Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2022 23:51 6 268 57

Първан Симеонов: Владимир Путин е най - голямата жертва на войната в Украйна

  • първан симеонов-
  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия

Важно е в България да не вадим вътрешните си проблеми точно в тази ситуация

Първан Симеонов: Владимир Путин е най - голямата жертва на войната в Украйна - 1
Снимка: Нова ТВ

Беше неизбежно да бъде сменен министърът на отбраната след соловите му акции и изявите му във Фейсбук. Не е вярно, че по време на война не се сменя министър на отбраната. Напротив, точно по време на война не може да се допусне такъв разнобой в правителството. Позициите на Янев в този разнобой бяха доста странни. Да говориш за войната като Путин също е доста странна позиция. Тук не става дума просто за думи, а за принципни разминавания. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Даниел Смилов.

Надявам се, че новият министър ще бъде доста по-адекватен от стария и няма да си позволява солови акции. България трябва да изготви ясна национална позиция. Трябва да видим какво можем да направим в рамките на съюзите, в които участваме. Имаме какво да дадем – и хуманитарна, и военна помощ. Няма теза запазване на неутралитет – ние сме член на НАТО. Освен това на президента Путин няма да му направи никакво впечатление каква помощ ще изпрати България, за да калибрира позицията си към страната ни тази база. Неговата цел не е България, а разбиване на европейското единство. Цялата идея, че можем да вървим по някаква странична линия няма да донесе нищо полезно на България, няма да ни сложи в някаква специална категория, а в позицията на уязвима държава, която може да стане цел на подривни операции, заяви Смилов.

Още новини от Украйна

Войната в Украйна взе една голяма жертва и тя се казва Владимир Путин. Той губи войната от самото ѝ обявяване, посочи социологът Първан Симеонов. Бяха наложени сурови санкции на Русия, Европейският съюз стига до границите на Русия, няколко държави тръгват към НАТО и ако е имал някакви съмнения, че Украйна е държава, тя вече доказа, че е – създава своя национална идеология. Вместо да разедини Запада и Украйна, той ги обедини, подчерта Симеонов.

България в началото взе единна позиция, след това малко пуснахме духа от бутилката. Най-важното сега е да се запази единният тон. Важно е, че президентът реагира сдържано по повод оставката на Стефан Янев. А ситуацията не е лоша и за Янев. Той получава шанс за самостоятелна изява в политиката, харесван е, а и по всичко личи, че позицията му се споделя от сериозна част от българите, отбеляза социологът.

Важно е в България да не вадим вътрешните си проблеми точно в тази ситуация, каза още Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    80 31 Отговор
    Всички подлоги са активирани да ни подготвят за влизане във войната.Забелязвате ли?

    Коментиран от #20, #42

  • 2 Първане

    48 5 Отговор
    Нема как да те прочета докрая, ма ти обърка два пъти с по ДЕСЕТ процента миналата година бре, ми на 25 процента за някого десет процента са си почти половината
  • 3 ООН

    19 6 Отговор
    Корпуса на Мира в Украйна.
  • 4 Rado

    41 42 Отговор
    Най-голямата жертва са умиращите хора, военни от двете страни, цивилни и сега още по-бедния руски народ заради Путин. Руските военни грабят храна от магазини в Украйна, жалко. Защо праща армия на глад и смърт.
  • 5 Майна

    54 12 Отговор
    Вариантът на Путин беше да предприеме действията, които направи, за да защити историята и суверенитета на Русия, или да коленичи пред Клаус Шваб и да се откаже от всяка представа за руска нация точно както администрацията на Байдън избра да отвори южната си граница за всякакви терористи с дневен ред, различен от работа.

    Коментиран от #55

  • 6 Което си е си е

    42 49 Отговор
    Путин вече е политически труп. Поне в международната политика.

    Коментиран от #9, #44

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Отряд К 19

    45 14 Отговор

    До коментар #6 от "Което си е си е":

    Ще поживеем ще видим. Да не се окаже само ,че излиза много по напред след като всичко свърши. Не си мислете че е почнал тая операция ей така
  • 10 Майна

    43 9 Отговор
    ,,Западът остава затънал в своя фантастичен свят на голям лош агресор Путин, управляващ нещастната си страна с железен юмрук. Колко напълно неверен е този разказ, както се опитах да разкажа в двете си книги за Русия през 2017 и 2019 г.

    Сега истинският свят на бомби и куршуми и западният фалшив свят на разказ на избирателно възмущение и безсмислена журналистика, свободна от факти, най-накрая се обединиха в ужасяващ дисонанс в Украйна.

    Колегите Джо Лаурия, Александър Меркурис, Марк Слебода, Скот Ритър и аз говорихме за това заедно в отличния панел Consortium News, излъчен на 25 февруари. Обсъдихме вече размитата история за това как започна тази последна ескалация: на 18 февруари, със засилено украинско Армейски артилерийски обстрел и напредване към линията на съприкосновение с Донецк и Луганск с 60 000 боеспособни войници. На 20 февруари последният отчаян призив на бунтовническите лидери към Русия за защита срещу предстоящото нападение срещу тях на геноцид. ,,
  • 11 Майна

    32 9 Отговор
    ,,Преди три дни, след като моето есе за това какво всъщност се случва в Украйна беше публикувано в Pearls and Irritations, ABC News ме интервюира за петнадесет минути. Те не използваха нито една от моите думи, защото те се сблъскаха с техния фантастичен разказ за героичния демократичен украински народ, който се надига като един срещу или смело бяга с колите си от бруталните руски нашественици с танкове, смазващи всички пред себе си. Бързо се превърна във война от фалшиви или погрешно представени мемове на ужасите и облекчено „какво е усещането“ „военна журналистика“. Не можеше да се позволи на истината да се намесва в консолидиращия фалшив разказ.

    Отново бях деплатформиран от ABC. Сега съм свикнал с това. Това е белег на една страшна лакейска страна, която е твърде уплашена, за да се противопостави на русофобския разказ на Вашингтон, колкото и неправдоподобен да е станал.,,
  • 12 Николова

    14 35 Отговор
    Антихриста Путлер, ке падне.
  • 13 Демократ

    46 12 Отговор
    Единственият, който бе малко по-сдържан с изявленията си от останалите и за това го махнаха.
    Кирчо и компания продадоха страната, за да докажат на западните ни приятели, че тук сме по-американци дори от американците.
    I LOVE U USA.
  • 14 Майна

    45 13 Отговор
    ПРЕДАВАМ ТОВА, КОТО НАПИСА ТОНИ КЕВИН, БИВШ ДЕПУТАТ ОТ АВСТРИЯ, ПОСЛАННИК В ООН И т.н.,,Киев и Харков не са Фалуджа или Сталинград, слава Богу. Руската армия няма да изпепелява собствените си роднини и приятели в тези големи, по същество руски, градове. В следващите дни ще има договорено решение. Преди това може да има операции под фалшиво знаме, при които укронацисти могат да убиват хора и да се опитват да обвинят за смъртта руската армия. Артилерийските снаряди на укронаци могат да ударят жилищни сгради и да убият хора и Русия ще бъде обвинена, а Западът ще повярва, защото отговаря на универсалния наратив. Спомнете си Дума в Сирия. Тук, сред чуждестранните съветници, се говори за Бели каски.

    Ще му дойде краят. Русия вече спечели военната война. Полага се основата за денацификация: ще има изпитания. Колкото до информационната война, това ще продължи, тя има свой собствен живот. Перспективите за разведка със Запада са изоставени, може би с десетилетия. Мнозина, включително и аз, ще скърбят за това. Но това е друга голяма история за разказване. ще свърша тук.,,
  • 15 Опонент

    38 11 Отговор
    ✔Войната в Украйна взе една голяма ЖЕРТВА и тя се казва Владимир Путин.✔
    😎По-цинично изявление не бих си представил.
    Първан се оля в стремежа си да блесне с остроумие и оригиналност на преценка. Нелепо изказване за виновника за войната.😎
  • 16 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    11 31 Отговор
    "Войната в Украйна взе една голяма жертва и тя се казва Владимир Путин."

    "Другарю" Първан Симеонов, само рубладжия може да лъже така нагло и да нарече злодея Путин жертва. Владимир Путин, е всичко друго, но не и жертва.

    Тези, които получават това, което заслужават не са жертви. Това се нарича ВЪЗМЕЗДИ. Другарю Първан Симеонов имате късмет, че шеф на Галъп не е Кирил Петков. И само заради това, няма да ви не наложи да си търсите нова работа.
  • 17 Доктор Злобил

    17 27 Отговор
    Путин е пътник.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Каква

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    война? Нали не беше война. Няма никаква война. Никакъв откачалник дъртофел няма достъп до копче за ядрен обстрел да блъфира.
  • 21 Hoho Boho

    11 25 Отговор
    Всичко е вярно,
    освен че Путин е жертва.

    Той е ще бъде съден в Хага.
    /дано да е там, защото Путин върна смъртното наказание/
  • 22 ЕвроБългарин

    15 24 Отговор
    хаха, ква партия, кой ще гласува за тоя шапкар освен дедушките от протеста, пенсионирани фатмаци с комунистическо мислене, ши връщат българия в СеСеСеРе-то ли, путяблизци !1!
  • 23 В.В.П.

    27 10 Отговор
    Тоз е винаги в грешка .Сащ дойде от 7000 км да освободи ,200000 албанци,че Путен няма да срине Осраина ,ли ??.Укрите са в ,,Матрицата,,.Не знаят де се намират..От винаги..
  • 24 В.В.П.

    28 12 Отговор
    Русия винаги печели,освен с Горби,оня украински цървул..Има степени на затягане на блокада.Ако не сработи един план ,иде втори,после трети ,четвърти .Харков ,Одеса ,и Херсон в Рф,,Киийв ,за поле тикви..
  • 25 Лимонади

    9 19 Отговор
    Всички видяха какви диваци с оръжие са Китайците им гледат сеира
  • 26 Мда

    11 25 Отговор
    Прав е - какъвто и да е изходът, не само Путин, а и цяла Русия ще изгуби, и вече губи ! Персонално той най-много, разбира се !
  • 27 Mr Men

    24 4 Отговор
    Тоя е най големия смешник и продажник.
  • 28 ComfortablyNumb

    15 24 Отговор
    Първане, не Путин е жертвата, Русия ще е голямата жертвата . Горките руснаци така и не разбраха че Путин води велика държава към крах и ще патят. Запада не може да си позволи такава Русия вече . Проблема с Русия трябва да се реши и запада няма да пропусне тоя път.
  • 29 Дрънка глупости

    19 4 Отговор
    Както винаги си не адекватен.
  • 30 Подлога

    29 12 Отговор
    Каква военна помощ ще пращаш бе ИЗМЕКЯР АМЕРИКАНСКИ????????????? България НАПУСКА ОТРОВНИЯ съюз НАТО!!!!
  • 31 Алооо

    12 20 Отговор
    Първанчо Путин е Убиец и то масов а не жертва И тебе не те слуша главата
  • 32 дедо чеп

    6 3 Отговор
    на брадатите козли да ви го натъркам на брадичките
  • 33 Първане, представа нямаш, какво

    16 8 Отговор
    Специално внимание обръщат руснаците точно на нашето поведение в създалата се ситуация! Снощи гледах предаването на Владимир Салавьов и няколко от участниците, няколко пъти споменаха България, заедно с Румъния и Полша като помагачи на Украйна, на които Русия трябва да покаже, че постъпват неправилно! Това с ушите си го чух!
    А, иначе, си спомни “символичното” обявяване на война на Англия и САЩ и сриването на София!!!
  • 34 Филип Георгиев

    13 4 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСНЕМ ЗАРАДИ ВОЕННИЯ КОНФЛИКТ ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ НА ТИКВАТА И КАСКЕТА !!!
  • 35 Интензивното

    19 5 Отговор
    Същите подлоги,които денонощно плашеха народа с ковида грип сега отново плашат с война.Едни и същи на заплата отрепки
  • 36 Поличба

    12 3 Отговор
    Квото е казал Първан, все не е познал. Добре е да се прави обратното на това което ни съветва, против уроки!
  • 37 Михаил

    5 10 Отговор
    Путин не е никаква жертва!
    Той е еди обикновенен убиецът!
    И от теб жалък политолог също се изисква единство а не да филозостващ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Първанчо

    5 9 Отговор
    Жертва казваш! Стои си Путин в топлия кабинет хапва висококачествена храна пийва висококачествено вино, водка- каквото ти харесва и си живурка. А Украйна гинат хора цивилни и военни, украинци и руснаци! Жените ще родят други казваше един руски циник. Ако беше Путин толкоз ербап що не застане начело на войската, както са правели навремето вождовете, царете, кралете, великите военачалници, ако щеш качен и на кон или на танк или самолет ,ако искаш! А той се скрил в дупката си от страх!
  • 40 Запознат с историята

    16 1 Отговор
    Един управник може да го оцени само историята , не разни платени "първанчовци" . И в историята остават тези които са се изправяли , а не тези които са се навеждали .
  • 41 Мим

    11 3 Отговор
    Позицията ба България трябва да е ,да си гледа интереса и да не повтаря като папгал натовските и американски приказки Янев е прав ,за него сме,ане за мижирурката ,който го сваля...Скоро ще си отиде от където е дошъл...
  • 42 Угана

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не. Няма такова нещо. Стига вкарва фалшиви новини и мнения
  • 43 Галъпски

    9 1 Отговор
    Взе ли си хонорара? С парите си оформи комичната брадичка, а после се погледни в огледалото и се запитай: Аз българските партии не ги познавам и на последните избори се оказах абсолютен двойкаджия, Путин откъде да го знам, че да коментирам????
  • 44 Биби

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Което си е си е":

    Политически труп, ама друг път!!! Абе, чудя ви се, няма те ли глави на раменете си. Как не разбирате защо започна войната. Да не мислите, че на руснаците им е приятно. Нищо, нищо не разбирате!!! Жалко!!!
  • 45 Селяк

    16 2 Отговор
    Ами то и Гърция е в НАТО, ама да сте им чули гласа по въпроса? Да пращат помощи? Да взимат стеани? Не, и няма и да чуете! Те са много по умни от нас продажните българи!

    Коментиран от #46

  • 46 България е колония. .

    11 2 Отговор

    До коментар #45 от "Селяк":

    Финансово. Политически. Медиите. . Всичко е превзето. Телевизии радио парламент. Какво им кажат в американското посолство. Това плещят! В парламента няма хора който са за българският интерес! Затова населението намалява. Дълговете се увеличават. Мизерията простотията и чалгарството си купуват телевизии. 7/8 и ще си паднала 😁😂😃😄

    Коментиран от #49

  • 47 Дадада

    8 1 Отговор
    Ясно. Тва в Украйна е война.
    Афганистан, Ирак, Либия, Сирия - това бяха антотерористични операции.
    Вече знам: ако се започне от САЩ и пуделите им - е операция. Ако се започне от някой друг - е война.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 кл5т

    1 5 Отговор

    До коментар #46 от "България е колония. .":

    Ако Бг беше колония, ти нямаше денонощно от Русия да пишеш срещу НАТО и ЕС, в защита на Путин.
  • 50 Бай Дън

    2 2 Отговор
    АГРЕСОР е този,който напада друга държава ПРЕДИ НАС!!Ясно??
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дернев

    1 0 Отговор
    Не знам дали Путин е жертва, но Европа е. И то заради НАТО и сляпото му следване от европ3йските лидери. Единност в Европа ще има когато заговорят само евроевропескте страни и е единна. Остане ли американското присъствие със сигурност ще се появи и китайско. Разделени на три ли ще градим бъдеще или в единна и силна Европа като съюз на СЕЩ и Русия. Кой не иска такава Европа- Щатите или Русия.
  • 53 Роза

    2 2 Отговор
    Каква жертва е Путин?Той е един стар човек,който в края на живота си е решил да направи "големия удар" и тогава да умре.Той вече е изживял живота си и вероятно не му пука дали ще го убият или затворят доживотно.Пукната пара не струва живота на Путин!Хиляди пъти са по-ценни животите на невинните млади хора и от двете страни,които няма да възкръснат!Единственото хубаво нещо в трагичната обстановка е безпрецедентната подкрепа от цял свят за воюващите украинци!
  • 54 Българин

    1 3 Отговор
    А вие да не си мислите,че Украйна е чиста паница,затова не Отстъпва.
  • 55 Байчо

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не е за вяврване колко заблудени хора има! Путин не “освобождава” никого ! Путин напада без конкретна причина суверенна страна! Стреля по жилищни сгради и цивилни! Няма аргументи които да защитават подобни действия. Дори в “осовбодените” райони на Домбас по руската пропагандна ТВ успяха да намерят само 2-ма пияндурници на мегдана който да кажат “сега може само по добре да стане”!?! Защо не ги постещат с цветя и рози тези “освободители”?!?
    Моля всички платени драскачи да се погледнат в огледалото и да си кажат с тези ли лъжливи очи ще отглеждат децата си…!?! С тези ли “лесни” пари стещу дрънкане на глупости в интернет! Живота не е справедлив, но може да е по-хубав за всеки, стига да положи малко усилия!

    Коментиран от #56

  • 56 Стрелата

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Байчо":

    Чииии ма на майдана загинаха над15000 човека без война която хамериканците си признаха че са платили 5 милярда долара Чииимаа
  • 57 Стоян Хлебаров

    1 2 Отговор
    Първанчо е елементарно подобие на йезуит! Путин бил най голямата жертва!)?!? Ти да видиш??? А ти,Първанчо,си младо парвеню на агентите на ДС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове