3 Февруари, 2022 05:19 3 028 27

Генчовска: Не мога да коментирам мнение на президента

  • теодора генчовска-
  • скопие-
  • румен радев-
  • правителство

Правителството рестартира отношенията със Скопие, заяви външният министър

Генчовска: Не мога да коментирам мнение на президента - 1
Снимка: БГНЕС

По отношение на РС Македония Министерството на външните работи ще спазва стриктно мандата на Министерски съвет, Декларацията на Народното събрание и Договора между България и РСМ. Ще отчетем и становището от последното заседание на КСНС при президента за РСМ. Няма да се отклоним никога от Рамковата позиция.

Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска, цитирана от NOVA.

На въпрос как ще коментира позицията на президента Румен Радев, че посещението на премиера Кирил Петков в РСМ е било прибързано, Генчовска отговори следното: „Това е мнението на президента. Не мога да го коментирам“.

Тя заяви, че правителството е рестартирало отношенията със Скопие.

„Продължаваме да надграждаме постигнатото до момента. Има приемственост от страна на МВнР. Надграждаме постигнатото, има позитивизъм. В директен контакт сме с министъра на външните работи Буяр Османи. Екипът от външно министерство е в директен контакт на експертно ниво“, заяви министър Генчовска.

И съобщи, че предстои експертна среща. „Колегите от МВнР на РСМ ще дойдат тук на 10 и 11 за провеждане на експертни разговори по политическия пакет 1+4. Днес съм внесла в МС проект за мандат, който ние да отстояваме. Той по никакъв начин не се отклонява от сега съществуващите рамкови позиции, Декларации на НС и най-вече спазването на Договора за приятелство и добросъседство“, подчерта министър Генчовска.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдаващ

    43 3 Отговор
    Имам чувството , че тази баба ще заспи по време на някое свое изказване .
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 7 Отговор
    а попитахте ли НАРОДА дали искаме нещо общо с РСМ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 без компромиси

    43 3 Отговор
    Генчовска и Петков ни налагат , че , когато СМакедония ни удари по едната буза , България трябва да си подложи и другата буза . Говорят глупости за надграждане и се чудят как да ни излъжат с едно вписване в Конституцията, за да ги пуснат да започнат преговорите в ЕС...пък за история и език , някой друг път ще се говори . Никакво вдигане на Ветото без историческата комися да си е свършила работата .
  • 5 5577

    31 1 Отговор
    Защо не можеш или не щеш. Ония албанци какво ще си помислят: -Те по между си немогат да се разберат, от нас искат нещо. Ма голяма дипломация. Какво рестартирахте че не можах да разбера, точка 4.17 ли. Аха. Киро им се ухили и вече знаят с кого си имат работа. Чорапи това ви намекна.

    Коментиран от #23

  • 6 Баю Зоранов

    24 2 Отговор
    Някой знае ли за какво е целия този зор да впишат българите, когато в процеса на договаряне на членството с ЕС ще отпадне задължително текста в Конституцията на РСМ за различните националности? В ЕС е приоритет свободата за движение на хора, стоки, капитал, култура и т.н., а не малцинствени определения за права кой какво може, ако е еди какъв си… Нещо пак не сме в час?!
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    24 3 Отговор
    БРАВО НА КИРЧО ЙЕС-СЪР ... ЩОМ НАЗНАЧИ ГЕНРА НА МОСАД ЛОРЕЛ ЗА ПРЕГОВАРЯЩ , ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
    ......
    ...... КАК ... АМИ БРАТА НА СЪЗДАТЕЛЯ НА ДАНОН, СОЛУНСКИЯ ЕВРЕИН ИСАК КАРАСО, Е БИЛ МИНИСТЪР ПРИ АТАТЮРК И МАСОН :))) ... МАКЕДОНСКИТЕ ДЬОНМЕТА И ШИПТЪРИТЕ ТЕРОРИСТИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ С АГЕНТИТЕ НА МОСАД .. НАЛИ СА РОДНИНИ
  • 8 бивш началник на сектор

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кво ще коментираш?":

    Шефе, тя държи президентина с нещо, иначе как ще я назначи такава нефелна и неугледна, за министер и то на в. работи?
  • 9 Българка

    16 3 Отговор
    "Продължаваме да надграждаме постигнатото до момента. Има приемственост от страна на МВнР." Ето това е важното , така се работи . Приемственост и предвидимост, без изненади с твърдо отстояване на позициите ни. На думи всичко е точно, на дела просто Киро и фърчилото правят точно обратното. Това дава крила на чугунените глави в РСМ и у нас, и заради това темата продължава да е в нашата градина, а не е при макетата. До сега те трябваше да са опрени в стената и пред тях да е дилемата или, или.
  • 10 6996

    23 1 Отговор
    Абсолютна карикатура.
  • 11 big

    16 3 Отговор
    Ти не можеш, но ние го правим! Дори си задаваме въпроса: Как така МВнР се превърна в развъдник на ограничени и необразовани политици? Хора, които служат на чужди господари, а не на интереса на българския народ! Защо ние нямаме нито един политик като Орбан например, който да не му пука от ограничените еврогейски лейки - бюрократи? Защо нито един от тях не каже истината, че САЩ и НАТО са най-големите престъпници терористи в света и нас ни вкараха в тази организация без съгласието на народа? Защо трябваше да умират български войници за чужди интереси по света? Защото сте предатели!
  • 12 От кухнята

    9 3 Отговор
    В МВнР има доказани професионалисти. Но те в последните години не са нужни, даже пречат, че пазят интересите на Родината и са неподкупни. Иначе е пълно с руски и турски шпиони, които доста добре са се укрепили.

    Коментиран от #13

  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "От кухнята":

    ВЪВ ВСЯКО КВАРТАЛНО КАФЕНЕ ИМА ПО-ДОБРИ ДИПЛОМАТИ ОТ ВАШИТЕ НИЩОПРАВЦИ
    ..... ОЩЕ СИ СПОМНЯМ НАДПИСА В ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ БЛОК В НЮ ЙОРК ... " НАРЪСЕТЕ ЗА ХЛЕБАРКИ, ПРЕДИ ЗАМИНАВНЕ" :)
  • 14 Критичен

    10 0 Отговор
    тая се показа най после, от къде я изровиха незнам, но виждам че НеСтава !!
  • 15 Сух

    8 1 Отговор
    Интересно каква ще е подкрепата, при едно ново гласуване за правителство.. Струва ми се, че трудно ще прекрачат праг.
  • 16 въпросче

    7 0 Отговор
    Бе във Външно има цяла дирекция Държавен протокол, няма ли кой да я посъветва за външния вид, представя България, бррррррр.
  • 17 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Как можа Кирчо да сложи тая лелка за външен министър. Поне палавата Калина да бе сложил. Не ме слуша това момче и това е
  • 18 Гецата

    4 0 Отговор
    Не че не сме имали пародии на външен министър, но тази е както се казва черешката на тортата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Маймуната като се

    5 0 Отговор
    Качи на дървото. Яде тихо и мълчи 🤣
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 И аз да кажа

    5 0 Отговор
    Тая мухла откъде я изровиха? Някой знае ли? След Хубавото Наде, Захариева или Младенов, откъде измислиха тая спъната кокошка?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пуфи

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пуфи":

    Извинявам се за грешката. Да се чете простото Киро им се нахили.
  • 25 Айде бе

    1 2 Отговор
    Заспала, заспала, ама реанимира ченгета пенсионери и ще изкарат по една хилядарка за нищо!
  • 26 Айде изчезвай

    3 0 Отговор
    Интересно на колко годинки е? Имам познати на 65+ и доста по-добре изглеждат и говорят.
  • 27 1122

    1 0 Отговор
    Карикатура!Външен Министър с вид на клошарка.Другото недоразумение е агента на Мосад Лорел.Какво е това?Въпросът е към Кирил Петков-който забърка такива каши,че само избори ще оправят нещата.Не стига,че върши глупости с РСМ.,с тъпите си изказвания,с ината който прояви и безочието към справедливата забележка на Румен Радев.Не стига дето ни насади на пачи яйца с отношението си към Русия,ами има и лице да отговаря нахално и базочливо на Президента.Но,Президента е виновен,че такова недоразумение на природата избра и предложи за Мин.Председател. Нови избори и премахване на Кирил Петков, на евреина /само престъпления произвеждат евреите/Лорер и ново Правителство от БЪЛГАРИ, без двойно гражданство и без подлоги на най-тъпата страна в света и престъпна-сащ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове