15 Април, 2022 12:16 1 122 33

Кирил Петков: Няма разцепление в коалицията

  • кирил петков-
  • разцепление-
  • коалиция

"Мантрата "стабилност на всяка цена" не е, при нас е "стабилност на база на принципите, зад които стоим", уточни Петков

Кирил Петков: Няма разцепление в коалицията - 1

Няма разцепление в управляващата коалиция, но ние сме обещали да работим на базата на принципи и стабилността не е на всяка цена. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който е на посещение в комплекса „Мини Марица-изток“ в Раднево, съобщи БНТ.

"Мантрата "стабилност на всяка цена" не е, при нас е "стабилност на база на принципите, зад които стоим"., уточни Петков.

Министър-председателят призова партиите, които вчера гласуваха против предложението на "Продължаваме промяната" за парите за ремонти на пътища да премислят и да гласуват по различен начин, когато законопроекта бъде внесен повторно. Предложението на управляващите предвижда изплащане на половината от сумата за ремонти - около 650 млн. лв. веднага, а останалата част - след проверка и контрол на разходите.

"Така хем пътищата ще могат да се ремонтират, хем ще сме сигурни, че има контрол на средствата за това.", каза Петков.

Министър-председателят очаква парламентът да не одобри кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. Това би позволило на коалицията да обсъди спокойно други кандидати и да излезе с единна номинация, коментира Петков.

"Не бързаме за никъде, но една от партиите реши, че на всяка цена изборът трябва да се случи. Очакването ми е кандидатурата да не бъде подкрепена. Така всички ще можем да седнем спокойно и да обсъдим други номинации. Предложихме оттук нататък, когато трябва да номинираме кандидат за определен пост, ако три от четирите партии в коалицията не одобряват нечия кандидатура, тя да се оттегли. Надявам се, че сме си взели поука." - каза премиерът.

Относно евакуацията на българските моряци от кораба "Царевна" министър-председателят изтъкна, че очаква те да пристигнат у нас в понеделник.

"Аз лично съм говорил не знам колко пъти с капитана на "Царевна". Три пъти сме били в готновност да ги изкараме от кораба, паралелно говорехме и с украинската, и с руската страна, защото не знаехме кой ще завземе пристанището. Като се успокои боя, един от моряците отишъл в руската част. Те дадоха прозорец от час и половина и ги поеха. Хората са в безопасност, центърът към МВнР е в постоянна връзка." - каза министър-председателят.

Той определи твърденията за оставка на министъра на външните работи Теодора Генчовска като фалшива новина.

Премиерът се среща с миньори, с представители на синдикални организации и се запозна на място с производствения процес.

Пред работещите в комплекса министър-председателят подчерта важността на Маришкия басейн за енергийната система на България. Петков акцентира върху ключовата роля на запазването на въглищните мощности в следващите години и възможностите, които Планът за възстановяване и устойчивост предвижда за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. В контекста на начертания от Плана хоризонт за действие в момента се разработват социалните и икономически мерки за подкрепа на регионите във връзка със справедливия преход в сектор енергетика.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    20 5 Отговор
    Ами да, както сте я подкарали, ще си ходите заедно, не разцепени де
  • 2 Бойкикев съм

    9 5 Отговор
    Кичке а на изхода на стомашно-чревния ти тракт колко голямо разцепление има вече?
  • 3 бокоБРАВО КИРО

    12 4 Отговор
    ПРИНЦИПА Е ЯСЕН ...МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО НА КОЗЯК ЗА ДА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИТЕ С ИНФЛАЦИЯ ГЕНОЦИД И РЕКЕТ
  • 4 Гуфи

    5 18 Отговор
    Прекрасен човек и държавник!
  • 5 Селяк

    18 4 Отговор
    То и като Титаник потъваше, капитана викаше всичко е наред и музикантите не спираха да свирят! И тук така, замазване на положението до последно!
  • 6 Кики

    20 4 Отговор
    е срам за България
  • 7 дааа

    14 7 Отговор
    ОСТАВКА ,ОСТАВКА ...Фирмите ,които крадяха милиарди с правене на псевдопътища продължават със схемата.Няма нито един арестуван и задържан гербаджия,депесар ,олигарх или мафиот поне от средните ешалони.Всичко се разпада ,жертвите по пътищата много повече от миналата година по това време.Цените в космоса,минималната заплата замразена за две години при положение ,че се наливат милиарди от ЕС и отделно през седмица теглят заеми от милиарди.Пълна катастрофа се очертава ОСТАВКА ВЕДНАГА ЛЪЖЦИ .
  • 8 Doni Brasko

    4 20 Отговор
    Г-н Петков действително управлява с принципи, а не както му изнася на момента. Държи се достойно и ако има избори отново ще ги спечелят ПП.

    Коментиран от #12

  • 9 бокоБРАВО КИРО

    6 5 Отговор
    паралелно говорехме и с украинската, и с руската страна, защото не знаехме кой ще завземе пристанището..
    АЛООО КОЗЯШКА МАРИОНЕТКО "НЕ ЗНАЕЛ КОЙ ЩЕ ЗАВЗЕМЕ " МИ НАЛИ УКРИТЕ ОТ АЗОВ ПОЛЗВАХА ПРИСТАНИЩЕТО КАТО ЖИВ ЩИТ ....СМЕШНИК

    Коментиран от #13

  • 10 Грульо

    11 3 Отговор
    Кирчо, късай пъпната връв с козяк, измамнико! :D
  • 11 Кики Гриндера

    14 1 Отговор
    Съгласен в колаицията няма разцепление, обаче кас се разцепвате дружно един друг...
  • 12 Шегуваш се предполагам?

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Doni Brasko":

    В противен случай спешно отивай в токсикологията в Пирогов. Мое да си пил ацетон и да не си спомняш.

    Коментиран от #22

  • 13 Хахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "бокоБРАВО КИРО":

    Ей от Възраждане - ти да не си в Москва? Пропагандата е в Поглед.инфо, Брадва.бг и други. Тук можем да мислим.
  • 14 АЛФА КЕНТАВЪР

    7 7 Отговор
    герб сдс дпс съсипаха БЪЛГАРИЯ
  • 15 пълен цирк сте

    8 3 Отговор
    Кире , ама то това с разцепленията ли е най-важното бе , че то за пълната ви непригодност и неадекватност нещо така дума няма ли да обелиш , или там не бива да се рови.
  • 16 Киро Тъпиро

    13 3 Отговор
    Само леко се цепим откъм диpницитe но там нещата ги контролира кокорелчо
  • 17 Шишо-Бакшишо

    11 2 Отговор
    Ха-ха-ха...гледам на снимката просто Киро и какво забелязвам...явно "златните" безглутеинови торти и козунаци с които го храни неговата Линда ,не му се отразяват добре на фигурата . Едва си закопчава сакото горкият-ще спраска копчето .Имахме един Мин.председател ,дето обикаляше все със запретнати дълги ръкави на ризата си -досущ ,като цигански барон-"патрон" на сватба,а този с единственото си сакенце от прогимназията :)))
  • 18 браво

    12 4 Отговор
    Кире , признавам ти един несъмнен успех , докара нещата до там , че оная карикатура от Банкя да изглежда като държавник .

    Коментиран от #26, #31

  • 19 Шумен

    10 4 Отговор
    Вън от България връщай се от дето си изпълзял
  • 20 егати

    6 3 Отговор
    То всичко ви е разцепено и коалицията да бъде подмината.
  • 21 Народът ще ви

    7 3 Отговор
    разцепи,ако бутнете някоя тема ,с която сме чувствителни.Пример- замразяване на пенсии,въпроса с макета...Търпението ни се изчерпа
  • 22 Doni Brasko

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Шегуваш се предполагам?":

    Ти от тия неутралните ли си? Тия с руските знамена. Не благодаря. Тръгвайте си от поробена България, към рая на изток.
  • 23 456

    8 3 Отговор
    ОСТАВКА Киро. Предател и лъжец. ОСТАВКА
  • 24 Няма

    7 3 Отговор
    Разцепление в коалицията но народа ще ви го нацепи оставка продажници
  • 25 12345

    4 2 Отговор
    Тоз не мога да го понасям, с тъз голямата тиква
  • 26 точно така

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "браво":

    Прав си ...Тоя направо "изяде хляба" на ПиАрката -Оная с голямата къща и няколко джипа в двора и -Севда ...справя се много по-добре от нея да излъска имиджа на "обичният" ни Вожд от близкото ни минало -Оня с чекмеджетата с пачки ...
  • 27 Българин

    7 1 Отговор
    "Аз лично съм говорил не знам колко пъти с капитана на "Царевна". Три пъти сме били в готновност да ги изкараме от кораба, паралелно говорехме и с украинската, и с руската страна, защото не знаехме кой ще завземе пристанището."...накрая моряците като видяха, че на Кирчо хич не му пука за тях се спасиха сами за по малко от час. Интересно е обаче защо са отишли при кръвожадните руснаци, а не при добрите феи от Азов.

    Коментиран от #33

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    вие сте избрани само от 10% от избирателите които реално са били само 40% от имащете право на глас кирилеее хващай си пътя киртааак

    Коментиран от #30

  • 29 те това е разликата в лаженето

    2 1 Отговор
    Баци като лаже го облива обилно с глазура от простотия , да не личи много , Кире като лаже , ич око му не трепва.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стига бе

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "браво":

    най- голямата лъжа. Борисов и държава. Просто мафията, която създадоха ДС и милиционерите превзе държавата. Но ще си я извоюваме с достойните българи от ПП и ДБ. Останалите съд и затвор.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 123

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Азов са завряни в някакъв завод и чакат края.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове