Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 16:42 2 816 35

„Булгаргаз“: Вътрешно разследване ще установи какви количества газ са продадени и от кого

  • бех-
  • булгаргаз-
  • сделка с румъния

Позиция има от БЕХ, които са принципал на „Булгаргаз“

„Булгаргаз“: Вътрешно разследване ще установи какви количества газ са продадени и от кого - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на „Булгаргаз“ коментира изнесената по-рано информация за сключена сделка за природен газ с Румъния. В ефира на „Тази събота“ по бТВ бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров обяви, че дружеството е продало 60 хиляди мегават часа природен газ на съседната ни държава, като времето между предлагането и реализацията на сделката е по-малко от 3 секунди.

Настоящото ръководство на дружеството отговори на бТВ относно въпросната сделка, че предстои вътрешно разследване за това какви търгове са проведени и за какво количество газ, както и от кого са възложени процедурите.

Междувременно от новото ръководство на дружество обявиха в официално съобщение на страницата си, че предаване на документация, съдържаща текущото състояние и дейността на дружеството, не се е състояло. „Причината за това е, че вече освободеното ръководство, в последния си работен ден, е прекратило трудовите правоотношения на служители, заемащи ръководни позиции, срещу парични обезщетения в размер на повече от 170 хиляди лева“, посочват от новото ръководство.

От БЕХ коментираха, че ще проверят изнесената информация в ефира на телевизията. От енергийния холдинг обаче подчертаха, че такава информация не постъпва в реално време при тях и такава не се изисква, за да се гарантира, че няма намеса в оперативната работа на обществения доставчик на природен газ.

От БЕХ допълниха, че всички държавни дружества подлежат на независим външен одит, а докладът за работата на „Булгаргаз“ все още не е готов.

Екипът ни попита БЕХ и за обезщетенията в общ размер на повече от 170 000 лева, които старото ръководство на „Булгаргаз“ си е раздало преди да предаде управление на новия съвет на директорите.

Считано от 02.02.2022 г. ключови служители, отговарящи за оперативното управление на „Булгаргаз“ ЕАД, са били с прекратени трудови или служебни правоотношения.

От енергийният холдинг заявиха, че подобни действия застрашават нормалната оперативна дейност на обществения доставчик на природен газ в страната, поради липсата на всякаква информация за текущото му състояние, свързана с изпълнение на лицензионните дейности, търговските, съдебните производства, както и договорни взаимоотношения с трети страни, финансово-икономически данни и др.

„Оставянето на едно публично предприятие без какъвто и да било управленски ресурс е индикация за целенасочен интерес от неустановяване на фактическото положение на дружеството, както и индикация за липсата от полагане на достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното дружество на вече бившето ръководство. При така създалите се обстоятелства „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД изразява своята подкрепа към новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД“, посочват от принципала.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    34 17 Отговор
    Очакваме имената на настоящите или вече бивши схемаджии, които са допуснали продажбата на 60 000 мгвт за Румъния и посредниците. Очакваме не само проверка , а разследване и търсене на отговорност.
    Гербаджийските хищни калинки до последно крадат и саботират! Ще останат ли ненаказани?

    Коментиран от #2, #22, #25

  • 2 Българка

    26 21 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Да добавя , цялата фирма Булгаргаз се държи от членове на БСП, червени олигарси. Борисов опита да ги изгони, защото са некадърни, но Киро ги върна с 200, по заповед на Кури. Червената мъгла в действие.

    Коментиран от #4

  • 3 Мазало

    26 2 Отговор
    Незабавно трябва да бъдат съдени за Умишлена работа против НАЦИОНАЛНИТЕ интереси и всичко в тази плоскост до Държавна измяна, за поставили се в услуга на Газпром или подобни интереси на други подобни.
    Няма нужда да ни зоммират, че 10 години ще търсят доказателства как да ги оправдаят и 10 години съдът ще протака делото.

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бойко Борисов

    5 9 Отговор
    Престанети веее. Ай стига вееее. Не виждате ли пе ми е лошо веее.
  • 6 Борисов е съсипан

    9 10 Отговор
    Съсухрен бивш диктатор виждащ и усещащ края си. Ако беше чел повечко книжки, щеше да знае, че рова е даже много добър край, за един престъпен диктатор. Закономерен край. А можеше да е къде по- зле. Да пита мусолини, как му отрязоха....

    Коментиран от #24, #35

  • 7 ха ха

    6 2 Отговор
    нешо пожар в офиса няма ли
  • 8 Българка

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Всеки ден ни надуваш главите за ДБ и Ристе , това не е безпристрастно. А, че си от платените е ясно, кой нормален пише навсякъде.

    Коментиран от #21

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    БУЛГАР ГАЗ крадци
  • 10 Затвор

    14 0 Отговор
    Кога ще видим Директор , Депутат или Министър в ЗАТВОРАААА….. тогава ще гласуваме …
  • 11 pbdan

    20 1 Отговор
    Кое му е публично на това дружество? Дейността ли, заплатите ли, назначаването там ли? Седят си някакви там назначени от някой си, взимат по 30-40 хил лв. заплати, цял борд от 5 души, купуват,продават взимат комисионни...каквото и да напиша за дейността им е малко. Всичко там е тайна, конфиденциалност...Трябва прозрачност и нови хора избрани с явен конкурс.

    Коментиран от #14

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    БУЛГАР ГАЗ червени крадци
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бамбука

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "pbdan":

    В това дружество от създаането му до днес са само и единствено бивши и настоящи членове на БКП/БСП. Р. Овч и цялата банда червени милионери.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кую

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мазало":

    Надявай се. Едно цяло са.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Айде у лево

    12 1 Отговор
    Ако го нямаше Булгаргаз , вече нямаше да я има и БСП.Лошото е, че върнаха отново ония некадърници, коит Бою беше изгонил. До април най-късно ще има народни бунтове, като немогат да си платят сметките и останат на студено или трябва да избират дали да си купят храна или ток, ще има жълти павете на жълтите павета.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Ето тук много сбърка! Може би точно тях най-малко обсъждам и ако го правя, то не е безкритично! И да гласувала съм за ДБ, но не съм техен член и многократно пиша, че ако продължават да се бавят със съдебната реформа, може да преосмисля избора си!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Питам

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Ти да не си секретарка на Прокопиев или на Черепа?
  • 24 Яне

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Борисов е съсипан":

    Ти не си виновен. Толкова си можеш!
  • 25 Кой

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Ти каза,че точно тези са крадците.Може да са хора на Чорапа,от схемата с италианския боклук,може да са на Кокорчо и Спецката,те са спецове....всичко може у Шопско.Там само се краде.....
  • 26 поглед

    5 1 Отговор
    това е А-отборът. далавери на секундата . нищо ново.мутри вън.
  • 27 vip

    9 0 Отговор
    Едно от обвинения на новата власт, че Булгаргаз продава чужбина, а новите им протежета правят същото - ха сега да видим дали ще има наказания и съд... Или ще измислят нещо да ги оправдаят...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 а Овчаря

    4 0 Отговор
    право в кауша та си каже лафа?!
  • 30 ЕХАА

    3 3 Отговор
    АБЕ ФАКТИ МНОГО ГОЛЕМИ ЕЗИЦИ ИМАТЕ БЕ , МНОГО ЛИЖЕТЕ ТАЯ НА НОВАТА ПОДМЯНА ! Я ДА ВИ ВИДЯ НАПРОЛЕТ КАТО ДОЙДЕ БАЦЕТО ......КАК ША СМЕНИТЕ ПЛОЧАТА И ША СА ОДРЕМЕТЕ !
  • 31 тая

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Как":

    4-а е тиквина мисирка...Да си лая,ама извън оградата...
  • 32 Овчар

    2 0 Отговор
    АКО на някой са му изтрили данните от компа , лаптопа , или му са писали , ЧЕ НЯМА телефона му SIM карта ! Това са хакерите на ФАТМАЦИТЕ !
  • 33 Бай Пешо

    2 1 Отговор
    Абе излиза, че както го е казъл народът:"Кога станахте калайджии и кога ви почерняха задниците",господа управляващи?
  • 34 Въпрос

    1 1 Отговор
    Нещо да кажете за харвардските измамници и техните протежета?Кражби и далавери по бързата процедура...Рашков,къде си ,или тези са от нашите?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове