Last news in Fakti

31 Март, 2022 20:12 3 932 49

Татяна Дончева: Отдавна хора от ДАНС работят само за Русия

  • татяна дончева-
  • данс-
  • руски шпиони

Службите ни не са ненадеждни

Татяна Дончева: Отдавна хора от ДАНС работят само за Русия - 1
Снимка: БГНЕС

В ДАНС има хора, които работят за Русия и това не е от сега. Някои са по-очертани, други – не толкова. Струва ми се, че Гешев прекалено много разчита на това, че ако идентифицира Прокуратурата като антируска структура ще се запази на поста, но аз не бих разчитала на това. Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите ѝ налице са амбициите за проамериканска политика на кабинета.

Татяна Дончева анализира геополитическата обстановка, в която се намираме в момента.

„Винаги големите държави са се старали да внушат на по-малките, като нас, че дължим васално поведение и трябва да сме подчинени и наведени. Това личи и от поведението на посланик Митрофанова. Пита се нашето правителство къде се явява в ребуса с инвестиционната компания, уличена във връзки с руски олигарх. Беше ли необходима продажбата на единствената ни петролна рафинерия на Лукойл?“, пита се Дончева.

„Смятам, че ние трябва да спрем да се самобичуваме за снишаването си, като поведение. Ние сме малка държава. Много е важно да знаем къде и до кога да играем с друга държава. Сега, колкото са по-ожесточени отношенията и двете велики сили, толкова повече ще ни използват за демонстрация на сила“, предупреди тя.

„Явно двете велики сили не са се разбрали чии сме. Ако България може да бъде преглътната Грузия и Украйна не могат. Има разговори, на които не може да се сложи точка. Цар Борис е направил всичко възможно да не вкара България във войната и даже е платил с живота си за това“, припомни Дончева.

Според нея службите ни за сигурност не са на нужното ниво.

„Българските служби до към 2005-2006 г. успяха да бъдат признати от западноевропейските служби за сигурен партньор. След това имаше един период след идването на Бойко Борисов, когато бяха освободени стотици служители на ДАНС и сложиха млади и неподготвени кадри. След това ДАНС никога не стъпи вече на крака. Това все някога ще гръмне, както стана в Сарафово. Ние можем да имитираме някакви процеси, но тогава атентата го разследваха чуждите служби. Службите сега са ненадежден източник на информация“, предупреди Татяна Дончева.

Според нея промени в службите за сигурност са наложителни, особено в началото на управлението. Поне да оформят едно ядро. Това не може да стане от шестаците от Библиотекарския институт, подчерта тя.

На въпрос как се справя правителството, г-жа Дончева посочи: „Оценки няма да давам. Драстичното смъкване на възрастовата граница на хората, занимаващи се с държавното управление крие огромни рискове. Можем да се ориентираме към по-подготвени хора. Проблемът е, че на игрището няма играчи, а проблемите пред България са огромни. Дойде времето да се запитаме какви енергийни източници имаме. Трябва да си направим собствения анализ какво да правим в краткосрочен план ида го организираме“, призова Дончева.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка 🇷🇺

    24 6 Отговор
    "Правило едно — Не се тревожи за дреболии. Правило две — Всички неща са дреболии "/ Ницше "Човек трябва да може да заколи и одере овен. Разбрах, че подобно умение в живота може да ми бъде жизнено необходимо. И не защото съм Тувинец, а защото мъжът трябва да може да го прави."/ Шойгу📝 "Човек трябва да може да открадне кола! Може да му се наложи да лежи в Чешки затвор за автоджамбазтво, но народът ще го направи герой."/ Бойко Борисов "Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата."/ Ботев

    Коментиран от #15

  • 2 ГЕРБ

    8 7 Отговор
    Тя па
  • 3 Гого

    20 5 Отговор
    Продавам мезонет в Бургас-на 50 метра от бреговата ивица,плащане само в рубли!

    Коментиран от #29

  • 4 Тишина в спалнята

    25 8 Отговор
    Г-жа Мултигруп ,плати на някой да те закове на задна ,че да не ти слуша простотиите.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тка е

    30 5 Отговор
    Трябва да има равновесие, не може само за козяк да работят.
  • 7 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    Поздрави от Агора България пред Президентството! Решихме утре от 16 часа да направим голям протест пред Министерски съвет.

    Коментиран от #11, #30

  • 8 Разполагам

    11 3 Отговор
    С неограничен брой копейки

    Разменям ги при изгоден курс една копейка за един евроцент
  • 9 Вярно

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ще цитирам Кики":

    Гледам оня ден един обикаля с кофи из европа, оказа се че бил Путин, да точи газ
  • 10 Джамбазки

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "Тишина в спалнята":

    Тая не е помирисала мъж от преди 9ти септември 44та
  • 11 Диверсант

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Четох че приемаш в заведението само плащания с Рубли.
  • 12 Гост

    25 5 Отговор
    В цяла Русия и Украйна всички икони плачат масово в църквите даже с кървави сълзи. Християни умират. Глобалистите се бият за ресурси и пари. Същото като Сирия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГУЛАГ

    33 4 Отговор
    Втасахме я. Татяна Дончева възмутена от Руските шпиони!!! Какво ли не прави човек само и само да излезе от нафталина
  • 15 Хахаха..

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка 🇷🇺":

    Адашче,голем си образ.Но що ми се струва че Путин трябваше да възложи на Шаманов войната,а Серьогата да си коли овните? Зная че сега всеки е диванен стратег,но все пак и все пак...
  • 16 Хахаха..

    15 2 Отговор
    След 2 години те ще са "патриоти" а ти "предателка".С тоя сурат спалнята ти вечно ще е като гробницата на Тутанкамон..
  • 17 Защо ?

    14 0 Отговор
    Що Дончева не е подала сигнал щом е данни?
  • 18 Еваларка

    13 18 Отговор
    Браво на Татяна Дончева за смелоста да осветли шпионските скандали с истинските им имена Право куме в очите Издигна ми се и си променям мнението за нея
  • 19 124

    28 13 Отговор
    Слава на Русия! В Русия са надеждите за по-добър свят без американския милитаризъм! И без милионите им жертви на американските интереси.
  • 20 А ти

    13 2 Отговор
    за кого работиш прасна свин.о?
  • 21 Чики-Рики

    11 0 Отговор
    Ми като им намалиха заплатите...!
  • 22 РъпОн

    14 2 Отговор
    Много ми е интересно когато чуя слугите на бкпто да говорят срещу Русия. Някои ще кажат, че е чудо, но там няма чудеса. Или изпълняваш, или си ... ненужен.
  • 23 Свинчок 221кг.

    8 1 Отговор
    Гъци-Гъци-Гъци !
  • 24 124

    22 3 Отговор
    И тази яхна метлата на русофобията. Жалки карикатури... Всички.
  • 25 ХАН КРУМ

    19 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА ИМА НУЖДА ОТ ПРЕОСНОВАВАНЕ! ПРЕПОДРЕЖДАНЕ! ПРОЧИСТВАНЕ! И ТОВА МОЖЕ
    ДА СТАНЕ САМО ОТ ДЪРЖАВНИЦИ , А НЕ ОТ ПЛЕБЕИ И ЛАКЕИ ,КОИТО СЕ КЪЛЧАТ И ПЪРЗЯТ ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ.. НЕ СМЕ МАЛКА ,А СМЕ СРЕДНО –ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И КАТО ТЕРИТОРИЯ ,И КАТО НАСЕЛЕНИЕ ПО ПОСЛЕДНИТЕ СТАТИСТИКИ.ИМАМЕ ПРИРОДА И ДАДЕНОСТИ,ИМАМЕ ВАЖНО ГЕОПОЛИТИЧЕСКО РАЗПОЛОЖЕНИЕ КАТО ТЕРИТОРИЯ,НО НЯМА ЛИДЕРИ С ГРЪБНАК,СМЕЛОСТ, ГОРДОСТ И ВЯРА ,ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА МОЖЕ САМА ДА ОПРЕДЕЛЯ ПЪТЯ СИ. ПРОДАЖНИЦИТЕ СА НА ПЪТ И ПОД ПЪТ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА КРАДЦИ ИЛИ ПРЕДАТЕЛИ,НО ВИНАГИ С ЖЕЛАНИЕ ЗА ВЛАСТВАНЕ.
  • 26 Червена чума

    15 7 Отговор
    Много гнусна червена чума е тази ама късно усети че ляба е на козяк
  • 27 баба ти от Пловдив

    7 1 Отговор
    ох тази с " обеците" от 1990 год още ли присъства- пълен психопат
  • 28 Галина Колева

    9 2 Отговор
    Като ЦАР Борис 3 - ти скоро няма да намерим. Човек и държавник жертва живота си за България.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Неотрален

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Гражданино, усещаш накъде духа вятърът, този път няма да яхнеш вълната върху теб, това е твоята цел. Не подкрепихте ли силно Кирил Петков?
  • 31 !!!?

    9 7 Отговор
    Да работиш за Русия е да работиш за България.
    Да работиш за САЩ е да работиш за САЩ.
  • 32 наблюдател

    6 2 Отговор
    "В ДАНС има хора, които работят за Русия и това не е от сега." - не пречете на хората да си вършат работата, бре! тая стрина къде се вре?
  • 33 Баце

    5 1 Отговор
    500К ей така само си драскам и ей така само си плямпам, ама когато кусах от Мулти ми беше много добре и ми се отрази на снагата.
  • 34 киро

    4 0 Отговор
    Аре бе "факти".нема ли да легате,стига сте лизали задници!
  • 35 Перо

    8 0 Отговор
    Гешев залага на американската карта,но вече е късно, извади късата клечка и не може да се откупи,чрез постановки със специализираната прокуратура,която има криминална зависимост,не политическа!
  • 36 Аспарух

    5 0 Отговор
    Лавирането ти е като ски-слалом !? ,,Критическата също ти оказва влияние-безспорно !? Когато искаш да помогнеш на народа , да се ,,отърси" от мафията-търсиш начини...!? Ако ли не-критикуваш и даваш акъл , как да се избавим от ,,мутрите" , от некадърно управление на властоимащите-/все едно , че ако ти си на власт , ще бъдеш народоспасителка...!?/ !!! Да , ама НЕ !!! Българската ,,Ндрангета"-трудно може да се заличи , камо ли ти !!! Разбра ме , НАЛИ !?
  • 37 Адвокатът на Мафията

    5 2 Отговор
    И ти няма да видиш повече парламент,щом почнаха да ти се привиждат руски шпиони,а те дефакто са американски.Ако някой не знае Дончева е адвоката на мафиота от с.Микре,който ограби от държавата 150 милиона от фалшиво ДДС,който приватизира Петрол,който беше оценен на 300 милиона евро за 10 000 лева с поставено лице.Същия този,който с настоящия министър на спорта,ограбиха държавата с 50 милиона от изкуствения фалит на ЦСКА.Не очаквайте морал от адвокат,който работи за,и защищава мафията и доказаните мутри в Българиия като Гр.Ганчев.
  • 38 Хахаха

    5 0 Отговор
    Дали има някой, който работи за България ?????????
  • 39 Незабавно връщане на Иван Костов

    5 3 Отговор
    В Оперативната Политика.. Само той знае как да ни извади от калта ввче го е правил.. И до сега крадат на неговият гръб
  • 40 Сър Пичук

    4 2 Отговор
    Госпожо 500к, след като ги знаете тези неща, защо не сте уведомили до сега компетентните органи?!?!?!
  • 41 Перко

    5 2 Отговор
    Другарко маДончева, Унгария е член на Нато и ЕС и въпреки това имат националноотговорна политика. Не големината на държавата определя политиката и, а големината и мъдростта на държавниците и. А вие, нашата велика номенклатура, до един сте по рождение жалък слугинаж. Срам ме е от вас.
  • 42 ЧОЧО

    6 0 Отговор
    Стига с тая мантра,че сме малка Държава.Има доста по-малки от нас,но политиците им не са продажници като нашите.
  • 43 предизвикателства на нашето време

    1 4 Отговор
    Не е толкова важен размера, а разбирателството на хората в държавата. Слави направи всичко за да ерозира добродетелите в обществото. И това бяха 30 дълги и много продължителни години. Бабет направи много за да ерозира доверието в институциите като обвиняваше хората които работят че крадат. И накрая за капак пРезидента направи всичко за да взриви мира в държавата. Това са истинските шпиони които рушат устоите на българското общество.
  • 44 тя знае

    2 0 Отговор
    Като чуя за Дончева и се сещам за Мултигруп. Нали от там тръгна Мутрите? Те бяха до един служители на ДС клон на КГБ в България. Тя знае жената.
  • 45 Fazan

    3 0 Отговор
    Аз си мислех че ДАНС и Разузнаването в България работят за НАТО.Дончева казва нещо ново.Че 24 часа в денонощието всички канали и сайтове плюват против Русия.
    НАРОДА 82%ПОДКРЕПЯ РУСНАЦИТЕ .

    Коментиран от #46

  • 46 смях

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Fazan":

    Как ги изчесли процентите пич Това Копейкин ли ти го каза или Мутрофановата
  • 47 Хахаха

    1 0 Отговор
    Защо бе, другарко Дончева няма да даваш оценка на новата власт?. И ти участва в довеждането на сегашното положение. Доволна ли си от резултата?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове