17 Март, 2022 17:21 4 459 33

Отхвърлиха доклада за работата на Цацаров

  • кпконпи-
  • сотир цацаров-
  • парламентарна комисия

Депутатите от ГЕРБ и ДПС гласуваха „за“ приемането на доклада

Отхвърлиха доклада за работата на Цацаров - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание отхвърли доклада за дейността на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров за 2021 г. С 6 гласа „за“ и 10 „против“ парламентарната комисия изрази неудовлетворение от работата на КПКОНПИ, съобщи бТВ.

Депутатите от ГЕРБ и ДПС гласуваха „за“ приемането на доклада, но представителите на 4-те управляващи партии надделяха при вота.

Те упрекнаха антикорупционния орган в слаба събираемост на незаконно придобито имущество и липса на методика в работата.

„На практика от обявяването на гражданската конфискация досега в бюджета са влезли само 17 милиона лева. Което означава, че имаме огромен размер на имущество, на което са наложени обезпечителни мерки, но на практика то не се отнема. Т.е. това показва, че комисията може да е един инструмент, с който да натискаш някого, без да отнемаш имуществото“, заяви Георги Георгиев, зам.- председател на парламентарната комисия по корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    47 6 Отговор
    Този кога е работил?

    Коментиран от #8

  • 2 Факти

    44 8 Отговор
    Как така на този шопар му върнаха достъпа до квалифицирана информация. Компромати ли има за властимащите?
  • 3 Има си

    42 4 Отговор
    хас герб и дпс да не са комбина за него ?!
  • 4 ПРедложение

    34 4 Отговор
    Направо да го пуснат в 00 този...доклад!
  • 5 Готовото

    14 27 Отговор
    Готовото лесно се ликвидира. Да видим какво ще изградите. На пълно сте безидейни. Единствено имате за цел да се повдигнат реципрочни обвинения на предните мутри че бая крокодили засегнаха. Мутри тъпи, ма по тъпи от предните.
  • 6 Чалгарите

    17 23 Отговор
    И измекярите да сложат свой човек и да го видя колко ще събере
  • 7 Подлога на престъпници

    30 8 Отговор
    Явно за тази свиня, коледа още не е дошла!
  • 8 Вол

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Този им скри шапката на изслушването в комисията. Вярно гледаха като телета да не си бил и ти там /

    Коментиран от #9

  • 9 Теле

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вол":

    Не бях пасях вън райграс

    Коментиран от #12

  • 10 Да,бе

    25 6 Отговор
    Това е резултата,когато една охранена цаца се помисли за лефер...
  • 11 Иван

    19 1 Отговор
    А така. За два дни стана лудница на кортовете в Банкя. Щом и великия Саздов се появи. Значи им пари на д..пето.
  • 12 Това

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "Теле":

    Ти допада, кравар миризлив
  • 13 редник

    8 1 Отговор
    "Народното събрание отхвърли доклада за дейността на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров за 2021 г. С 6 гласа „за“ и 10 „против“ изрази неудовлетворение..."

    Не знаех, че парламентарна комисия е = на Народното събрание... ;)
  • 14 chi

    18 6 Отговор
    Цацаров в затвора!
  • 15 Тоз мазничък

    17 6 Отговор
    шопар нищо не прави, а само зима дебела заплата и се лигави по телевизията... после как да не си мислиш, че е в комбина с тези, които уж преследва...

    Коментиран от #23

  • 16 Е може ли?

    12 3 Отговор
    Такова нещо, човека с неговата комисия събрал цели 17млн. лева. Ами като няма престъпници да ги нарисува ли? Ние сме най щастливата нация и най богатата.
  • 17 !!!?

    4 15 Отговор
    Г-н Борисов вчера на среща с Украинския посланик и днес с бившия президент на Украйна Петро Порошенко заяви че ПП.ГЕРБ са готови да дадат своите 59 гласа в парламента , ако управляващите от ПП предложат България да предостави военна помощ на суверенна Украйна! Също така в разговора с Порошенко, г-н Борисов е уверил че България като лоялен член на НАТО би настоявала алианса да затвори въздушното пространство на Република Украйна! Ето това е истински държавник , про-Европейски и държащ на Атлантическата ориентация на нашата страна!

    Коментиран от #29

  • 18 Именит

    15 5 Отговор
    Цацата е кукловода на палячото гешев и верен другар с пеевски
  • 19 Преподавател

    18 4 Отговор
    "ГЕРБ и ДПС гласуваха „за“ приемането на доклада"...На някой още нещо да не му е ясно относно "опозицията"?И че 12 години гърбавите и ДПС-арите си бях комбина???А защо не публикувате гласуванията в СО - там как ВМРО, ДПС и ГЕРБ се държат за ръчички и си пазят гърба??!?!Има ги гласовете поименно на сайта на СО, ама кой да рови,налЕ???
  • 20 Имущество

    3 0 Отговор
    Събират само диктаторите и фюрерите. За тази цел се съставят проскрипионни списъци. Нещо от типа на списъците със санкции на САЩ и UK. Когато няма списъци, говорим за революционери.
  • 21 пловдивчанин

    12 2 Отговор
    На онази проста мутра, сутеньор и нарко бос ветко арабаджиев съвсем случайно бяха забравили да му запорират най-апетитните хотели и те започнали да си сменят собствеността. А познайте кои тикви и каскети, и други от съдебната мафия, са се уредири с хотел!

    Коментиран от #22

  • 22 Лесно е

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "пловдивчанин":

    Маргините!
  • 23 пловдивчанин

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Тоз мазничък":

    Не са в комбина с преследваните, вие къде живеете. Още в началото на 2000-та, когато вече стартираните делата срещу знакови мутри започнаха да се бавят с години, стана ясно че съдебната власт и прокуратурата работят като РЕКЕТЬОРИ. Докато не им вземат каквото могат, не им излиза присъдата, а в занисимост от това колко са дали и дали е доброволно, някои получаваха оправдателни присъди.
  • 24 124

    9 2 Отговор
    И този тулуп в затвора!
  • 25 Жоро

    6 1 Отговор
    Тия кнопкита не вършат добра работа. Трябва да се поразпусне състава и да започнат да си носят теглото щото излиза че само им плащаме заплатите а конфискация = 0. Вместо да минем на печалба от крадците в държавата ги мъкнем тия мастити на гръб като им плащаме заплатите и бонусите и температурните охладители и т.н
  • 26 Бамбука

    10 2 Отговор
    Направете сравнение колко милиона данъкоплатците са платили за тези търтеи, колко ония са внесли в бюджета, колко пари "мафията" е платила за да не се пипат кинтите и. Последното е непроследимо, но за първите две трябва да има информация в НАП и службите.
  • 27 За протокола

    3 1 Отговор
    Спец-органите работят много ефективно в много държави, това е и препоръката на ЕС - да ги има. Значи проблемът не е в тях за да се закриват, а в работата им. Трябва да се анализират причините за слабата им работа и те да се отстранят. Закриването е в услуга на едрата престъпност. Делата ще отидат по разни обикновени съдилища, които са доказано много по-корумпирани и по-зависими от спец-прокуратурата. Отделно, че много разследвания ще бъдат приключени по давност. Обзалагам се, че в следващите 10 г няма да има нито един осъден едър престъпник и нито лев няма да влезе в хазната.

    Коментиран от #28

  • 28 За твоя протокол

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "За протокола":

    То досега няма нито на едър нито на дребен повдигнато обвинение. Да не говорим за осъден.

    Коментиран от #30

  • 29 Така е сериозен

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Държавник, половината комисионни от държавата ги прибра той.
  • 30 За протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "За твоя протокол":

    Има доста, които са разследвани, има и осъдени от които са конфискувани "само" 17 милиона.
  • 31 Тома

    5 1 Отговор
    Цацата е изявено корумпе.Той беше избран от тиквата в клозета

    Коментиран от #33

  • 32 Кенеди

    2 0 Отговор
    Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с
  • 33 Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тома":

    Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на ка42ндидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове