Last news in Fakti

4 Април, 2022 19:10 1 606 28

Мая Манолова: Създаваме "Изправи се България" като липсващата социална алтернатива на властта

  • изправи се българия-
  • мая манолова-
  • социална партия

Очевидно е, че социален стълб в новата власт липсва, каза Манолова

Мая Манолова: Създаваме "Изправи се България" като липсващата социална алтернатива на властта - 1
Снимка: ИСБ

Инициативен комитет от 150 души стартира създаването на политическа партия ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ. Основа на новата партия са членовете на гражданската платформа Изправи се.БГ начело с Мая Манолова. В инициативния комитет се включват хора от всички сфери на обществения живот у нас: юристи, икономисти, лекари и медицински сестри, инженери, спортисти, актьори, режисьори, студенти, енергийни експерти, университетски преподаватели, учители, хора ангажирани с различни социални и граждански каузи.

„Една година след 4-ти април, когато хората отстраниха Борисов от властта и заради огромното разочарование, че моделът на Борисов се възпроизвежда и надгражда от новата власт, реформите буксуват, справедливостта чака на дълга опашка пред затворена врата, отчаянието на хората е на път да предизвика най-големия кошмар: възможност за реванш на тези, срещу които хората на площадите викаха „Мутри, вън!“. Очевидно е, че социален стълб в новата власт липсва, уж социалната партия предаде интересите на хората. Затова сега е моментът за създаване на нова социална партия, която да поиска нов тип държава. Не държава, която да обслужва олигарсите и да мачка хората, а държава, която да се бори с бедността и неравенствата. Държава, в която хората са преди печалбите. Държава, която да осигури справедливост сега, ефективна съдебна система, равенство на всички пред закона, без недосегаеми.“ Така Мая Манолова обоснова нуждата от създаваната нова партия Изправи се България.

Относно политическата ориентация на новия проект г-жа Манолова поясни: „Нас хората ни познават кои сме, няма нужда да се доказваме за какво се борим. Ние ще сме социалната алтернатива, ние ще сме социалната партия. Социалното е нормално. В цяла Европа социалното не е ляво или дясно, то просто е нормално. Социалните държави са нормални държави. В България днес липсва социална партия, която да стои зад работещите хора, да подкрепя дребните производители, дребните земеделци, пенсионерите, хората с увреждания.“

В изказването си при учредяването на новия проект лидерът на Изправи се поиска социална България без бедност и смазващи неравенства; солидарна България, в която правата на работещите хора са защитени; справедлива България, в която има върховенство на правото и ефективна съдебна система; просперираща България, в която инвеститори идват заради възможност за развитие, а не заради евтина работна ръка; зелена България, в която посегателствата върху въздуха, водата, горите и природните ресурси се наказват; млада България, в която децата ни да живеят, създават семейства и правят кариера.

„Искаме България майка, а не мащеха за своите граждани. Можем да го постигнем заедно. Изправи се, България!“ – завърши изказването си Мая Манолова.

За представляващи инициативния комитет бяха избрани г-жа Мая Манолова, гражданският активист Никола Вапцаров и предприемачът Юлиян Ненчев.

Сред имената на новата формация са доц. Красен Стойчев – бивш конституционен съдия и университетски преподавател, проф. Васил Тодоров от клиниката по нефрология в плевенската болница, режисьорът Борис Панкин, първият избран кмет на Изправи се – Галина Игнатова от Славовица, Плевенско, Стоян Петков – капитан на баскетболния отбор на Ямбол, Пенка Георгиева – председател на пациентска организация. В инициативния комитет на Изправи се България се включват още представители на инициативни комитети с природозащитни каузи сред които Златка Цвеева срещу горенето и депонирането на опасни отпадъци в Пещера, Кадрия Мехмед за опазване на природата в Провадия, Войслав Тодоров, Никола Вапцаров и Цветелина Хаджибонева от инициативни комитети срещу презастрояването в София. В новата формация се включват още адвокат Веска Волева – бореща се за защита на хората от свръхправомощията на колектори, банки и фирми за бързи кредити, както и адвокатите Албина Анева, Весела Кънчева, Стефан Стефанов, Силвия Иванова, лекарите д-р Радойкова, д-р Арабаджиева, д-р Гайдарски, университетският преподавател д-р Антон Манчев, актьорът Димитър Костадинов и други.

Учредителното събрание на новата партия ще се проведе на 1 май 2022г. от 11:00ч в зала Азарян на НДК, става ясно от учредителната декларация на Изправи се България.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    60 0 Отговор
    Колко партии още ще създадете, с все същият пълнеж?

    Коментиран от #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Що си мисля

    51 0 Отговор
    Че тая просто иска също да лапне от кокъла, щото на нито една власт до сега не и е дремело за хората, всички лъжат и крадът а ние само обедняваме..
  • 4 Зззз

    47 0 Отговор
    До гуша ми дойде от партии,движения и подкрепления. Нито един от тези населяващи последните не се интересуват от националните интереси.От 32 години едни и същи се подвизават в политиката, забравили за потурите и цървулите ,защото народът ги облече АМАН Майо и от тебе .
  • 5 Георги

    43 1 Отговор
    Ванко 1
    Пеевски шеф на ДАНС
    Шанс за Орешарски
    Омбудсман с гласовете на ГЕРБ
    Приятелство с Борисов
    Опозиция на Борисов
    Използва Радев, за да хване 4%
    Използва Петков, за да хване 4% (не се получи :) )

    Сега смята да използва Стефан Янев, за да хване 4%
  • 6 Peter

    37 2 Отговор
    Тук ключовото е, че прави партия, а не коалиция, както досега. Разликата е, че за партиите минималният праг за получаване на субсидия е 1%, а за коалициите 4%. Много добре осъзнава, че вече трудно ще успее да влезе в парламента и сега играта ѝ ще е да излъже толкова хора, колкото да хване 1% и максимално да осребри каквото е останало от популярността ѝ.
  • 7 коко

    35 0 Отговор
    В последните 2 години престанах да вярвам в социалните политики. И в много други неща. Най-вече в нови партии.
  • 8 МаяМа

    19 3 Отговор
    я искам кучешката 😎
  • 9 Грульо

    37 0 Отговор
    Майчето нали беше в управлението? Хората я избраха заради "Мутри вън", а тя смени името, заради което я избраха, на "Ние идваме". Никой не знае какво е туй "Изправи се България", освен че веднъж им подмениха избора с името и нищо не направиха в управлението.
  • 10 Стефанов

    42 0 Отговор
    От 2005г. е в политиката и пак се представя за алтернатива...

    Коментиран от #22

  • 11 ОТВРАТ

    19 2 Отговор
    Сред имената на новата формация са доц. Красен Стойчев – бивш конституционен съдия и университетски преподавател, проф. Васил Тодоров от клиниката по нефрология в плевенската болница, режисьорът Борис Панкин, първият избран кмет на Изправи се – Галина Игнатова от Славовица, Плевенско, Стоян Петков – капитан на баскетболния отбор на Ямбол, Пенка Георгиева – председател на пациентска организация. ....Ибрахим Тосун Татарлъ /виден мэнэф/......
  • 12 Калинчов

    30 0 Отговор
    Браво ! Все трудови ,работещи с пот начелото и главоболие от размисли събрани. Още адвокати, дечурлига на онези които им трябваха "Бели якички " нямаше ли ? От сега се замислям Вие ако спечелите власт, как пък ще Ви махат хората после. Толкова сте нагли всичките Властолюбиви политици милионерчета. Лъжете -дерзайте ,може и да върже някой колкото до субсидия. Той и оня с копейките така почна ,защото нямаше аптеки и бензиностанции.
  • 13 МаяМа общата

    39 1 Отговор
    Сестра галева в кофите и от там на бунището едно с бабикяните, хаджигените, капоните и куневиците си!
  • 14 Да, да

    24 0 Отговор
    Алтернатива на "Наведи се ДБ"?
  • 15 Матей преображенски

    22 0 Отговор
    Колко досадно,всякакви метаморфози и еквилибристики на маяма --Стани,падни,България,остави,кой ще каже слушам.
  • 16 Елза

    18 0 Отговор
    Чудя се дали да се включа в тази партия или да си намеря гадже.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Волен

    22 0 Отговор
    Майче, едно време гласувах за теб на кметските и още се чувствам омерзен от тогава за този мой избор. Толкова си нахална и двулична в преследване на твоите материални интереси.
  • 19 Ироничен

    13 1 Отговор
    Тая за нищо не става.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай Тъню

    7 0 Отговор
    Тая проста зарзаватчийка Маяма не разбра ли, че никой не я ще...
  • 22 БСП на Бунището

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стефанов":

    Не е от 2005 та в политиката..
    Мая Манолова получава висшето си образование в Москва.В Института за Комунистически кадри специалност " История" и след дипломна специализация в СУ " Право" ,което не я прави Юрист.След което е ТРИ мандата депутат от БСП и начело на Комунистическите кадри подготвени в Москва.....Просто е необходима Лустрация в България.....
  • 23 про3д

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    кофти е само да гледаш другите как лапат
  • 24 МадамСутеньорова

    4 0 Отговор
    Поредния нов бардак със стари ххурррви. Е няма да ви се получи!
  • 25 АнтиКомунист

    0 0 Отговор
    комунягите имената си менят, но нрава Не
  • 26 √(n&Варна)

    2 0 Отговор
    Цитат от статията: "Инициативен комитет от 150 души стартира създаването на политическа партия ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ."
    Абревиатурата на бъдещата партия – ИБ.
    Ха сега си представете, че сте на конгреса и скандирате името ѝ – на партията ИБ, не на Мая Ма.
    ИБ, ИБ, ИБ и т. н.
  • 27 Яя,Ундъбах

    0 0 Отговор
    Тая все иска нещо изправено.
  • 28 свършиха и парите ли

    1 0 Отговор
    Всеки ден по 40 лв за прическа, а пенсионерите броят стотинките, иначе много е загрижена, пълни лъжи от корумпирана комуняга.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове