи, язе успех за сега не видя па тия къде го видОха не знам не, че преди беше по-добре.
  • 5 Бойко

    9 1 Отговор
    Курнелия се изложи с обещаните пенсии и на избори 4% я види я не
  • 6 мдаа

    12 1 Отговор
    От 97 г. БСП и ДПС участва в раздаването на държавата ,какво да очакват хората от крадци .
  • 7 Герак Митко

    14 1 Отговор
    Вчера доказахте,че сте авторитарна, тоталитарна, изчезваща партия.
  • 8 ннннннннн

    9 1 Отговор
    Кака Корни обеща нещо на пенсионерите,но нищо няма да им даде. Само импексови приказки.
  • 9 Сега ще чакаме

    10 1 Отговор
    големия успех от БСП във властта - четвърта национална катастрофа.
  • 10 Селяк

    12 1 Отговор
    Какъв успех?! Много нагло изказване при положение, че всички знаем, че условието да сте в управлението е Нинова да стане министър - иначе сега щяхте да сте в опозиция с наведени глави! Народа отдавна НЕ ви иска, и резултатите от гласуването го доказват! Голяма наглост!
  • 11 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    10 1 Отговор
    ТОВА ЛИ ВИ Е УСПЕХА В УПРАВЛЕНИЕТО
  • 12 емигрант

    5 1 Отговор
    За една нощ Българската Крадлива Партия / БКП / се преименува на Български Сплотени Престъпници / БСП / и създаде своята верна опора Другари Провокатори на Султана / ДПС /, а през новият век клонира генът си и образува Група Единствено Разбираща от Бандитизъм / ГЕРБ / и "така до края на света" както се пее в песента им във филмът "На всеки километър", край няма беднотията защото овцата не може да мисли реално !
  • 13 БСП най крадливата партия

    8 1 Отговор
    Нагласена работа, излъгаха народа, БСП се самоуби. Никой да не гласува повече за тия крадливи и лъжливи комуноиди.
  • 14 Тракиец

    7 1 Отговор
    Браво на Нинова,ако не беше тя сега мобилните оператори щяха да вдигнат цените с цял лев.Ох ами то хляба скочи с лев.Тока с повече ,ама сега
    ще правим мостове,магистрали ,тунели ама след години.
  • 15 Бойко в затвора

    3 3 Отговор
    Овцата Корнелия Нинова заговори за преразглеждане на машинното гласуване,понеже видиш ли то било причината за ниския резултат на БСП. ГЕРБ и ДПС само това чакат, да се върне гладуването с хартиени бюлетини и да фалшифицират гласове.

    Коментиран от #16

  • 16 емигрант

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко в затвора":

    Защото симпатизантите им са неграмотни или не говорят български език, а и с бюлетини както каза фалшифицирането е гарантирано !
  • 17 емигрант

    1 0 Отговор
    Комунизъм се разбива както румънците с кръв и разстрел на главатаря, а в днешно време престъпил законите комундур в затвора, а ние един Гешев не можем да съборим, да не говорим пък, че претъпкани чекмеджета с крадени кюлчета и валута ще успеем да разкрием и осъдим крадеца ! Преди избори всички обещават неща които ясно осъзнават, че не могат да постигнат, но и ясно знаят, че обещанията са най-сигурният начин да се влезе в НС, защото никоя овца не е куче което хапе !

    Коментиран от #21

  • 18 Май нещо

    2 0 Отговор
    Се обърка.Чак успех за България е много пресилено.По скоро успех за Кури и компания.
  • 19 Честито на БСП

    3 0 Отговор
    "Голям успех",няма що!
    На изборите 04.04.2021 година БСП загуби 500 000 избиратели и за нея гласуваха 480 146 избиратели.
    На 11.07.2021 година загубиха още над 110 000 гласа,като гласуваха за БСП 365 695 избиратели.
    На 14.12.2021 година избирателите им бяха още по-малко общо 267 816 избиратели.
    И забележете за този резултат единствено виновната беше Нинова,която си призна и си подаде фалшиво и подмолно оставката така,че да не я приемат.
    Сега със сигурност БСП ще излезе от Парламента.
  • 20 Коко

    4 0 Отговор
    Никога успехът на комунистите в управлението не е успех на българите.
    Това е доказано от историята през последните 100 г.
  • 21 Само

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "емигрант":

    Не стана ясно, каква е връзката на Гешев с комунизма.А за кюлчета и чекмеджета ,даже не си струва да говорим.Щом вярваш още в Дядо Коледа.

    Коментиран от #22

  • 22 емигрант

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Само":

    Ти сериозно ли питаш за връзка на Каскета с комунизма ? Един съвет, вземи прочети повече и разсъди, ако има с какво !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове