Last news in Fakti

25 Март, 2022 13:22 1 583 16

Кадиев: Менда Стоянова махна думи от моя проектозакон, което създаде двусмисленост

  • георги кадиев-
  • менда стоянова-
  • проектозакон-
  • думи-
  • двусмисленост

В неговото предложение се е казвало, че "хазартни игри, организирани в игрални зали", се облагат по определен ред. В нейното предложение думите "организирани в игрални зали" отпадат

Кадиев: Менда Стоянова махна думи от моя проектозакон, което създаде двусмисленост - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата започна разпити на свидетели по разследването за твърденията на Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Софийската градска прокуратура ще поиска и разпит чрез видеоконферентна връзка на самия Васил Божков.

Пред камерата на БНТ Георги Кадиев заяви, че е призован за повторение на показанията, които вече е дал на разследващите. Показанията му са за Закона за хазарта и предложение, което той е направил, а след него Менда Стоянова е направила ново, за което Божков твърди, че е умишлено.

Кадиев заяви, че Менда Стоянова е премахнала определени думи за хазартните игри от неговото предложение, което създава двусмисленост в закона и позволява Божков да си избира по кой ред да бъде облаган - дали по по-тежкия или по по-лекия.

В неговото предложение се е казвало, че "хазартни игри, организирани в игрални зали", се облагат по определен ред. В нейното предложение думите "организирани в игрални зали" отпадат. В този случай Божков казва - лотарията е хазартна игра и аз я облагам по-ниския начин.

"На мен това ми изглежда подозрително, но не мога да кажа дали е умишлено", каза Кадиев.

"След тази редакция на закона се създава двусмисленост и има известна възможност Божков да твърди, че правилно се облага по члена, по който е избрал. Ако беше прието моето предложение, всичко щеше да бъде съвсем чисто и нямаше да има такава възможност", каза Кадиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    4 12 Отговор
    Слава Российской Федерации
  • 2 user

    3 9 Отговор
    Този Кадиев усеща на къде отиват нещата и как лобира за Черепа за тази поправка и сега пуска партенките, че видите ли Менда променила думите му. За съжаление всичко ще мине пред това изпростяло общество което сме :(
  • 3 гражданин

    2 9 Отговор
    Ти от кога взе да разбираш от хазарт и да внасяш закони за хазарта???

    Коментиран от #7

  • 4 Българка

    14 3 Отговор
    Менда Стоянова съвсем умишлено и целенасочено е премахнала конкретиката в закона за хазарта, така че да може ГЕРБ мафията да си подели ограбените милиони/ милиарди. Борисов, Горанов, Арнаудова, Менда , Домусчиеви , Валери Симеонов в затвора!

    Коментиран от #8

  • 5 Тома

    7 3 Отговор
    Бойко казал на черепа първо да отиде при менда и тя щяла да управи нещата.А после да се отчете при влади с пачките по 500 евро
  • 6 в кратце

    8 3 Отговор
    На Мента някой й е платил доста,за да го направи. Чекмеджета и пачки.
  • 7 Брабинеца

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Работил с него, не разбира.
  • 8 Чудесно

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Като е така защо депутатите са приели този текст в зала.
    Опозицията тогава защо не е възразила.Кадиев защо говори сега а не тогава. Защо не дигна медиен шум между двете четения и не каза, че това е лобизъм в полза на Божков. Дали изобщо лично Кадиев не лобираше за Божков чрез неговото предложение? За да се случи това и изобщо за да съществуваше Божков и неговите измислени игри вината е на всички политици.
    Всички закони са врата в полето това е известно на всички.

    Коментиран от #9

  • 9 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Чудесно":

    С колективна отговорност се опитваш да оневиниш Менда, но не се получава. Вината е лична и персонална. Няма колективна вина в правовия ред. В противен случай направо парламентарната група на ГЕРБ под строй и в затвора

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Чудесно

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Под строй в затвора трябва да са всички парламентарни групи от всички парламенти за последните 32 години невинни няма включително и настоящите. Проблемите на България нито започват с ГЕРБ нито ще свършат с тях ГЕРБ. Те не са нищо то различно от всички останали просто са една от страните на една и съща момента

    Коментиран от #16

  • 11 Двусмислено

    3 1 Отговор
    Или не ,щом е закон и е спазен няма проблем.И Кури приватизира законно и никой не я бара.Както и много от червената номенклатура.Кадиев също законно ограбва българите .Проблема е много преди Борисов да управлява.От там ,трябва да се тръгне Още от 1989 г.А не само последните 10 години.Дори и Кирчо учил в Канада с крадени червени пари от баща му на времето.Както и Кокорчо.
  • 12 4367

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    И ти не си света вода ненапита.100 процента си участвала в някоя далавера назад във времето.Като се има предвид злобата и безочливостта ,която показваш тук.
  • 13 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    1 0 Отговор
    Менда в скеча го каза , че ще гласувате и няма да разберете за какво гласувате бе папагал червен.
  • 14 хайде сега . . .

    0 0 Отговор
    Това са само едни твърдения. Трябвало е да повдигне въпроса тогава.
  • 15 законност сега

    0 0 Отговор
    Колкото и да ни гъбаркат тези партийни и безпартийни комунисти, фактите са налице. Трябва да се започне от някъде и този индивид е подходящ защото е извършил достатъчно престъпления досега.
  • 16 старата песен не върви

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чудесно":

    В закона отговорността е персонална! Тези комунистически мантри от 1990 г "всички сме виновни" доведоха до извратения преход.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол