Last news in Fakti

1 Март, 2022 17:00 1 405 22

Вигенин: БСП няма да направи компромис с принципите си

  • кристиан вигенин-
  • бсп за българия-
  • министър на отбраната

БСП е стабилизиращ и обединителен фактор в управлението, смята той

Вигенин: БСП няма да направи компромис с принципите си - 1
Снимка: БГНЕС

В период сме, в който всяка дума и всяко действие имат голямо значение. Затова трябва да бъдем много внимателни, да премисляме всяка стъпка и да се водим не от емоцията на момента, а с мисъл на дългосрочните ни цели и интереси на България, съобщиха от БСП. Днес е важно да внесем спокойствие и да дадем увереност на българските граждани, че парламент, правителство и президент работят координирано. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от „БСП за България“ Кристиан Вигенин на извънредното заседание на парламента.

„БСП е отговорна партия. Ние няма да оставим България без парламент и правителство. Особено когато на един хвърлей от нас се води война. Като втората партия в коалицията ние добре съзнаваме нашата роля в този момент“, подчерта Вигенин, но и обърна внимание, че БСП е и партия с принципи и няма да направи компромис с тях. „Има червени линии, отвъд които няма да преминем. И вярвам, че партньорите ни ще се съобразят с това, така както ние го правим по отношение на „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ досега. Всяка помощ за Украйна ще получи нашата пълна подкрепа, но оръжия – не“, посочи той.

„БСП е стабилизиращ и обединителен фактор в управлението – и в парламента, и в правителството. Вярвам, че никой не може да отрече този факт. Днес се очертават дълбоки разделителни линии в обществото. Нашата обща задача е да търсим обединение и здрава основа, около която да градим общите решения. Това се отнася и за управляващите партии, но също и за опозицията. Нашата коалиция дава шанс затова, трябва да го използваме. Поляризирането на позициите може да подкопае необратимо доверието не само в нас като управляваща коалиция, а изобщо в институциите“, каза още социалистът.
Кристиан Вигенин заяви, че БСП приема правото на „Продължаваме промяната“ да оттегля и предлага министри от своята квота, но и обърна внимание, че в случая стъпката е особено болезнена, защото в условията на тежка международна криза се предлага смяна на министъра на отбраната.

„Не е тайна, че избирателите на БСП имат своята симпатия към Стефан Янев. И той заслужава добри думи за работата си в изпълнителната власт. Не можем обаче да не се съобразим с неговата позиция, че повече не вижда мястото си в тази правителствена конструкция, нито пък можем да позволим противоречие между премиер и министър на отбраната, особено точно сега“, коментира Вигенин.

Заместник-председателят на Народното събрание заяви от парламентарната трибуна, че „БСП за България“ ще подкрепи кандидатурата на г-н Заков за министър на отбраната. „Тук трябва да отбележим с уважение готовността на премиера да търси кандидатура, която да обедини коалицията. Това е сила, а не слабост“, добави той.

По отношение на биографията на г-н Заков Кристиан Вигенин обърна внимание на работата му по организацията на сигурност и сътрудничество в Европа като част от ръководния екип на Министерството на външните работи. „Това със сигурност му дава много задълбочен поглед върху руската политика и върху развитието на конфликта в и около Украйна от самото му начало. В днешните събития това е много ценно“, коментира той.

„Аз вярвам, че от днешния ден ще излезем по-силни - и нашата коалиция, но и парламентът и правителството. Защото това е за доброто на България, за стабилността, за сигурността и предвидимостта в тези трудни дни, седмици и месеци, които ни предстоят“, заключи Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    28 3 Отговор
    ОТИВАТЕ В ИСТОРИЯТА.
  • 2 Грульо

    16 9 Отговор
    Вигенин, разтурвай антибългарската коалиция, не се услушвай. :D
  • 3 мъкаааа

    21 3 Отговор
    Вагинин: БСП няма да направи компромис с принципите си. И с Импексите също.
  • 4 Хаха

    23 1 Отговор
    спокойно на следващите избори сте пътници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 pepi777

    8 13 Отговор
    Пак добре, че има БСП червена линия на проАмериканското ни вредно правителство !
  • 7 Красимир Петров

    18 3 Отговор
    Най-вредните за България-ДПС+БСП

    Коментиран от #8

  • 8 Антигербер

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Красимир Петров":

    + ГЕРБ
  • 9 Майна

    15 1 Отговор
    БСП се самоуби в името на министерски постове, жалка история..ОТИВА В ИСТОРИЯТА
  • 10 Селски бек

    2 7 Отговор
    Путин няма да си остави магарето в батака, очакваме върху главите си руските бомби.
  • 11 фактите безроднико

    9 1 Отговор
    Принципи,линии,салто морталета,питични в стил Позитано 20 от 1989. та до сега!Интересно дали автора на на тоз материал за манипулация си дава сметка,че всички помним действията на лицето Вигенин веднага след нацисткият преврат в Украйна бе първия дето отиде в Киев!Този безродник говори за линии и тирета.Оше на следващия ден след преврата укрите започнаха издевателствата над народите населяващи Украйна.Знае ли личцето за изгорения жив в Одеса българин в подпаления профсъюзен дом?Мълчи!
  • 12 мдда

    10 1 Отговор
    Ккави принципи?? да ни крадете ли? не ви ли стига 1 столетие??
  • 13 Ама те

    10 0 Отговор
    имали и принципи, не знаех...
  • 14 Станишов

    8 0 Отговор
    що се спотайва като пръдал в трамвай ? Хитрини !
  • 15 Компромисът е направен

    8 0 Отговор
    Продажниците БСП са в лошо скалъпено правителство
  • 16 XXL

    6 0 Отговор
    Основният им принцип на четворната коалиция вече е, да не ни лишат от себе си, в момент, в който никой не ги иска повече на власт :))
    А БСП ако прескочат 4% на предстоящите предсрочни избори, да знаят, че червените бабички освен на всичко останало, издържат и на ковид :))))
  • 17 Слава на Украйна

    6 1 Отговор
    Знаем, че сте подлоги на кирливите ушанки, затова отивате в 5-та глуха!
  • 18 питам

    4 1 Отговор
    ВАгинин,ти ли си принципния, който пръв отиде в Киев след Майдана 2014г. или твоят приятел Драгомир Драгнев дето трима американски сенатори го уплашиха и той спря Южен поток, или цалата ви парламентарна шайка, която гласува оставката на достойния Стефан Янев?
  • 19 И ТИ СИ ОТ УСПЕШНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ

    4 0 Отговор
    БЕ , ПОДЛОГООООО!
  • 20 Ей не щаст ник

    4 0 Отговор
    вие такива компромиси направихте само и само да сте във власта че се обезличихте като лява партия.А с позицията ви срещу Русия,изгубихте и последните си съмишленици.Бе се пе умре.
  • 21 ганю

    0 0 Отговор
    Нищо няма да се разтури
    30 г рушите
    просто ще са по различни нещата
    напред
  • 22 БСП на Бунището

    1 0 Отговор
    БСП отиват Твърдо на Бунището на Историята....Там могат да наричат Русия Окупатор " Освободител"....Могат да получават Ордени и медали за развитието на взаимоотношенията с Братския Руски Народ и неговите Управляващи Военни Престъпници ,най- вече...Обаче от Бунището на Историята.....Там и за Винаги!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове