Last news in Fakti

25 Януари, 2022 07:09 16 919 91

Димитър Гърдев: Военни действия срещу Русия няма да има, но положението вече няма да е каквото беше

  • димитър гърдев-
  • нато-
  • русия

НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка, обясни експертът по международни отношения и международна сигурност

Димитър Гърдев: Военни действия срещу Русия няма да има, но положението вече няма да е каквото беше - 1
Снимка: БГНЕС

"България се обедини около една обща позиция. Нашето право да имаме равноправно участие в НАТО си е абсолютно част от нашия суверенитет и тук няма да има никакви различия даже и от новата партия, която влезе в парламента. Нашата политика се определя от общата политика на Блока, така че ние нямаме възможности за самостоятелна инициатива. В този случай не е необходимо, защото тук преговорите се водят от обща структура на НАТО и САЩ. Тук не трябва да има преескалиране на напрежението", коментира експертът по международни отношения и международна сигурност Димитър Гърдев в "Денят ON AIR".

Той поясни, че силите, които разполагат войски на наша територия, няма да бъдат тук на постоянна основа.

"Като председател на Комисията по външна политика в предишния парламент добре познавам гласуваното решение за този етап от "Еър полисинг". В нашето решение на парламента изрично се посочва, че тези наши съюзнически сили нямат право да използват въоръжението си без изричното съгласие на България. Ние поставихме тази клауза, за да има възможност и българската страна да оцени обстановката, когато евентуално има някакво нарушение на въздушното пространство и изцяло е въпрос на българския суверенитет и решение на България да се използва въоръжението на тези самолети", каза още Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че се намираме в много сериозен и конфликтен регион.

"Решението за членство на България в този съюз не е единствено и само Русия. Ние граничим с мощни държави. Участието в този съюз ни дава увереност и гаранции за суверенитета ни. Нека да не се измества темата само към Русия. Да погледнем какво е нужно на България и колко е важно да участваме в този единствен военен съюз", заяви Гърдев.

"Със сигурност положението няма да се върне в тази точка, която беше само преди около месец. Но по-мащабен конфликт, с въвличане на НАТО и на сериозни военни действия срещу Руската федерация, не мисля, че ще има. Първо, няма такава възможност чисто юридически по Вашингтонския договор. Решението за такива действия се взема от Съвета на НАТО и от всяка една държава членка, там решението е единодушно. НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка", обясни експертът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    165 19 Отговор
    приказките едни и същи , преди агентите бяха на кгб сега са на цру , но модела си остава

    Коментиран от #77, #86

  • 2 Дамаджони уокър

    214 38 Отговор
    Каква гаранция и какъв суверенитет щом НАТО и САЩ вече са тук? Пушечно месо да, но не и защитени. Анякой питал ни ни е дали сме съгласни да мрем за чужди цели?
  • 3 Ами ...

    35 148 Отговор
    Военни действия няма да има, но и СП-2 няма да има. Зависимостта на ЕС от руския газ също ще остане в миналото.

    Коментиран от #9

  • 4 гадно

    253 27 Отговор
    НАТО бил отбранителен съюз това шега ли е, през изминалите 30 години не съм забелязал някой да ги е нападнал. Може би такива бяха Югославия, Ирак , Либия, Сирия, Афганиста и т.н. със сигурност пропускам някоя "щастлива" държава "защитавана" от НАТО.
  • 5 Дядо Рунгел

    216 37 Отговор
    За какъв суверенитет говориш, след като сме васал на САЩ? Във военен съюз сме с най-големите агресори на земята, целта на които е разпарчатосване на Русия и заграбване на ресурсите им. Това е целта на тази агресивна военна организация, в която сме въвлечени. НАТО ще стане отбранителна, когато агресорите от САЩ бъдат изхвърлени от нея. За това Европа трябва да изгради своя силна армия. А икономически и военен съюз с Русия ще направи Европа мощна и непобедима, икономически и културно процъфтяваща .

    Коментиран от #87

  • 6 Ловецът на охлюви

    164 18 Отговор
    Военни действия срещу Русия?????Ха ха ха ма от къде ги намирате такива експерти".
  • 7 Иксперт

    181 16 Отговор
    НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка, обясни експертът по международни отношения и международна сигурност - така си е, както например в Либия, Сирия, Ирак, Югославия и и и... Явно експертизите му духат в празното между ушите...
  • 8 Гневен

    178 21 Отговор
    Нашата политика се определя от общата политика на Блока-твои думи...-и сега ми кажи за какъв български суверенитет ни говориш бе пос..рко??? Ти лично ще отидеш ли да воюваш с руснаците? Или сте толкова продажни-че сте готови да рискувате и да сме засипани от руски ракети-САМО заради болните амбиции на САЩ...?

    Коментиран от #84

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кога ще изгонят

    19 102 Отговор
    Митрофанова!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Скакауец

    134 13 Отговор
    "НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка..."
    Да, НАТО е отбранителен съюз, което МНОГОКРАТНО е доказвано и демонстрирано! Например в бивша Югославия, Либия, Ирак, Афганистан...И на съвестта им изобщо не лежат десетки хиляди жертви, резултат от отбранителните действия на този съвсем отбранителен блок...

    Коментиран от #72

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    82 8 Отговор
    Само якенцето му като видиш - дърто ченге от най-долните и мазните. На всеки, който дава манджа без да бачкаш, ще козирува, то принципи няма.
  • 16 big

    134 10 Отговор
    НАТО била отбранителна организация! Шегаджия! Обясни го на сърбите, иракчаните, афганистанците, сирийците, либийците и т.н., малоумник такъв! Това е най-голямата терористична организация в света! Съгласен съм, че война няма да има - просто шубето е много голямо и евентуалните жертви ще бъдат прекалено много в сравнение с ползите, затова лаят срещу Русия и я обвиняват в своите грехове. Съгласен съм и, че света вече ще бъде друг, САЩ ще загубят позициите си в света, а ще има и проблеми в самите щати!

    Коментиран от #41

  • 17 Niki13

    63 10 Отговор
    Жалко и смешно, само си представям испанския пилот как се опитва да говори с нашия президент, да иска разрешение за стрелба. А относно разполагането на сили на нато, четете бре хора, вместо само да мелете. FOUNDING ACT ON MUTUAL RELATIONS, COOPERATION AND SECURITY BETWEEN NATO AND THE RUSSIAN FEDERATION. усия просто иска договорките да се спазват.
  • 18 Niki13

    106 8 Отговор
    това е хитово: НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка, обясни експертът по международни отношения и международна сигурност.

    Само не разбрах, на коя страна членка е нарушена териториалната цялост, когато разбомбиха Югославия.

    Коментиран от #20, #31

  • 19 Много експерт, много чудо, ей…

    102 4 Отговор
    Аз се чудя, защо няма вече хора в ТКЗС-то, а то… те всичките станали експерти!!!
  • 20 Не само

    74 8 Отговор

    До коментар #18 от "Niki13":

    Ами Ирак? Либия? Афганистан?
  • 21 любопитен

    79 7 Отговор
    "НАТО е отбранителен съюз, той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка", обясни експертът." Да ми обясни експерта чия териториална цялост беше нарушена в Ирак, Сирия и Либия? На коя натовска държава?
  • 22 Някой

    92 9 Отговор
    Абе, само правоверни ли ще публикувате тук? Защото, това което този индивид говори, контрастира с разбирането и настроението на 85% от народа. А, нали сме демокрация, би трябвало мнозинството да определя посоката на движение на държавата и политиката ѝ.
    Е, явно живеем във фасадна демокрация, също както всички страни от "свободния" Запад.

    Коментиран от #26

  • 23 Ами ...

    22 99 Отговор

    До коментар #9 от "Ами да":

    Нещо не се ориентираш. 😀 Въобще не ме интересуват руснаците. Нито целия газ на планетата е руски, нито се намира под руски контрол. България съвсем целенасочено беше заробвана чрез монопола на руските газови доставки. Южния газов коридор е на стотина километра, но връзката с него се строи 10 години. Затова пък за една година се построи втора връзка за руски доставки. Това вече няма да продължава. Но пък Турски поток ще пресъхне. Да му мислят вашите приятели сърбите. 😀 Ще има нова желязна завеса. През нея няма да преминава нищо. Зад нея ще си вегетира съюзната държава Русия - Белорус, без един долар или евро приход от останалия свят. Нещо като Северна Корея в увеличен мащаб. И всички ще бъдат доволни. Руския свят ще си е спокоен, зад завесата. Но няма да пречи на останалия свят. Разбира се, Китай ще ви подхвърля огризки. На безумни цени. Просто не сте достатъчно, за да съществуват самостоятелно. Ще работите здраво, а Китай ще купува суровините ви за жълти стотинки. И ще купува само толкова, колкото е нужно, за да съществувате. Просто ще ви заробят. А по границите отново ще имате бодлива тел и картечници. Да не би случайно някой да избяга от рая. 😀 И ще си мечтаете да избягате "на запад". Както по времето на СССР. Нали искате нов СССР? Ами ето, заповядайте. 😀

    Коментиран от #30, #39, #50

  • 24 Българина

    82 10 Отговор
    И защо НАТО се занимава с нечленки? Ако Русия влезе в Швейцария нечлен, нали е ясно че ще се намеси? А глупостите че НАТО било колективен орган ги разправяй на децата. Нато е дирекция на ЦРУ и ФБР нищо повече. Всички други са със статут на клеркове от първия етаж
  • 25 някой

    74 8 Отговор
    Този експерт или както и да го назовем защо не обясни чия териториялна цялост беше нарушена в Либия и Югославия?

    Коментиран от #33

  • 26 Ами ...

    11 77 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    И как разбра" че контрастира с настроението на 85% от народа"? На кой народ? На руския? И какво ни интересува това? На българския? Преброихме русофилите през юли миналата година. 10 309 се оказаха. 😀

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ахмет

    74 4 Отговор
    Вярно! Така беше и с Кипър! Турция не беше съгласна и НАТО не се задейства!:) Как Турция не лапна целия остров не знам!:) А, иначе Гърция може да реве и да чака да се задействат механизмите на НАТО!:)
  • 29 Просто демагогия

    70 6 Отговор
    Отбранителен съюз, а само провокира и подстрекава послушните партьори! Това ли му е отбранителното??? Представете си тогава, ако беше нападателен съюз!
  • 30 Кои не се ориентира е ясно

    50 6 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    не те интересуват руснаците - обаче изживявайки се като Нострадамус, пишеш само за тях. А аз ти пиша какво е сега вашето положение, сега. И мен наистина не ме интересуват руснаците. Само ти обясних, че празните ти разсъждения за СП2 са грешни, и то в основата си. Вие ще плащате и мизерствате още повече, и ще си останете на дъното във всичко , както бяхте в последните 33 години. Така че спри да гледаш другите, виж себе си и страната си, ако можеш...

    Коментиран от #42, #63

  • 31 Хрис

    27 4 Отговор

    До коментар #18 от "Niki13":

    Той ти казва А-то, т.р. половината истина, но ако кажи Б-то, ще има проблем с хляба.
  • 32 Някой

    63 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ами ...":

    Забавен си, не отричам!

    Защо не се престраши някоя медия да направи широко проучване какво мисли народа на България по темата за НАТО?
    Или пък, защо не е направен референдум за членството ни в НАТО? Ако сега се организира такъв за напускането на НАТО (не че онова посолство ще позволи такова нещо), сигурен съм че с огромно мнозинство народа ще гласува "ЗА".
    Ма ти си дрънкай, не ме дразни!

    Коментиран от #36

  • 33 Ами ...

    13 57 Отговор

    До коментар #25 от "някой":

    Ставате досадни вече: "Военната интервенция в Либия започва на 19 март 2011 г., когато силите на няколко държави започват военни действия с цел изпълнението на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН" За Югославия: "Бомбардировките водят до оттеглянето на югославските войски от Косово и установяването на Временната администрация на ООН в Косово. По-късно е организиран Международен наказателен трибунал за бивша Югославия, който решава, че югославските сили за сигурност са отговорни за престъпления срещу човечеството и масови потъпквания на човешките права на гражданското население в Косово" Престъпления срещу човечеството. Това ли защитавате?

    Коментиран от #38, #53

  • 34 де юре

    54 7 Отговор
    А бе експерте , да ти имам експетничеството !? Има една държава казва се Кипър и там случайно се случиха едни събития !! И как ще ги коментираш тия събития като член на НАТО !!
  • 35 обик коментар

    26 5 Отговор
    Честито , разбирате ли какво избирате винаги с гласуването или негласуването си !
  • 36 Ами ...

    8 62 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    Можеш да си бъдеш сигурен в каквото си искаш. Организирайте референдум. Нужни са 400 000 подписа. Хайде де. 😀 Би трябвало да сте 5,5 милиона (85%). Какво чакате толкова години? 😀 Не можете? Ами кротувайте си тогава. 😀 Всъщност, референдум не е нужен. Гражданите на България гласуваха за ЕС и НАТО на избори. 😀 В България, всякакви петоколонници не са желани.

    Коментиран от #40, #58

  • 37 Nnnnn

    47 4 Отговор
    Зависели сме от общата политика на блока. Нея я определят от САЩ,значи зависим от САЩ.
    Нямало да бъдат за постоянно силите в България. Американските бази за временно ли са ?
    Русия е враг на САЩ,значи като сме в НАТО да бъде и наш враг.
  • 38 Нито

    25 5 Отговор

    До коментар #33 от "Ами ...":

    Википедия, нито Гугъл са еквивалент за истина. Но със замъглени мозъци няма нужда да се спори - на такива като теб им е вкарано всичко и повече не търсят и други мнения не ги интересуват. Живей си там, нали ти си добре... И не мисли, не можеш, а и няма нужда.

    Коментиран от #48

  • 39 Хрис

    31 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Ами не опитвай да пророкуваш, защото един велик човек беше казал "Всички пророци след Христос са М А Г А РЕТА .

    Коментиран от #47

  • 40 Ами гражданите

    40 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ами ...":

    на България никога не са гласували за влизане нито в ЕС, нито в НАТО. Не се вижда и нужда от пето,- шесто,- или седмоколонници. Сами се закопахте, стойте си в ямата.

    Коментиран от #45

  • 41 45набор

    59 7 Отговор

    До коментар #16 от "big":

    Много точен коментар. Чакам с интерес промяната на отношението към Русия на нашия т.н. елит. Надявам се нашият народ да им потърси сметка за това, че отново ни бутат във война срещу Русия. И този път се съюзихме с неправилните хора, имам предвид американците. Плащаме им скъпия ток, не ни дават да построим АЕЦ, тровят ни децата с гадната си култура ит.н. и т.н., въобще пълни отвратеняци. Март месец - дим да ги няма, и да си вземат с тях всички нашенски натовци в самолета.

    Коментиран от #49

  • 42 Ами ...

    13 48 Отговор

    До коментар #30 от "Кои не се ориентира е ясно":

    Моята страна пострада през 90-те години, когато Русия отряза икономическите връзки, което срина българската индустрия. Така беше построена от комунистите - тясно интегрирана със съветската. Тогава страната ми беше на дъното. Не бяхме нито в ЕС, нито в НАТО. Справихме се. Сега сме част от ЕС и НАТО. А "братушките" дойдохте да ни хленчите, да сме били приятели, братски славянски народи сме били, исторически връзки сме имали, трябвало да ви бъдем признателните. 😀 Сега пък се опитвате да ни заплашвате. "Цел" сме били станали, газа щели сте да ни спрете. 😀 Клоуни. Иди при Решетников. Той ще ти го обясни подробно, защо няма как да стане по този начин. 😀

    Коментиран от #55, #59, #61

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Скапани

    37 7 Отговор
    СЕВЕРО атлантици защо се боитеот истината.
  • 45 Ами ...

    8 40 Отговор

    До коментар #40 от "Ами гражданите":

    Гласували са. И волята им беше спазена. България е в ЕС и НАТО. Не се занимавайте с нас.

    Коментиран от #62

  • 46 Необединен

    38 3 Отговор
    Ето от такива иксперти първи признахме Македония .
  • 47 Ами ...

    5 24 Отговор

    До коментар #39 от "Хрис":

    Няма нужда да съм пророк. Решено е. 😀
  • 48 Ами ...

    9 19 Отговор

    До коментар #38 от "Нито":

    На български се казва "Уикипедия". "Википедия" е на руски. Не се занимавате с нас.

    Коментиран от #57

  • 49 Ами ...

    5 16 Отговор

    До коментар #41 от "45набор":

    Чакането ще е безкрайно. 😀
  • 50 Хахаха

    25 7 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Каква Корея? Ти май не разбра какво става желязна завеса ще има за господарите ти кравари в цяла Европа. Газ ще купават цяла Европа и то на цена каквато каже джуджи. Цената ще зависи от настроението му. И какви вени действия от нато спрямо Русия? Не ме расмивай.

    Коментиран от #52

  • 51 Баба Вуна

    7 32 Отговор
    Русските нас любят,нет проблеми, например лавров кат ми дойди на гости си слага тиксо на главата и са търка в пердето, пък Шойгу кат дойди са съблича, качва са на масата и ма кара да го бия атзад с един албум на третяковската галерия:)
  • 52 Ами ...

    3 10 Отговор

    До коментар #50 от "Хахаха":

    Заблуждаваш се. 😀

    Коментиран от #54

  • 53 Ти май

    27 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ами ...":

    Четеш само дойче веле. Това е същото като сега не признаваме Македония и идват твойте демократи и почват с демократични бомби да те убеждават че има и винаги е имало държава Северна Македония.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 През 90

    16 4 Отговор

    До коментар #42 от "Ами ...":

    Ние и руснаците повярвах е на "демократите" че можем да сме равни със тях. Но уви ние винаги сме били втори сорт за тях. Ние правилно влязох е и в ЕС и в нато. Тях не ги искаха. Защото на демократите им трябва враг. И ето имат Русия враг, ние и останалите умствено изостанали васали. Само че ние сме добри васали тука удариха тотото. Но със пияндурниците избраха лош враг. Не четат история. Като теб?това е
  • 56 Олга

    24 6 Отговор
    Този издава като мантра общи приказки, трафаретни изречения, заучени фрази, не носещи никаква тежест словосъчетания, тъй като знае, че под краката му има само пясък. Ако на някои им се привижда след повечето доза, “нападението" на Русия и, че САЩ всеотдайно ще ги защити, то като дойдат на себе си, ще открият, че това било надут пропагандисткия балон. Остават сами с пушки от Балканска война.

    Коментиран от #65, #79

  • 57 Ами друг път

    21 6 Отговор

    До коментар #48 от "Ами ...":

    ... Уикипедия се използва от т.н. българи, сънуващи на английски, а Википедия от тези, владеещи български език. Е, не само, също и от германци, италианци, и да - от руснаци.
  • 58 Де мо кра ция

    26 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ами ...":

    Това за референдума е една наистина добра идея. Време е по тоя въпрос най - сетне да се произнесе суверена, а не някви продажници политици седесари купени от цру дето ни набутаха в нато... Ако такъв референдум се състои, учудването ще е голямо...
  • 59 Айде пак му виновни руснаците

    19 5 Отговор

    До коментар #42 от "Ами ...":

    Де да беше така... Българските лапнишарани отрязаха икономическите връзки и вие си плащате. А за Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и т.н. какво ще кажеш? Но те се справиха наистина. Но си имате утеха - все пак ядете нещо подобно на банани...
  • 60 Матей преображенски

    26 3 Отговор
    нато Е АГРЕСИВЕН СЪЮЗ и действа безогледно за превземане на целия свят ,да премине под властта на сащ и да изградят световна империя,да я подарят на Израел и да назначат световен цар.Тогава планетарния геноцид и пълен контрол над личността ще вървят като по учебник.Така че ,единствената надежда е в анти-натовските сили и евразийския съюз,да надвият нато и да го докарат до колапс и разпад.Времето за това е настанало,в Украйна нещо се мъти по границата с Донбас,имало струпани 120 хил. войници с тежка артилерия.Когато се осмелят да нападнат ,а то ще в близките седмици,руската армия ще контраатакува ,след като предварително ги разпердушини с ракети Калибър и точни бомбардировки.Украинските войски няма да издържат на удара и ще побързат да се скрият из горите и овразите,след което ще има прочистване чрез руските командоси.Вероятно и Киев ще падне,а после зависи какви планове ще извади руския генерален щаб.

    Коментиран от #91

  • 61 И нека ти

    43 5 Отговор

    До коментар #42 от "Ами ...":

    напиша за какво още са ви виновни руснаците, като не претендирам за пълен списък...
    те ви разбиха селското стопанство и сега внасяте всичко, а не произвеждате и изнасяте
    те ви спряха работещи блокове от АЕЦ, както и отказаха да ви построят още една
    те ви спряха тръбата...Е, сега минава през съседите
    те ви разбиха индустрията и пак внасяте всичко, а не произвеждате нищо и работите на ишлеме
    те ви продадоха Мариците и ви накараха да плащате безумни цени за зелената ви енергия
    те ви накараха да се откажете да купувате газ по дългосрочни договори - сега пълните джобовете на спекулантите от ЕС
    те ви намалиха от почти 9 на 6,5 населението
    те ви разбиха здравеопазването и сега ви разказват играта, ако можете да стигнете до болниците, че поне да има къде да умрете
    и както се вижда от начина на мислене - те ви скапаха и образованието
    Кой каквото прави - за себе си го прави.
    Но такива като теб само търсят вина, а не гледат в огледалото...
  • 62 Ама

    22 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ами ...":

    това, само защото ти го казваш, ли трябва да е истина или просто си говориш? Щото у нас не важат постулатите на гьобелсовата пропаганда и на господарите ти...
  • 63 И аз да кажа

    7 28 Отговор

    До коментар #30 от "Кои не се ориентира е ясно":

    Ама хайде без обобщения- ти ако си на дъното, или искаш да внушаваш на хората, че е така, аз и моят кръг нито сме, нито се чувстваме на дъното, хем не сме в политика, нито на бюджетна хранилка! Изтърпяхме ви комунистическите глупости, гледахме ви как налапахте активите на соца и все пак само от едната свобода си създадохме приличен живот! А тези, които от две години сте зинали да плюете всичко направено- желая ви да се телепортирате в Северна Корея или Русия!

    Коментиран от #67

  • 64 Цезар

    36 4 Отговор
    НАТО е отбранителен съюз,
    Срещу кого и защо? Украйна не е член на НАТО.
    НАТО е отбранителен съюз на САЩ срещу икономическите му съперници.
  • 65 Айде бе

    8 25 Отговор

    До коментар #56 от "Олга":

    Млъкни па ти, ма! Не ни поучавай- слагай забрадката и бягай да биеш чело пред Гундяев и Путин! Светът е доста по-голям и многообразен от твоята продухана от пропаганда представа! Не сте пъпа на Земята и само комплексари, вярващи в чудеса, ви харесват- надяват се, че ще им подобрите живота, или че ще засе.рете живота на по-успешните от вас! Защо рускини се бутат за брак със западняци? Че даже и в Турция са се пласирали 60000? Защо дишате праха на победените Япония и Германия? Хайде да видим колко българки желаят брак с руснаци? Пап.лач нахална!
  • 66 МалкоЛогика

    26 3 Отговор
    Възрастен човек, а не разбира че в НАТО САЩ решава. Странно...
  • 67 Животът ни показа

    26 0 Отговор

    До коментар #63 от "И аз да кажа":

    , поне до този момент, че най-плюещите по соца са точно тези, които или са най-намазали от него, или са били дотолкова зле ментално, че не са могли да лапат и скубят по онова време. Ако случайно не си от тези, на които родителите им им "подслаха" с килимчета или им подадоха част от раздаваното в куфарчетата, то си един от онези има няма 30000 души, които са направили наистина нещо в БГ( слугувайки на кого е друг въпрос, но и е без значение). Така че представляваш тези 0,5% от населението. И си малко изключение. А останалите 99,5% си заслужават да бъдат и са обобщение.
  • 68 Nnnnn

    21 2 Отговор
    Никога няма да имаме равноправно участие в НАТО!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Баш Експерта е с Амнезия...

    22 2 Отговор
    "НАТО е отбранителен съюз, и той действа само когато бъде нарушена териториалната цялост на държава членка". Тия баш експерти наистина ни взеха за абсолютни глупаци...ами Операция "Гладио" ,която действа при половината държави членки напълно секретно дори и от националните правителства от 1960 г.до 1990 г.,а очевидно и след този период виж бивша Югославия и Либия.Тази операция се е занимавала само с терор,саботажи,събаряне на правителства и държане на непрекъснат страх и ужас у хората ,които са граждани на същите тези държави членки на миролюбивия им съюз.
  • 71 Калбо

    27 2 Отговор
    Отбранителен съюз това е някаква измислена фалшива лъжа НАТО навлезе и в Либия в Сирия Ирак Афганистан това ли ви е отбранителния съюз вчера бившият военен министър каза че Русия е нарушила правата на договора с които са имали с Украйна за цялостна Украйна
    Но той много хитро не спомена че между двете държави има още един договор който гласи че Украйна няма право да чиленува противникови съюзи против Русия
    Значи първо Украйна е нарушила договорите по между тях и затова сега крими руски
    А пък американците нарушават договорите между другите и държави които е сключил договори с Иран с Русия когато си поискат нарушават тези неща и излизат от договорите
    Погледнете Как действа Унгария никога не говори срещу Русия и затова печели какво печели евтин руски газ и евтин петрол това е цялата история хората мислят за своята държава един от коментиращите във форума каза самата истина нато е създаден за противниците на американските интереси икономически интереси
  • 72 Бруй

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Скакауец":

    Само да те поправя – десетки милиони.
  • 73 Маркас

    17 1 Отговор
    Ей 30 год само предатели растат в таз територия
  • 74 Посерковците нато

    13 2 Отговор
    Членка на нато, тази територия на Русия.... покрайна... си е Руска, та тя член ли е на лайНато
  • 75 Тема

    17 2 Отговор
    Тогава кой ше накаже САЩ които избиха коренното население на америка и го натикаха в резервати.Това не е ли геноцид. Не изгониха ли населението на остров бикини в тихия океан и правиха ядрени опити
  • 76 Долу Руските окупатори!

    5 17 Отговор
    Вън всички руснаци и русофили от ЕС!
  • 77 Баро

    2 16 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Много е различно не чакаш 15 години за умрел жигул взимаш заплата и си купуваш кола (западна)

    Коментиран от #81

  • 78 Баро

    3 17 Отговор
    И хайде руските мишки марш в русия
  • 79 Баро

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "Олга":

    А пък вие искате български у да ви е
  • 80 Спас

    14 3 Отговор
    Хърватия вече каза: НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ!!! НАШИТЕ КАКВО ЧАКАТ?? РУСИЯ НЕ Е ОСВОБОЖДАВАЛА ХЪРВАТИЯ, А НАС!!? ПОСЛУШКОВЦИ!
  • 81 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Баро":

    щом те радва , вземи си две , три и се радвай на живота който си харесваш
  • 82 нов

    11 2 Отговор
    Ново 20. Нали Русия щеше да напада. Сега пък нямало да я нападат. Това, че НАТО е отбранителен съюз го знаем- примери колкото искаш-Ирак,Либия,Сирия. И сега носят мира на крилете-лошото е, че летят към и над нас.
  • 83 Ванката.

    6 0 Отговор
    Е как да няма юридическа възможност-нали имат химическо оръжие.
  • 84 Казуар

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Гневен":

    Русия ще миряса само тогава, когато срещу всяка нейна ракета НАТО насочи три.
  • 85 Иван

    8 0 Отговор
    Поведението на българите в момента е описано в "Под игото" - същата картинка. Но за съжаление, тази книга в момента е недостъпна за четене - има я навсякъде, но не може да се прочете, нищо не се разбира. Ученическите издания са само части от нея.
  • 86 Томов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    И сега агентите са руски.
  • 87 Томов

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Рунгел":

    По добре васал на САЩ от васал на русия.Където е стъпала САЩ има прогрес,където е русия мизерия
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ебтер

    2 0 Отговор
    Референдум за НАТО! Тогава ще се види дали сме за там! Второ: Украйна има обща история с Русия почти толкова, колкото Северна Македония с България!!! И не зная за каква независимост тук пише автора, когато много от украинците са или руско говорещи или направо руснаци!? И на края на краищата в Крим се проведе напълно законен референдум искат ли жителите да бъдат към РФ! Те казаха ДА! А в Украйна сащ по точно ЦРУ и масоните направиха незаконен преврат, където гаранции за президента Янукович дадоха германците и французите!? А сега къде са тези французи и германци??? После се подписаха Минските споразумения! Защо не карате да ги спазват вашите подопечни с фашистки уклони от Киев??? Тогава Украйна ще си бъде цялата, разбира се без тези с референдума?!!? Е какво не ясно има тук??? Или Вашите соросоиди и масонски глави не могат да го асимилират всичко това???
  • 91 Ебтер

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Матей преображенски":

    Не бе приятелю!!! Руснаците въобще няма да се занимават с Украйна! Ееех разбира се ако нападнат Донбас и Луганск...това вече е друго, но на зеления не му стиска и колкото да го кандардисват краварите!!! Просто Путин се е ...прицелил в сащ!!! В крайна сметка ще има ...наводнения и някой и друг "Катрин"!!! Така че не се безпокои, тогава краварите ще забравят да пръскат отгоре и да разпространяват и от долу този коронавирус, че вече ни писна от него!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове