Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 09:00 3 086 13

Моторна шейна удари скиори на пистата в Добринище

  • моторна шейна-
  • скиори-
  • добринище

Шейната изскача от гората и се качва на пистата. За щастие, няма пострадали

Моторна шейна удари скиори на пистата в Добринище - 1

Инцидент, който се размина на косъм с тежки травми, намери широк отзвук в социалните мрежи.

На любителското видео се вижда как моторна шейна внезапно излиза с пълна газ на пистите край Добринище. Водачът прави опит да подкара отново шейната и удря двама скиори.

Гневните реакции сред любителите на зимните спортове са повод да потърсим повече информация за случая заради високия риск от подобни инциденти.

„За инцидента разбрахме от медиите. Шейната изскача от гората и се качва на пистата. След което господинът решава, че може да си обърне шейната напречно на пистата и причинява лек инцидент с един скиор. За щастие, няма пострадали", коментира в "Тази сутрин" управителят на ски зоната Бояна Данчева.

По думите ѝ според правилата моторни превозни средства нямат място на пистите.

"Съгласно Наредбата за безопасност и информирана обезпеченост на пистите ние сме длъжни това да бъде упоменато навсякъде, както сме и направили. Всичко е въпрос на възпитание и самосъзнание на клиентите“, каза още Данчева.

Тя допълни, че дружеството стопанисва пистите от две години и такъв инцидент до момента не е имало.

„Свързали сме с Национален парк „Пирин“, задействана е процедура, но за момента човекът не е открит", добави Бояна Данчева.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    3 5 Отговор
    скьорче иде борче
  • 2 Дааа

    3 10 Отговор
    Спускаш се виждаш напреко шейна и не намаляш а се буташ на една педя зор да минеш,като прибавим смотаняка с шейната и е видим ефекта. В двежението по пътищата е същото.

    Коментиран от #6, #12

  • 3 😄😄😄

    12 0 Отговор
    Е как да няма пострадали? Нали дадоха, че връща назад и удря скиорка? 10 хиляди лева глоба и ще си научи и правата и задълженията!
    Ако беше руснак щеше да запалиш националната сигурност на България!
  • 4 Да бе , да. ! 😜

    9 0 Отговор
    "Задействана е процедура " - трай коньо за зелена трева . Няма ли полиция по курортите ни. ?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    дано оцлеят скиорите
  • 6 И как се

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    намаля със ски по нанадолнището, като дръпнеш ръчната ли. Не си наясно със зимните спортове нещо.
  • 7 аха

    19 0 Отговор
    за моторна шейна и джетове трябва да има книжка, какъо има книжка. за мотор. така е в белите държави. всеки който се качи трябва да е доказал, че може да пзи другите

    Коментиран от #8

  • 8 читателка

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "аха":

    Щото тези с книжките за коли "пазят" всички на пътя....Трябва да има правила и най-вече да се следи за спазването им.Как ще се следи-не е моя работа да го измисля,затова има власт която да организира контрола.Трябва и наказания за неспазване на правилата,ама за всички и наистина да се прилагат.Т.е РЕД трябва да има,което е задължение на властта,която и да е тя,без значение партия ,коалиция.
  • 9 "Всичко

    5 0 Отговор
    е въпрос на възпитание с самосъзнание".
    Не е вярно Данчева.
    Всичко е контрол по спазване на Наредбата и осигуряване на терени за скиори ( ски писти), за моторни шейни, за детски шейни и всеки да си е на правилното място, да не утъпква терена на другия, да не се пречка и застрашава живот, да не предизвиква лавини...
    Просто, но изисква работа ( инфо, инструктаж, контрол...).
  • 10 Дуай Липа

    3 0 Отговор
    поредното лекенце, решило, че светът му е длъжен. Така е, като няма казарма.
  • 11 И ТОЯ Е НЯКОЙ МИНИСТЪР ОТ ГЕРБ

    3 1 Отговор
    И ЗАЩО НЕ СА ГО НАКАЗАЛИ НА МЯСТТО КАТО ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО !
  • 12 АУУУУУ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Забрави да напишеш СКИОРИТЕ да си ползват ABS системата ........ХА ХА ХА
  • 13 антидържавата

    2 0 Отговор
    Това е най-бездарния концесионер на този комплекс за последните 20г. Нито картите му като хората (няма полудневна, цената за влек и лифт е една и съща), нито пистите му като хората, нито пътя почистен, нито снегът махант от седалките на лифта, лее се висока музика от станциите на лифта... Трагедията и селянията е пълна. Да свършват тези Covid-19 рестрикции и повече няма да стъпна в български ски курорт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове