Last news in Fakti

26 Март, 2022 17:44 3 162 21

Манолов: Планът за възстановяване е писан за когото трябва, особено в раздел "енергетика"

  • димитър манолов-
  • план за възстановяване-
  • раздел енергетика

Управляващите изглежда не знаят какво представлява една държава, поради което си мислят, че тя им принадлежи и вършат каквото си искат, коментира лидерът на КТ "Подкрепа"

Манолов: Планът за възстановяване е писан за когото трябва, особено в раздел "енергетика" - 1
Снимка: NovaNews

"Управляващите изглежда не знаят какво представлява една държава, поради което си мислят, че тя им принадлежи и вършат каквото си искат. Понякога го правят и това невинаги е за добро. Така ако я карат, за нас нищо хубаво, за тях също. Съсредоточаването на всички финанси на държавата на едно място не е добре. Планът за възстановяване и развитие е писан за когото трябва, особено в раздел "енергетика", това каза в "Офанзива“ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Според него не е била дадена възможност на тези, които са имали критика към Плана, да изложат позициите си

"710 лева минимална работна заплата не е достатъчно. Това би имало смисъл в спокойна ситуация. Миналата година лятото минималната работна заплата трябваше да бъде 840 лева. Така са ни затиснали събитията, че всички разговори за минималната работна заплата са ужасно закъснели", смята Димитър Манолов.

"Практически невъзможен е сега механизмът за определяне на минимална работна по различни дейности. Изпреварващ механизъм е правителството по-често да определя минимална работна заплата", каза още той.

За новата актуализация на бюджета Димитър Манолов смята, че има възможност за предлагане на диференцирани ставки за данъци, необлагаем минимум върху минималната работна заплата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъхъ

    35 9 Отговор
    Този пък тунеядец от КТ подкрепа и подобните им въшки, какво пак се исказва. Не разбраха ли най накрая че са ненужни …
  • 2 XYZ

    36 9 Отговор
    Човекът, който беше съгласен държавата да принадлежи лично на Бойко Борисов, се изказа!
  • 3 Тома

    29 7 Отговор
    Носът жали за тиквата.Много добре си беше под шлифера му
  • 4 Иван

    34 8 Отговор
    Продажника къде беше 12 години? Пълно мълчание и Гушка от Герб. Ще бъдете махнати със закон скоро време!
  • 5 Иван

    7 13 Отговор
    Йорданова вие знаете ли нещо друго???
    Какво пречи съдебната система на плана за развитие???Какво да очакваме от олигофрен мин.прадседател??

    Коментиран от #8

  • 6 Озадачен

    16 4 Отговор
    Тоя крадлив питек що ще в общественото пространство?
  • 7 ТЕТКА

    20 2 Отговор
    Този псевдо синдикалист и продажник от къде се появи?
  • 8 изрод от ГЕРБ

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Защо мислиш че някой от тебе нещо очаква?? НАЛИ ЗНАЕШ КЪДЕ ЩЕ ТИ Е МЯСТОТО??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 име

    8 3 Отговор
    Още миналата година, когато брюкселските гнили зелки взеха да плямпат за веи и зелена енергия, стана ясно че ще се наливат пари отново в бездънна каца. Схемата обаче не е нашенска, а на брюксел - те ни дават прясно напечатани пари, ние им ги връщаме под формата на инвестиции в тяхните ниефективни шашми. Накрая ще отчетат ръст в икономиката!
  • 11 мечо

    6 2 Отговор
    мистар биин на снимката нови епизоди хаха
  • 12 4842

    9 1 Отговор
    Мисъл-нула, интелект-две нули, позьорщина-неограничена.
  • 13 Митьо линейката! Бивш шофьор на линейка

    6 2 Отговор
    В Пирогов!? Кажи Митьо с каква диплома се" сдоби" , та да знаеме какъв Експерт си!! Благоевград или Свищов???
  • 14 Слушай

    6 5 Отговор
    Манолов,спрете да ръсите мозък от ТВ студията.А вдигайте народа на протест.И двата синдиката заедно.Нали затова сте създадени? Не излизайте с пунта Мара " тристранки"( кога чорбаджията ще иска да плаща на ратая?)
    Само масови протести- това е решението.Веднага МРЗ да стане 800 лв.Горницата,над нея да се облага.А крибчовците ако искат- ако не ,да се изнасят извън страната.Нали с това плашат- ще се изнесе производството навън!? А там колко ще плаща- по 200 лева заплата ли? Да видим,как ще го направят.Лева за месец се е обезценил над 50 .Тези лакърдии за пълзяща инфлация,на внуците в детската градина. За същия пакет храна,спрямо миналата година ( в същите месеци) съм плащал почти 60-70% по малко.Затова дигайте народа.Че ако още се туткате,той ще се вдигне.Още не е получил сметките за парно ,топла и студена вода.Ще се криете под бюрата всички.И МС,и Парламента,и вие заедно с тях.Спрете с това" подопомагане " за бизнеса.Без народа- бачкаторите бизнеса е мъртвец.

    Коментиран от #17

  • 15 безпартиен

    5 3 Отговор
    Това е наистина комунизъм!Такива мисли нямат нищо общо с истински пазар на труда!Защо ако един работодател намери работник да върши една работа за 500 лева,държавата да му нарежда да плати 700????Една такава минимална заплата по която се определят и тези на всички служители от държавен или общински бюджети,облагодетелства единствено тях!Всички останали в частния сектор трябва да работят здраво за да издържат "бюджетните" и себе си!От тези "бюджетните" само в МВР има поне 12-15 % "работещи" пенсионери със заплата,пенсия+20 заплати за пенсионирането!А колко такива има по други министерства,области,общини,комисии и т.н държавни и общински хранилки?????Ами ако е истински профсъюз това трябва да търси?Ако им се работи на такива ЗАЩО СЕ ПЕНСИОНИРАТ?Няма държава в ЕС,САЩ,Русия и бившите ОНД с такова законодателство!Ние сме единствените!

    Коментиран от #18

  • 16 да се обвърже за цената на бензина

    1 0 Отговор
    минималната заплата е единственото нормално като процент
  • 17 не създадени са да

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Слушай":

    угаждат на държавната статистика отчитаща това което на нея и се иска тоест 10 пъти по малка инфлация тоест обедняване на бедния
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Чуторан

    2 0 Отговор
    Защо не говорят за пенсиите или пенсионерите да умират? Кой може да живее с 300-400 лева? Пълни некадърници са и тези, подобие на крадеца Боко. Много скоро щ536е си заминат.
  • 20 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ти си за":

    Явно си от "бюджетниците"!Защото ако си работодател и не намериш работник дори и за 1000 лева,сам ще вдигнеш заплащането или ще "удариш кепенците"!Смешно е да имаме пазарна икономика/каквото и да се опитват да ни казват/ и регулиране на трудовия пазар!А на когото от "бюджетните" не им харесва заплащането,имат пълната свобода да напуснат и да си потърсят по-платена работа,така както е в частния сектор!
  • 21 юйюфафа

    3 1 Отговор
    През всичките години на своето съществуване,"Подкрепа" и КНСБ са демонстрирали,че държавата им принадлежи! За това има безброй доказателства! Някой да е чувал за прозрачно разследване на дейността им?? Някой да е чувал за ревизия на многобройните им имоти??Някой да е чувал да казват една добра дума за някое правителство,освен тези на БСП и ГЕРБ?? Някой да е чувал,че който критикува профсъюзите,остава без работа?? Някой да се е запитал,защо се произнасят за неща,за които нямат експертност?? И защо ,винаги се стараят насилствено/със заплахи за стачки/ да диктуват на правителствата,как да ръководят страната?? Наглостта им е безкрайна и мафиотска....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол