Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 13:42 5 613 72

Кирил Петков: Говорихме за немски инженери за българските магистрали

  • кирил петков-
  • шенген-
  • немски инженери-
  • български магистрали

Нямат ни доверие за Шенген, защото са били лъгани, призна премиерът

Кирил Петков: Говорихме за немски инженери за българските магистрали - 1
Снимка: БГНЕС

"Говорихме за немски инженери за българските магистрали с германския канцлер Олаф Шолц, за да видим как може тяхното качество да го пренесем в България. А те имат най-добрите магистрали". Това каза от Брюксел министър-председателят Кирил Петков.

Разговорите, които е провел с премиера на Нидерландия Марк Рюте, са били за Шенген. "Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавала, сме ги лъгали и сега ни нямат доверие. Те подават ръка, но ние сега трябва да направим едно ново ниво на доверие. Всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Сега е важно да покажем, че новото български правителство прави това, което обещава", посочи Петков.

Българският премиер е разговарял в Брюксел и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. Там обещах, че ако иска да купува от българското производство, особено в отбранителната индустрия, за пръв път ще може да го прави без посредници, без брокери, а директно от държавата".

Президентът на Руанда Пол Кагаме е споделил пред Петков, че пътят, по който българският министър-председател е тръгнал е много верен и е дал пример с Руанда, че вече са на 52 място по този показател, а страната е била на 152 място. Кагаме е казал на Петков, че не се таргетират малките хора, които правят корупция, а се таргетират големите босове, защото всичко тръгва отгоре.

И с германското, и с френското правителство ще направим срещи веднага, каза още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    66 3 Отговор
    аз че ти кажем бе. Видел съм как се строи германска магистрала. Тя е дебела 1, 20 метра. Има бетон подложка 80 см и асфалт - 40 см. Иди сега и виж нашата магистрала.

    Коментиран от #25

  • 2 Циркаджия

    53 54 Отговор
    Ти ли ще градиш доверие? Че ти си най-изпечения лъжец бе пич. Щом с Руанда си тръгнал да ни сравняваш, втасахме я.
  • 3 /////

    74 3 Отговор
    Тия инженери като разберат за фирмите изпълнители на батко и братко ще избягат със скоростта на бит ..ерас.
  • 4 да бе

    29 42 Отговор
    Като дойдат немци тука и почнат с глупостите, направо ни забиват в земята по простотия.
  • 5 Мемфис

    13 60 Отговор
    Вярвам на това момче, дано червеният б..к радеф не му скрои номер!

    Коментиран от #30

  • 6 Гост

    48 3 Отговор
    През 1999 г. Лот 5 го строи Главболгарстрой.Хасковска фирма полагаше асфалта . При експлотационен период 10 год. и днес / след 22 год. / пътят е в отлично състояние и няма интервенции ? Как стана , а ?
  • 7 Защото са червени

    36 6 Отговор
    Как беше корелация на немски, Кире?

    Коментиран от #27

  • 8 Бойкикев съм

    47 22 Отговор
    Киче, ти съвсем приключи курса, от ден на ден все по-весели истории ражда кратуната ти... на кви смески си бе човече?
  • 9 Иван

    46 19 Отговор
    Кирил Петков е независим политик, от него нищо не зависи прави каквото кажат от Козяк.
  • 10 Мнооо са зле

    35 2 Отговор
    Тоя не разбрали, че не са виновни инж, квито и да докара нищо нема да направят. Скапания асфалт дето вземаме то е доста виновен както и престъпниците дето усвояват.
  • 11 Грую

    40 12 Отговор
    Нямаше да е лошо да говориш и за немец да стане МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

    Коментиран от #59

  • 12 Дългият

    30 5 Отговор
    Като гледам как се рушат пред очите ни новите магистрали направо са опасни. Дай Боже да се появи и немското качество у нас.

    Коментиран от #47

  • 13 Кирчо ксерокса

    25 20 Отговор
    Кичке слез на земята вече де - кои магистрали? ония които фатмито и комитката погребаха ли? ако не си разбрал /както колко моста има на дунава/ магистралите са минали етапа на инженерите сладур - просто трябва да се построят
  • 14 Дамаджони Уокър

    28 15 Отговор
    А бе Киро като си говорихте с немецо пита ли го как е на немски "королация" и "синергия", за да ни смаеш отново с богатия си речник.

    Коментиран от #18

  • 15 Андро

    29 12 Отговор
    Обръчите от фирми покрай Бойко спестяваха от материали и труд при тройни цени. После се изнасяше с чувалите. Как да постигнат немсият еталон за качество.
  • 16 Кочо

    35 8 Отговор
    Кире, Киреееее, Кире...... Остави ги ти джендърските инженере. Виж погледни на румънците магистралите. Строиха ги италиано-мафиозците и то преди сума ти години! Ти не ни баламосвай сега, ами кажи Ко ша ги праим тарикатите, дето краднаха парите за магистралите? Доброто куче Рашков нещо млъкна. Май като си писахте у новиЮ бИджет 8 милиарда горница и като видяхте, че номерът мина, се поуспокоихте май, а? Ъм тъй де, що да ставате лоши някому? Иначе Гуглето какво казва, кои инджинери да вземете?
  • 17 Ехо

    42 0 Отговор
    В България има инженери! Няма кадърни управленци, за да им се даде шанс да покажат какво могат! Строителните компании се "управляват" от крадливи необразовани тъпанари с гарантирани народни пари!
  • 18 Айде и ти сега

    15 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дамаджони Уокър":

    Питал е и за толеранцията
  • 19 еш па ти

    32 1 Отговор
    Оказа се,че в Руанда имат по-добри политици от нас.Мъка!
  • 20 комунистче

    25 10 Отговор
    докъде стигнахме, Руанда да ни учи на ум, а дали ти е ясно Кирчо, че същия тоя Кагаме, е диктатор, манипулатор и сериозен нарушител на човешки права, че Руанда е държава терорист, що се отнася до жителите на Източно Конго, за Сиси да не говорим, всички помнят какво се случи в Египет, олекваш Кирчо, олекваш всеки ден
  • 21 Да да знам бе Кире

    9 7 Отговор
    Плевела най добре знае Фабер Мансуел и Пепи Клисурски сега П П Пряка Демокрация и кражби на триолони от магистралите .Е Киро вземи да си ходиш щом с магистрали почваш а не със стандарт на живот и ясна гнида забита
  • 22 бай Ганя

    14 5 Отговор
    Браво бе Кире ,как се сети, направо си велик !А може другите преди теб да са били олигофрени?
  • 23 иван

    24 1 Отговор
    Ами направо да закриват строителните университети. Само излишни пари харчим и произвеждаме шлака. Като преди 150г. вземаме специалисти от Германия, Австрия, Швеция, Дания, Холандия и Швейцария. Абе като си помисля, защо не препишем цялото законодателство на една от тези държави и няма нужда от парламент. Просто като те сменят нещо в законите и наредбите, механично и ние сменяме. Не ни трябват народни представители и избори за тях, колко икономии ще се направят бедна ни е фантазията.
  • 24 Кичка №1

    18 9 Отговор
    Евала Кичке - ти си диплоатка №1 у свето! До тук опука Македония, Сърбия, вчера па препатка Естония, днес Руанда се предаде пред таланта ти. Всички дотук са световни лидери. Но едва сега започват колосите - Андора, Лихтенщайн, Фарьорски острови и оттам цепиш Монголия, Камбоджа и така натам
  • 25 мнение

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кирчо":

    Нашите магистрали дето ги строи Борисов са като хартия тънки и гладки. Днес ги има, утре ги няма, намачкали са се и пропаднали. Те затова нямат ограничение на скоростта по магистралите в Германия, защото магистралите им са качествени и сигурни.

    Коментиран от #29, #38

  • 26 Пенсионер

    22 14 Отговор
    Кирето Ментата, няма ли съветници по умни от него,че да мукажат да спре да се излага ,толкова много.Ами Боко е класи над него.За ,каква промяна става дума ,като работата стана от "трън че на глог ,даже по висок."
  • 27 Грульо

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Защото са червени":

    Корoлацирен. :D
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А бе селянин

    9 8 Отговор

    До коментар #25 от "мнение":

    Ти кога си ходил в Германия за да твърдиш ,че магистралите им нямат ограничения!?За някои участъци да ,но това е капка в морето.

    Коментиран от #37

  • 30 ГЕРБ

    13 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

    Колкото този мерзавец е боклук толкова и пуча Радев
  • 31 егати

    23 8 Отговор
    С кого си говорил бе,ти не можеш да говориш,ти пелтечиш и то тъпотии само.Преди малко даваха някакво интервю на този "гений" в което обясняваше за разговора му с някакъв племенен вожд и разговора е бил:Ъъъъъ аз му викам,ъъъъ той ми вика после ъъъ пак аз му викам и ъъъъъ се разбрахме.

    Коментиран от #32

  • 32 Айде и ти сега

    16 3 Отговор

    До коментар #31 от "егати":

    Най-после ми се изясни Кичето на какъв език ни е говорил досега - на Руандски
  • 33 Шаран БГ

    16 1 Отговор
    Трябва у нас да дойдат немски инДженери !!! Те немското качество не вярвам да го присадят на нашите ! Защото ние си имаме прекрасни инженери - проектанти и строители. Но поне германците ще научат всички далавери по строителството на автомагистрали и най.вече как се усвояват финансови средства ..............................
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор
    Там не са по-добри.то няма философия в Строителството.Има си аксиоми има си материал и си има последователност.Просто е,но не трябва да се КРАДЕ!!!ДОКАТО БЯХ ТАМ специално си правех труда да наблюдавам пътищата им.ЖП и Трамвайна инфраструктура.Те на 2 седмици имат Специални приспособления на някой камиони за смет с,които чистят Релсите....И не спират Движението.......На трамваите!Там където има опасност от замръз се слага Филц в горната част на асфалта...Шахтите са винаги...В Най ниската част на пътя....За разлика от бг...За това помага и пътното платно...То не е равно ,а е Най високо в средата и най ниско в краищата...Вкарайте и немски работници да ви оправят плочките пред министерски съвет и президенството и си Сложете поне немски Врати и Немски панти на учрежденията.Там наистина се учи за ""Експерт""по подреждане на тротоар.Работи се с всякакъв материал от малки камъчета до павета и плочки и наистина се учи!Това е пространствено мислене и математика.Не се хваща някой ....политик или ПРостттфесор да реди!

    Коментиран от #41

  • 35 Тома

    10 2 Отговор
    Троловете не харесват държавата да печели защото няма да има заплатка
  • 36 мдаа

    13 6 Отговор
    А магистралата на оня тиквеник от "джипка шоу" са толкова калпави и има съмнения, че при строителството на “Хемус” са полагани материали, които не са подходящи и не са сертифицирани. Да идват германците и да ни учат как се правят съвременни магистрали. Помня във Варна как редиха настилката в пешеходната зона в центъра с немски материали и два-три пъти ги препареждаха нашите некадърници, докато не се пресрамиха и помолиха германците да ги научат как става. Та се научиха де. Там е работата, че изпълнителите ни не са квалифицирани и добре обучени за това, което изпълняват.
  • 37 Да кажа

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "А бе селянин":

    2006-7 сме карали по магистрали в Германия. Наистина нямаше ограничения на скоростта.Обаче Кирил Петков пак говори празни приказки.На този човек ,няма ли кой да му каже да говори по-малко,че много се излага.Да свърши нещо,та да се похвали.Още малко ще почне да ни разказва и какво си говори с жена си на вечеря.Само говори,работа не върши.

    Коментиран от #48

  • 38 Що лъготиш като Киро

    8 10 Отговор

    До коментар #25 от "мнение":

    Я кажи бе тролчо, къде точно "се рушат тънките" магистрали Борисови?! Ама важно е да плюеш за дребни стотинки, нали😂😂😂 Нашата магистрала Струма е 2 пъти по-добра от гръцката, магистрала Тракия, отсечките, които се строиха по времето на Тройната коалиция, да сега се налага да се поправят. По времето на Борисов и Обходен път и в София много булеварди се направиха, сами виждате какво удобство е да си караш колата😀.
  • 39 Бай Курти

    12 7 Отговор
    Кириле ,затваряйки им кранче по кранче на мафията ,която ни управляваше до скоро ше им залинеят мераците за реваншизъм.Но теб ден след ден ти редят оставката щото така не могат да разполагат с държавната хранилка.Тежко ще е ,не им се давай!
  • 40 Иван

    11 3 Отговор
    Не зная какви инженери и архитекти имаме , но преди един месец бях в София, не бях ходил в Студентски град и Дианабад от студентските години, направо ужас. Новите сгради една няма на нещо да прилича, сякаш архитектите на районите са се състезавали кои по калпава сграда да изгради. Майстори сме на нещо ново да му е.бем майката.

    Коментиран от #45

  • 41 пфуй

    14 1 Отговор

    До коментар #34 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Така е, в Германия се учи за всичко, дори да редиш плочки и мозайка, дори за чистачка къде какви препарати се използват, минаваш през обучение, камо ли да правиш магистрала, по която трябва да се движиш безопасно с висока скорост. Тук едни пътни знаци не могат да сложат правилно и пешеходците си удрят главите в ниско поставени табели. Всеки работи тук от каквото нищо не разбира, ама с връзки са го назначили. А по магистралите сложили 5 "шведа", един работи, четирима гледат.
  • 42 Да извикат

    7 6 Отговор
    Немски инженери да контролират и нещата ще се получат.Правила има,но контролът е занижен.Във всеки случай,по-добре беше,когато се строеше.Сега си търсят някакви тъпи оправдания,нищо да не правят.Борисов такъв,онакъв,ама си пътуваме по магистрала до Бургас и даже от Турция си пътуват по Северната дъга и магистрала Европа. Сега какво ме интересува да ми говорят за ИМАГЕНЕРНО бъдеще,докато те усвояват едни пари от тлъсти заплати.
  • 43 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    8 7 Отговор
    Всички знаем кой е "лъжливото овчарче" -
    онова 150 килограмовото момче с многото чекмеджета...

    Коментиран от #65, #69

  • 44 Белгия

    13 0 Отговор
    Проблема не е в инженерите, а в изпълнението.
  • 45 факт

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    И велоалеите в Бургас и Варна са проектирани от един такъв инжинер, дето само на хартия е такъв, ипаче пълен некадърник, такива безумия сътвори, че е срам за тези, които са му дали дипломата за инжинер. То само едпи европейски пари да "усвои" една герберска калинка беше, никаква инжинерна мисъл нямаше. В цял свят движението е организирано така - платно за автомобили, до нея велоалея и най-отвътре са най-уязвимите участници в движението - пешеходците. В Бургас са автомобилите, пешеходците и най-отвътре са велосипедистите. Та и магистралите ни така са правени от "умни" български инженери, които нямат понятие от съвременна инфраструктура.
  • 46 крум

    14 3 Отговор
    Хубаво е и Съдии и ПРОКУРОРИ да си внесем от Германия !!! И нашите - ....... по диреците !
  • 47 Ама

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Дългият":

    Ама ти по телевизията ли гледаш.Защото аз пътувам често и чак пък така не е.По-добре ли е нищо да не се прави,за да няма кусури.Давай вместо коли,да впрегнем магарета.Ами като са правили от ГЕРБ, ще има кусури.Сега като нищо не правят,на какво да има кусури.На Кирил Петков не му трябват пътища Той със самолети действа.Има ,няма рентабилност,той така иска.Малко ще си поиграе да управлява и после беж да го няма

    Коментиран от #49

  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Да кажа":

    Вече има ограничения. не знам от коя година но има.набило ми се е в главата 120 значи имат места с по голяма,но имат и 90 имат и 80 при излизане и влизане ...Мисля си ,че съм виждал!Едно време не знам коя годинаможе би 88или 89 съм минавал цяла Германия и излязох на Страсбург.Нямаше !Сега имат!
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 5 Отговор

    До коментар #47 от "Ама":

    Боже, как се натресе БЪЛГАРИЯ на този идиот със самочувствие???? Ужас!
  • 50 psf

    5 5 Отговор
    Кирил Петков би трябвало да попита, заради кои са лъжи не сме приети в Шенген и да ги оповести. Българската общественност има правото да знае това, тъй като и ние бяхме лъгани, че аха, и вече ще ни приемат!

    Коментиран от #58

  • 51 Иван Радоев

    11 8 Отговор
    Мошеника от Канада е по - глям измамник и фокусник от Ненчо Илчев
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 1111

    8 1 Отговор
    лошо е това, че устойчво демострира недоверие в нас, туземците. Не можеш слага цял един народ под един знаменател и постоянния наратив да е - внасяме от чужбина.
  • 54 Васил

    12 3 Отговор
    Кирееее и аз ти нямам доверие за почти три месеца нищо не направи освен че вдигна цените на всичко.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Герб ПобедаБойко Идвай

    11 3 Отговор
    Киро ДОКАРА ни до Руанда КИРО ОСТАВКА ИЗЛАГАШ БЪЛГАРИЯ КИРО ВЪРВИ СИ КИРО ОСТАВКА
  • 57 Zaza

    11 4 Отговор
    Този пикльо не знае, че БЪЛГАРИЯ ИЗГРАДИ МАГИСТРАЛИТЕ В АРАБСКИЯ СВЯТ ПРЕЗ 80ТЕ ГОДИНИ ..... Нещастници
  • 58 Заради

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "psf":

    Такива, като теб. ЧЕРВЕНУШКОВЦИ.
  • 59 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Грую":

    От Козяк не рарешават германец, трябва да е американски чифyт.
  • 60 Минувач

    3 0 Отговор
    Май още не е разбрал или се прави на такъв че въпроса за читавите магистрали е въпрос не за инженери а за читави закони ,контролни органи и най-вече прокурори и съдии! А такива няма как да внесем от Германия, а трябва сами да си ги "произведем"!
  • 61 ще те намерим

    2 0 Отговор
    Той и Жан Виденов показваше една "Бяла Книга" която после незнайно къде изчезна. Киро, отиди питай Жан къде му е бялата книга. Че мутрите процъфтяха точно по Жан виденово време и това не се хареса на народа. Този път обаче ще бъде по-радикализиран. Няма да можеш да го убиеш, защото всеки има роднини зад граница. Но те ще те намерят навсякъде. Вече има интернет. Ще трябва да се гриеш в джунглите на Ню Гини.
  • 62 кофти

    3 1 Отговор
    С тези маймунджилъци няма да изкарате много. Ама не е виновен който яде баницата, ами този който му я дава.
  • 63 Поредното недомислие

    2 0 Отговор
    В страни като България контрагентите от Германия обикновено изпращат млади и не много опитни специалисти, среднисти като ги обучават на нашите обекти. Това са мои лични наблюдения от поне 2 десетилетия.
  • 64 Хааааахаа

    0 0 Отговор
    ПРОСТ КИРЧУ ДНЕС МЕ УБИ!!! "АЗ МУ ВИКАМ, А ТОЙ МИ ВИКА.." Е, ТАКЪВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НЕ СМЕ ИМАЛИ! ТОЗИ Е МНОООГО ПО - ТЬП ОТКОЛКОТО ПРЕДПОЛАГАХ... Бат Бойко не блестеше с интелектуален потенциал, но и нямаше претенции, а този Кухльо освен претенции друго няма"И аз му викам, Короу, а той ми вика Кво? И аз му викамНищу и той ми вика ОК, шот аз съм учил в Харвард и мислиМЕ да ходиМЕ не къде..." ХААААХААХХ
  • 65 Мммм, дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    И да си внесем идеоти/не е грешка/ като тоз "харвардския" възпитаник!!!
  • 66 е, браво

    2 0 Отговор
    Нямаме инженери ли ? Каква обида само за нашите фирми, технически университети и изобщо за всички.
  • 67 Биби Долапчиев

    0 0 Отговор
    Сирилчо Файфоф колко и да еметира дейнос са чао са се Рошковци,Асенеца и так далее!
  • 68 hahaha

    0 0 Отговор
    да внесеме борци срещу корупцията от Руанда, и малко немски инженери
  • 69 hahaha

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    боко чекмеджето не може да му стъпи на малкото пръстче на Лорер с 10-те милиарда
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 манолова

    1 0 Отговор
    краднете аидуци сега ви е паднало,Боико е ништо спрамо вас.
  • 72 Флийнстоун

    1 0 Отговор
    Този го избраха същите онези, които искаха да видят и видяха какво ще направи Слави...и ходихме безброй пъти на избори...дали Канада ще му върне паспорта???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове