Last news in Fakti

9 Март, 2022 19:05 785 15

Проданов: Институциите работят непрекъснато, за да координират настаняването на украинските бежанци

  • христо проданов-
  • настаняване-
  • украински бежанци-
  • координация

В момента Министерство на туризма осъществява контакт с всички места за настаняване в т.ч. и хотели, които са склонни да предоставят базите си срещу заплащане, каза министърът

Проданов: Институциите работят непрекъснато, за да координират настаняването на украинските бежанци - 1
Снимка: МТ

Правителството на Република България прави всичко възможно да помогне на гражданите на Украйна, които се нуждаят от подслон и подкрепа. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко.
„В момента Министерство на туризма осъществява контакт с всички места за настаняване в т.ч. и хотели, които са склонни да предоставят базите си срещу заплащане, но е важно и да разпишем правилата за начина на отпускане на тези средства и тяхното коректно отчитане“, уточни министър Проданов.
По думите му институциите работят непрекъснато, за да координират процеса по настаняване на украинските бежанци, като допълни, че ще бъде създадена платформа, в която, тези които желаят да останат по-дълго време на територията на България, да бъдат приобщени към пазара на труда.
Украинският посланик Виталий Москаленко изказа голямата признателност на Украйна към българската държава за хуманното и доброжелателно посрещане на украинските граждани. „Важно е за нас, че България им дава подслон и разбираме, че ситуацията за държавата Ви също не е лесна, тъй като предизвиква съответните финансови и икономически трудности“, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алооо Институциите,

    6 0 Отговор
    ама какви бежанци настанявате, като те всички само преминават. всички отиват към Гърция! аман от дебили! пари за бежанците нема да вземете!
  • 2 бачкатор

    19 1 Отговор
    Сирийците ги настанявахте на палатки и в бежански лагери . Украинците в хотели и 40 лева на ден . Това ще рече 1200 лева на месец . Аз дето блъскам цял ден ме карате да работя за минимална заплата. Че и данъците ми да отиват за тях . Ако беше обратното , ние да бягаме в Украйна , те дали щяха да ни настанят в хотели в Одеса ?
  • 3 ПРОЗОРЛИВ

    5 0 Отговор
    Правилно,.. те не остават в БГ , а целта им е Гърция,... хиляди техни роднини работят там, все пак една кръв, един език,.. тук какво да правят
  • 4 нбх54

    12 0 Отговор
    Заниманието с бежанците е бягство от тежките проблеми в Бг- жестоката инфлация и ежедневния скок на цените. Занимават се с всичко друго, но не и с проблемите на народа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коцето

    9 0 Отговор
    На нашите деца колко са детските на месец? Да ги пишем и тях бежанци .
  • 7 гларус

    5 0 Отговор
    др.Москаленко,а защо не ги настаните в хотелите на украинските олигарси?Те са направени с откраднати от тях пари.Или не знаеш?Има ги по цялото Черноморие.
  • 8 Оставка !!!

    7 1 Отговор
    Това не са бежанци а семействата на Бандеровци и Азовци,които в Украйна ще бъдат съдени.Те не са тук за да работят а за да живеят на гърба на българина.Децата няма как да работят а за жена на бандеровец или азовец е обидно да ходи на работа.Естествено е,че между тях има и истински бежанци,които бягат от Бандеровци и Азовци,които ги използват като жив щит срещу руската армия.Едните са с маркови дрехи и скъпи коли а другите са бедно облечени..Всяко дете или жена ще струва по 100 лева на ден,далеч повече от обявените 40 лева. Безплатен хотел,но платен от правителството по 40 лева за нощувка на човек.А безплатните лекарства и лечение струват по 20 лева на ден.Дефакто един украинец,които няма да работи,струва 100 лева дневно а всички бежанци до момента общо по 10 милиона на ден.Не виждам как някой от тях ще се опита да ходи на работа,след като някой му плаща пълен пансион плюс джобни,които българския пенсионер може да сънува а българския работещ да мечтае.От вашето фалшиво милосърдие ми се повръща.Кеде бе то преди 8 години и някой виждал ли е алеята на Ангелите на загиналите невинни дечица, изтребвании от тези,чиито семейства прибирате.Отново българския народ трябва да плаща за агресивното поведение на САЩ и да дондуркаме псевдобежаци за сметка на оскотяяването на собствения ни народ.Оставка предатели и да ви няма.Ще има възмездие и с помоща или без помоща на Русия.Вашия господар САЩ е в нокаут а измисленияв ви блок НАТО не може да защити и стадо щрауси.
  • 9 Вестоносец😡

    4 0 Отговор
    Настаняват ги, утре ще съжалявате. Днес имах среща с едни от тях.... супер нагли, нахали. Потрес. И това е в началото ще видите какво ще стане като се окопитят.
  • 10 Фершел

    6 0 Отговор
    Алооооу,навсякъде са на палатки и консерви тука на Спа хотели,олинклузиви по четириесе лева дневно за харчлък
  • 11 В.В.П.

    3 0 Отговор
    Аз съм бежанец..Къде се записва?.Киро простия как обясни на бг народа .За пенсионер 350 лв,за работещ 700 лв ,за бежанец 1200 + лекар и език.учители.
  • 12 Вестоносец😡

    2 0 Отговор
    Да работят непрекъснато за България, не за Украйна. Май наистина не знаят какво да правят. Писна ми от неграмотници.
  • 13 Фффффф

    2 0 Отговор
    Да бе,те бягат от една гробница,за да дойдат и останат в нашата гробница
  • 14 Ако работят така и за нас …

    1 0 Отговор
    … както за други, май ще сме по добре. Е, да, ама не, винаги за това, което е “на мода”.
  • 15 не сме били бедни

    0 0 Отговор
    Просто сме пестеливи, за да има за трудни времена. Какво, че поколения наред си умряха в нищета, важното е, че днес живите сме щастливи, заради българската щедрост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол