Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 11:14 1 251 27

Служителите в затворите се присъединяват към протеста на МВР

  • служители-
  • затвори-
  • протест-
  • мвр

От организацията на надзирателите  настояват за преговори и ефективен диалог, в който да стане ясно кога, как и по какъв начин ще бъдат изпълнени техните искания

Служителите в затворите се присъединяват към протеста на МВР - 1

Надзирателите и Съдебна охрана ще се присъединят към протеста на 20-ти февруари пред Народното събрание на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи с искане за увеличаване на основните възнаграждения, реши Управителният съвет на Синдиката на служителите в затворите.

От организацията призовават министър-председателя Кирил Петков и вицепремиера и финансов министър Асен Василев да свикат спешна среща с участието на всички синдикални организации в сектора за сигурност, на която да бъдат представени техните професионални проблеми.

От организацията на надзирателите настояват за преговори и ефективен диалог, в който да стане ясно кога, как и по какъв начин ще бъдат изпълнени техните искания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    24 4 Отговор
    Що си траехте при тиквата бе?

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Никви пари за МВР

    24 5 Отговор
    Кви пари искат тези ?Селата възрастните ги обират тепат .Ало апашите звънят непрекъснато ,явно след 10 г апаши и служители сигурно взимат Необяснимо е да не прекратиш толкова години апашите .Един олигарх не е пипнат Кви пари искат тези статуи на хранилката .
  • 3 Трябва да се

    9 10 Отговор
    Присъединят и пенсионерите , и учените , и всички , които виждат , че държавата потъва ! Ако не отидете на площада , не мрънкайте после , че нищо не сте получили ! Достойните българи защитават правата си , а не ги коментират по кръчмите !

    Коментиран от #15

  • 4 Тези са срам

    25 6 Отговор
    Никви пари .

    Коментиран от #8

  • 5 Адвокат

    23 6 Отговор
    Нямат основания да протестират. Работата им е под всякаква критика. Полицаите също
  • 6 А ти

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    Що не ходиш да си търсиш правата от Кирчовцте ! Или живееш много по добре при тях ! Тези хора получават своето , защото не шушумигарстват по форумите и кръчмите , а са на площада ! Вие къде сте ?! И пенсионери , и недоволни от малки заплати ! Защо не сте на площада !
  • 7 оня с коня

    5 9 Отговор
    Не Гешев,а Рашков май ще подава оставка...
  • 8 Срам

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тези са срам":

    Сте тези , които искате нещо , но нямате " дупе " , да отидете на протест ! Но завиждате на тези , които имат топки ! Като мишкувате , нищо няма да получите !
  • 9 Крум

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    На служителите в МВР трябва даже да се намалят! Поне докато половината администрация не се съкрати! Облечени са като свински черва....то лели...братя ...сестри....братовчеди...и т.н.

    Коментиран от #12

  • 10 празни /Кичови/ мисли на празен човек

    4 3 Отговор
    Ндаа , нещо ... напечено взе да става . Що така ?! Странно - цените (на всичко) рязко падат , а па доходите - пей сърце (тия от Люксембург - само плачат и завиждат) , ми пенсиите - най високи в света ,ми липсата на каквато и да било смъртност , ми абсолютно празните болници , ми липсата на каквато и да било престъпност , ми микроскопичната администрация ( в която всички са назначени с публични конкурси) , ми външната ни политика - всичко живо се съобразява с България и трепери ,колчем си вдигна веждата , ми липсата на държавен дълг , ми колосалните ни валутни резерви и т.н.т. и т.н.т. ! А пък тези - искат да стачкуват ?! Сигурно ще искат Ферарита и Ламборджинита за патрулки , а в затворите - храната да е от ресторанти с минимум три звезди на "Мишлен".
  • 11 Vojda

    17 3 Отговор
    Тия страхливци пазачи зимат по 2-3000 лв. чисти на месец и на всяко тримесечие взимат 600 - 1000 лв. чисти за уравняване на нощния труд. Дават им 50 дена отпуска. Същевременно им дават да спят от 1 до 4 през нощта. Защо са на стойка 24 часа, нали по КТ е забранено смените да са повече от 12 часа? Марлячи мръсни са всичките. И ходят на стойка да си почиват и да спят, щото през другото време работят на частно - кой обслужва вендинг машини, кой дърводелец, кой слага дограма и т.н. Като не са доволни да си ходят на частно. На тяхно място ще дойдат други.

    Коментиран от #13, #19

  • 12 Като

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Крум":

    Си толкова компетентен , защо не ходи да протестираш , когато депутатите за пореден път си увеличиха заплатите. ! Или си задклавиатурен герои , който завижда на хората с достойнство , които не си оставят магарето в калта ?! Чакаш друг да ти свърши работата , а после - защо моята заплата е малка , а виж тия колко вземат ! Е за това !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Борисов Активира, кой и където може,

    3 2 Отговор
    Всички Авери длъжници, трябва в момента да клатят Държавата, не беше прибягвал да Буни Пожарникари, и Полиция, при хвана и тези от затворите!! Явно има, шефове, които саму задължени и изпълняват, какво им Нарежда!! НЕЕ Почистено в тея структори от Герберски Кадри!!
  • 15 НТД

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трябва да се":

    Ами на тия където не искат да им увеличат заплатите в частните фирми, къде да отидат да протестират !?
    А сигурно те изкарват заплатите на тия дето ще протестират !!!
    А работещите се питат откъде държавата ще ги извади, на едни да даде, а за други няма ???

    Коментиран от #16

  • 16 Какво

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "НТД":

    Изкарват ча тия , като произвеждат джапанки и чушкопеци бе ! Не виждаш ли , че робовладелците най много реват за държавни поръчки ! И държавни помощи !
  • 17 Гай Турий

    6 1 Отговор
    Затворите са в кюпа с гешефтурата. Да им прехвърлят пари от огромните заплати на негодната служба. За пожарникарите има логика да им се вдигнат заплатите, заслужават заради риска.Трябва и за техника. На полицате в никакъв случай. Над 90 % не заслужават и сегашните си заплати. Пълно е с негодяи там.
  • 18 безпартиен

    8 0 Отговор
    Докато този наш народ не разбере,че за да се даде на някого,трябва да се вземе от друг!А този другият е единствено работещият в частния сектор плащащ данъци и осигуровки за себе си и за всички по веригата!Веригата се състои от около 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,около 1.1 млн. ц.гани без образование,без професионална подготовка и без трудови навици!Пазар на труда?Няма такова нещо у нас!На когото от тези на бюджетна издръжка не му харесват условията,заплащането-свободен е да си търси и намери друга работа по-платена и по-сигурна!Но никой не иска и да мръдне от топлите местенца и сигурната заплата!Няма да има кандидати за работните им места?Ами освободете ги ако не желаят да работят и обявете местата за кандидатстване!Държавата ни е фалирала и никой не иска да каже,че се поддържа само със заеми!ОТ вън "свежи" пари идват единствено от продажбата на зърнени храни и работа на ишлеме!

    Коментиран от #20

  • 19 Бай Ставри-

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Vojda":

    Малко пресоляваш! Ще ти напиша точно кое,как е! Не че не си прав по същество! Платен,годишен отпуск-40 календарни дни.Но се достига едва след 10 г стаж в системата.Рсботно време- 24/72.На достъпен език- наряд 24 часа,следва 3 дни почивка.Без значение- дали е събота,неделя ,или нац.празник- трябва да е там! Специално за надзорния състав много е тежка работата им.На един надзирател в дежурство се падат между 80- до 120 лишени от свобода.Да контролира,да осигури храна,мед.грижи,престой на открито учебни занятия,и още цял куп мероприятия.Заплащане- към момента: Над 10 г стаж в системата- около 2 бона.Около 2,3 получава сержант натрупал стаж към 20 години.Право на пенсиониране- минимум 27 г непрекъснат стаж,от който поне 18 години в системата,а възраст- минимум 53 години.Това,че се прнсионират рано са лакърдии от незнаещи.Ползва като всички държавни служители по ЗМВР безплатна карта за ГТ.Повярвай,работата им не е за завиждане.За тях,и пожарната съм съгласен за по високо възнаграждение.Но за останалите- от ГДО,който висят по съдилища,прокуратура и МП- чисти чантаджии.Редовна смяна8-17ч.Почива като всеки чиновник,но са със същата заплата,както надзирателя.Ще ти кажа само едно: Ако разрешат само един наряд да си до надзирател,без нищо да правиш,само да си до него,на другия ден,ще се радваш,че си извън стените на затвора.И за 5 бона няма да си съгласен да останеш на работа.Не е за всеки.Навън редови полицай,може да не се сблъска директно с престъпник и до пенсия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хаха

    3 1 Отговор
    МВР=палячовци
  • 22 БКП

    7 3 Отговор
    Един редови надзирател бе образование взима над 2200 лева бруто , още кой знае колко си изкарва от подкупи
    Като не им харесва да напуснат
    Аз ще отида за надзирател
  • 23 МОПИ

    9 1 Отговор
    Трябват спешни промени в закона за МВР, какво е сега това пенсионира се на 55 г. и драпа до 60г. на пенсия и заплата и си бачка земеделийце , взима и субсидийки и парички от продавана продущция от три биски парички, че и ще стачкумат за още.Пенсионерите, земеделците и др. със странични доходи вън от системата.Има полицаи с по 100 дка лозя, и с по 2000 - 3000 дка ниви за субсидии. Кога работят тези хора за МВР? и РЕПОТБОР.
  • 24 Hristof

    0 0 Отговор
    На някои хора им се струва, че тяхната работа е най-важна и недооценена! У....
  • 25 Огнеборец

    0 1 Отговор
    Сега с излизането от МВР ЩЕ СЕ НАЗНАЧАТ НАД 700 ЧОВЕКА АДМИНИСТРАЦИЯ. ЩЕ ОСТАНАТ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ НА РАБОТА. ПОНЕ В МВР НА 60 ГОДИНИ ИЗЧЕЗВАТ. В АГЕНЦИЯ ЩЕ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ДО НАД 65 ГОДИНИ.ЕТО ГО ДОКУМЕНТА КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВАТА СТРУКТУРА. docdro.id/3XuYVQV
    Над 700 човека администрация за същата услуга. Трябва съкращения на администрация и пенсионери. За това са недоволни повечето колеги, но синдикатите са подчинени на шефовете и си мълчат. Ето за какво става въпрос.
    plovdivnow.bg/plovdiv/ognebortsi-podgotvianata-reforma-pozharnata-polza-shte-imat-65411
  • 26 Истината

    0 0 Отговор
    Старите огнеоборци/пожарникари.. Сега да си пожарникар. По наше време бе много трудно, имаше заводи, много пожари, сеновали и т. н, а младите на старите.. Живот сте си живяли. Старите много повече работиха и получаваха много по малко. По цели нощи не се връщаха, 2 дни почиваха, а новите 3 дни и след работа на частно. Старите бяха здрави, възпитани, скромни, не пушат, не пият, по жени никога. А днешните бабаити, все на бой налитат. С голямо его към старите от системата на мвр, а те милите гола вода са някои. С пари си купиха служби в системата. И то не лъжа. И знаем как, много го знаят. И днес към бб с лоши отзвуци, а към новите от село шапки от селото им. Двуличници. До вчера ядоха хляба от бб, а днес се обърнаха против. Не става в бг. К и А отгоре бог ги спусна. Надеждата на работещи в бг, разчитат на Тях К и А. Умни са и много възпитани.
  • 27 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бяха с авторитет старите. Кое му е хубаво днес да си в системата на мвр. Не сте ходили навън да видите. Там е истината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове