Last news in Fakti

31 Януари, 2022 13:43 7 360 29

Панев: Зелена победа над Ковачки

  • ковачки-
  • владислав панев-
  • христо ковачки-
  • тец-
  • горене на отпадъци-
  • горене боклуци

Енергийният бос е загубил делото за клевета

Панев: Зелена победа над Ковачки - 1
Снимка: Фейсбук

Тема с продължение и щастлива и логична развръзка – Христо Ковачки загуби делото за клевета, което заведе срещу мен, затова че през 2019 година направих серия от разкрития как неговите ТЕЦ внасят и горят боклуци, с което увреждат здравето на хората и околната среда в районите на Гълъбово, Перник и Бобов дол.

Това обяви във "Фейсбук" депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

Надявам се това решение да е крачка към връщане на справедливостта в България, към това всички да сме равни пред закона, към свободата да не те е страх като разкриваш далаверите на властта и свързаните с нея олигарси.

Ето и част от мотивите на съда:

„Видно от публикациите на ответника (аз), те не са насочени срещу ищеца (Ковачки), а целят да предизвикат обществен дебат във връзка със замърсяването на въздуха и опазването на околната среда, както и във връзка със субсидиране на предприятия в енергийния отрасъл, които касаят общественото здраве“

„Съдът намира, че изразите „Присъствието на играч като Ковачки в сектора е също достатъчно легендарно“ не са обидни, доколкото е общоизвестно, че от години ищецът присъства със свои фирми в енергийния сектор, за което свидетелстват множество медийни публикации“.

„Съдът намира, че изразът „Ковачки гори отпадъци, трови ни и взема от нашите пари“, както и „компаниите на Ковачки започнаха масиран внос на боклуци от Италия с цел изгаряне“ не са клеветнически“.

„Дори да се приеме, че с публикациите се приписват определени действия, от множество публикации в медиите се установява, че са предприети проверки от компететни органи след сигнали за застрашаване на екологичната сигурност на България с горене на вносни отпадъци.

В този смисъл тези публикации кореспондират със становища на компетентни държавни органи и изказвания на техни представители“.

„Във връзка с приложение на чл. 10 от Европейската конвенция за защита на правата на човека,

следва да се съобрази дали публикацията има принос за дебат в обществен интерес. В решението е посочено, че е важна ролята на пресата в едно демократично общество. В случая замърсяването на околната среда и човешкото здраве са предмет на обществен интерес.

В този случай колкото по-голяма е информационната стойност за обществеността, толкова повече интересът на лицето (Ковачки) да бъде защитено от публикуването следва да отстъпи“.

„Изразите „Боклуците на Ковачки“, „Финансов господар“ и „Воденичен камък не само за енергетиката, но и за цялата българска индустрия“, не са обидни.

„Не са клеветнически твърденията „феодално зависими от назначения от властта водещ работодател“, „държи топлоснабдяването на няколко средноголеми български града“ и „коза с изкарването на работници на улицата го е играл многократно“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    31 1 Отговор
    Хахаа голям смях. Ковачки го накова толкова години на България и българите с каквота ли не. И нищо... ние си плащаме, той Цица от всякъде .
  • 2 ковачко куче

    31 1 Отговор
    кой стои зад теб ? бочко или дуан ? защо мърдате още, убийци на България ?

    Коментиран от #17

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 0 Отговор
    КОВАЧКИ е един от ОЛИГАРСИТЕ над задкулисието

    Коментиран от #7, #8

  • 4 "Дай България"

    14 9 Отговор
    Най-комерсиялната сган в парламента!

    Коментиран от #18

  • 5 БОЛШЕВИК

    25 3 Отговор
    Каква победа бе, мошмурок? Конфискувахте ли му парите на тоя олигарн? Осъдихте ли го и да лежи в затвор?
  • 6 Тома

    25 2 Отговор
    Ковачки е пелалнята за пари на всяко правителство до сега.Стар партиен кадър
  • 7 Иван

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От кое задкулусие пиши!!! На Марс или на Герб?

    Коментиран от #9, #13

  • 8 БОЛШЕВИК

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сега май разградския гризач взе да води парада на олигарсите и Пеевски е по на страна, но всички още глозгат жива плът от българския народ!
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Г Е Р Б
  • 10 Зелена

    6 2 Отговор
    му е само кратуната на тоя...
  • 11 Харесвам 🎃, само сготвени

    10 1 Отговор
    И на това руско прокси му секнаха далаверите. Този, поставен при еднакви условия с обикновените хора от бизнеса, ще затвори преди да е изтекла настоящата година. Толкова му е капацитета.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 0 Отговор
    кои е ковачки че има толкова много тецове негови? баща му ли му ги купи, защо тия неща не се национализират?

    Коментиран от #16, #26

  • 13 Харесвам 🎃, само сготвени

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    БСП/дпс/масква
  • 14 Абсурдистан

    16 0 Отговор
    Ковачки подобно на Пеевски унищожава това, което е купил на безценица. Скоро централите му няма да мога да се ползват, защото не е инвестирал достатъчно в намаляване на вредните емисии и ще изнудва държавата с енергиен колапс.

    Коментиран от #15

  • 15 БОЛШЕВИК

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абсурдистан":

    Тия нищо не са купували със собствени пари. Черен Ваньо им подаряваше парчета от икономиката на България и заедно крадяха, разграбваха и унищожаваха всичко по пътя си!
  • 16 Защото той

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    е само подставено лице на руснаците. Само се води собственик.
  • 17 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ковачко куче":

    Ватенките.
  • 18 Антигербер

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от ""Дай България"":

    Стига рева гербераст.
  • 19 боко

    10 0 Отговор
    да му се конфискуват ТЕЦ-овете на и да се утепа с винкуло
  • 20 stan40

    5 0 Отговор
    Кучетата си лаят, кервана си върви.
  • 21 Перник

    2 12 Отговор
    Ако не беше Ковачки енергетиката отдавна щеше да е хептем бастисата.Замърсява,краде,присвоява,но запази15 000 работни места.

    Коментиран от #29

  • 22 Вили

    3 1 Отговор
    Панев, Панев…кух си като шест хралупи
  • 23 Спас

    3 0 Отговор
    Направил си разкрития, поискал си да ти плати за да не говориш и чак като ти отказа ги оповести…
  • 24 Васил

    5 0 Отговор
    Зелен и победа в едно изречение означава само едно - рекет!
  • 25 Ехх

    0 0 Отговор
    Къде си тръгнал с мечката мед да ядеш.Винаги е била по умна от теб.
  • 26 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пак си забравил да си вземеш хапчетата.
  • 27 Алекс

    1 0 Отговор
    Поредните глупости на Владо Панев. И каква е победата по-точно? Последици за Ковачки няма. И муха го е ухапала, че ще плати някакво смешно обезщетение на Панев.
  • 28 Ковачки е престъпник от прехода,

    2 1 Отговор
    но престъпленията не се церят с други престъпления, като тия на Панев и Зелените! Истината е че Ковачки нямаше никакъв избор, тъй като Зелените престъпници като Панев го накараха да затвори част от въглищните си мини. От какво да прави тогава ел. ток, какво да гори в ТЕЦовете си? Горенето на този боклук не е незаконно, нито в България, нито в Европейския съюз, където по-големият процент от битовите отпадъци се горят повсеместно, на нашите Зелени за да си изкарат парите давани от разни зелени фондации прецакват българската енергетика и туризма вече две десетилетия. Сега берем реколтата от зелените политики с огроминте цени на енергоносителите. Странното е че същите тия Зелени Престъпници забравиха за десетките напълно незаконни депа, но вече с опасни отпадъци от акумулаторите на Монбат, защото братята собственици са хора на Престъпната Промяна взела властта по най-башибозушки начин. Тези опасни химични отпадъци не замърсяват само въздуха, но и почвата и водата, но за тях няма санкция. Това са зелените престъпници на промяната!
  • 29 Греши

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Перник":

    Той няма и двеста работника! Само охрана
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове